הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון הקשר בין פחממות אינסולין והשמנה

Eyalzb3

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
0
11
0
אהלן חברים, קראתי מאמר
טעיתי והטעיתי. האיש שקשר פחמימות לספורט מבקש סליחה
ואני רוצה לשמוע מה אתם חושבים עליו.
הדבר הראשון, רשום שם שבעניין שתיה צריך להסתמך על תחושת צמא ולא סתם להעמיס נוזלים, והסיפור סביב הנוזלים הוא טריק שיווקי שגטורייד הפיצו והוא גרם למותם של מרטוניסטים מהרעלת מים.

דבר נוסף שיש בכתבה הוא רושם שם שפחממות הלא מורכבות הם רעל וממש משמינות. (נניח אורז לבן זה נוראי??)
כשהתעניינתי בחיטוב הבנתי שתכלס משנה כמה קלוריות אני מכניס ופחות קריטי מה אני אוכל. במאמר רשום שזה ממש ממש קריטי

אשמח אם תקראו את המאמר
ותגידו לי מה אתם חושבים עליו, הוא ממש מעניין

לגבי המים, זה נושא שמדבר יותר על ריצות מרתונים, כי שם מאבדים מלא מלחים, ואם אתה שותה מעל ההמוצע, אז אתה יכול בקלות להגיע למחסור במלחים, או הרעלת מים

לגבי הסוכרים, הוא מדבר על קונספט מאוד פשוט, שאומר שדגנים וסוכרים הם הגורם מספר 1 לתחלואה מטבולית בבני אדם, וזה נכון
התזונה הממוצעת של האדם הממוצע מורכבת ממעט חלבון, מעט מאוד שומן, והרבה מאוד פחמימות, בעיקר פחמימות פשוטות, כמו לחם ודגנים למיניהם, ומתוקים, והאדם הממוצע עוסק במעט מאוד ספורט, בעיקר אירובי מתון
כל אלה ביחד הם מתכון לאסון, והם אלה שפוגעים באוכלוסיה הכללית

אם אתה מדבר על אדם שעוסק בספורט, בעיקר אימוני התנגדות, שמשלב תזונה עם מספיק חלבון ושומן, הוא יכול להכניס פחמימות בצורה הגיונית לתפריט. אין הרבה הוכחות להאם כדאי עם או בלי פחמימות (פליאו למיניהם), אבל נראה שפחמימות, בעיקר מורכבות יותר (כמו בטטות, אורז, שיבולת שועל וכל הפחמימות העמילניות), אפשר לאכול בשקט נפשי מלא
מן הסתם אפשר גם לאכול מתוקים ופחמימות פשוטות יותר במצב הזה, אבל כן מומלץ לשמור לא רק על כמות המזון, כלומר מאקרו וקלוריות, אלא גם על האיכות שלו, וככל שתקפיד יותר, ככה תשמור יותר על הבריאות שלך

בסופו של דבר מחלות מטבוליות לא נגרמות כמעט אף פעם רק מגורם אחד, אלא משילוב של הרבה גורמים, ככה שאפשר לראות אנשים שאוכלים רק זבל ובריאים כמו שור, ואנשים שמקפידים על התזונה ועדיין מתקשים עם עודף משקל, אז בסופו של דבר תזונה נכונה וספורט ישמרו עליך מרוב גורמי הסיכון למחלות

המאמר הזה מצויין ומהווה דוגמא לרבים המקפידים לשלב אירובי עם אימוני המשקולות.
מדובר בעיקר על אכילת פחמימות בכמויות גדולות , בשילוב עם ריצות למרחקים ארוכים.
פחות מדובר על אימוני עצימות וכוח.
למרות זאת, אני נוטה להסכים עם המאמר ונוטה לאכול חלבון ושומן , ואם מכניס פחמימות אז רק מורכבות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית