הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

סרטון ביקורת טכניקה לסקוואט (סרטון 2)

• פותח/ת השרשור G.Pas
  • פורסם בתאריך

G.Pas

משתמש פעיל
406
64
נק' מוניטין:
260
406
64
אהלן חבר'ה,
לאחרונה התחלתי לעשות סקוואט ודדליפט אחרי המלצה של פיזיוטרפיסט בעקבות כאבי גב תחתון חזקים מאוד שהיו לי.
הכאבים כרגע כמעט ולא קיימים מאז שאני עושה סקוואט ודדליפט, ובאתי הנה כדי לקבל ביקורת על הטכניקה בסקוואט.
*10 ק"ג בכל צד

זה אשכול שני שאני פותח לאחר הערות שנרשמו לי באשכול הראשון שננעל, מחכה לביקורת והערות מכם, המון תודה חבר'ה! זה מאוד חשוב ועוזר לי 😃

Low Bar Squat:

@itayzl

סקוואט יפה מאוד. רק תמקם את התופסנים של המוט נמוך יותר בכלוב, במקרה של משקל כבד לא תצליח להחזיר את המשקל לראק.

אני אמנם לא יכול להגיד את זה בוודאות לגבי פתיחת הברכיים כי הזוית לא טובה, אבל זה סקוואט טוב.
בוא ונשמע למה אתה חושב שאני מסתלבט...

נתחיל מהדבר הבסיסי שהוא לא שובר בכלל מקביל, כמעט בשום חזרה שלו הוא לא ממש יציב והירידה לא חלקה, לא לוקח נשימה וממלא את הבטן, אי אפשר לראות כ"כ בבירור אבל נראה לי שרגל שמאל קורסת טיפה פנימה, באט וווינק.

נתחיל מהדבר הבסיסי שהוא לא שובר בכלל מקביל, כמעט בשום חזרה שלו הוא לא ממש יציב והירידה לא חלקה, לא לוקח נשימה וממלא את הבטן, אי אפשר לראות כ"כ בבירור אבל נראה לי שרגל שמאל קורסת טיפה פנימה, באט וווינק.
צודק שהביטוי יפה מאוד הוא מוגזם.
מקביל הוא שובר ברוב החזרות. בעיניי הירידה יציבה ואני לא לידו לראות איך הוא נושם ובוודאי שאי אפשר לומר את זה עם המשקל הזה.
הסקוואט הזה למתחילים בעיניי הוא מעולה כי הוא לא ייפצע ואף יתחזק. כל ההיבטים שהתייחסת אליהם מתאימים למתאמנים תחרותיים ברמה גבוהה מאוד שרוצים לשפר את הכוח ברמות הגבוהות ובוודאי לא לבחור על 40-60 קילו סקוואט.

תסתכל שוב, ספרתי לפחות 3 שבהם הוא לא שבר.
באחרונה הוא לא שבר בוודאות.
על 3-4 מהן זה גבולי.
אבל שוב, הבחור לא מתכונן להתחרות והדיון הזה לא יוביל אותו לשום מקום. הוא סבל במשך תקופה ארוכה מכאבי גב ובשביל לשקם את האזור הסקוואט שלו יעבוד טוב מאוד. גם מאמני פאוור ליפטינג מוכרים וידועים לא מכריחים לרדת מתחת למקביל מתאמנים מן השורה כל עוד זה לא בשביל סקוואט תחרותי.
הסקוואט טוב, יעיל עבור משקלים כבדים? ניתן להתווכח

שובר או לא שובר זה לא הדבר הבסיסי, הדבר הבסיסי זה סקוואט נכון, ואין את זה פה.
המבט גבוה מדי, הגב מתחיל בהיפר אקסטנשן ולמטה מתעגל, והברכיים גולשות קדימה ולא יוצאות לצדדים.
זה לא סקוואט שיעזור לכאבי גב/רגליים אלא יכול רק לגרום להם.

שובר או לא שובר זה לא הדבר הבסיסי, הדבר הבסיסי זה סקוואט נכון, ואין את זה פה.
המבט גבוה מדי, הגב מתחיל בהיפר אקסטנשן ולמטה מתעגל, והברכיים גולשות קדימה ולא יוצאות לצדדים.
זה לא סקוואט שיעזור לכאבי גב/רגליים אלא יכול רק לגרום להם.
אין שום בעיה לברכיים גולשות כל עוד כל עוד העקב לא מתרומם. ושוב, לא רואים בזוית הזו את הברכיים.

ישם את העצות שכתבו לך :
-אל "תוציא" תחת לפני תחילת התנועה

-פתח ברכיים בירידה (שלא יסגרו בעלייה)

-קח אוויר לבטן ולחץ אותו לאורך כל התנועה עד לנעילה

-רד עמוק יותר עד לשבירת מקביל עם תנועה של "ישיבה אחורה" ולא ירידה למטה

ממליץ לך גם לקרוא קצת על התנועה

• פותח/ת השרשור
ישם את העצות שכתבו לך :
-אל "תוציא" תחת לפני תחילת התנועה

-פתח ברכיים בירידה (שלא יסגרו בעלייה)

-קח אוויר לבטן ולחץ אותו לאורך כל התנועה עד לנעילה

-רד עמוק יותר עד לשבירת מקביל עם תנועה של "ישיבה אחורה" ולא ירידה למטה

ממליץ לך גם לקרוא קצת על התנועה

תודה על הסיכום גבר.

כמה שאלות לפי סדר ההערות שלך:
תסתכל לדוגמה בסרטון הזה -
אני משתדל להעתיק את מה שריפטו מלמד שם, ואני רואה שהוא מוציא תחת בתחילת התנועה. אני טועה?

מה הכוונה לפתוח ברכיים? ומה הכוונה לא לסגור אותם?

אם אני "אשב אחורה" אני פשוט אפול אחי... ויש לי באט ווינק משוגע, זה לא בעייתי?

אני ממש משתדל לקרוא ולהבין אני פשוט נעזר בכם כדי לממש את מה שאני קורא ומוודא הבנה.

תודה אחי 😃

יש הבדל בין כיפוף קל של הגב (מה שקורה בסירטון) להוצאת אגן או "סיבוב אגן" (מה שאתה עושה) ..

Anterior%20Pelvic%20Tilt%20Guide%20and%20Treatment.jpg

Anterior Pelvic Tlit - APT - זה מה שאתה עושה , דבר שחובה לעשות בדדליפט ד"א אבל לא בסקוואט בתחילת התנועה .

זה גם מה שכנראה גורם לבאט ווינק שלך .

פתיחת ברכיים הכוונה היא לפתוח את הברכיים שילכו בקו הכפות רגליים שלך (שנוטות הצידה)
בעלייה בסקוואט לפעמים נוטים לסגור את הברכיים עקב הקושי , אל תעשה את זה .

התנועה בסקוואט אמורה להתחיל שהברכיים נעות קצת קדימה ומשם הן הפוכות למין "ציר" שרק הירך יורדת למטה
ז"א נסה לשבת אחורה בתנועה , אם אתה מפחד ליפול לדעתי גם קח ספוטר צמוד וגם תוכל לנסות ללמוד את הסקוואט ע"י בוקס סקוואט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית