הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חלבונים מפחמימות

tamos2006

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
הי, התפריט שלי כולל כ-130 חלבונים ממקורות חלבון(חזה עוף,אבקת חלבון,גבינות וכדומה) ועוד 50 גרם בערך מפחמימות. סהכ 180 גרם חלבון.
עכשיו, אחרי בדיקה וחישובים יוצא שאני צורך כמעט 3 גרם חלבון לכל קילו שריר, שזה יותר מדי ולא בריא.
השאלה האם חלבון מפחמימות במהלך היום שקול לחלבון מחזה עוף לדוגמא?
אם אני מקצץ קצת בחזה עוף ובגבינות(פשוט אוכל חצי כמות) תהיה השפעה על התהליך?
תודה!

עריכה: שכחתי לציין שאני במאזן קלורי חיובי והמטרה היא עליית מסה נקייה.
חשבתי לקצץ בחלבונים ולהעלאות קצת פחמימה שמכילה גם חלבונים אבל נמוכות יותר.

נערך לאחרונה:
מה זה חלבונים מפחמימות? שמע אתה צריך לעשות סדר בראש
חלבונים, פחמימות ושומנים הם אבות מזון שונים אחד מהשני
זה בכלל לא מדויק, אבל רק בשביל שתבין, בגדול חלבון אחראי על בניית מסת שריר, פחמימות (סוכרים) נותנות אנרגיה לגוף ושומן אחראי על תהליכים פנימיים של הגוף.
(כמובן שכל אחד מאבות המזון נדרש בשביל לבנות מסת שריר, גם לפחמימות ושומנים יש חלק בבניית מסת שריר)
עכשיו שאתה יכול לעשות הפרדה בין חלבון לפחמימה, אני משער שהתכוונת לחלבונים שמגיעים ממנות פחמימה (לחם, אורז וכו').
שים לב שאיכות החלבון / איכות הספיגה שונים בהבדלים של שמיים וארץ, הגוף שלך לא באמת ינצל 50 גרם חלבון כמו שתנצל 50 גרם חלבון מבשר.
ככה שאתה יכול להיות רגוע, תחשב לך כמה יוצא 1.5-2 גרם חלבון פר קילו משקל גוף ותדאג להכניס את הכמות הזאת ממקום איכותי ואתה מסודר. תתעלם מהאקסטרה חלבון.

חלבון צמחי שבא מפחמימות או מקורות דומים הוא לא חלבון מלא מבחינת ההרכב לכן רוב המתאמנים לא מחשיבים אותו תאכל פי 2 ממשקל גופך ממקורות חלבון מלאים -מוצרי חלב בשר שייקים דגים וכו'

מה שאתם אומרים הוא נכון בצורה חלקית, אם הוא יישלב חלבון מקטניות (עדשים,שעועית...) ביחד עם החלבונים מהפחמימה (אורז,לחם...) הוא ייקבל חלבון מלא, ככה לדוגמא טבעוניים מקבלים את החלבון שלהם.

ברצינות לא מחשיבים 50 גרם חלבון? מה זאת אומרת גרועים? לא נספגים?
חסרים חומצות אמינו בהם שקיימים במקורות מהחי.
לא מדובר בחלבון מלא כשהוא מגיע מהצומח לרוב.

נראה לי שסויה יוצא דופן אבל.

תודה על הרפרנס, זה מראה שסויה ושעועית הם באיכות לא רעה בכלל מבחינת חלבונים, בעיקר שעועית שחורה.
אגב יש שם הערה על השלמה של חומצות אמינו ב 2 מקורות שהם סביב ה 0.5-0.7 במדד כך שיביא לחלבון מלא.

בכל אופן לא הכרתי את המדד הזה.. אבל אם ה FDA אישר.. מעולה:P:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית