הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מטרה, להתחזק ולהיות יותר אתלט, איזה סקוואט הכי מומלץ לעשות ?

ולמה לא מומלץ LB ATG ? אלן טרל מהיוטיוב, שהרבה מפה מכירים, עושה את זה.
@Daniel Barack
הרבה דברים טובים אפשר לקחת מאלן, LB סקוואט הוא לא אחד מהם. יש לו butt wink רציני והברכיים שלו גולשות עד לקצה של המסך. פרט לזה, כשהוא עושה LB הוא יורד זקוף מהרגיל, אפשר לקרוא לזה הייבריד. אל תבדוק בסרטוני ההדרכה שלו אלא בסקוואט הטבעי שהוא עושה.
חוץ מפאוורליפטרים, ממה שיצא לי לראות, רוב האתלטים מבצעים HB. הייתי ממליץ על זה, יחסית יותר קל טכנית ומרגיש יותר טבעי.
לי אישית LB מרגיש יותר טבעי. ענין של העדפה אישית.
דעתי:
שום ATG בשום מקרה. יורדים כל עוד אפשר להחזיק זוקפים מכווצים ומתח בהאמסטרינג.
לגבי LB/HB - השיקול הראשון צריך להיות בריאותי. אם יש ברכיים רגישות - LB יהיה הרבה יותר ידידותי להן. אם יש גב תחתון בעייתי - להפך.
אם הכל בסדר ואין שיקול בריאותי, תעשה מה שאתה רוצה ומה שמרגיש לך יותר טבעי ונוח.

• פותח/ת השרשור
לשיפור קפיצה וכוח מתפרץ ממש טוב לעשות רבע סקווט.
ממש לא מסכים איתך.
הרבה דברים טובים אפשר לקחת מאלן, LB סקוואט הוא לא אחד מהם. יש לו butt wink רציני והברכיים שלו גולשות עד לקצה של המסך. פרט לזה, כשהוא עושה LB הוא יורד זקוף מהרגיל, אפשר לקרוא לזה הייבריד. אל תבדוק בסרטוני ההדרכה שלו אלא בסקוואט הטבעי שהוא עושה.

לי אישית LB מרגיש יותר טבעי. ענין של העדפה אישית.

דעתי:
שום ATG בשום מקרה. יורדים כל עוד אפשר להחזיק זוקפים מכווצים ומתח בהאמסטרינג.
לגבי LB/HB - השיקול הראשון צריך להיות בריאותי. אם יש ברכיים רגישות - LB יהיה הרבה יותר ידידותי להן. אם יש גב תחתון בעייתי - להפך.
אם הכל בסדר ואין שיקול בריאותי, תעשה מה שאתה רוצה ומה שמרגיש לך יותר טבעי ונוח.
יש לי ברכיים קצת רגישות אפשר להגיד, אני אחרי מתיחה ברצועה.

לי אישית HB עשה כאבי ברכיים , הרגיש לא טבעי ולא הסתדרתי עם הטכניקה של הגב האנכי ועם ההחזקה של המוט על הטרפזים
הרבה יותר טבעי לי ונוח LB עם היפ דרייב וגב אופקי מאוד

• פותח/ת השרשור

טוב, אבל זה לא כך מדבר אחד שקרא יותר ממאמר אחד על הנושא. אלא אם אתה עושה תרגילים אחרים לשרירים האחרים. ולמה ?

הורטיקל גאמפ מפעילה את כל השרירים בשרשרת האחורית והרגליים, אם אחד מהם לא יתחזק, הקפיצה תיהיה לפיו, כי הוא מפריע לשאר השרירים. אם לא חיזקת את הגב התחתון, וחזקת את הרגליים, אתה לא ממצה את הפוטנציאל קפיצה שאתה יכול להוציא מהכח של הרגליים שלך. בעוד רבעי סקוואט לא עובדים על השרשרת האחורית, גב תחתון והאמסטרינג, ואם כן אז ממש לא כפי שהיו עובדים בסקוואט מלא ששובר מקביל, ולכן אני תומך במה שאמרתי באופן מלא. אם יש באמת מידע חדש ומפתיע במאמר, אשמח שתסתור אותי ואעיין בו בקפידה.
אתה יכול להגיד שזה לא כך, או לפעמים גם לתת הסברים למה שאתה אומר, כי אוהבים את זה בפורום 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית