הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תקוע הרבה זמן בהיקפים בידיים!

מצב
השרשור נעול

גולן

משתמש מתחיל
34
0
נק' מוניטין:
-223
34
0
היי.
אני מתאמן די וותיק.
ולאחרונה נתקעתי בהיקפים בידיים.. כבר הרבה זמן אני תקוע על 40.

כבר שאר הגוף שלי יצא מפורפורציה. לדוגמא
בית החזה שלי ממש בולט יש הפרדות קווים, החזה ממש גדול בכללית.. והידיים ממש לא בפורפורציה לשאר הגוף.

היתי מתאמן בסדר הזה:
חזה יד קידמית
גב יד אחורית
כתפיים רגליים.
היית לי התקדמות טובה כך, לכן לא עשיתי גב קידמית וכו'.

אך השבוע שינתי את הסדר אימונים ל-חזה יד אחורית, גב יד קידמית, כתפיים רגליים.

אחרי אימון חזה, אני מתחיל לעבוד על הטרייספס:
אני עושה לחיצה צרפתית 3 סטים 8 חזרות, ואז מקבילים בתוספת 40 קילו ליד אחורית 3 סטים 10 חזרות.

יד קידמית, מוט דאבליו, 8 חזרות, 3 סטים. לאחר מכן כפיפות בעמידה,יד עולה יד יורדת 3 סטים, 8 חזרות.

בתקווה להשתפר אני אשמח אם מישהו יתן לי עצה טובה להתקדמות.
כל טיפ ותגובה תתקבל בשמחה!

אני מתקדם במשקל, ועולה כמה שיותר נקי,דובק בתפריט ולמעט מאוד אוכל צ'יטים, פשוט לא נמשך לזה.

תודה רבה!

נערך לאחרונה:
קורן,יש לי שאלה,תענה בצורה מקצועית בלי להתלהם.

השאלה היא היפוטתית,
נניח ואתה יועץ/מאמן/מכין מתחרי כח או פיתוח גוף
ובא אליך מישהו רציני שרוצה לעלות על הבמה במר ישראל הקרוב.
אותו מתאמן הוא אכן ברמה מתאימה :מספיק מסה, חיטוב לא רע,אסטתיקה, רק בעיה קטנה...הידיים לא מספיק פרופורציונליות לשאר השרירים(כאמור, בכל שאר הפרמטרים הבחור מוכן לבמה)
מה ההמלצה שלך אליו?

*אני רוצה לציין כאן כמה דברים:
1.אני מאוד בעד תוכניות כח בסיסיות,עם תרגילי בסיס ,נפח לא גבוה והרבה משקל על המוט.
אבל ברמות מסויימות אצל מתאמנים קצת יותר מתקדמים(לא קשור לפוסט הנוכחי ולא קשור לפותח הפוסט) זה לא תמיד מספיק. במיוחד בתחום של פיתוח גוף ששם הפרופורציות ואסתטיקה הן בערך הכל.
כדוגמא קיצונית,קח את דקסטר ג'קסון שלקח את האולימפיה הלפני אחרונה עם 110 קילו bw ...
הרי הנצחון שלו הגיע רק על פרופורציות ואסתטיקה מושלמות. אתה חושב שניתן להגיע לזה רק מתרגילי בסיס כבדים?
אני לא משווה כאן אף אחד לרמות האלה ואני חושב של-80% מהפורום התוכניות כח הן די והותר.
אבל ברמות מסויימות ותחומים מסויימים(אההמממ...באדיבילדינג-המילה האסורה) הם לא מספיקים

2.כמובן,כשדיברתי איתו על שלושת הראשים של הבייספס ממש לא התכוונתי שיעבוד על כולם באותו אימון או שיעשה 700 סטים לידיים באותו אימון.ממש לא!

אני לא קורן, אבל אני אענה לך:

א) אתה מדבר על מפתחי גוף מקצועיים, לעומת הליצן פה.
ב) לא אני ולא קורן לא נעייץ למפתח גוף מקצועי כי אנחנו לא מבינים בזה.
ג) אני עדיין בשוק מההערה שלך לגבי הראשים של הטרייספס.

אוקי..אני גם אענה:

א.ציינתי שהתגובה היא ללא קשר לפותח הפוסט.
אלא מתאמן בינוני/מתקדם שמרוצה משאר הגוף שלו אבל מרגיש שהידיים בחוסר פרופורציה יחסית לשאר הגוף.
ההצעות שלי היו ספציפיות יחסית למקרה שציינתי(כמובן בהנחה שמדובר במתאמן שיודע דבר שניים מרוצה מהכל והבעיה היא רק בידיים).
ב.תראה,הבעיה שהוא הציג(חוסר פרופורציה בידיים) אינה נחלת המקצוענים בלבד אלא גם הרבה מתאמנים ברמה הרבה יותר נמוכה.
כמשתחילים להתאמן,כשמתחילים ל"בנות" מטרת רוב המתאמנים היא להשיג כח או מסה למצב הקיים.
אני מדבר על תקופה יותר מתקדמת כשמגיעים לרמה קצת יותר רצינית,כשהמסה כבר קיימת ואנחנו אחרי חיטוב או שניים. אז,בדיוק בנק' הזאת, הפרופורציות מתחילות לשחק תפקיד(שוב,אני מדבר על פיתוח גוף). וזה מה שמבדילים את החברה ברמה היותר גבוהה או פחות.
אתה לא יודע עם כמה מתאמנים שהגיעו לתוצא' מרשימות(אחרי מס' שנים של אימונים) יצא לי לדבר כשהבעיה העיקרית שלהם הייתה חוסר פרופ'.
ג.אתה ממש לא צריך להיות בשוק.יש רמות שגם זה משחק תפקיד.

קולדפייר,אתה יכול גם לענות.
"מגיע לך מתאמן ברמה בינונית/גבוהה מסה מכובדת חיטוב טוב,פרופורציות טובות(מלבד ידיים),הבקשה שלו ממך היא עזור לי לשפר את הידיים. מה אתה ממליץ לו?(אין סיכוי שתגיד ss או ביל סטאר,לא?)"

אני רציני ומנהל את זה כדיון,לא צריך להתעצבן...
שאלתי שאלה פשוטה אם אתם יכולים,תענו.

סבבה, אני אענה:

אני לא מתעסק בפיתוח גוף ברמות כאלה שאני יודע איך משפרים פרופורציות. אני יודע שאם חסרה לך מאסה ברגליים, אתה צריך לעשות יותר סקוואט (כולל הווריאציות), ועם חסרה לך מאסה בידיים אתה צריך לעשות יותר לחיצות ומתח. זו בערך כל התורה. אני לא מבין/מאמין בלהפציץ את שריר היעד מזוויות שונות ולהפתיע אותו בתרגילים שונים כל פעם. מי שתקוע על היקף ידיים, צריך להגדיל את כל הגוף בצורה משמעותית, אחרת זה לא הולך אלא אם כן אתה פריק גנטי.

איך אתה עובד על כל ראש של הטרייספס בנפרד?

סבבה, אני אענה:

איך אתה עובד על כל ראש של הטרייספס בנפרד?

אני לא מאמין שאני נכנס לזה בכלל,זו הייתה המלצה אחת מתוך מספר רלוונטיות שהצעתי לו.
בכל מקרה,
לדוגמא: לא לבצע רק פשיטות בפולי או dips ששם הראש הקצר הוא הדומיננטי אלא גם פשיטות מאחורי הראש וכו'..(שם הראש הארוך לוקח יותר חלק).
לא התכוונתי שיבנה תוכנית נפרדת לראשים,אלא שיעבוד על הידיים כמו שצריך.

השאלה היא היפוטתית,
אותו מתאמן הוא אכן ברמה מתאימה :מספיק מסה, חיטוב לא רע,אסטתיקה, רק בעיה קטנה...הידיים לא מספיק פרופורציונליות לשאר השרירים(כאמור, בכל שאר הפרמטרים הבחור מוכן לבמה)
מה ההמלצה שלך אליו?

אני גם, כמו קורן ואלכס, לא יכל להמליץ שום דבר למפתח גוף,
מה שכן, ברמה תחרותית, אחד הפיתרונות לחוסר פרופורציה הוא סינטול.

אני לא מאמין שאני נכנס לזה בכלל,זו הייתה המלצה אחת מתוך מספר רלוונטיות שהצעתי לו.
בכל מקרה,
לדוגמא: לא לבצע רק פשיטות בפולי או dips ששם הראש הקצר הוא הדומיננטי אלא גם פשיטות מאחורי הראש וכו'..(שם הראש הארוך לוקח יותר חלק).
לא התכוונתי שיבנה תוכנית נפרדת לראשים,אלא שיעבוד על הידיים כמו שצריך.

דווקא לזה בחרת להתייחס?

איך אתה יודע איזה ראש יותר פעיל בתרגיל מסויים? יש EMG? וזה שהוא יותר פעיל לא אומר שאתה מבודד אותו, אתה יודע.

השאלה היא היפוטתית,
מה ההמלצה שלך אליו?

*אני רוצה לציין כאן כמה דברים:
1.אני מאוד בעד תוכניות כח בסיסיות,עם תרגילי בסיס ,נפח לא גבוה והרבה משקל על המוט.
אבל ברמות מסויימות אצל מתאמנים קצת יותר מתקדמים(לא קשור לפוסט הנוכחי ולא קשור לפותח הפוסט) זה לא תמיד מספיק. במיוחד בתחום של פיתוח גוף ששם הפרופורציות ואסתטיקה הן בערך הכל.
כדוגמא קיצונית,קח את דקסטר ג'קסון שלקח את האולימפיה הלפני אחרונה עם 110 קילו bw ...
הרי הנצחון שלו הגיע רק על פרופורציות ואסתטיקה מושלמות. אתה חושב שניתן להגיע לזה רק מתרגילי בסיס כבדים?
אני לא משווה כאן אף אחד לרמות האלה ואני חושב של-80% מהפורום התוכניות כח הן די והותר.
אבל ברמות מסויימות ותחומים מסויימים(אההמממ...באדיבילדינג-המילה האסורה) הם לא מספיקים

2.כמובן,כשדיברתי איתו על שלושת הראשים של הבייספס ממש לא התכוונתי שיעבוד על כולם באותו אימון או שיעשה 700 סטים לידיים באותו אימון.ממש לא!

אתה מבין שזה לא המקרה? מתחרה רציני במר ישראל לא יבוא לשאול בפורום או את המדריך בחדר כושר איך לשפר פרופורציות בידיים.

אני מבין לאן אתה חותר ומקבל את דעתך, אבל זה לא קרוב להיות המקרה.

תזכיר לי איזה שריר לא עובד בסקוואט ודד ליפט? (שניהם ביחד)

טרייספס ובייספס בסקוואט(ובדדליפט יש ויכח אבל לדעתי לא עובדים בצורה מספקת, אי אפשר אפילו להשוות למשיכות ולחיצות) ואם תגיד אחרת אין לי מה להגיד לך יותר.

טרייספס ובייספס בסקוואט(ובדדליפט יש ויכח אבל לדעתי לא עובדים בצורה מספקת, אי אפשר אפילו להשוות למשיכות ולחיצות) ואם תגיד אחרת אין לי מה להגיד לך יותר.
ממתי עבודה איזומטרית היא לא עבודה?

אתה לא קורא? אמרתי שלדעתי היא לא מספקת ואין להשוות למשיכות ולחיצות
סבבה שזו דעתך, הלוואי והיה אפשר לבדוק את זה ולראות בן אדם שעשה רק דדליפט וסקוואטים כל החיים שלו. אני מאמין שהיינו מופתעים מהתוצאה.

תזכיר לי איזה שריר לא עובד בסקוואט ודד ליפט? (שניהם ביחד)
לא דיברתי על דדליפט, הידיים עובדות חזק בדדליפט, אבל נראה לי שהעבודה של הידיים בסקוואט פחות או יותר משתווה לעבודה בשיעור עיצוב וחיטוב 😛 תרגיש חופשי לתקן אותי. הדדליפט מפעיל המון שרירים וזה ידוע ככה שעל זה אין ויכוח, אני בסה"כ אמרתי ששריר שאין עליו העמסת יתר לא יגדל הרבה, אם מתקדמים בדדליפט אז יש העמסת יתר על כל השרירים שמשתתפים בהרמה. בכל זאת תוכנית היגיונית תכלול את שניהם יחד עם לחיצות ומשיכות שמפעילות בעיקר את פלג הגוף העליון, כי בכל תוכנית המטרה היא בסופו של דבר להתחזק/לגדול בצורה שווה, אני לא יודע אם יש על מה להתווכח 😃

לא דיברתי על דדליפט, הידיים עובדות חזק בדדליפט, אבל נראה לי שהעבודה של הידיים בסקוואט פחות או יותר משתווה לעבודה בשיעור עיצוב וחיטוב --> ואתה קורא לי ליצן 😛 תרגיש חופשי לתקן אותי. הדדליפט מפעיל המון שרירים וזה ידוע ככה שעל זה אין ויכוח, אני בסה"כ אמרתי ששריר שאין עליו העמסת יתר לא יגדל הרבה, אם מתקדמים בדדליפט אז יש העמסת יתר על כל השרירים שמשתתפים בהרמה- והם לא משתתפים בהרמה. בכל זאת תוכנית היגיונית תכלול את שניהם יחד עם לחיצות ומשיכות שמפעילות בעיקר את פלג הגוף העליון, כי בכל תוכנית המטרה היא בסופו של דבר להתחזק/לגדול בצורה שווה, אני לא יודע אם יש על מה להתווכח 😃

אגב הנה הצורה הדי מדוייקת של הסקוואט שלי בדקה 3:50 http://vimeo.com/7763895

עריכה- טעיתי בשירשור עם הדדליפט אבל זה תופס גם פה.

נערך לאחרונה:
תעלה סרטון שלך
את של AC ראינו את כולם כבר

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית