הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה- פציעה בכתף

Opololo

משתמש מתחיל
50
9
נק' מוניטין:
15
50
9
היי, לפני חודשיים בערך נפצעתי בכתף וקרעתי חלקית את גיד הסופראספינטוס (האולטראסאונד מציין חשד לקריעה חלקית, אני מניח שיש כזו). כנראה מדובר בפציעה כתוצאה מלחיצה אנכית בבנצ' או טכניקה לקויה של אובר-הד פרס.

אני רוצה לחזור להתאמן בקרוב, כי בתקופה האחרונה כבר לא הרגשתי כאבים (כן יש ירידה בטווח תנועה בתנועות מסוימות). רציתי לדעת האם יש מישהו שחווה משהו דומה (או זהה), או בעל ידע מקצועי כזה או אחר שיוכל להנחות אותי בחזרה לאימונים?

משיטוט באינטרנט הבנתי שהעבודה הכי נפוצה ל"שיקום", או מניעה של פציעה חוזרת/ החמרה היא עבודה של חזרות גבוהות על האיזור, בין אם זה עם גומיות או דאמבלים. יש למישהו הצעות?

גיד לרוב לא יתאחה בעצמו, במיוחד כזה שנראה קרוע חלקית ב- OS לפי דבריך. אם אתה צעיר ורוצה לחזור לפעילות, הרופא ימליץ על ניתוח ארתרוסקופי עם תפירה. המשך עבודה בחדר כושר במצב זה עלולה לגרום לקרע מלא.

הייתי מציע פנייה לאורטופד מומחה כתף. אם ניגשים דרך קופת החולים, יש להצטייד בהפנייה מרופא משפחה\אורטופד רגיל.

• פותח/ת השרשור
גיד לרוב לא יתאחה בעצמו, במיוחד כזה שנראה קרוע חלקית ב- OS לפי דבריך. אם אתה צעיר ורוצה לחזור לפעילות, הרופא ימליץ על ניתוח ארתרוסקופי עם תפירה. המשך עבודה בחדר כושר במצב זה עלולה לגרום לקרע מלא.

הייתי מציע פנייה לאורטופד מומחה כתף. אם ניגשים דרך קופת החולים, יש להצטייד בהפנייה מרופא משפחה\אורטופד רגיל.
ברור לי שלא יתאחה, אבל הנחתי שיש דרך לחזק את האיזור הכללי וכך להקטין את העומס על הגיד.
הבנתי, אז אתה אומר שאני חייב ללכת לאורתופד קודם, וסביר להניח שהוא ימליץ על ניתוח? באסה.

בדרך כלל פונים לכיוון חיזוק כללי של מעטפת השרירים בכתף על מנת שיהיה עזר מסויים שיפצה על הגיד הפגוע. זה גם לרוב מה שכל רופא אליו תפנה יציע, אך עבור חזרה לאורח חיים ספורטיבי ללא חשש להחמרת המצב על ידי קרע מלא, אין מניעה מתהליך כירורגי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית