הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אפשר לעשות דדליפט עם עקמת?

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך

hanan

משתמש על
8,276
5,170
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
13,984
8,276
5,170
במקרה נתקלתי בזה בדיון לגבי תרגילים מתקנים
לאמאר גנט דדליפט פי 5 משקל גוף עם עקמת הזויה
11 Amazing Lamar Gant Deadlift Facts You Didn't Know
FB_IMG_1476559290005.jpg

כן. אם כי אני יכול לומר שחלק מהמתאמנים שהיו לי העדיפו גרסאות שיש בהן מומנט נמוך יותר על עמוד השדרה, כמו SLDL או HexBarDL.

אולי ארוך מעט מדדליפט קונבנציונלי, אבל הכוח נמוך בהרבה (פחות מחצי, סביר להניח).
על מנת שהמומנט יהיה זהה, אורך זרוע המשא צריך להיות יותר מפי שתיים בSLDL בהשוואה לדדליפט קונבציונלי.
יש עוד בעיות?

כן. הכוח לא יהיה נמוך בהרבה. אפשר למשוך אחוז די גבוה מהדדליפט הרגיל ככה. אלא אם כן אתה אוהב למשוך משקלים קלים בכוונה, סתם כדי לבזבז את הזמן.

אשמח לראות דוגמא לכך, אם תרצה להעלות.

בכל אופן, אני יכול להתבסס כאן בעיקר על הניסיון שלי עם מספר מתאמנים בעלי עקמת. לגבי המומנט, הוא עדין נמוך יותר. 😃

אני לא חושב שיש בעיה לעשות דדליפט עם עקמת, אבל קשה יותר להבחין מהצד עם הגב (הזוקפים) "נעול" ולא משחורר.

בכל מקרה אם זה לא מלווה בכאב ואי נעימות אז אין סיבה שזה יגרום לנזק אליה להיפך...

דוגמא למה? לכך שאפשר למשוך מעל 80% ב sldl? יש הרבה אנשים שעשו את זה. אם אני אעלה סרטון, איך תדע שזה 80%?

בכל אופן, אני יכול להתבסס כאן בעיקר על הניסיון שלי עם מספר מתאמנים בעלי עקמת. לגבי המומנט, הוא עדין נמוך יותר. 😃

זה ברור שהוא נמוך יותר אם אתה נותן למתאמנים שלך להרים פחות מחצי מהמשקל שהם מרימים בדדליפט. כבר סיפרת להם שאתה מבזבז את זמנם?

• פותח/ת השרשור

אתה משתמש בביטוי מומנט בצורה שגויה. אתה לא יכול לקבוע מה אורך הזרוע בביצוע תרגיל ועוד פחות בהשוואה בין 2 תרגילים שונים.
אני בספק אם באותה רמת מאמץ נניח מ 1 עד 10. Sdl הוא "קל" יותר לגוף מאשר דדליפט קלאסי.

את זה הבנתי, אבל למה שבסטיף הוא יהיה קטן יותר?

כי הוא חושב מסיבה מוזרה כלשהי המשקל שתשתמש בו יהיה פחות מחצי מהמשקל שתשתמש בו בדדליפט רגיל, ולכן גם אם אתה מאריך את הזרוע ב-20%, המכפלה תהיה קטנה יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית