הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוסר אפקטיביות בחיטוב מתמשך

• פותח/ת השרשור joe
  • פורסם בתאריך

joe

משתמש מתחיל
230
39
נק' מוניטין:
191
230
39
אהלן,
בן 19 וכמה חודשים, 1.76 בערך, 81-84 קילו, כל הזמן בתנודות.
אחרי "דיאטה"/חיטוב מתמשך של שנתיים וכמה חודשים ממשקל שיא של 106 קילו. התחיל מ"דיאטה" לא חכמה, היה לי קצת ידע וניסיון והכרתי את הפורטל אבל בכל זאת הלכתי לפי איך שהיה לי נוח בלי ליישם את מה שלמדתי. עבר לנייטרלי ומעט עלייה, ירידה, ובחודשים האחרונים חזרתי להתאמן ובניתי תפריט חיטוב כמו שצריך.
התזונה די מושפעת מהאוכל הבעייתי שבבסיס, אני מגיע ל80% בערך מהחלבון והשומן שצריך, כולל האוכל מהבית, ומנסה לאלתר או להוסיף לפי האוכל שהיה באותו יום, לדוגמא עוד סקופ/חצי סקופ..
דיי נשבר לי מהחיטוב, הגעתי לתקיעה במשקל, אני נע בין 81 ל84 כמה כמה חודשים, וגם במדקאו התחלתי להיתקע קצת, או להתקדם ממש ממש לאט במשקלים אף על פי שהמשקלים הם דיי משקלי סיפתח.
דדליפט 93 לחמישיה (היה 95 אבל אימון b אחרי לא התנתק)
סקוואט 82 לחמישיה (היה 88 לשלשה, אבל לא התאמנתי שבוע בגלל בעיה כלשהי, והופלה המשקל צנח)
בנץ 65 לחמישיה (בניתי סטנדים למוט אז עכשיו התחלתי להתשפר, לפני כן נתקעתי עם דאמבלים עם קפיצה מינימאלית אפשרית של 4-5 קילו מסט לסט...)
פנדליי - 63 לחמישיה - מתחיל להאט ממש.
פרס - 47 לחמישיה, היה 50 לחמישיה אבל כמו הסקוואט זה ירד.

כבר הפכתי לשחיף עם כרס, יש לי "שומן עיקש" או "עודפי עור" בבטן ובעוד כל מיני מקומות, המטרה שלי קודם כל היא הכוח והספורט, למראה יש פאקטור מסויים אבל דיי נשבר ה***. במצב הזה אני כבר מעדיף להתחיל מסה קפדנית ומצידי לעלות חזרה ל100 קילו, לפחות לא להישאר עם משקלים של בחורה.

שורה תחתונה, הייתי שמח לשמוע את דעתכם, הגעתי לאחוז שומן שקשה לי לרדת מתחת ממנו, לנוכח התנאים (חדר אוכל, יציאות..), זה או להמשיך להתנגח עם החיטוב שלא זז או להתחיל מסה, ולהתחזק כמו בן אדם. אם אתחיל מסה אמשיך עם המדקאו.
זו החלטה שלי, אבל הייתי שמח לשמוע את דעתכם.

• פותח/ת השרשור
הרבה מילים, מעט פואנטה... לא כל כך הבנתי מה אתה רוצה לשמוע...
איזה טיימינג, בדיוק שאלתי את מייק בנוגע לשאלה הזו באשכול תוצאות של מחקר שפורסם בנושא:
תזונה ותוספים - סיימתם תקופה של הורדה במשקל/ירידה באחוז שומן/חיטוב – כמה הגוף שלכם מנסה להשתגע?

בדיוק השבוע הבחנתי בתופעה שכנראה היא מה שהמחקר מסביר: ירדתי לפני שנתיים וחצי בערך 20 קילו, ללא אירובי, רק עם תפריט שלעיתים היה גם עם גירעון גדול מידי. הגעתי למשקל מסויים שנשארתי סביבו שנה וחצי בערך. לפני ארבעה חודשים חזרתי להתאמן ולהרכבתי תפריט עם גרעון של 500 קלוריות פחות מהrmr והמשקל לא זז, או לפחות זז קצת בהתחלה והפסיק. הגעתי למצב שאני לא בהכרח שבע מהתפריט שלי והמשקל נשאר זהה. השאלה מה לעשות מפה? האפשרות להוריד קלוריות נשמעת כמו טירוף, האפשרות להישאר על אותה צריכה נראת כמובילה לשום מקום, והעלה של קלוריות כמו שכתוב כאן, קפיצה של 100 קל' כל שבוע נשמעת הכי רציונאלית. וחשוב לציין שלמעשה אף פעם לא סיימתי את החיטוב הזה אלא נתקעתי בו, האחוז שומן שלי יחסית גבוה למסיימי חיטוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית