הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אתם מעירים לאנשים ?

miki6846

משתמש מתחיל
283
35
נק' מוניטין:
78
283
35
רציתי לפתוח דיון לגבי האם אתם מעירים לאנשים כשהם מבצעים תרגיל לא נכון.
היום לדוגמה ראיתי 3 מתאמנים עושים דדליפט, שלושתם עשו בצורה לא נכונה.
עכשיו לא שהטכניקה הייתה רק בסדר, הם ממש מסכנים את עצמם גב עגול לגמרי לא מורידים את המוט לא שומרים אוויר כלום.
הייתם מעירים להם ? גם שהמאמנים עומדים ומסתכלים עליהם ואומרים שהכל בסדר ?

בדר"כ אני תקוע בעצמי עם האוזניות ולא כל כך אכפת לי מה כל האידיוטים האחרים עושים...
פעם אחת רציתי בטובתו של אחד המתאמנים שביצע דדליפט לא נכון, ניסיתי להסביר לו את הטכניקה ומה עומד מאחוריה ונפלתי על אוזניים ערלות.
מאז אני מקפיד להתעלם משטויות שאנשים עושים במכון, מי שהבריאות חשובה לו ובאמת רוצה להתקדם בתחום לאוו דווקא באופן מקצועי יחקור יחתור לידע ולא סתם יגיע למכון ויבצע, כל השאר סתם ליצנים.

לא אוהב להגיד לאנשים מה לעשות. אם הם רואים אותי מבצע את אותו התרגיל ושואלים אותי, אתן להם גם יומיים מהזמן שלי. אם לא, לא אזום שיחה איתו. יש אנשים שמבחינתם לתקן להם את הטכניקה מול חדר כושר מלא אנשים זה לא נעים.

• פותח/ת השרשור
בדר"כ אני תקוע בעצמי עם האוזניות ולא כל כך אכפת לי מה כל האידיוטים האחרים עושים...
פעם אחת רציתי בטובתו של אחד המתאמנים שביצע דדליפט לא נכון, ניסיתי להסביר לו את הטכניקה ומה עומד מאחוריה ונפלתי על אוזניים ערלות.
מאז אני מקפיד להתעלם משטויות שאנשים עושים במכון, מי שהבריאות חשובה לו ובאמת רוצה להתקדם בתחום לאוו דווקא באופן מקצועי יחקור יחתור לידע ולא סתם יגיע למכון ויבצע, כל השאר סתם ליצנים.

גם לי יש עבר רע בלהסביר לאנשים, הרבה שם מלאים באגו ולא מקשיבים.
אבל היום ראיתי בחורה שעשתה דדליפט כ"כ רע והמאמן אמר לה שהיא עושה מצוין.
כאב לי עליה בקצב הזה ככל הנראה תיהיה פציעה חבל.
פעם אחרונה מאמנת אישית אימנה מישהי שעשתה בערך 7000 סטים לרגליים והבחורה שוקלת בסביבות ה45 קילו, הערתי והמאמנת ממש התעצבנה.
היא אשכרה נתנה לה סקוואט דדליפט ולג פרס בטריפל סט בלי מנוחה.

פעם אחרונה מאמנת אישית אימנה מישהי שעשתה בערך 7000 סטים לרגליים והבחורה שוקלת בסביבות ה45 קילו, הערתי והמאמנת ממש התעצבנה.
היא אשכרה נתנה לה סקוואט דדליפט ולג פרס בטריפל סט בלי מנוחה.
רציני? איך היא לא התעלפה חח.

אני מעיר רק כשאני רואה אנשים עם מוטיבציה שמבצעים את התרגיל לא נכון רק בגלל חוסר ניסיון וחוסר ידע, שנראים כמו אנשים שמחפשים עצה

פעם הייתי מעיר לאנשים אבל מאז שאני פצוע אני לא מאמין בעצמי יותר ולא חושב שהדעה שלי תעזור למישהו.

מיותר להעיר, זה בזבוז בטוח של זמן.

שאלה שייתכן ויותר חשובה, אם היו מעירים לכם, הייתם מקשיבים?

אם זה לא נשמע מונפץ אז כן, נגיד דברים כמו באט וינק או לא שובר מקביל, אבל אם זה "עחי אתה יורד עמוק מדי זה רע לברכיים" או "עחי אתה מתאמן כוח אתה צריח לאחול 9345 קלוריות ביום" אז לא...

רציתי לפתוח דיון לגבי האם אתם מעירים לאנשים כשהם מבצעים תרגיל לא נכון.
היום לדוגמה ראיתי 3 מתאמנים עושים דדליפט, שלושתם עשו בצורה לא נכונה.
עכשיו לא שהטכניקה הייתה רק בסדר, הם ממש מסכנים את עצמם גב עגול לגמרי לא מורידים את המוט לא שומרים אוויר כלום.
הייתם מעירים להם ? גם שהמאמנים עומדים ומסתכלים עליהם ואומרים שהכל בסדר ?
בדרך כלל לא מכמה סיבות:

1. רוב האנשים בטוחים בעצמם ובידע (או חוסר ידע יותר נכון) ככה שאין למי לדבר

2. המצב כל כך גרוע ככה שאני צריך 10 דקות להסביר את כל התחלואות ואין לי זמן

3. מחכה לראות מתי כבוד המדריך יעיר למישהו על טכניקה מסכנת חיים ...

יוצא לי להעיר בעדינות פעם בחודש למי שבאמת נראה משתדל ובפעמים האחרונות אני זוכה לשיתוף פעולה ואפילו מקבל תודות ככה שצריך לדעת למי לעזור ...
מיותר להעיר, זה בזבוז בטוח של זמן.

תמיד מקשיב כדיי לא להעליב אבל כמה אפשר לשמוע ״למה אתה עובד 5 חזרות בחיטוב, תעשה 12 חזרות...״ או ״זה כל האימון חזה שלך ? , השריר מקבל גירוי עם 5-6 סטים?״

האגו שולט אז לא, לא מעיר לאף אחד.
וגם אם מעירים למישהו והוא מביע עניין, זה לוקח לפחות רבע מהאימון רק להסביר. (ובדכ הם ממשיכים בדרך שלהם)

אגוון קצת.
אני מעיר לאנשים אחריי שאני מדבר איתם קצת ולא סתם זורק הערה לכל בן אדם שעושה משהו לא נכון.
99% אחוז מהמקרים זה עוזר.
וכשמישהו מבקש חוות דעת, למרות שלרוב אין לי כוח כי יותר מידי אנשים מבקשים את זה. (אבל אני בכל זאת מסכים כי אני בן אדם טוב מידי)

ברגע שאתה מעיר לבנאדם, מתחילה לך אחריות עליו.

וסתם הערת צד, ואולי חלקכם יסכימו איתי
99.9% מכלל המתאמנים בעולם לא יודעים להתאמן נכון, כולל באדיבילדרים (זה שהוא נראה כמו ג'ף סעיד לא אומר שהוא עושה את התרגיל נכון), ופאוורליפטרים ששוברים שיא עם גב תחתון מעוגל.
כולם קראו כמה מאמרים בקילוגרם וסרקו כמה פרקים של המהדורה השלישית של ריפטו, אז הם יכולים לפתוח עכשיו אקדמיה להנפות.

סתם ככה לא מעיר, רק אם זה מישהו שפעם ביקש ממני עזרה בתרגיל הספציפי הזה, אם מישהו מבקש שאני אתן לו חוות דעת על התרגיל אז אני אומר.
מכיוון שאני מהיחידים שעושה סקוואט ודדליפט במכון אז הרבה שואלים אותי איך לעשות את התרגיל, אני לא אוהב להתחיל ללמד מאפס, נותן להם כמה סרטונים ופעם הבאה מלמד ועוזר להם...

שומע מה יש לו להגיד ואז מחליט אם להתייחס או לא. כי שמעתי דברים כמו "אתה פוגע בעצמך כי הגב שלך לא כולו על הספסל (לגבי קשת בבנץ')", "אתה לא עושה סקוואט נכון, הגוף צריך להיות אנכי במהלך כל החזרה" (כשניסיתי להגיד שאני עושה לואו בר הוא לא הבין מה זה קשור בכלל אז אמרתי תודה על העזרה אבל אני יודע מה אני עושה).
זאת אחת הסיבות שאני לא מעיר לאנשים, כמו שאני לא אוהב שמישהו מעיר לי במיוחד אם הוא אומר שטויות ככה גם אני לא רוצה להתערב לאנשים באימון, מבחינתם יכול להיות שגם אני אומר שטויות. ומי שרוצה יכול ללמוד לבצע את כל התרגילים לבד, בעידן האינטרנט זה לא בעיה.
אבל אם שואלים אותי אני תמיד עוזר. טוב שזה כמעט לא קורה 😃

בדיוק כפי שאנחנו קוראים ברשת ובטוחים שמה שאנחנו קוראים נכון, אלו מסביבנו כנראה גם כן קוראים ולכן בטוחים שהאופן בו הם מתאמנים נכון.
כאשר גם רוב ההערות שלנו (אם היינו מעירים) כנראה גם מנוגדות לרוב ה- Bro-Science שיש ברשת וגם להנחיות המדריכים, אין ספק שהדברים שלנו יפלו על אוזנים ערלות.

בדיוק כפי שאנחנו קוראים ברשת ובטוחים שמה שאנחנו קוראים נכון, אלו מסביבנו כנראה גם כן קוראים ולכן בטוחים שהאופן בו הם מתאמנים נכון.
כאשר גם רוב ההערות שלנו (אם היינו מעירים) כנראה גם מנוגדות לרוב ה- Bro-Science שיש ברשת וגם להנחיות המדריכים, אין ספק שהדברים שלנו יפלו על אוזנים ערלות.

הלוואי ומרבית המתאמנים היום קוראים משהו באינטרנט או בכל מקום אחר שקשור לנושא.

הלוואי ומרבית המתאמנים היום קוראים משהו באינטרנט או בכל מקום אחר שקשור לנושא.

mako,ynet ופייסבוק עדיין נחשבים כאינטרנט. המון אנשים קוראים את זה,ביחד עם פורומים אחרים ומשיגים מידע שגוי.
מבחינתם שאתה מעיר להם זה אותו דבר כמו שמעירים לרובנו "הליצנים מהמכון שאין להם מושג מה הם עושים".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית