הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תגובה שקבלתי משני מדריכים במכון כושר לגבי הדדליפט.

Enforcer

משתמש פעיל
673
1
נק' מוניטין:
163
673
1
שלום,
החלטתי לגשת מדריכה אחת ולשאול אותה אם היא תוכל להראות לי איך עושים דדליפט בצורה נכונה.
היא אמרה שהיא לא ממליצה על התרגיל הזה לבנאדם שרק עכשיו חזר להתאמן אחרי שנה וחצי ללא שום אימון, ושקודם כל היא ממליצה לחזק את זוקפי הגב, ושבכלליות- היא לא ממליצה על דדליפט.
הסברתי לה שקראתי שגם במצב שלי ,אני יכול להתחיל SS, היא אמרה שנתייעץ עם עוד מדריך.

המדריך השני גם טען שאחרי שאני אסגור חודש ראשון של אימון כל הגוף, הוא אפילו ימליץ לי על דדליפט, אבל כחלק מABC, ולא מ SS, מפני שלדעתו ולפי איך שתארתי את ה SS, אין בה תרגיל לידיים לדוגמא, וכשלא נותנים גירוי ליד- היא לא תתגרה.

עכשיו, האם לגמרי אין כלום בדבריו?

אז מה אתם מציעים ?
התחלתי לקרוא את הספר, אבל ממש קשה ללמוד ככה.
אין כמו הסבר פנים מול פנים.

שתחרבן לו על הראש.
אף אחד לא ילמד אותך את הספר
וסביר מאוד שבמכון לא תמצא אף מאמן שידע ללמד אותך תתרגילים, בטח לא בצורה טובה.
ככה שאין לך ברירה אלא לקרוא תספר ולראות תסרט, ולאטום תאוזניים כשמדריכים ומדריכות מדברים.

לא יודע איך זה עובד אצלך, אני רגיל שהן נוגעות בי קודם.

אתה מדבר על ה DVD של ריפטו? כי הקליפים ביו טיוב ממש לא ברורים לי, לא מבין כלום ממה שהוא מדבר.
כן אני מדבר על ה DVD ועל הסירטונים בקרוספיט (נדרש שיהיה מנוי)

• פותח/ת השרשור
25$ לשנה, כל יום יש כתבה/שתיים, לא רק של ריפטו כמובן אלא על הרבה נושאים.
נראה לי גם ריפטו סיים את התקשרות שלו עם קרוספיט, אולי רק הסמינרים לא זוכר.

עד לפני חודשים (בחודשיים הראשונים שלי), היו לי בחדר כושר, מאמן פלצן ומאמנת פלצנית, שלא הבינו כלום מהחיים שלהם. היא התפטרה ככה הבנתי, בכל מקרה, מאז יש מאמן חדש, שאולי לא נותן לי SS, אבל הוא לפחות מבין משהו, התוכניות שהוא מביא, עוזרות, משיגות את היעדים שאני מבקש ממנו, ובכללי, הוא אחלה מאמן, הוא עוקב אחריי, כל אימון, ושומר תוך כדי, שאני יעשה טכניקה נכונה, ואם צריך הוא משנה לי תרגילים, אם הוא רואה שתרגיל מסויים ממצה את עצמו.
העלתי 8 קילו בפחות מ4 חודשים, ובעיות שונות בשרירים ובעצמות שהיו לי לפני, עקב הדרכה לא נכונה, נפתרו, ואני לא מרגיש את הכאבים והנזק שקודמיו של המאמן עשו (כי למזלי הוא תיקן את הטכניקה שלי בזמן), בכמה תרגילים התקדמתי ברמות מטורפות, למשל, בפולי עליון התחלתי מבקושי 20, כשעכשיו אני עושה 30 חלק, ו35 כמעט חלק..אבל אני מעדיף להתשפר ככה שאני יעשה 35 מושלם, ויפגע כמה שפחות בעצמי. דחיפת משקל עם הרגלים בישיבה. (שאני יושב באלכסון-כסא 135 מעלות מהצפה) השתפרתי בתרגיל הזה ברמה עצומה, מ60 קילו מקסימלי בתחילת דרכי, ל125 קילו היום.
פשוט צריך להיות בר מזל, לתפוס ת'מאמן המבין, שלא סתם עשה ת'קורס של וינגייט על 56, ועל זה יש לו את התעודת מאמן שלו, אלא המאמנים שלא רק שסיימו טוב ת'קורס, הם גם מתעדכנים ויכולים באמת לתרום בביצוע הנכון, ובמעקב ובניית תוכניות מותאמות אישית, בשיפור ביצועים ומראה מקסימליים מבחינה אישית.

• פותח/ת השרשור
אולי. אבל ניסיון במה?

בביצוע תרגילים בטכניקה הטובה ביותר.
אם אני לא טועה, לפני שנה וחצי, כשהפסקתי להתאמן, ראיתי את מנהל החד"כ מלמד באימון פרטי את אחד האנשים לעשות SS, היו שם בדיוק התרגילים שמתוארים בתוכנית, בדיוק באותו הסדר.

השאלה אם הוא לימד אותו כמו שצריך.

עד לפני חודשים (בחודשיים הראשונים שלי), היו לי בחדר כושר, מאמן פלצן ומאמנת פלצנית, שלא הבינו כלום מהחיים שלהם. היא התפטרה ככה הבנתי, בכל מקרה, מאז יש מאמן חדש, שאולי לא נותן לי SS, אבל הוא לפחות מבין משהו, התוכניות שהוא מביא, עוזרות, משיגות את היעדים שאני מבקש ממנו, ובכללי, הוא אחלה מאמן, הוא עוקב אחריי, כל אימון, ושומר תוך כדי, שאני יעשה טכניקה נכונה, ואם צריך הוא משנה לי תרגילים, אם הוא רואה שתרגיל מסויים ממצה את עצמו.
העלתי 8 קילו בפחות מ4 חודשים, ובעיות שונות בשרירים ובעצמות שהיו לי לפני, עקב הדרכה לא נכונה, נפתרו, ואני לא מרגיש את הכאבים והנזק שקודמיו של המאמן עשו (כי למזלי הוא תיקן את הטכניקה שלי בזמן), בכמה תרגילים התקדמתי ברמות מטורפות, למשל, בפולי עליון התחלתי מבקושי 20, כשעכשיו אני עושה 30 חלק, ו35 כמעט חלק..אבל אני מעדיף להתשפר ככה שאני יעשה 35 מושלם, ויפגע כמה שפחות בעצמי. דחיפת משקל עם הרגלים בישיבה. (שאני יושב באלכסון-כסא 135 מעלות מהצפה) השתפרתי בתרגיל הזה ברמה עצומה, מ60 קילו מקסימלי בתחילת דרכי, ל125 קילו היום.
פשוט צריך להיות בר מזל, לתפוס ת'מאמן המבין, שלא סתם עשה ת'קורס של וינגייט על 56, ועל זה יש לו את התעודת מאמן שלו, אלא המאמנים שלא רק שסיימו טוב ת'קורס, הם גם מתעדכנים ויכולים באמת לתרום בביצוע הנכון, ובמעקב ובניית תוכניות מותאמות אישית, בשיפור ביצועים ומראה מקסימליים מבחינה אישית.
תשמע, אם המאמן לא נתן לך לעשות SS אז הוא גרוע עם כל הכבוד. ב4 חודשים ראיתי אנשים שהעלו פי 2 יותר מסה ממך (כמעט הכל שריר), ועוד לפי המשקלים שאתה מתאר (פולי) אני רק יכול להסיק שהתחלת בתור שחיף מת (ואתה עדיין שחיף), אני לא בא לריב איתך או לבאס אותך כי העיקר שאתה תהיה מרוצה, אני רק רוצה להבהיר לך ש8 קילו ב4 חודשים בתור מתאמן מתחיל זה משהו שניתן להשיג כמעט עם כל תוכנית. אין כזה דבר תרגיל שמיצה את עצמו, יש מספר מצומצם של תרגילים שהם הכי יעילים לבניית כוח ומסה (מה שבונה כוח בכל הגוף בונה גם מסה), ממה שרשמת נראה שלא עשית אפילו אחד מהם (תקן אותי אם אני טועה), התרגילים הם: סקוואט, דדליפט, פרס, בנץ' פרס, מתח, פאוורקלין, לפי דעתי ארבעת הראשונים צריכים להיות הבסיס של כל תוכנית אימונים, וכל התרגילים שציינתי יכולים להביא אותך מרמה של חנון מחשבים אנורקס לרמה של מפתח גוף מתקדם (אני בא מנקודת הנחה שפיתוח גוף זאת המטרה), אין צורך להחליף תרגילים, יש צורך להתקדם בהם וברגע שלא מצליחים צריך לבצע שינויים שיאפשרו התקדמות בין אם זה סתם ריסט או החלפת תוכנית. רוב המאמנים אפילו לא נותנים לך תוכנית, הם נותנים רשימת תרגילים, חזרות וסטים בלי שום תכנון להתקדמות, בלי שום תכנון להתקדמות זאת לא תוכנית אלא רשימה.

בביצוע תרגילים בטכניקה הטובה ביותר.
אם אני לא טועה, לפני שנה וחצי, כשהפסקתי להתאמן, ראיתי את מנהל החד"כ מלמד באימון פרטי את אחד האנשים לעשות SS, היו שם בדיוק התרגילים שמתוארים בתוכנית, בדיוק באותו הסדר.

השאלה אם הוא לימד אותו כמו שצריך.

אין כזה דבר הטכניקה הטובה ביותר, יש טכניקה נכונה למספר וריאציות, טכניקה לא נכונה, ועד כמה הביצוע מתקרב לכל הקריטריונים של הטכניקה הנכונה. רוב המאמנים אפילו לא יודעים איך תרגילים מסוימים אמורים להיראות. לרוב המאמנים האישיים בכלל לא אכפת אם תתקדם, מה שהם רוצים זה שתמשיך לשלם להם כסף.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אין כזה דבר הטכניקה הטובה ביותר, יש טכניקה נכונה למספר וריאציות, טכניקה לא נכונה, ועד כמה הביצוע מתקרב לכל הקריטריונים של הטכניקה הנכונה. רוב המאמנים אפילו לא יודעים איך תרגילים מסוימים אמורים להיראות. לרוב המאמנים האישיים בכלל לא אכפת אם תתקדם, מה שהם רוצים זה שתמשיך לשלם להם כסף.

נכון, כפי שאמרתי, אני נמצא באחד המקומות היותר פלצניים, כמעט לכל אחד יש מאמן אישי, ואתה באמת רואה שרובם נמצאים שם סתם ליופי. אני אוהב להסתכל מהצד ולראות עד כמה למאמן אכפת מזה שהוא מאמן. הם באמת אדיבים והכל, אבל לא באמת אכפת להם ולפעמים הם אפילו לא מסתכלים לו על התנועה.

לכן התקשרתי מראש למנהל החדר כושר, שתמיד אהבתי איך שהוא אימן אנשים. הוא נראה בנאדם מאוד מסור שיש לו המון ידע ושמאוד אכפת לו. העניין הוא שלמרות שגם הוא מכיר את הספר, הוא המליץ לי על מאמן אחר. (שזה בפני עצמו מעשה יפה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית