הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ריקוטן וכאבי שרירים

totti99

משתמש קבוע
1,266
213
נק' מוניטין:
298
1,266
213
אהלן, אני צורך ריקוטן כבר שבוע ולפני כמה ימים התחילו לי כאבים מטורפים במיוחד בגב, השרירי גב נוקשים בטירוף לאורך כל עמוד השדרה, ובנוסף גם התאומים תפוסים לי כבר 5 ימים.

מתסף מגנזיום 400/600 מג ביום (העלתי ביומיים האחרונים ל600)

השאלה שלי היא למה הריקוטן גורם בכלל לכאבי שרירים? כלומר איזו פעולה פיזיולוגית מתרחשת שגורמת לכאבים?

שואל כדי שאולי אוכל למצוא פתרון לכאבים

אהלן, אני צורך ריקוטן כבר שבוע ולפני כמה ימים התחילו לי כאבים מטורפים במיוחד בגב, השרירי גב נוקשים בטירוף לאורך כל עמוד השדרה, ובנוסף גם התאומים תפוסים לי כבר 5 ימים.

מתסף מגנזיום 400/600 מג ביום (העלתי ביומיים האחרונים ל600)

השאלה שלי היא למה הריקוטן גורם בכלל לכאבי שרירים? כלומר איזו פעולה פיזיולוגית מתרחשת שגורמת לכאבים?

שואל כדי שאולי אוכל למצוא פתרון לכאבים

נערך לאחרונה:
שאלת בנוגע לתיאור המכאניזם המביא לכאבי גב תחתון, ובכן, המנגנון אינו ברור לחלוטין, אלא שכאבי גב תחתון דלקתיים הם תופעה נפוצה מאוד (בנוסף מתועדת ב-study cases רבים) ועל כן ההמלצה להפחית עומס בזמן הטיפול.
לאחר סיומו ניתן לטפל באמצעות NSAIDs ובכל מקרה הכאבים יחלפו.

סימוכין:
ACCUTANE® (isotretinoin capsules)

JRheum Mobile

• פותח/ת השרשור
שאלת בנוגע לתיאור המכאניזם המביא לכאבי גב תחתון, ובכן, המנגנון אינו ברור, אלא שכאבי גב תחתון דלקתיים הם תופעה נפוצה מאוד ועל כן ההמלצה להפחית עומס בזמן הטיפול.
לאחר סיומו ניתן לטפל באמצעות NSAIDs ובכל מקרה הכאבים יחלפו.

סימוכין:
ACCUTANE® (isotretinoin capsules)
שאלתי מה כי לא ראיתי את התגובה שלך זה הראה לי הודענ ריקה,
בעיקרון לא רק כאבי גב תחתון אלא כאבי שרירים בכלל (תאומים, גב עליון ותחתון.. כרגע זה הכאבים שיש לי אבל אני צורך את התרופה רק שבוע)

מה זה NSAID? איך הוא עוזר? ולמה לא לטפל באמצעותו במהלך הטיפול בתרופה כדי למנוע את הכאב?

שאלתי מה כי לא ראיתי את התגובה שלך זה הראה לי הודענ ריקה,
בעיקרון לא רק כאבי גב תחתון אלא כאבי שרירים בכלל (תאומים, גב עליון ותחתון.. כרגע זה הכאבים שיש לי אבל אני צורך את התרופה רק שבוע)

מה זה NSAID? איך הוא עוזר? ולמה לא לטפל באמצעותו במהלך הטיפול בתרופה כדי למנוע את הכאב?
NSAIDs הן תרופות אנטי דלקטיות שאינן סטרואידיות. תרופה מוכרת ונפוצה היא משכך הכאבים איבופרופן למשל. אין אינטראקציה בין תרופתית בין רואקוטן לאיבופרופן, אלא שעדיין תיאלץ להפחית מהעומס עד תום הטיפול.

• פותח/ת השרשור
NSAIDs הן תרופות אנטי דלקטיות שאינן סטרואידים. תרופה מוכרת ונפוצה היא משכך הכאבים איבופרופן למשל. אין אינטראקציה בין תרופתית בין רואקוטן לאיבופרופן, אלא שעדיין תיאלץ להפחית מהעומס עד תום הטיפול.
תרופה עם מרשם?
אין הגבלה לצרוך אותה במשך חצי שנה?

תודה רבה אגב

תרופה עם מרשם?
אין הגבלה לצרוך אותה במשך חצי שנה?

תודה רבה אגב
לא צורכים משככי כאבים במשך חצי שנה. לכן לרוב מומלץ להוריד עומס, לסיים את הטיפול ברואקוטן ולהשתמש ב-NSAIDs מול כאב אקוטי או בתום הטיפול ברואקוטן.
איבופרופן היא תרופה ללא מרשם.

תפרוש מהראוקטן, היו לי פצעים על הגב והכתפיים, כמוצא אחרון לקחתי ראוקטן, כן זה עושה את העור חלק, חודש אחרי המפרקים שלי ברגליים הרגישו כמו אבן, הגעתי למסקנה שאני מעדיף להתאמן כמו בן אדם ולהמשיך לחפש את המשחה שכן תטפל לי בבעיה.
לא ייגע בזה יותר בחיים.

תפרוש מהראוקטן, היו לי פצעים על הגב והכתפיים, כמוצא אחרון לקחתי ראוקטן, כן זה עושה את העור חלק, חודש אחרי המפרקים שלי ברגליים הרגישו כמו אבן, הגעתי למסקנה שאני מעדיף להתאמן כמו בן אדם ולהמשיך לחפש את המשחה שכן תטפל לי בבעיה.
לא ייגע בזה יותר בחיים.
באמת תרופה דוחה (מאוד) אבל גם מעיפה את האקנה אחת ולתמיד.

• פותח/ת השרשור
לא ייגע בזה יותר בחיים.
בגב ובכתפיים לדעתי זה פחות בעייתי
אצלי זה בפנים
שום משחה לא פתרה את זה

בגב ובכתפיים לדעתי זה פחות בעייתי
אצלי זה בפנים
שום משחה לא פתרה את זה

הטיפול באקנה אף פעם לא מסתיים לאלו שיש נטייה, תנסה חומצה סליצילית, חומצה אזלאית, חומצה גליקולית וחומצה אלפא הידרוקסית, כמובן לא כולם ביחד, אבל אחד מהם בהחלט ישפר לך את הפנים בוודאות, שים לב רק לתופעות לוואי המצריכות הפסקת מיידית.

ולאחר זמן מה, הגוף מוציא את האקנה במקום אחר. . כגון קרקפת וכדומה. .
אתקן את עצמי. במקרים רבים רואקוטן היחידה שמעיפה את האקנה לתמיד וכך או אחרת תופעות הלוואי שלה מעיקות.

אתקן את עצמי. במקרים רבים רואקוטן היחידה שמעיפה את האקנה לתמיד וכך או אחרת תופעות הלוואי שלה מעיקות.
אכן מעיפה מהפנים וכיוון שכמו כל תרופה מערבית שמטפלת בסימפטומים ולא בבעיה, הגוף מוצא מקומות אחרים להוציא בהם את השומן/חלב שמתחבא אחרי זקיק השערה

אכן מעיפה מהפנים וכיוון שכמו כל תרופה מערבית שמטפלת בסימפטומים ולא בבעיה, הגוף מוצא מקומות אחרים להוציא בהם את השומן/חלב שמתחבא אחרי זקיק השערה
אני לא מביע דיעה. יש צעירים שיעידו שהתרופה הזאת היא הצילה אותם מחיים תחת אימת הפצעונים ואחרים שיגידו שהיא זוועה. אין לי שום המלצה/דעה בנושא למעט מעט אינפורמציה לפותח הפוסט.

אם כך, מה הרפואה המזרחית ממליצה לעשות בעניין?

אם כך, מה הרפואה המזרחית ממליצה לעשות בעניין?
שינוי תזונתי בראש ובראשונה , כל נטורפת יבנה לך תפריט שלא יכלול אוכל תעשייתי וחומרי גלם כגון סוכר לבן, קמח לבן וכדומה . .
הגוף מגיב לרעלים הללו על ידי פליטתם לשכבות העור החיצוניות.

שינוי תזונתי בראש ובראשונה , כל נטורפת יבנה לך תפריט שלא יכלול אוכל תעשייתי וחומרי גלם כגון סוכר לבן, קמח לבן וכדומה . .
הגוף מגיב לרעלים הללו על ידי פליטתם לשכבות העור החיצוניות.

הכדומה הזה כולל גם בשר, חלב ומוצריו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית