הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ High Bar Squat כפתרון למוביליטי בעייתי בLow Bar

• פותח/ת השרשור ababw
  • פורסם בתאריך

ababw

משתמש מתחיל
130
8
נק' מוניטין:
11
130
8
היי,
במצב בו יש לי בעיית מוביליטי באגן (נכנס פנימה כשאני מגיע למקבל - ברכיים החוצה, גב ישר, מסתכל למטה, הכל פיקס...או שהרגליים שלי ארוכות מדי או שהמוביליטי שלי זוועה. עובד כבר מספר חודשים על הסקוואט, סרטונים בלי סוף, כאבי גב, קראתי Starting Strength כולל הסרטונים של ריפטו...הכל! low bar פשוט לא בשבילי), אפשר להחליף לhigh bar ולקבל אותן תוצאות?
ברור לי שהפוסטריור צ'יין יקבל פחות דגש, אבל עד כמה זה קריטי? כשאני מבצע high bar הטכניקה שלי טובה, וגם בפרונט סקוואט (שם המוביליטי בקרסול יותר רציני ובאגן לא, ועם זה אין לי בעיה פיזית).
חשוב לי לציין שקראתי בנעוץ, חיפשתי יותר נכון ולא מצאתי משהו ענייני ומדויק על הסוגיה הזו. יצא לי לקרוא מאמרים באנגלית שגם לא סיכמו לי יותר מדי מלבד ללכת עם מה שאני מרגיש. אשמח לדעתכם גם.

אשמח לתגובה, אם מישהו נתקל בבעיה כזו.

תעלה סרטון שמצולם מהצד ואולי נוכל לעזור לך יותר.
אם אתה רוצה לשנות את התכנית אתה יכול ללכת על היי באר, זה לא שמתחזקים רק מלואו באר...

אין בעיה לעשות היי באר.

אבל, להתעלם מהבעיה ולהחליף מנח - זו בעיה.

עשית כל מה שאתה יכול בעצמך, אבל מה לגבי איש מקצוע? מאמן? מעסה? מישהו מנוסה שיוכל לנתח את התנועה שלך ולעזור לך.

אני מתאמן רצוף 9 שנים, מתאמן כוח 4-5 שנים ומתחרה 3 שנים. עדיין יש לא מעט בעיות שאני לא מצליח לפתור לבד וצריך איש מקצוע. בעיקר בתחום המוביליטי וגמישות.

• פותח/ת השרשור
אין בעיה לעשות היי באר.

עשית כל מה שאתה יכול בעצמך, אבל מה לגבי איש מקצוע? מאמן? מעסה? מישהו מנוסה שיוכל לנתח את התנועה שלך ולעזור לך.

אני מתאמן רצוף 9 שנים, מתאמן כוח 4-5 שנים ומתחרה 3 שנים. עדיין יש לא מעט בעיות שאני לא מצליח לפתור לבד וצריך איש מקצוע. בעיקר בתחום המוביליטי וגמישות.

הרשימה בנעוץ
אין בעיה לעשות היי באר.

נערך לאחרונה:
לפחות מהזווית בסרטונים הנ"ל נראה שהברכיים נעות קדימה ולא החוצה. דבר נוסף: רד פחות נמוך, רק עד לשבירת מקביל ולא מעבר.

• פותח/ת השרשור
לפחות מהזווית בסרטונים הנ"ל נראה שהברכיים נעות קדימה ולא החוצה. דבר נוסף: רד פחות נמוך, רק עד לשבירת מקביל ולא מעבר.

לא ראיתי בסרטונים שירדתי מעבר לשבירת מקביל. איפה ראית מהסרטונים?
דבר נוסף, אני מקפיד מאוד שהברכיים יהיו כלפי חוץ כשאני יורד ועולה. אולי אי אפשר לראות את זה בסרטון אבל בפועל זה מה שאני עושה.

אשמח לדעתך.

לא נראה שיש לך בעיית מוביליטי, אולי אתה לא מסובב את כפות הרגליים החוצה ולא מספיק מכווץ.

בקשר לסוג הסקוואט, תעשה מה שיותר נוח לך, לא תקבל גביע על זה שבחרת בסגנון מסוים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית