הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון בדיקת טכניקה סקוואט, פרס ודדליפט

• פותח/ת השרשור LioRiX
  • פורסם בתאריך

LioRiX

משתמש פעיל
612
42
נק' מוניטין:
58
612
42
היי כולם, סוף סוף התחפששתי ונרשמתי לחדר כושר.
בגלל שלא הייתי בטוח בטכניקה שלי לתרגילים החלטתי לצלם ולהעלות לכאן, אשמח אם תוכלו להגיד לי אם צריך לשפר ואיך.
המשקלים יחסית קלים (לא לי בכל אופן), עשיתי את התרגילים האלה בפעם האחרונה באזור שנה לפני הגיוס אז יש לי עוד הרבה על מה לעבוד.
תודה

סקוואט:

אוברהד פרס:

דדליפט:

הגב תחתון שלך מתעגל אחרי שבירת מקביל (butt wink) תנסה להרים את החזה יותר ולקחת את התחת אחורה יותר ,ולנשום נכון.

לגבי שאר התרגילים אני לא מבין גדול, תמתין לאחד המנהלים.

גם לגבי הסקוואט וגם לגבי הדדליפט, אתה מאבד מתח בשרירי הליבה בשלבים החשובים, כלומר לקראת שבירת מקביל בסקוואט, ובהרמה הראשונית של הדדליפט, תוריד משקלים ותעבוד מהבסיס
בסקוואט גם אתה לגמרי מתעגל, תנסה בנוסף לחיזוק הליבה אולי גם להרחיב את העמידה
ב-OH בכללי בסדר, אבל אין צורך לצלול ככה מתחת למוט, מספיק רק מעט להעביר את הראש מתחתיו

סקוואט - אתה לא שומר על כיווץ של שרירי הליבה ומתעגל מאוד.
לפני כל חזרה תיקח נשימה עמוקה כמה שאתה יכול ובסופה תכווץ חזק את הבטן ושמור על המצב הזה עד לסיום החזרה.
מבחינת הגב הבעיה העיקרית היא שאתה לא שומר על סיבוב אגן לפנים (butt wink כמו שציינו לפני)

פרס - לא רע בסך הכל
אתה לא צריך להקצין כל כך את ההכנסה של הראש פנימה, מספיק שתסיים את התנועה כשהמוט נמצא מעח הקו של האוזניים שלך.
בנוסף תוריד את המוט נמוך יותר בתוך כף היד, אתה גורם להמון עומס לא בריא על שורש כף היד

דדליפט - אתה נכנס לסטאפ כשהמוט רחוק מדי ממך.
תתחיל כל חזרה כשהוא נמצא מעל מרכז הכובד שלך שהוא במרכז כף הרגל

בהצלחה ותמשיך לעדכן 😃

• פותח/ת השרשור
הגב תחתון שלך מתעגל אחרי שבירת מקביל (butt wink) תנסה להרים את החזה יותר ולקחת את התחת אחורה יותר ,ולנשום נכון.
תודה רבה, ראיתי את הסרטון ומקווה מאוד שזה יעזור לי.

גם לגבי הסקוואט וגם לגבי הדדליפט, אתה מאבד מתח בשרירי הליבה בשלבים החשובים, כלומר לקראת שבירת מקביל בסקוואט, ובהרמה הראשונית של הדדליפט, תוריד משקלים ותעבוד מהבסיס
בסקוואט גם אתה לגמרי מתעגל, תנסה בנוסף לחיזוק הליבה אולי גם להרחיב את העמידה
לא רואים אבל אני העמידה דווקא דיי רחבה (יחסית הרבה יותר מרוחב כתפיים) ואני פוחד שאם אעמוד רחב יותר הברכיים יקרסו פנימה.
לגבי שרירי הליבה, לאיזה שרירים אתה מתכוון בדיוק? ויש איזשהם טיפים לשמור על המתח שלהם? תודה רבה בכל אופן.

סקוואט - אתה לא שומר על כיווץ של שרירי הליבה ומתעגל מאוד.
לפני כל חזרה תיקח נשימה עמוקה כמה שאתה יכול ובסופה תכווץ חזק את הבטן ושמור על המצב הזה עד לסיום החזרה.
מבחינת הגב הבעיה העיקרית היא שאתה לא שומר על סיבוב אגן לפנים (butt wink כמו שציינו לפני)

פרס - לא רע בסך הכל
אתה לא צריך להקצין כל כך את ההכנסה של הראש פנימה, מספיק שתסיים את התנועה כשהמוט נמצא מעח הקו של האוזניים שלך.
בנוסף תוריד את המוט נמוך יותר בתוך כף היד, אתה גורם להמון עומס לא בריא על שורש כף היד

דדליפט - אתה נכנס לסטאפ כשהמוט רחוק מדי ממך.
תתחיל כל חזרה כשהוא נמצא מעל מרכז הכובד שלך שהוא במרכז כף הרגל

בהצלחה ותמשיך לעדכן 😃
תודה רבה על התגובה, באמת.
אשמח אם תוכל להסביר לי מה הכוונה בשרירי הליבה ואיך אפשר לשמור על המתח שלהם, ובכללי איך בעצם שולטים בסיבוב של האגן שיהיה לפנים כדי למנוע את הבאט ווינק?

לגבי הפרס אקח לתשומת ליבי, למרות שאני לא בטוח אם זה יהיה אפשרי כי אני אוחז שהאגודלים תופסים את המוט מהצד השני (כמו בבנץ').

ולגבי הדדליפט, הבנתי לגמרי את מה שאתה אומר אבל באימון הקודם שהמוט בסטאפ באמת היה קרוב יותר הוא שפשף לי את האמא של הרגליים וחשבתי שזה הדבר היחיד שאני יכול לעשות (להרחיק אותו טיפה) נתקלת בזה בעבר?

בכל מקרה תודה רבה לכולכם

תודה רבה על התגובה, באמת.
אשמח אם תוכל להסביר לי מה הכוונה בשרירי הליבה ואיך אפשר לשמור על המתח שלהם, ובכללי איך בעצם שולטים בסיבוב של האגן שיהיה לפנים כדי למנוע את הבאט ווינק?

בנוגע לשמירת מתח בשרירי הליבה כמו שהסברתי - לפני כל חזרה קח נשימה עמוקה ובסופה תכווץ חזק את הבטן. זה יצור לך לחץ תוך בטני שיעזור לך להיות חזד ויציב יותר.

לגבי הפרס אקח לתשומת ליבי, למרות שאני לא בטוח אם זה יהיה אפשרי כי אני אוחז שהאגודלים תופסים את המוט מהצד השני (כמו בבנץ').
גם אני מחזיק ככה, קשה קצת להסביר בכתב איפה בדיוק המוט צריך לשבת אבל תחפש ביוטיוב סרטונים על פרס ושים לב איפה המוט יושב בתוך כך היד (יותר לכיוון המפרק ולא לכיוון האצבעות)

ולגבי הדדליפט, הבנתי לגמרי את מה שאתה אומר אבל באימון הקודם שהמוט בסטאפ באמת היה קרוב יותר הוא שפשף לי את האמא של הרגליים וחשבתי שזה הדבר היחיד שאני יכול לעשות (להרחיק אותו טיפה) נתקלת בזה בעבר?
אם אני מסיים דדליפט ולא מאבד כמה שיערות ברגליים אני מבין שעשיתי משהו לא טוב חחחחח
שים גרביים גבוהות ועבות, זה יעזור

• פותח/ת השרשור
באימון היום היה רק סקוואט מבין אלה אז צילמתי 2 סרטונים, ניסיתי לרדת פחות הפעם, כי עשיתי בבית סקוואטים בלי שום משקל וראיתי שלא משנה מה כשאני יורד ככה יש באט ווינק.
למרות זאת, בחלק מהחזרות בסרטונים עדיין יש באט ווינק ואני דיי בטוח ששוב, זה כי ירדתי יותר מדי למטה, אשמח לייעוץ.

סט שני: (בחזרה השניה רגל ימין התעקמה וכמעט נפלתי משום מה)

סט שלישי: (מצטער על המגבת, לא שמתי לב לזה כשצילמתי)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אשמח לעזרה חברים, אני לא רוצה לפתוח אשכול חדש כדי לא להספים את הפורום, צילמתי את הדדליפט של היום, עדיין אשמח לייעוץ גם בנוגע לסקוואט בתגובה שמעלי למרות שאני דיי בטוח שזה כי ירדתי יותר מדי אחרי השבירת מקביל.

הדדליפט:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית