הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזיבת עבודה לאחר שנתיים ופיצויים מגיע לי?

gaga1234

משתמש פעיל
392
46
נק' מוניטין:
-3
392
46
אני עוזב את העבודה שלי לאחר שנתיים בעקבות זה שאני מתחיל ללמוד.

השאלה עם מגיע לי פיצויים עם אני עוזב לבד הבנתי שכן מגיע לי אבל לא תסכום המלא אשמח להסבר מה מגיע לי
ואיך אני מוציא את זה ?
הבנתי שאני צריך ללכת לביטוח לאומי ויש אפשרות דרכם להוציא תסכום או משהו עם אני עוזב לבד ..
בכל מקרה מגיע לי פיצויים עם אני עובד שנתיים ועוזב מרצון עצמי?
ועם כן מה הפרוצדורה להוצאת הכסף?.

לא מגיע לך לפי חוק, זה נקרא פיצוי פיטורין, רק במקרה של פיטורים או התפטרות בתנאים מסויימים- בעקבות לידה, טיפול בבן זוג/ילד חולה או מחלה שלך, מעבר לעיר אחרת אן בעקבות התפטרות שלך כתוצאה מהרעת תנאים(אתה תובע את הפיצויים מהמעסיק).

המעסיק יכול לתת לך פיצויים אם אתה מתפטר לפי דעתו בלבד.

מה שאתה זכאי במידה ואתה מתפטר אלו הסכומים שחסכת לקרן הפנסיה שלך(יש רכיב מתוך הסכומים שחסכץת שנקרא "רכיב פיצויים" ואותו מותר למשוך בתום התקופה, הסכום שנצבר הוא בהתאם לפוליסה הספציפית שלך).
אתה פונה לחברת הפנסיה שחסכת אליה, דורש לשחרר את הכספים הנ"ל ויכול לקבל אותם לחשבון(לרוב יבקשו שתפקסס מכתב כלשהו).

במידה ואתה מפוטר המעסיק אמור לשלם, בהתאם לותק שלך, את ההפרש שבין 2 משכורות לבין מה שצבור בפנסיה או לחילופין 8.33% מהשכר הברוטו שהרווחת בתקופה שעבדת(לרוב זה טוב למי שעובד חצי משרה או שליש משרה בתקופה ארוכה)

דוג': הרווחת 5000 לחודש, בפנסיה נצברו לך דמי הפרשה בגין רכיב פיצויים בגובה 4000 ש"ח(שתקבל בין אם תתפטר או תפוטר), אם המעסיק פיטר הוא יכול להשלים לך ל10000 ש"ח(זה גובה 2 משכורות בשבילך) משמע לשלם עוד 6000 ש"ח.
שיטת חישוב שניה: עבדת 24 חודשים השכר ברוטו שהרווחת הוא 120000, אם תכפיל ב8.33% ייצא סכום דומה(9996).

נ.ב
אתה אמור לקבל פדיון של ימי חופשה צבורים בלי קשר אם התפטרת או פוטרת.
אתה אמור לקבל את החלק היחסי מדמי ההבראה(הרבה מעסיקים לא מכבדים את זה כי אין חובה חד משמעית בחוק).

נערך לאחרונה:
לי קרה אותו מצב כמו של פותח הדיון - התקבלתי ללימודים של 5 פעמים בשבוע שלא איפשרו לי להמשיך לעבוד באותה מתכונת עד לאותו רגע.

ניגשתי לקב"ט(ובדיעבד לא הייתי צריך לעשות אבל עשיתי בגלל שאני נחמד...) ואמרתי לו בכנות - פטר אותי מהעבודה כדי שאוכל לקבל אבטלה מביטוח לאומי וגם ביקשתי ממנו להסביר בכנות שבגלל הלימודים אוכל לעבוד יום גג יומיים בשבוע ובגלל זה לא יהיה לו צורך בי.

הסברתי שאם אתפטר מהעבודה בעצמי לא אהיה זכאי לדמי אבטלה ואצטרך לחכות 3 חודשים - תגובתו הייתה "עיקום האף" ואמר שיעלה את העניין "למעלה", איך שהוא אמר זאת ידעתי שהעניין לא יצא לפועל ולצערי צדקתי. החברה לא רוצה לשלם לי את הפיצויים המגיעים לי ובגלל זה הם מנסים לייאש אותי ושאתפטר בעצמי.

חוץ ממה שאמרו כאן אתה זכאי לפיצויי פיטורין גם במידה והייתה הרעת תנאים משמעותית בתנאי העבודה שלך.

עוז, מה אכפת לך? אל תגיע למשמרות או שתגיע פעם ב.. ותפגין עבודה חלשה.
SmokingSnake, אני עובד בעבודה עם משמרות משתנות, בשנה הראשונה היה לי שכר של 3K בערך, ובשנה האחרונה אני עושה משמרת בשבוע אז יוצא שכר של בערך 800 ~ 1000 שקל, וותק שנתיים, איך אני אמור לחשב פיצויים אם יפתרו אותי?
הבנתי שאם המשכורות אינן קבועות, מחשבים משכורת ממוצעת ב12 החודשים האחרונים, השאלה אם מכפילים אותה במס' החודשים או משהו כזה?

• פותח/ת השרשור
מה שאתה זכאי במידה ואתה מתפטר אלו הסכומים שחסכת לקרן הפנסיה שלך(יש רכיב מתוך הסכומים שחסכץת שנקרא "רכיב פיצויים" ואותו מותר למשוך בתום התקופה, הסכום שנצבר הוא בהתאם לפוליסה הספציפית שלך).
אתה פונה לחברת הפנסיה שחסכת אליה, דורש לשחרר את הכספים הנ"ל ויכול לקבל אותם לחשבון(לרוב יבקשו שתפקסס מכתב כלשהו).

במידה ואתה מפוטר המעסיק אמור לשלם, בהתאם לותק שלך, את ההפרש שבין 2 משכורות לבין מה שצבור בפנסיה או לחילופין 8.33% מהשכר הברוטו שהרווחת בתקופה שעבדת(לרוב זה טוב למי שעובד חצי משרה או שליש משרה בתקופה ארוכה)

דוג': הרווחת 5000 לחודש, בפנסיה נצברו לך דמי הפרשה בגין רכיב פיצויים בגובה 4000 ש"ח(שתקבל בין אם תתפטר או תפוטר), אם המעסיק פיטר הוא יכול להשלים לך ל10000 ש"ח(זה גובה 2 משכורות בשבילך) משמע לשלם עוד 6000 ש"ח.
שיטת חישוב שניה: עבדת 24 חודשים השכר ברוטו שהרווחת הוא 120000, אם תכפיל ב8.33% ייצא סכום דומה(9996).

נ.ב
אתה אמור לקבל את החלק היחסי מדמי ההבראה(הרבה מעסיקים לא מכבדים את זה כי אין חובה חד משמעית בחוק).

אחי קצת בלבלת אותי עם המשכורת הממוצעת שלי בשנתיים היא 4 אלף
מה מגיע לי ומה הכוונה ""קרן פנסיה"" מה הכסף שמגיע לי זה הכסף שחסכתי לפנסיה? עדיף לא לגעת בו לא?
בכל מקרה איך אני מוציא את הכסף מה הפרוצדורה אני לא כלכך מבין וזה הכסף של הפנסיה או לא? פשוט קצת בלבלת אותי..
עם המשכורת הממוצעת שלי הייתה 4 אלף ועבדתי שנתיים כמה מגיע לי בערך ושוב מה הפרוצדורה להוצאת הכסף?
ועם זה לא כספי ""פיצויים"" אז איזה כסף אני מוציא בדיוק פה?.

אם אני לא אגיע בכלל אני אגיע למצב שכלכלית לא משתלם לי להשאר במקום העבודה ואז שוב אני מגיע למצב שאני רוצה שיפטרו אותי כדי לקבל את דמי האבטלה.

חשבתי לא להגיע לעבודה או לחלופין "לזייף" בביצועים(עם כמה שאפשר "לזייף" בעבודה כמו באבטחה) אבל הבנתי(ואין לי מושג בכלל כמה זה נכון...)

שאם אני מבטל או פוגע בכוונה יש לחברה אפשרות לתבוע אותי.

בכל מקרה נראה לי שמה שאעשה זה שאחרי שאתפטר מהמקום הזה ואעבור למקום אחר אתבע את המקום הנוכחי על הרעת תנאי עבודה.

מה מגיע לי ומה הכוונה ""קרן פנסיה"" מה הכסף שמגיע לי זה הכסף שחסכתי לפנסיה? עדיף לא לגעת בו לא?
בכל מקרה איך אני מוציא את הכסף מה הפרוצדורה אני לא כלכך מבין וזה הכסף של הפנסיה או לא? פשוט קצת בלבלת אותי..
עם המשכורת הממוצעת שלי הייתה 4 אלף ועבדתי שנתיים כמה מגיע לי בערך ושוב מה הפרוצדורה להוצאת הכסף?
יש לך תלושי שכר מסודרים?
יש לך חוזה העסקה?

יש 2 אופציות לתשלום פיצויים
1. דרך קרן פנסיה או ביטוח מנהלים ואז אתה אמור לראות את התשלומים שמועברים על ידי המעסיק בתלוש, במקרה זה הכסף מגיע לך בכל מקרה
2. המעסיק לא מפריש את הפיצויים ואז זה צריך להופיע בחוזה. במקרה זה אתה לא זכאי לקבל כסף במקרה של התפטרות.

הדבר הפשוט זה לפנות למחלקת שכר לברר מה הזכויות שלך.

לי קרה אותו מצב כמו של פותח הדיון - התקבלתי ללימודים של 5 פעמים בשבוע שלא איפשרו לי להמשיך לעבוד באותה מתכונת עד לאותו רגע.

ניגשתי לקב"ט(ובדיעבד לא הייתי צריך לעשות אבל עשיתי בגלל שאני נחמד...) ואמרתי לו בכנות - פטר אותי מהעבודה כדי שאוכל לקבל אבטלה מביטוח לאומי וגם ביקשתי ממנו להסביר בכנות שבגלל הלימודים אוכל לעבוד יום גג יומיים בשבוע ובגלל זה לא יהיה לו צורך בי.

הסברתי שאם אתפטר מהעבודה בעצמי לא אהיה זכאי לדמי אבטלה ואצטרך לחכות 3 חודשים - תגובתו הייתה "עיקום האף" ואמר שיעלה את העניין "למעלה", איך שהוא אמר זאת ידעתי שהעניין לא יצא לפועל ולצערי צדקתי. החברה לא רוצה לשלם לי את הפיצויים המגיעים לי ובגלל זה הם מנסים לייאש אותי ושאתפטר בעצמי.

חוץ ממה שאמרו כאן אתה זכאי לפיצויי פיטורין גם במידה והייתה הרעת תנאים משמעותית בתנאי העבודה שלך.
זה נראה שאתה מנסה לצייר תמונה שהם המנייקים בסיפור, וזה לא כך. אתה רוצה לנסות "לדפוק את המערכת"? מבחינתי סבבה, אבל אל תתפלא שהמערכת לא מסתובבת עם הגב אליה מתכופפת ונותנת לך לעשות את זה בשמחה.
זה אמור להכנס אוטומטית למשכורת האחרונה, או אחרי זמן מסויים? איך זה הולך?

זה נראה שאתה מנסה לצייר תמונה שהם המנייקים בסיפור, וזה לא כך. אתה רוצה לנסות "לדפוק את המערכת"? מבחינתי סבבה, אבל אל תתפלא שהמערכת לא מסתובבת עם הגב אליה מתכופפת ונותנת לך לעשות את זה בשמחה.

בסופו של דבר עשיתי צעד שהוא Win-Win כי הוא משרת את 2 הצדדים:

אני דואג לעצמי להכנסה בתקופת הלימודים והם מקבלים את הצ'אנס לחפש עובד אחר במקומי שישתלם להם להעסיק.
והם יצאו מניאקים בגלל שהם בכוונה מנסים לייאש אותי ואני לא הבנאדם הראשון ובטח שלא האחרון שהם עשו וישו לו את זה.
ולמה "לדפוק את המערכת" ? אני עובד במקום הזה שנתיים - לא מגיעים לי פיצויי פיטורים ?
כל פעם ששלחו אותי לריענוני נשק של 10 שעות כשבתאכלס שילמו לי רק על 8 שעות ? תרמתי 330 שקל(חיבור השעות הנוספות שלא שולמו לי) מזמני הפרטי למערכת ?

• פותח/ת השרשור
יש לך תלושי שכר מסודרים?
יש לך חוזה העסקה?

יש 2 אופציות לתשלום פיצויים
1. דרך קרן פנסיה או ביטוח מנהלים ואז אתה אמור לראות את התשלומים שמועברים על ידי המעסיק בתלוש, במקרה זה הכסף מגיע לך בכל מקרה
2. המעסיק לא מפריש את הפיצויים ואז זה צריך להופיע בחוזה. במקרה זה אתה לא זכאי לקבל כסף במקרה של התפטרות.

הדבר הפשוט זה לפנות למחלקת שכר לברר מה הזכויות שלך.

אבל אני לא מבין איזה כסף אני אמור לקבל הכסף שהולך לפנסיה שלי? זה הכסף שאפשר להוציא במידה ואני מתפטר לבד?
ומה אני אמור לעשות בדיוק אחרי שאני עוזב תעבודה לאן ללכת לבקש תכסף ומה גובה סכומו עם ממוצע המשכורת שלי הוא 4 אלף בערך נגיד.
וכן יש לי תלושים לא כולם במייל אבל יש לי.
צריך לבקש את כל התלושים? ושווב קצת אני מבולבל מה אני אמור לעשות בישביל לקבל תכסף לאן ללכת?
וכמה כסף זה יצא בערך?.

SmokingSnake, אני עובד בעבודה עם משמרות משתנות, בשנה הראשונה היה לי שכר של 3K בערך, ובשנה האחרונה אני עושה משמרת בשבוע אז יוצא שכר של בערך 800 ~ 1000 שקל, וותק שנתיים, איך אני אמור לחשב פיצויים אם יפתרו אותי?
הבנתי שאם המשכורות אינן קבועות, מחשבים משכורת ממוצעת ב12 החודשים האחרונים, השאלה אם מכפילים אותה במס' החודשים או משהו כזה?
עקרונית רוב בעלי העסקים משלמים פיצויים בהתחשב בממוצע משכורות מהשנה האחרונה כפול ותק השנים, זו השיטה הקלה והמהירה.
אם הממוצע הוא 1000 והותק שנתיים ייצא בערך 2000.
הדבר הטוב בשבילך מידה ולא מפורט בחוזה היקף משרה או שינוי היקף משרה(רוב העבודות במשמרות הן ככה, שפתאום בתקופת מבחנים מישהו לא עובד כמעט בכלל, אחרי חודש עובד יותר וכו') יהיה לקחת את כל התלושי שכר שלך, לנכות מהמשכורת של כל חודש סכומים של נסיעות או דמי הבראה ומתנות לחגים ולכתוב מה הסכום שהתקבל.
את הסכומים של כל ה24 חודשים אתה כופל ב8.33% ואם הפער גדול מאוד(לדוג' במקום 2000 יצא לך 3500 ש"ח) תטען שמהסיבות שמודגשות בקו למעלה כל תחשיב שונה מהתחשיב הנ"ל יקפח אותך ולא יישתלב בהוראות תקנת פיצויי פיטורים(ניתן לתבוע בבי"ד לעבודה וכו')
לי היה מקרה דומה של 6000 במשך 3 שנים ו1000 במשך שנה וחצי, הייתי צריך להגיע לבית משפט(לא הגעתי לשופט היה גישור וזה נסגר, קיבלתי מה שהגיע לי)

אתה חוסך לפנסיה כל חודש לפי חוק, יש לך בתלוש משכורת "הפרשה לפנסיה xxx" או "ביטוח מנהלים xxx" תתקשר לגוף הביטוח הרשום(לדוג' במקום xxx יהיה בתלוש "פניקס") , תזדהה עם תעודת זהות וכו' ויסבירו לך: עקרונית יש חלק כלשהו מהסכום בחברת היבטוח שדואגת לפנסיה שאתה הפרשת והמעסיק הפריש שנקרא רכיב פיצויים, בין אם תתפטר או תפוטר זה כסף שאתה רשאי למשוך לחשבון הפרטי דרך חברת הפנסיה.
בוא נצא מנקודת הנחה שהתקשרת ואמרו לך שחסכת שם 3000 שקל, אתה חותם על טופס כלשהו ומקבל את הכסף הזה לא משנה מה.

אם עבדת שנתיים וכל משכורת הייתה 4000: - - אם תתפטר תקבל 3000 ש"ח שאפשר למשוך מגוף הפנסיה שחסכת אליו.
- אם תפוטר תקבל 8000 סך הכל(משכורת אחת בגין כל שנה שעבדת), 3000 בכל מקרה מגוף הפנסיה ועוד 5000 שהמעסיק ישלים לך.

מעבר לסכום הזה, אם היו לך ימי חופש אתה תקבל את הכסף שהם שווים(זה נקרא פדיון ימי חופשה, אתה מקבל את זה ישר מהמעסיק)
אם אני לא טועה למעסיק יש 30 ימים מגמר ההעסקה שלך עד שהוא צריך לשלם את כל הסכומים שאתה צריך לקבל

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית