הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סחרחורת אחרי תרגיל

Rcflame

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
היי לפני כשלושה חודשים פתאומיות התחילו לי להיות סחרחורות שמרגישים "כאילו" עומדים ליפול/להתעלף. לא משנה איזה תרגיל/משקל. אבל, בריצות ואופניים זה לא קורה לי. רק באימון משקולות. אבל לפני האירועים האלה, התאמנתי כשנה והכל היה בסדר ואז בפתאומיות התחילו הסחרחורות. הפסקתי להתאמן מאז עד עכשיו עדיין לא מתאמן. עשיתי בדיקות ללב כגון: בדיקות דם, אקג, אקו לב, בדיקת מאמץ, הולטר וצילום חזה. הכל תקין. אבל אני אישית לא יודע מה הסיבה לכך שיש לי סחרחורת אחרי תרגיל "דווקא" משקולות. בנוסף אני גם סובל מ"חרדה" אבל זה לא קשור נראלי. מה אתם חושבים שזה יכול להיות? ואילו בדיקות לעשות לכך?

היי לפני כשלושה חודשים פתאומיות התחילו לי להיות סחרחורות שמרגישים "כאילו" עומדים ליפול/להתעלף. לא משנה איזה תרגיל/משקל. אבל, בריצות ואופניים זה לא קורה לי. רק באימון משקולות. אבל לפני האירועים האלה, התאמנתי כשנה והכל היה בסדר ואז בפתאומיות התחילו הסחרחורות. הפסקתי להתאמן מאז עד עכשיו עדיין לא מתאמן. עשיתי בדיקות ללב כגון: בדיקות דם, אקג, אקו לב, בדיקת מאמץ, הולטר וצילום חזה. הכל תקין. אבל אני אישית לא יודע מה הסיבה לכך שיש לי סחרחורת אחרי תרגיל "דווקא" משקולות. בנוסף אני גם סובל מ"חרדה" אבל זה לא קשור נראלי. מה אתם חושבים שזה יכול להיות? ואילו בדיקות לעשות לכך?
אם הכל תקין אז הכל תקין...

יכול להיות שזה פסיכוסומטי ויכול להיות שאתה מבצע משהו לא נכון.
אתה יכול להמשיך ולבצע בדיקות אבל במקומך הייתי מנסה בהדרגה לחזור להתאמן, להגיע רגוע לאימון, להקפיד על נשימה נכונה ולבדוק אם זה חוזר.

בנוסף אני גם סובל מ"חרדה" אבל זה לא קשור נראלי
על זה מאד לא הייתי בונה. חרדה יכולה להוביל לתסמינים פיזיולוגיים חזקים ומגוונים. אתה מקבל משהו נגד זה? קזנקס/ציפרלקס?

סיבות אחרות לסחרחורות יכולות להיות שאתה מגיע על בטן ריקה לחלוטין, לא אוכל מספיק ביום האימון או בכלל, לא שותה מספיק, עייף וכדומה. תבדוק את הדיאטה שלך, תדאג לאכול כמו שצריך שעתיים-שלוש לפני אימון, תשתה הרבה מים במהלך היום ובאימון עצמו.

מעבר לזה, אם אתה עושה וולסלבה למשך 10 שניות - לא לצחוק, ראיתי אנשים עוצרים את הנשימה, מסתדרים כמה שניות, יורדים לדדליפט, משוחחים קצת עם המוט, מרימים לאט, מורידים ורק אז נושמים - אז זאת בהחלט סיבה לסחרחורות ובהחלט משהו שצריך לבדוק בטכניקת האימון שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית