הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שאלה שמעניינת אותי

• פותח/ת השרשור Bacc.
  • פורסם בתאריך

Bacc.

משתמש מתחיל
139
5
נק' מוניטין:
11
139
5
אהלן לכולם, יש לי שאלה שמעניינת אותי,
נגיד וה rmr שלי זה 2200 קלוריות
ואני לא אוכל נכון ומסודר כלל, ומכניס לגוף בין 1000-1200 קלוריות ביום במשך תקופה.

ולאחר מכן נכנס לתפריט חיטוב וצורך 1800 קלוריות יומיות, גרעון של 400

איך זה מסתדר ? כי כל התקופה שלא אוכל מסודר בעצם הגוף אוכל פחות ועכשיו אני מתחיל לאכול יותר ולהכניס יותר קלוריות לגוף,
לא יגרום להשמנה?

כן ולא
גוף שנמצא תקופה ארוכה במחסור לומד לאגור יותר שומן מהרגיל ולתעדף איבוד שריר מאשר בנייה שלו, זה למה אין תתחיל עם תפריט מסודר אבל בגירעון, אתה תגדל בשריר, פחות אבל ממה שהיית מפתח אם היית על נייטרלי ומעלה, והשומן גם יעלה, אבל יישאר עדיין באחוז נמוך יחסית
זו הסיבה שלא עוברים ממחסור גדול לחיטוב, זה חסר כל היגיון

ואני לא אוכל נכון ומסודר כלל, ומכניס לגוף בין 1000-1200 קלוריות ביום במשך תקופה.

איך זה מסתדר ? כי כל התקופה שלא אוכל מסודר בעצם הגוף אוכל פחות ועכשיו אני מתחיל לאכול יותר ולהכניס יותר קלוריות לגוף,
לא יגרום להשמנה?
סביר להניח שבהתחלה תרד לא מעט, ודיי מהר.
עד שתתקע - גם דיי מהר.
כשתעבור ל1800 אתה תעלה, די מהר

זה בדרך כלל מה שקורה מדיאטות קיצוניות. רק ששם זה נכנס למעגל נוראי של "השמנתי" -> באסה -> "אני אוכל עוד קצת" -> "השמנתי"

לא יגרום להשמנה?
כמו שיוגב אמר כנראה שבהתחלה תרד במשקל אם תאכל 1000-1200 קלוריות. אם תמשיך בכמות הזאת חילוף החומרים שלך יאט ואתה כבר לא תרד במשקל, כלומר ה rmr שלך כבר לא יהיה 2200 אלא 1000-1200. לכן כשתתחיל עם תפריט של 1800 אתה בעצם תהיה בפלוס קלורי בהתחלה ולא בגרעון ותעלה במשקל, עד שחילוף החומרים יחזור להיות מהיר יותר ואז שוב תתקע במשקל.

• פותח/ת השרשור
אז מה אני עושה במצב כזה כרגע?
הייתה תקופה ארוכה שלא התאמנתי ולא יצא לי לאכול כל כך הרבה, לימודים ועניינים לא בגלל דיאטות קיצוניות או משהו,

ועכשיו פשוט חוזר להתאמן ורוצה להיות בגרעון נורמלי לחיטוב

הייתה תקופה ארוכה שלא התאמנתי ולא יצא לי לאכול כל כך הרבה, לימודים ועניינים לא בגלל דיאטות קיצוניות או משהו,

אז תאכל על נייטרלי, לא עוברים מחיטוב לחיטוב

הייתי אוכל במשך כמה זמן על ניטרלי (הכוונה למה שיוצא לך מחישוב הניטרלי), רואה שהמשקל גוף התייצב ואז מתחיל להוריד לתפריט חיטוב.

קח בחשבון שהמעבר לנייטרלי ילווה בהוספה של משקל מסויים (כל גוף מגיב אחרת) אבל זה בעיקר נוזלים וזה יסתדר כשתחזור לחיטוב אז אין מה לדאוג

Back
למעלה תחתית