הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

5 יחידות מתמטיקה.

ובדיוק באותה צורה אני יכול לתרום את ה2 סנט שלי ולומר שאני וכמה חברים שלי ללימודים היינו על הפנים בתיכון (ממוצע 90 שקולדפייר הזכיר זה לא רחוק בכלל ממה שאני מדבר עליו), לא ידענו ללמוד כי מעולם לא ניסינו עד שהגענו לאקדמיה, התסדרנו בסדר גמור בתואר ואפילו סיימנו בהצלחה. המשותף לכולנו היה שניגשנו לפסיכומטרי (וגם אליו בקושי למדנו) והוצאנו ציון יפה שמעיד על כך שיש משהו בקופסה.
דיברתי על מכינה אקדמאית(סמסטר אחד לפני הלימודים), מה שהיה 4-5 שנים לפני הלימודים בתיכון הוא לא אינדיקציה לכלום

דיברתי על מכינה אקדמאית(סמסטר אחד לפני הלימודים), מה שהיה 4-5 שנים לפני הלימודים בתיכון הוא לא אינדיקציה לכלום

אני מבין על מה דיברת. אתה באת להציג שמכינה אקדמאית היא כלי טוב שמשקף יכולות, ואני באתי להציג שפסיכומטרי הוא כלי טוב שמשקף יכולות (בשימוש נכון). ולא תמיד מדובר על 4-5 שנים לפני, בחלק מהמקרים מדובר גם על כשלושה חודשים בין התיכון לאקדמיה.

אני מבין על מה דיברת. אתה באת להציג שמכינה אקדמאית היא כלי טוב שמשקף יכולות, ואני באתי להציג שפסיכומטרי הוא כלי טוב שמשקף יכולות (בשימוש נכון). ולא תמיד מדובר על 4-5 שנים לפני, בחלק מהמקרים מדובר גם על כשלושה חודשים בין התיכון לאקדמיה.

איך הראית את זה בדיוק, בהתחשב בעובדה שלא היית מתקבל בלי פסיכומטרי? הרי אם היית עובר אותו תהליך בלי שפסיכומטרי היה חובה, היית מציג את הקייס ההפוך.

איך הראית את זה בדיוק, בהתחשב בעובדה שלא היית מתקבל בלי פסיכומטרי? הרי אם היית עובר אותו תהליך בלי שפסיכומטרי היה חובה, היית מציג את הקייס ההפוך.

העובדה שלא הייתי מתקבל בלי פסיכומטרי רק מחזקת את הטענה שלי, כיוון שרק על בסיסו התקבלתי ללימודים וסיימתי אותם בהצלחה.
אם הייתי עובר את אותו תהליך בלי שפסיכומטרי היה חובה, הייתי מודע לכך ומשקיע מראש במדד שמכניס אותי ללימודים (בגרות), ולכן זה לא רלוונטי.

העובדה שלא הייתי מתקבל בלי פסיכומטרי רק מחזקת את הטענה שלי, כיוון שרק על בסיסו התקבלתי ללימודים וסיימתי אותם בהצלחה.
אם הייתי עובר את אותו תהליך בלי שפסיכומטרי היה חובה, הייתי מודע לכך ומשקיע מראש במדד שמכניס אותי ללימודים (בגרות), ולכן זה לא רלוונטי.

זה לא מחזק את הטענה שלך, זה רק אומר שאחרת לא היית שם מלכתחילה. כדי לחזק את הטענה שלך צריך להשוות מול סטודנטים שנכנסים לאוניברסיטה בלי דרישות.

שוב, אתה לא יכול לקבוע את זה שבלעדיו לא הייתי שם מלכתחילה, משום שהתנהלתי בהתאם לעובדה שהוא קיים וציון טוב בו יכניס אותי גם עם ממוצע בגרויות נמוך.
להשוות מול סטודנטים שנכנסים לאוניברסיטה בלי דרישות? יש דבר כזה?
אם הכוונה שלך היא להציג חלופה של קבלה בלי דרישות אז בהצלחה בלהקים אוניברסיטה שתוכל להתמודד עם אלפמאות אנשים בכל שנה.

להרבה מכללות יש אי ודאות עד שבועיים לפני הסמסטר אם קורס בכלל ייפתח כי אין מספיק נרשמים, איך הם יכולים להרשות לעצמם לסנן מישהו?
הבנתי.
ובכל זאת, מדוע הפסיכומטרי אינו כלי מהימן אם ברוב המקרים הלא מוכשרים הם אלה שיסיימו במכללת ז'?
אני מבין שתמיד יהיו טובים שעדיין יפלו בין הכיסאות, אך לא עדיף לנסות להעפיל אותם אל הפסגה באמצעות אפיקי מעבר מאשר לבטל מבחן שעד עכשיו נותן אינדקציה טובה לביצועים של סטודנטים?

פסיכומטרי זו בחינה חרא בלי אינדיקציה לכלום, היו איתי בשנה א' בהנ' חשמל באת"א אנשים שהוציאו 760 וקיבלו בבחינה הראשונה שלהם בפיזיקה ציונים של 35 או 42 ולא מעט ללא רקע שנכשלו בבחינה בקורסים כמו שפת c, כי בלימודים אקדמאיים נדרש יותר מפוטנציאל וקליטה מהירה, צריך גם אשכרה לנהל את הזמן וללמוד(או להיות מסוגל לסיים קורס בצורה יסודית בשבוע שיש לך לפני הבחינה, גם עובד בקורסים מסויימים)

בכל אופן הכי הגיוני היה שמוסד לימודים יסתמך במידה מסויימת על פסיכומטרי ובמידה יותר רצינית על סמסטר קיץ לפני הלימודים שלהם במכינה כלשהי.
כשבנאדם לומד 8-9 שבועות ועובר סמסטר באונ' במכלול תחומים יש אינדיקציה מה יהיה איתו בשנה הראשונה ללימודים(לדוג' בהנדסה מה שרלוונטי זה מתמטיקה, פיזיקה, אנגלית, יש מקצועות שידרשו לדוג' כימיה וכד').

לקחת בחינה שכל אדם עם חרדת בחינות קלה יגרד בו את ה550 זה עוול וסגירת דלתות, מצד שני לאוניברסיטה לא אכפת מאף אחד(כולל מי שמלמד) חוץ מהתקציב שלה ולמלא את הכיתות בתקנים הנדרשים.

אך האם לא ניתן להגיד שחרדה תשפיע בכל מבחן שהוא ? ולא רק בפסיכומטרי?

במבחן בו זמן הוא הפקטור העיקרי, זה קריטי יותר.

מסכים לגמרי(אני סובל מחרדה וזה מוריד לי את הביצועים בצורה מורגשת מאוד)...
חשוב להבין שהמטרה שלהם היא לסנן... ולכן אי אפשר לקלוע לכל האנשים באשר הם.

אני יכול לתרום את ה2 סנט שלי ולאמר שכל מי שעשה מכינה למדעים מדוייקים והוציא מעל 90 בציון הסופי הצליח במסלול בסופו של דבר(לימודי פיזיקה ומתמטיקה בממוצע נדרש בשילוב של תרגול עוזרים לפתור שאלה בפיזיקה 1 או התמרת פורייה, שאלות לוגיקה ומתמטיקה בשקל בפסיכומטרי לא)

הגישה שלך לא כל כך מובנת לי, הרי אף אוניברסיטה לא מסתמכת רק על הפסיכומטרי, אלא גם על בגרויות (החומר שלומדים במכינות למיניהן). אז שאתה מספר על כל האלה מהכתה שלך עם הפסיכו' הגבוה והציונים הנמוכים (שד"כ, הם לא מעידים על כלום ומן הסתם שתשים לב אליהם כי זה יותר חריג לקבל פסיכו גבוה וציונים נמוכים מאשר פסיכו גבוה וציונים רגילים/גבוהים), אתה מתעלם בבוטות מהעובדה שהם כן עשו בגרויות, אולי חלקם אפילו עשו מכינה, וקרוב לודאי שגם קיבלו ציונים טובים במבחנים האלה, כי הפסיכו' הגבוה עוזר, אבל עד גבול מסוים.
בטכניון למשל אם אין לך ציון מעל 70 ב-5 יח' מת'/פיז'/כימיה אתה מחויב לעבור בחינת סיווג (בהתאם לדרישות התואר). עד כמה שאני זוכר, גם באוני' אחרות זה ככה.

בנוגע לחרדת בחינות - זו אמורה להיות בדיחה? אם לבן אדם יש חרדה ולא מסוגל להוציא ציון שתואם את היכולת שלו בפסיכומטרי, הגיוני שיקרה לו אותו דבר גם בתואר לא? כמדומני זה אחד מהפקטורים שהפסיכו' בא למדוד - עמידה בלחץ.

בתואר שעשיתי, ובתארים מקבילים יחסית לשלי, רוב רובם של המבחנים היו כאלה שזמן הוא הפקטור העיקרי בהם.

זה נכון, אך אני יכול להבין מאיפה הטענה שאנשים חרדתיים יצליחו פחות...
מכיוון שלדקה שתיים יש משמעות גדולה בפסיכומטרי ואילו במבחן רגיל הרבה פחות.
אגב מישהו כאן ציין גם את המבחן למחוננים... שגם הוא לא הדבר הכי מדויק שיש... ושמעתי על אנשים עם אייקיו 140+- שלא עברו אותו.
@BreakingBadSuck

הקטע של החרדה בפסיכומטרי יותר רציני כי אתה יודע שכל טעות קטנה שלך או עיקוב של שנייה משפיע על הציון , בתיכון למשל זה לא ככה ועל כמה שניות שאתה מתעקב לא קרה כלום
אבל מה שיפה זה שאתה נבחן ביחס לכולם ואני בטוח שעל כולם הלחץ משפיע ותראה לי בן אדם שאומר שהוא לא נלחץ מפסיכומטרי ואראה לך שקרן

בכללי כל בן אדם ילחץ ממבחן שחשוב לו (הוא מפחד להיכשל/לקבל ציון שלא מספק אותו ולכן הוא נלחץ) פחד = לחץ וחרדה זה מנגנון של הגוף שנועד להגן עליו (למשל כמו שאת האדם הקדמון נגיד תוקפת חיה)

בתואר שעשיתי, ובתארים מקבילים יחסית לשלי, רוב רובם של המבחנים היו כאלה שזמן הוא הפקטור העיקרי בהם.
שכונה אצלכם. אצלנו היו מבחנים שאם לא ידעתה אז גם יום שלם לא היה עוזר לך

הקטע של החרדה בפסיכומטרי יותר רציני כי אתה יודע שכל טעות קטנה שלך או עיקוב של שנייה משפיע על הציון , בתיכון למשל זה לא ככה ועל כמה שניות שאתה מתעקב לא קרה כלום
אבל מה שיפה זה שאתה נבחן ביחס לכולם ואני בטוח שעל כולם הלחץ משפיע ותראה לי בן אדם שאומר שהוא לא נלחץ מפסיכומטרי ואראה לך שקרן

בכללי כל בן אדם ילחץ ממבחן שחשוב לו (הוא מפחד להיכשל/לקבל ציון שלא מספק אותו ולכן הוא נלחץ) פחד = לחץ וחרדה זה מנגנון של הגוף שנועד להגן עליו (למשל כמו שאת האדם הקדמון נגיד תוקפת חיה)

אז תן לי לחדש לך, יש הרבה רמות של חרדה ולחץ...
וכנראה שהרבה אנשים שחשים לחץ/חרדה לא יראו ירידה בביצועים... זה מה שמבדיל מחרדה/לחץ שכן משפיע לבין שלא... ובפסיכומטרי החשיבות של זה גדולה יותר... ותתפלא גם במבחנים שהזמן שלהם הוא לא כזה פקטור, זה עדיין משפיע.

באמת מעניין אותי לראות את זה כי עוד לא נתקלתי בדבר כזה. יש איזשהם קורסים חופפים לתארים שלנו שבהם אני ארגיש את זה? סמסטר שעבר סיימתי את כל המבחנים שעה עד שעה וחצי לפני הזמן, אבל בשעה-שעה וחצי האלה ישבתי על ה2-3 סעיפים שלא ידעתי איך לפתור ושום זמן שבעולם לא היה עוזר לי בהם.

באמת מעניין אותי לראות את זה כי עוד לא נתקלתי בדבר כזה. יש איזשהם קורסים חופפים לתארים שלנו שבהם אני ארגיש את זה? סמסטר שעבר סיימתי את כל המבחנים שעה עד שעה וחצי לפני הזמן, אבל בשעה-שעה וחצי האלה ישבתי על ה2-3 סעיפים שלא ידעתי איך לפתור ושום זמן שבעולם לא היה עוזר לי בהם.
יש כמה קורסים פקולטיים שלנו. כמו ממס. ממה שאני זוכר היה כזה. לפעמים תרגילים של לוגיקה. בהנחה שאתה יודע את החומר.

אבל לדגומא חדוא. נגיד ואתה לא מכיר טריק מסויים. אז זהו אין סיכוי שבעולם שתפתור אותו לבד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית