אולי לא לך, למעסיק כן.מילואים ובכלל צבא לא מפריעה כל כך.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אולי לא לך, למעסיק כן.מילואים ובכלל צבא לא מפריעה כל כך.
אנחנו חברת סטארטאפ . ואנשים עושים פה מילואים ומסתדרים. זה לא הכי טוב לעסק. אבל לרוב זה לא כזה נורא במיוחד שלרוב כולם עושים מילואים אז זה משהו שיש אותו וזהו.אולי לא לך, למעסיק כן.
עוד לא יצא לי לדבר על צבא או לשמוע שמדברים אצלי בצהריים על צבא, בעיקר ענייני עבודה או משפחה.וזה גם הרבה פעמים שיחות של ארוחת צוהריים.
לשבור שיגרה זה לא דבר רע, אבל כמעט תמיד שחברים שלי במקומות עבודה שונים הלכו למילואים זה לא היה בכיף.. גם אם הם עשו תרגיל ארוך וגם אם לא ממש עשו משהו מועיל. (כמו מילואים בבסיס מזון)ניראה לי גם זה יאנו סוג של חופש מהעבודה. לצאת קצת מהשגרה
לדעתי זה תלוי בתפקיד, ככל שהוא בכיר יותר כך המילואים יותר בעייתים בעיקר אם היית לוחם ויש לך תרגילים וכל מיני.אנחנו חברת סטארטאפ . ואנשים עושים פה מילואים ומסתדרים. זה לא הכי טוב לעסק. אבל לרוב זה לא כזה נורא במיוחד שלרוב כולם עושים מילואים אז זה משהו שיש אותו וזהו.
אולי כולם משתמטים ? אצלנו לא הרבה מדברים. אבל ככה פעם ב יש איזה משהו שזורקים על הצבא. כמובן זה מאלו שעדיין עושים מילואים.עוד לא יצא לי לדבר על צבא או לשמוע שמדברים אצלי בצהריים על צבא, בעיקר ענייני עבודה או משפחה.
מסכים שונא מילואים. במיוחד בקיץ בשיא החום בשטח. וזה עוד דופק את האימונים. מנסה לעשות כמה שפחות 😃לשבור שיגרה זה לא דבר רע, אבל כמעט תמיד שחברים שלי במקומות עבודה שונים הלכו למילואים זה לא היה בכיף.. גם אם הם עשו תרגיל ארוך וגם אם לא ממש עשו משהו מועיל. (כמו מילואים בבסיס מזון)
לדעתי זה תלוי בתפקיד, ככל שהוא בכיר יותר כך המילואים יותר בעייתים בעיקר אם היית לוחם ויש לך תרגילים וכל מיני.
חח לא שידוע לי, יש פה חבר'ה שעושים מילואים והמנהל שלי היה רב סרן במודיעין.. הפעם האחרונה שדיברנו על צבא היה עם אחד הסינים שהגיע אלינו ולא הפסיק להתלהב מטנקים ומסוקים שיש בארץ.אולי כולם משתמטים ?
גם נכוןגם ככה התפקיד הבכיר יהיה נגיד לקראת גיל 40 ואז כבר אין מילואים
כןאיפה? אלביט\רפאל וכו'?
לא.כן
ובעניין פטור רפואי על בעיה רפואית אין לחברות האלה בעיה?
וואלה מעניין כי הייתי לוחם שנה וארבע וקרה לי משהו אז קיבלתי פרופיל 45 נפשי ולא מזמן פרקתי את הכתף ואולי אעשה ניתוח בכתף שישחרר אותי מהצבא כי נשאר לי 10 חודשים אז תהיתי מה הסיכוי שלי לעבוד שם (אני מתכנן ללמוד הנדסת חשמל בת"א ) אבל אני לא בטוח אם אני ארצה בכלללא.
חבר שלי שירת כמתנדב בצבא כי יש לו פרופיל רפואי נמוך (נכות מסויימת - בעיית שמיעה רצינית באוזן אחת )
והוא עבד ברפאל ועבר ראיונות עבודה באינטל.
אתה מציין שירות קרבי עם שחרור מסיבות רפואיות וזהו, אין לך יותר מידיי מה לעשות עם זה.וואלה מעניין כי הייתי לוחם שנה וארבע וקרה לי משהו אז קיבלתי פרופיל 45 נפשי ולא מזמן פרקתי את הכתף ואולי אעשה ניתוח בכתף שישחרר אותי מהצבא כי נשאר לי 10 חודשים אז תהיתי מה הסיכוי שלי לעבוד שם (אני מתכנן ללמוד הנדסת חשמל בת"א ) אבל אני לא בטוח אם אני ארצה בכלל
אמרו לי שהמשכורות נמוכות וזה דיי דומה לצבא מבחינת המבנה וקשה להתקדם שםאתה מציין שירות קרבי עם שחרור מסיבות רפואיות וזהו, אין לך יותר מידיי מה לעשות עם זה.
למה לא לעבוד ברפאל או אלביט?
כעובד חברה ולא עובד קבלן התנאים טובים.
שירתתי שנה וארבע כלוחם ביחידת " " , לאחר מכן עקב סיבות בריאותיות עברתי לשרת בתפקיד " " .ואני לא אמור לציין שירות קרבי ואז פקיד ואז שחרור מסיבות רפואיות ?
זה בטוח לא. לפחות לא כעובד חברה ולא כפקיד.. אלא אם ההגדרה שלך לשכר גבוה שונה משלי.אמרו לי שהמשכורות נמוכות
אתה ברמ 2/ד ?הופתעתי מהמענה ואז ראיתי שבכלל זה בגלל דיון על אחרי הצבא.
אתם כרגע חושבים על העתיד,אני חושב על העובדה שאני צריך קודם לחזור להיות מסוגל לתפקד כבנאדם(דבר שצהל לא אפשר לי במהלך חצי שנה כבר)
@m0stMuscular אני כבר מגוייס
מסכים, או ככה לפחות היה לפני 10+ שנים.לפי דעתי עדיף לצאת עם קבן כי זה הרבה יותר קל
לא נכון.ובתכלס לאף אחד באזרחות לא באמת אכפת אם שירתת או לא ולמה
המעסיק הפוטנציאלי שלך לא יודע אם אתה תכניס לו יותר כסף או הבחור שהוא מראיין אחריך/לפניך.אז לא נראה לי שהם יוותרו על עובד שיכניס להם יותר כסף מאחד אחר רק כי השני היה קצין בגולני
מאיפה אתה יודע מה יפריע למי? מעסיק אחד יכול לחשוב שזה יתרון שלעובד אין מילואים ומעסיק אחר שהיה 10 שנים בצבא והוא מורעל ופטריוט יכול לא לראות בעין יפה את העובדה הזאת.אולי לא לך, למעסיק כן.
דוגרי מה אחוז ה"פטריוטים" האלה ? לרוב אכפת לכל אחד רק מהכסף ואפשר לראות מי יותר טוב=מי יכניס יותר כסף על סמך ראיון עבודה וכמובן שהשירות הצבאי לא קובע ולו במעט את הפוטנציאל שלך להכניס יותר כסף לחברהמסכים, או ככה לפחות היה לפני 10+ שנים.
לא נכון.
המעסיק הפוטנציאלי שלך לא יודע אם אתה תכניס לו יותר כסף או הבחור שהוא מראיין אחריך/לפניך.
מאיפה אתה יודע מה יפריע למי? מעסיק אחד יכול לחשוב שזה יתרון שלעובד אין מילואים ומעסיק אחר שהיה 10 שנים בצבא והוא מורעל ופטריוט יכול לא לראות בעין יפה את העובדה הזאת.
אל תשכח שכמות עצומה של משרות בתחומי ההנדסה הן בחברות ביטחוניות (אלביט, רפא"ל, תע"א ותע"ש) והורדת פרופיל אצל קבן תפסול אותך מיידית.דוגרי מה אחוז ה"פטריוטים" האלה ? לרוב אכפת לכל אחד רק מהכסף ואפשר לראות מי יותר טוב=מי יכניס יותר כסף על סמך ראיון עבודה וכמובן שהשירות הצבאי לא קובע ולו במעט את הפוטנציאל שלך להכניס יותר כסף לחברה
זה לא כזה הרבה יחסית לשאר המשרות שפנויותאל תשכח שכמות עצומה של משרות בתחומי ההנדסה הן בחברות ביטחוניות (אלביט, רפא"ל, תע"א ותע"ש) והורדת פרופיל אצל קבן תפסול אותך מיידית.
כן.זה לא כזה הרבה יחסית לשאר המשרות שפנויות
לי יש פרופיל 45 נפשי לדעתך יפסלו אותי ישירות על סמך זה למרות שלא השתחררתי עם פרופיל 21 ?
וואלה טוב לדעת למרות שלא שיקרתי או משהו אצל הקבן/פסיכיאטר חח
לא יוד מה האחוז שלהם וגם אני חושב שלרוב אכפת לכל אחד מהכסף. אבל, אם אתה בא בתור מהנדס חשמל שלא עשה צבא ואין לו נסיון ובא מישהו מישהו גם מהנדס חשמל בלי נסיון אבל יש לו נסיון ניהולי/פיקודי מהצבא זה כן עלול לתת לו יתרון מסויים. אני אישית לא עושה מילואים ואין לי 3 שנים בצבא שלא תבין מהדברים שלי משהו כמו "אני עושה אז כולם צריכים לעשות מילואים" או משהו, פשוט אני מנסה לדבר אובייקטיבית ולא מה אני חושב שעדיף שיהיה.דוגרי מה אחוז ה"פטריוטים" האלה ? לרוב אכפת לכל אחד רק מהכסף ואפשר לראות מי יותר טוב=מי יכניס יותר כסף על סמך ראיון עבודה וכמובן שהשירות הצבאי לא קובע ולו במעט את הפוטנציאל שלך להכניס יותר כסף לחברה