ייעוץ תוסף שמשפר סיבולת לב ריאה

• פותח/ת השרשור AMIR1
  • פורסם בתאריך

AMIR1

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
אני צריך תוסף כדור או משהו לקחת לפני ריצה כדי לשפר הישג .
כלומר משהו שאני אוכל לקחת לפני ריצת 2000 (בשביל גיבוש)
ושישפר במעט את התוצאה אני צריך את זה בשביל לעבור גיבוש . ולא משהו שיעזור באימונים .
כי אין לי הרבה זמן לפני הגיבוש .
פשוט לקחת ולרוץ .. האם יש משהו כזה ?

main-qimg-74bdf054e32c11381d58e98a919c6fb6-c

אתה יכול לקחת קפאין כממריץ לפני הריצה (לוקח לזה 40 דקות להתחיל להשפיע), בכל מקרה אני לא חושב שמרשים להביא תוספים או מזון
(כשאני עשיתי גיבוש זה היה ככה ), לפי דעתי פשוט תדאג לתזונה עשירה בפחמימות בימים שלפני הגיבוש, תן את המקסימום שלך בריצה ותקווה לטוב

אתה יכול לקחת קפאין כממריץ לפני הריצה (לוקח לזה 40 דקות להתחיל להשפיע), בכל מקרה אני לא חושב שמרשים להביא תוספים או מזון
(כשאני עשיתי גיבוש זה היה ככה ), לפי דעתי פשוט תדאג לתזונה עשירה בפחמימות בימים שלפני הגיבוש, תן את המקסימום שלך בריצה ותקווה לטוב
קפאין יכול להיות בעייתי כי הוא מעלה את הדופק. לי באופן אישי קפאין מפריע בפעילות אירובית.

קפאין יכול להיות בעייתי כי הוא מעלה את הדופק. לי באופן אישי קפאין מפריע בפעילות אירובית.
אין ספק שההשפעה של הקפאין על הפעילות האירובית משתנה מאדם לאדם לכן אם הוא מתכנן להשתמש בקפאין לפני הגיבוש כדאי שיתנסה בזה קודם לכן, כדי שידע איך הוא מגיב לו.

קפאין תורם לסיבולת לב-ריאה?

קפאין תורם לסיבולת לב-ריאה?
כשרק התחלתי לשתות קפה (שחור) הרגשתי אנרגיה ברמה גבוהה רצח ולא ידעתי מה לעשות עם זה אז פשוט יצאתי לרוץ..מפה לשם רצתי 5 ק"מ אחרי שלא רצתי הרבה מאוד זמן.
למרות ש5 ק"מ זה לא כזה הרבה- אחרי כל כך הרבה זמן שלא רצתי זה מבחניתי היה הרבה והייתי מופתע מהתוצאה ואין ספק שחלק מזה היה הקפה.
אולי הוא לא משפר באופן ישיר את הסיבולת לב ריאה אבל כמות קפאין ברמה מתאימה רק עוזרת לי בכל סוג של פעילות גופנית (גם כוח)
ככה זה אצלי , בטח על אחרים זה משפיע אחרת.

כשרק התחלתי לשתות קפה (שחור) הרגשתי אנרגיה ברמה גבוהה רצח ולא ידעתי מה לעשות עם זה אז פשוט יצאתי לרוץ..מפה לשם רצתי 5 ק"מ אחרי שלא רצתי הרבה מאוד זמן.
למרות ש5 ק"מ זה לא כזה הרבה- אחרי כל כך הרבה זמן שלא רצתי זה מבחניתי היה הרבה והייתי מופתע מהתוצאה ואין ספק שחלק מזה היה הקפה.
אולי הוא לא משפר באופן ישיר את הסיבולת לב ריאה אבל כמות קפאין ברמה מתאימה רק עוזרת לי בכל סוג של פעילות גופנית (גם כוח)
ככה זה אצלי , בטח על אחרים זה משפיע אחרת.
המקרה הפרטי שלך לא מעניין וגם לא מעיד על שיפור בסיבולת לב-ריאה.

המקרה הפרטי שלך לא מעניין וגם לא מעיד על שיפור בסיבולת לב-ריאה.
בתחרויות ארוכות מאוד דוגמת מרתון, איש ברזל נוטים לקחת קפאין משתי סיבות.
1. משפר שימוש בשומן על חשבון גליקוגן
2. שיפור עוררות

לריצת 2000 היתרונות האלה לא רלוונטים

2. שיפור עוררות

אבל לא משפר סיבולת לב-ריאה...

2. שיפור עוררות

קפאין הוא סם ממריץ ולא ממש משפר שום דבר מסדר גבוה.
לא חושב ולא רואה סיבה שרץ מרתון יעזר בו (ב-epo למשל די מובן). אשמח לרפרנסים.

• פותח/ת השרשור
לא נראלי שיהיה בעיה לקחת תוסף לפני הגיבוש הם גם לא יכולים לדעת .
אז מה בעצם יוכל לעזור לי לתווך הקצר ולריצה קצרה .
אני קצת מבולבל קפאין זה יעזור או לא ?
שמעתי שיש תרופה בשם אפדרין מישהו שמע על זה ?

Beta-Alanine (בטא-אלאנין), 1.6 גרם פעמיים ביום במשך שבועיים.
מומר בגוף לקרנוזין > שיפור של הסיבולת לב ריאה.
הבטא-אלאנין מתאים לאנאירובי לקטי, התמודדות עם חומצות חלב כשהמקור העיקרי הוא הפחמימות (400 מטר, 800 מטר, 1 ק"מ).
או בעיקרון, רק מתי כשאתה נכנס למנגנון האנאירובי לקטי.

בהנחה שאתה רוצה לשפר 2 ק"מ, אתה הולך להשתמש בעיקר בחמצן, שם הקריאטין יהיה חיוני.
רק בקילומטר האחרון אתה תגביר מהירות, תנצל פחמימות ותצבור חומצות חלב, שם הבטא-אלאנין יהיה קריטי.
ב- 200 מטרים האחרונים ספרינט, שם הקריאטין יהיה שימושי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית