עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא לימדו מה ההבדל בין קורלציה לסיבתיות בפקולטה למתמטיקה?מקדם מתאם של 0.82 אפשר לזרוק לפח. אם שיפרתי את הציון מ 600 ל-700 ה-IQ שלי עלה?
לא לימדו מה ההבדל בין קורלציה לסיבתיות בפקולטה למתמטיקה?
בהזדמנות, אני כרגע באימון.כן, ואפילו לימדו אותי איך בודקים קורלציה. רוצה לדבר על זה או להביא את המחקרים שתומכים בטענה שלך?
מקדם מתאם של 0.82 אפשר לזרוק לפח. אם שיפרתי את הציון מ 600 ל-700 ה-IQ שלי עלה?
מה לגבי אנשים ששיפרו מ-630 ל-760? הם מבינים דברים יותר טוב מהגרסה הקודמת שלהם?
ואם עשיתי מבחן IQ וקיבלתי 100 ואז עשיתי שוב וקיבלתי 150 אז ה-IQ שלי כן עלה? גורמים נוספים משפיעים על תוצאות של מבחנים מעבר למה שהם מודדים (מצב נפשי, עייפות, אפילו הטמפ' בחדר). וזה עוד בלי להיכנס בכלל לעניין שהפסיכומטרי הוא לא מבחן IQ, וש-IQ הוא רק משתנה נוסף שמשפיע על התוצאה (אפשר להגיד את זה על כל מבחן, אז אחדד שהוא משפיע יותר מבבחינות שמכילות יותר ידע), כך ששיפור בציון יעיד על שיפור במשתנים אחרים כמו רמת האנגלית.
אין שום דבר מופרך בלשפר את יכולת ההבנה. זו יכולת שמושפעת בין היתר מהסביבה והחינוך שקיבלנו, כנ"ל יכולת השימוש של אדם באינטיליגנציה שלו.
מעניין אותי ד"א, מה לדעתך יהיה כלי עדיף במקום המבחן, שיעמוד בסטנדרטים שבהם עומד המבחן (ז"א, שלהגיד "לעשות סמסטר א'" זה לא כלי מתאים למרות שהוא כנראה עדיף). הרי בשורה התחתונה לא נטען שהפסיכו' הוא הכלי המושלם, אלא רק הכלי העדיף.
אתה יודע שזה נובע מביקוש?אבל הפסיכומטרי לא יאפשר להרבה מהם להתקבל לפקולטה לרפואה.
אתה יודע שזה נובע מביקוש?
אז מה הנקודה שלך?וואלה. הלוואי והייתי חושב על זה לבד.
אז מה הנקודה שלך?
זה:אם הפקולטות היו מעוניינות למקסם את סיכויי ההצלחה של הסטודנטים הן היו מסננות לפי מבחן ספציפי ללימודים
זה:
א. יקר יותר .
ב. מסובך יותר לסטודנט שמנסה להתקבל למספר מקומות.
אתה עד כדי כך בטוח שפסיכומטרי זה הגורם הגדול והמגביל שלא נותן למספר עצום של אנשים להיכנס לאקדמיה למרות שהם מאוד חכמים לכאורה?
זה מדבר על קורולציה בין GPA בתיכון וגם של ACT לGPA באוניברסיטה.
פסיכומטרי זו בחינה חרא בלי אינדיקציה לכלום, היו איתי בשנה א' בהנ' חשמל באת"א אנשים שהוציאו 760 וקיבלו בבחינה הראשונה שלהם בפיזיקה ציונים של 35 או 42 ולא מעט ללא רקע שנכשלו בבחינה בקורסים כמו שפת c, כי בלימודים אקדמאיים נדרש יותר מפוטנציאל וקליטה מהירה, צריך גם אשכרה לנהל את הזמן וללמוד(או להיות מסוגל לסיים קורס בצורה יסודית בשבוע שיש לך לפני הבחינה, גם עובד בקורסים מסויימים)זה:
א. יקר יותר .
ב. מסובך יותר לסטודנט שמנסה להתקבל למספר מקומות.
אתה עד כדי כך בטוח שפסיכומטרי זה הגורם הגדול והמגביל שלא נותן למספר עצום של אנשים להיכנס לאקדמיה למרות שהם מאוד חכמים לכאורה?
זה לא מסתדר לי עם זה:פסיכומטרי זו בחינה חרא בלי אינדיקציה לכלום, היו איתי בשנה א' בהנ' חשמל באת"א אנשים שהוציאו 760 וקיבלו בבחינה הראשונה שלהם בפיזיקה ציונים של 35 או 42 ולא מעט ללא רקע שנכשלו בבחינה בקורסים כמו שפת c, כי בלימודים אקדמאיים נדרש יותר מפוטנציאל וקליטה מהירה, צריך גם אשכרה לנהל את הזמן וללמוד(או להיות מסוגל לסיים קורס בצורה יסודית בשבוע שיש לך לפני הבחינה, גם עובד בקורסים מסויימים)
בכל אופן הכי הגיוני היה שמוסד לימודים יסתמך במידה מסויימת על פסיכומטרי ובמידה יותר רצינית על סמסטר קיץ לפני הלימודים שלהם במכינה כלשהי.
כשבנאדם לומד 8-9 שבועות ועובר סמסטר באונ' במכלול תחומים יש אינדיקציה מה יהיה איתו בשנה הראשונה ללימודים(לדוג' בהנדסה מה שרלוונטי זה מתמטיקה, פיזיקה, אנגלית, יש מקצועות שידרשו לדוג' כימיה וכד').
לקחת בחינה שכל אדם עם חרדת בחינות קלה יגרד בו את ה550 זה עוול וסגירת דלתות, מצד שני לאוניברסיטה לא אכפת מאף אחד(כולל מי שמלמד) חוץ מהתקציב שלה ולמלא את הכיתות בתקנים הנדרשים.
פסיכומטרי הראה קורילציה להצלחה של סטודנט בשנה הראשונה בלבד.