הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות שעלו תוך כדי האימונים

sisso15

משתמש מתחיל
65
1
נק' מוניטין:
1
65
1
שלום לכולם ישלי כמה שאלות שעלו תוך כדי האימונים שלי, שאשמח לתשובות

1. ראיתי פה בפורום סוג של 'ויכוח" בין תוכניות הכוח לא לנפח כלומר בסופו של דבר לא הבנתי את ההבדל בין פאורליפטינג לבאדיבילדנג. ועיך הטווח חזרות בה על ידי ביטוי?
כלומר תוכניות כוח שאני עובד משפרת חי אץ הכוח אבל עם הכוח בה הגדילה במסתשריר הרי לא ?

2. מתי לדעתכם הגיע השלב שבוא צריך להתחיל להתאמן עם חגורת בטן?..כמו כן גם לגבי מגנזיום?

3. ראיתי פה בפורום שיש מין כדור או גליל כלושהוא שמתגלגלים עליו והוא עוזר טיפה בהתאוששות , עם מישהו יכול לתת לי קצת מידע על זה

תודה לכולם ושנה טובה

1. ראיתי פה בפורום סוג של 'ויכוח" בין תוכניות הכוח לא לנפח כלומר בסופו של דבר לא הבנתי את ההבדל בין פאורליפטינג לבאדיבילדנג. ועיך הטווח חזרות בה על ידי ביטוי?
כלומר תוכניות כוח שאני עובד משפרת חי אץ הכוח אבל עם הכוח בה הגדילה במסתשריר הרי לא ?
אין שום וויכוח כזה, זה פשוט מוכח, ה"וויכוח" הזה קורה בעיקר עם ילדים שעכשיו דרכו בחדר הכודר וקיבלו מהמאמן תוכנית abc שהוא בנה להם והם מסרבים להאמין שהיא לא מתאימה להם.
בשלבי המתאמן המתחיל-בינוני אין כמעט והבדל בין תוכנית כוח לתוכנית "בילדינג" בשתי הקטגוריות האלה המתאמן יתעסק בעיקר בתרגילי הבסיס ובהתקדמות בהם ועם ההתקדמות יוסיף נפח כדי להמשיך להתקדם.

מתאמן מתקדם יותר יזדקק להרבה יותר נפח כדי להתקדם לכן יהיו באימון שלו הרבה יותר תרגילים/חזרות/סטים ואלו התוכניות שאתה רואה ביוטיוב שבילדרים מבצעים

כמו כן המתאמנים האלו ב99% מהמיקרים לא טיבעיים ומשתמשים בתוספים שמצריכים אותם להתאמן כמו שהם מתאמנים.

2. מתי לדעתכם הגיע השלב שבוא צריך להתחיל להתאמן עם חגורת בטן?..כמו כן גם לגבי מגנזיום?
אין חוק כתוב לגבי התחלת שימוש בעזרים אלה
לגבי מגנזיום, ברגע שאתה מרגיש שהידיים שלך מחליקות וזה פוגם לך באחיזה וזה משבש לך את ההתקדמות תשתמש במגנזיום.
כנל לגבי חגורה, המטרה שלה היא לשמור על שרירי הבטן מכווצים בישביל יציבות מירבית ברגע שאתה מרגיש שאתה מתקשה לשמור על שרירי הבטן מכווצים אפשר לעשות שימוש בחגורה.

3. ראיתי פה בפורום שיש מין כדור או גליל כלושהוא שמתגלגלים עליו והוא עוזר טיפה בהתאוששות , עם מישהו יכול לתת לי קצת מידע על זה
תריך חיפוש בפורם דיברו על זה לא מזמן.

תודה לכולם ושנה טובה

רצועות אחיזה זה כבר דבר שונה לגמרי ויש כמה תפיסות לגבי זה.
לדעתי לפחות כהתחלה לא מומלץ להשתמש ברצועות אחיזה, בישביל לא ליצור פער משמעותי בכוח של הגריפ.
לאחר שתצבור משקלים יפים על המוט בתרגילים שמצריכים אחיזה תוכל לעשות שימוש ברצועות אחיזה בישביל שהגריפ לא יהיה מה שימנע ממך להתקדם במישקלים.
שוב אני אומר יש הרבה דעות ויש כאלה שיגידו שלא כדאי להשתמש בכלל בגלל ששרירי האחיזה צריכים להתחזק בהדרגה ביחד עם העלייה במישקלים.

בכל מקרה אני באופן אישי לדוגמא משתמש ברצועות אחיזה במתח/צין אפס אבל לא משתמש בדדליפט כדי לשמור על הכוח של הגריפ.

תודה לכולם ושנה טובה
1. תוכנית "פווארליפטינג" או תוכנית "בילדינג" זה שטויות. בסופו של דבר יש תוכנית אימונים שבה יש רציונל שעומד מאחוריה והמטרה היא להתקדם (אם זה בחזרות, אם זה במשקל עבודה או בכל דרך אחרת שניתנת למדידה), כל תוכנית שלא מיועדת להתקדמות היא לא תוכנית, אלא רשימת תרגילים .
2. אין מספר כלשהו שממנו מתחילים להשתמש בחגורה/מגנזיום, פשוט ברגע שמתחיל להיות כבד אפשר להתחיל להשתמש בחגורה. מגנזיום זה בשלב הרבה יותר מאוחר (כשממש הגריפ הוא הגורם המגביל)
3. מיותר לגמרי לדעתי.

• פותח/ת השרשור
במקום לפתוח עוד אשכול אז שתי שאלות ככה על הדרך...

1. בסקואט אני צריך לנפח באוויר את החזה או את הבטן(סרעפת)

2. ואם אני אמור להוציא אוויר בעלייה?

1.זה לא בדיוק לנפח, צריך לקחת הרבה אווחר ולשמור אותו בבטן לאורך כל התנועה, נדבר הזה יעזור לך לשמור על שרירי הבטן מכווצים ועל כל השרירים המייצבים מכווצים ובעצם תיהיה יציב יותר.

2.ההוצאה של האוויר מתרחשת רק בסוף העלייה.
מתאמנים מיומנים יותר יכולים לבצע כמה חזרות בלי הוצאה של האוויר.

1. בבטן
2. לא, אותו דבר לאורך כל התנועה ,לכווץ ולהחזיק את הבטן ובסיום לשאוף מחדש..
זה לפי אלן טרל, יש עוד שיטות שאנשים עושים שאין לי מושג אם הם טובות ...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית