עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא, רופא כבר אמר לי שלעשות משקולות בעמידה או ישיבה לא בריא לגב אז אני אוותר על חוות הדעת.יצא לך לשאול רופא בעניין?
לא כרוני , פעם בכמה שנים וגם אין דימום אז לא לוקח קשה את הענייןמניסיון אישי, כדאי להמנע עקב חשש מהחמרה. להחלמה זה בטח לא יעזור.
השאלה אם זה כרוני, ואם כן אז בטוח שצריך להתייעץ עם רופא.
יש הבדל עצום בין מיתוסים לגבי השפעה של הרמת משקולות על כלי דם, וכן של לחץ תוך בטני על הטחורים., רופא כבר אמר לי שלעשות משקולות בעמידה או ישיבה לא בריא לגב אז אני אוותר על חוות הדעת.
בכל אופן עשיתי דדליפט והיה סבבה
מסכים אבל רופאים נוטים לאסור כל דבר אפשרי רק כדיי להיות ב safe side , הרופא יכול להגיד לי בקלות להימנע ממאמץ ולא לעשות סקוואט ודדליפט חודש, אז ברור שזה יעזור לי אבל זה כמו להרוג נמלה עם טיל.יש הבדל עצום בין מיתוסים לגבי השפעה של הרמת משקולות על כלי דם, וכן של לחץ תוך בטני על הטחורים.
נסה לחפש מידע ברשת.לא מזלזל חלילה ברופאים אבל פרוקטולוג לא ייתן למתאמן את ההמלצה הנכונה כי הוא לא מבין בזה.
סיכוי גבוה שזה מהאימונים אבל מה אני יכול לעשות , תרגילים כמו דדליפט, סקוואט וצ׳ין אפס מוציאים את הנשמה ...נסה לחפש מידע ברשת.
לפי דעתי האימונים היו הגורם לטחורים אצלי לא מעט פעמים
חיצוני, כנראה זאת הסיבה שהצלחתי אתמול PR בדדליפט 😃זה תלוי בעיקר בסוג הטחורים ומה הפרקטולוג יאמר, אם מדובר במשהו חיצוני לא תהיה בעיה כנראה להרים כבד וזה לא יפריע להחלמה(מניסיון ומחוו"ד של פרוקטולוג בעל שם דבר).
אם זה משהו פנימי יותר לא תוכל להרים כבד
ברובם המכריע של מקרי הטחורים אין בעיהחשבתי אולי לעשות 5X5 דדליפט עם 80% משקל במקום 1X5 כבד (RM5 - עלייה שבועית במשקל).
פרונט סקוואט מתוכנן 3X8X90 , זה אמנם קשה אבל לא כבד ברמה של חמישיות ככה שאולי אשאיר את זה ככה, הדדליפט זה ההתלבטות הגדולה
ומה לגבי דעתך הכללית לגבי 5X5 דדליפט לעומת 1X5 ?זה תלוי בעיקר בסוג הטחורים ומה הפרקטולוג יאמר, אם מדובר במשהו חיצוני לא תהיה בעיה כנראה להרים כבד וזה לא יפריע להחלמה(מניסיון ומחוו"ד של פרוקטולוג בעל שם דבר).
אם זה משהו פנימי יותר לא תוכל להרים כבד
אין קשר.לא, רופא כבר אמר לי שלעשות משקולות בעמידה או ישיבה לא בריא לגב אז אני אוותר על חוות הדעת.
אם הבנתי אותך נכון, לפחות בזמן ההתפרצויות תנסה לא לעשות תרגילים שמכאיבים לך.לא כרוני , פעם בכמה שנים וגם אין דימום אז לא לוקח קשה את העניין
כדי להאריך את הסבל?...ומה לגבי דעתך הכללית לגבי 5X5 דדליפט לעומת 1X5 ?
אני חושב שיש לך קצת טעות בקונספט של 5*5, הסט האחרון מקביל בעצימות (קושי) שלו לסט של 5*1. כך ש 5*5 זה אימון קשה יותר מ 5*1 בגלל תוספת הנפח.ומה לגבי דעתך הכללית לגבי 5X5 דדליפט לעומת 1X5 ?
כבר עשיתי אתמול 1x5 (יצא PR) והיה סבבה, לא היו לי כאבים רציניים, יותר הציק...אין קשר.
אם הבנתי אותך נכון, לפחות בזמן ההתפרצויות תנסה לא לעשות תרגילים שמכאיבים לך.
כדי להאריך את הסבל?...
תנסה בשתי הדרכים, תראה מה פחות כואב.
ושוב, לא הייתי עושה את זה אם יש כאב. לא התנסתי אבל נשמע לי רעיון רע.
האמת שנפח פחות קשה לי מעצימות בדרך כלל (בנץ׳, פרס , סקוואט), הפרפרים בבטן והפחד לפני חמישייה כבדה בדדליפט כל שבוע פשוט מציקים לי, אני חושב שלעשות 5 סטים של 5 חזרות עם 80 אחוז משקל יהיה לי יותר זורם (אפילו אם יהיה יותר קשה), השאלה היא האם זה יתרום לי יותר מבחינת עלייה במסה, הרי האמירה הגדולה אומרת שצריך להרים כמה שיותר כבד ואת זה אקבל מסט אחד של חמישייה לא?אני חושב שיש לך קצת טעות בקונספט של 5*5, הסט האחרון מקביל בעצימות (קושי) שלו לסט של 5*1. כך ש 5*5 זה אימון קשה יותר מ 5*1 בגלל תוספת הנפח.
ובאופן כללי בתקופת מסה מה עדיף ?תנסה בשתי הדרכים, תראה מה פחות כואב.
ומה לגבי דעתך הכללית לגבי 5X5 דדליפט לעומת 1X5 ?
עזוב את הטחורים , כמעט ועבר איכשהו , באופן כללי לעשות 5x5 לתקופה של חודש-חודשיים בתקופת מסה יהיה רעיון טוב ?כתבתי לך כבר, תלוי בסוג הטחורים והפרקטולוג, כשאתה הולך לפרקטולוג נורמלי הוא יידע מה זה לחץ תוך בטני ויידע אם כדאי לך להתאמן(וסאיזה עצימות) עם הטחורים שהוא אבחן.
אם פרקטולוג אומר לך לא להרים כי זה עושה בעיות גב לך לפרוקטולוג אחר/ענייני.
אף אחד פה לא ייתן לך חוו"ד מחליפה של רופא
עזוב את הטחורים , כמעט ועבר איכשהו , באופן כללי לעשות 5x5 לתקופה של חודש-חודשיים בתקופת מסה יהיה רעיון טוב ?
אני באמצע איפשהו לדעתי, עושה דדליפט 140 לחמישייה וכרגע מתקדם כל שבוע ב 2.5 קילו , חשבתי שבתקופת מסה נפח יהיה יותר פרודוקטיבי בשביל המטרות , המטרה שלי היא לא להגיע ל 170 דדליפט אלא למקסם עלייה במסה, ברור לי שהדברים הולכים יחד אבל האם 1x5 ו- 5x5 ייתנו את אותה עלייה במסה ?אי אפשר להגיד טוב או לא, השאלה טוב למי ובאיזו תכנית: 5×5 זו עבודת נפח בניגוד לחמישייה שהיא עבודת עצימות, כל השאלה היא מה התכנית, מה רמת המתאמן ובאיזה תזמון הם משתלבים.
לדוג' מתאמן מתחיל יחסית שיעשה כל אימון 5×5 מבזבז לעצמו זמן ומתאמן חזק מאוד לא יתקדם רק מחמישייה אחת.
הייתי הולך למקום כלשהו באמצע, צריך לזכור שעולים במאסה כשמתאוששים מאימון לא באימון עצמו, מעבר חד משמעי לדדליפט ל5 סטים לדעתי לא מומלץ. תתחיל מ3 סטים בצורת פירמידהאני באמצע איפשהו לדעתי, עושה דדליפט 140 לחמישייה וכרגע מתקדם כל שבוע ב 2.5 קילו , חשבתי שבתקופת מסה נפח יהיה יותר פרודוקטיבי בשביל המטרות , המטרה שלי היא לא להגיע ל 170 דדליפט אלא למקסם עלייה במסה, ברור לי שהדברים הולכים יחד אבל האם 1x5 ו- 5x5 ייתנו את אותה עלייה במסה ?