הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הורדת פרופיל צבאי

וזה גם הרבה פעמים שיחות של ארוחת צוהריים.
עוד לא יצא לי לדבר על צבא או לשמוע שמדברים אצלי בצהריים על צבא, בעיקר ענייני עבודה או משפחה.

ניראה לי גם זה יאנו סוג של חופש מהעבודה. לצאת קצת מהשגרה
לשבור שיגרה זה לא דבר רע, אבל כמעט תמיד שחברים שלי במקומות עבודה שונים הלכו למילואים זה לא היה בכיף.. גם אם הם עשו תרגיל ארוך וגם אם לא ממש עשו משהו מועיל. (כמו מילואים בבסיס מזון)

אנחנו חברת סטארטאפ . ואנשים עושים פה מילואים ומסתדרים. זה לא הכי טוב לעסק. אבל לרוב זה לא כזה נורא במיוחד שלרוב כולם עושים מילואים אז זה משהו שיש אותו וזהו.
לדעתי זה תלוי בתפקיד, ככל שהוא בכיר יותר כך המילואים יותר בעייתים בעיקר אם היית לוחם ויש לך תרגילים וכל מיני.

(אני לא נגד מילואים או צבא, אם היה ספק. אבל ריאלי בהסתכלות על ההשפעה היומיומית)

עוד לא יצא לי לדבר על צבא או לשמוע שמדברים אצלי בצהריים על צבא, בעיקר ענייני עבודה או משפחה.
אולי כולם משתמטים ? אצלנו לא הרבה מדברים. אבל ככה פעם ב יש איזה משהו שזורקים על הצבא. כמובן זה מאלו שעדיין עושים מילואים.
לשבור שיגרה זה לא דבר רע, אבל כמעט תמיד שחברים שלי במקומות עבודה שונים הלכו למילואים זה לא היה בכיף.. גם אם הם עשו תרגיל ארוך וגם אם לא ממש עשו משהו מועיל. (כמו מילואים בבסיס מזון)
מסכים שונא מילואים. במיוחד בקיץ בשיא החום בשטח. וזה עוד דופק את האימונים. מנסה לעשות כמה שפחות 😃

לדעתי זה תלוי בתפקיד, ככל שהוא בכיר יותר כך המילואים יותר בעייתים בעיקר אם היית לוחם ויש לך תרגילים וכל מיני.

יש מצב. אבל ממה שראיתי לרוב גם ככה התפקיד הבכיר יהיה נגיד לקראת גיל 40 ואז כבר אין מילואים. פלוס תפקידים בכירים כבר לא עושים מילואים כי מקומות עבודה מוציאים ולטם. או שהשכר שלו יותר מידי גבוהה כבר.

אולי כולם משתמטים ?
חח לא שידוע לי, יש פה חבר'ה שעושים מילואים והמנהל שלי היה רב סרן במודיעין.. הפעם האחרונה שדיברנו על צבא היה עם אחד הסינים שהגיע אלינו ולא הפסיק להתלהב מטנקים ומסוקים שיש בארץ.

גם ככה התפקיד הבכיר יהיה נגיד לקראת גיל 40 ואז כבר אין מילואים
גם נכון

כן
ובעניין פטור רפואי על בעיה רפואית אין לחברות האלה בעיה?
לא.
חבר שלי שירת כמתנדב בצבא כי יש לו פרופיל רפואי נמוך (נכות מסויימת - בעיית שמיעה רצינית באוזן אחת )
והוא עבד ברפאל ועבר ראיונות עבודה באינטל.

לא.
חבר שלי שירת כמתנדב בצבא כי יש לו פרופיל רפואי נמוך (נכות מסויימת - בעיית שמיעה רצינית באוזן אחת )
והוא עבד ברפאל ועבר ראיונות עבודה באינטל.
וואלה מעניין כי הייתי לוחם שנה וארבע וקרה לי משהו אז קיבלתי פרופיל 45 נפשי ולא מזמן פרקתי את הכתף ואולי אעשה ניתוח בכתף שישחרר אותי מהצבא כי נשאר לי 10 חודשים אז תהיתי מה הסיכוי שלי לעבוד שם (אני מתכנן ללמוד הנדסת חשמל בת"א ) אבל אני לא בטוח אם אני ארצה בכלל

וואלה מעניין כי הייתי לוחם שנה וארבע וקרה לי משהו אז קיבלתי פרופיל 45 נפשי ולא מזמן פרקתי את הכתף ואולי אעשה ניתוח בכתף שישחרר אותי מהצבא כי נשאר לי 10 חודשים אז תהיתי מה הסיכוי שלי לעבוד שם (אני מתכנן ללמוד הנדסת חשמל בת"א ) אבל אני לא בטוח אם אני ארצה בכלל
אתה מציין שירות קרבי עם שחרור מסיבות רפואיות וזהו, אין לך יותר מידיי מה לעשות עם זה.
למה לא לעבוד ברפאל או אלביט?
כעובד חברה ולא עובד קבלן התנאים טובים.

אתה מציין שירות קרבי עם שחרור מסיבות רפואיות וזהו, אין לך יותר מידיי מה לעשות עם זה.
למה לא לעבוד ברפאל או אלביט?
כעובד חברה ולא עובד קבלן התנאים טובים.
אמרו לי שהמשכורות נמוכות וזה דיי דומה לצבא מבחינת המבנה וקשה להתקדם שם
ואני לא אמור לציין שירות קרבי ואז פקיד ואז שחרור מסיבות רפואיות ?

ואני לא אמור לציין שירות קרבי ואז פקיד ואז שחרור מסיבות רפואיות ?
שירתתי שנה וארבע כלוחם ביחידת " " , לאחר מכן עקב סיבות בריאותיות עברתי לשרת בתפקיד " " .
השתחררתי משירותי הצבאי עקב סיבה בריאותית לאחר ככה וככה זמן.
משהו כזה.. לא תורה מסיני.

אמרו לי שהמשכורות נמוכות
זה בטוח לא. לפחות לא כעובד חברה ולא כפקיד.. אלא אם ההגדרה שלך לשכר גבוה שונה משלי.
בעניין ההתנהלות אני לא יודע, לא עבדתי בחברות הללו.

• פותח/ת השרשור
הופתעתי מהמענה ואז ראיתי שבכלל זה בגלל דיון על אחרי הצבא.
אתם כרגע חושבים על העתיד,אני חושב על העובדה שאני צריך קודם לחזור להיות מסוגל לתפקד כבנאדם(דבר שצהל לא אפשר לי במהלך חצי שנה כבר)
@m0stMuscular אני כבר מגוייס

הופתעתי מהמענה ואז ראיתי שבכלל זה בגלל דיון על אחרי הצבא.
אתם כרגע חושבים על העתיד,אני חושב על העובדה שאני צריך קודם לחזור להיות מסוגל לתפקד כבנאדם(דבר שצהל לא אפשר לי במהלך חצי שנה כבר)
@m0stMuscular אני כבר מגוייס
אתה ברמ 2/ד ?

לפי דעתי עדיף לצאת עם קבן כי זה הרבה יותר קל
מסכים, או ככה לפחות היה לפני 10+ שנים.
ובתכלס לאף אחד באזרחות לא באמת אכפת אם שירתת או לא ולמה
לא נכון.
אז לא נראה לי שהם יוותרו על עובד שיכניס להם יותר כסף מאחד אחר רק כי השני היה קצין בגולני
המעסיק הפוטנציאלי שלך לא יודע אם אתה תכניס לו יותר כסף או הבחור שהוא מראיין אחריך/לפניך.
אולי לא לך, למעסיק כן.
מאיפה אתה יודע מה יפריע למי? מעסיק אחד יכול לחשוב שזה יתרון שלעובד אין מילואים ומעסיק אחר שהיה 10 שנים בצבא והוא מורעל ופטריוט יכול לא לראות בעין יפה את העובדה הזאת.

מסכים, או ככה לפחות היה לפני 10+ שנים.

לא נכון.

המעסיק הפוטנציאלי שלך לא יודע אם אתה תכניס לו יותר כסף או הבחור שהוא מראיין אחריך/לפניך.

מאיפה אתה יודע מה יפריע למי? מעסיק אחד יכול לחשוב שזה יתרון שלעובד אין מילואים ומעסיק אחר שהיה 10 שנים בצבא והוא מורעל ופטריוט יכול לא לראות בעין יפה את העובדה הזאת.
דוגרי מה אחוז ה"פטריוטים" האלה ? לרוב אכפת לכל אחד רק מהכסף ואפשר לראות מי יותר טוב=מי יכניס יותר כסף על סמך ראיון עבודה וכמובן שהשירות הצבאי לא קובע ולו במעט את הפוטנציאל שלך להכניס יותר כסף לחברה

דוגרי מה אחוז ה"פטריוטים" האלה ? לרוב אכפת לכל אחד רק מהכסף ואפשר לראות מי יותר טוב=מי יכניס יותר כסף על סמך ראיון עבודה וכמובן שהשירות הצבאי לא קובע ולו במעט את הפוטנציאל שלך להכניס יותר כסף לחברה
אל תשכח שכמות עצומה של משרות בתחומי ההנדסה הן בחברות ביטחוניות (אלביט, רפא"ל, תע"א ותע"ש) והורדת פרופיל אצל קבן תפסול אותך מיידית.

אל תשכח שכמות עצומה של משרות בתחומי ההנדסה הן בחברות ביטחוניות (אלביט, רפא"ל, תע"א ותע"ש) והורדת פרופיל אצל קבן תפסול אותך מיידית.
זה לא כזה הרבה יחסית לשאר המשרות שפנויות
לי יש פרופיל 45 נפשי לדעתך יפסלו אותי ישירות על סמך זה למרות שלא השתחררתי עם פרופיל 21 ?

זה לא כזה הרבה יחסית לשאר המשרות שפנויות
לי יש פרופיל 45 נפשי לדעתך יפסלו אותי ישירות על סמך זה למרות שלא השתחררתי עם פרופיל 21 ?
כן.
אתה טועה, מדובר בהרבה מאוד משרות.

לא יוד מה האחוז שלהם וגם אני חושב שלרוב אכפת לכל אחד מהכסף. אבל, אם אתה בא בתור מהנדס חשמל שלא עשה צבא ואין לו נסיון ובא מישהו מישהו גם מהנדס חשמל בלי נסיון אבל יש לו נסיון ניהולי/פיקודי מהצבא זה כן עלול לתת לו יתרון מסויים. אני אישית לא עושה מילואים ואין לי 3 שנים בצבא שלא תבין מהדברים שלי משהו כמו "אני עושה אז כולם צריכים לעשות מילואים" או משהו, פשוט אני מנסה לדבר אובייקטיבית ולא מה אני חושב שעדיף שיהיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית