הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע האם צריכה גבוהה של פחמימות בדיאטה משמינה? - חדש בפורטל

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
"נראה שלא הייתה אגירה של שומן (De Novo Lipogenesis)"
זה לא נכון, De Novo Lipogenesis זה יצירה של חומצות שומן בכבד ולא בהכרח אגירה שלהם.

המסקנה שלך בסוף:
"אז בפעם הבאה שאתם חושבים שפחמימות ישמינו אתכם, חישבו שוב – הסיכוי שזה יקרה הוא מזערי עד כדי לא קיים לטווח המאוד קצר (24-48 שעות של העמסת פחמימות). רוב המשקל שתעלו יהיה נוזלים והם ירדו תוך כמה ימים בהתאם לכמות הפחמימות שתמשיכו לצרוך והפעילות האירובית שתבצעו"

מניחה כמה דברים:
1. דיללת את מאגרי הגליקוגן שלך לפני העמסה, מה שלא סביר בשביל המתאמן הממוצע.
2. אתה לא מותאם לשריפת שומן. מי שמותאם לשריפת שומן לא מדלל את המאגרי גליקוגן שלו כול כך מהר. למשל המנצחים השנה של הטור דה פרנס אכלו לפי דיאטה דלה בפחמימות לכן יש חשיבות אם אתה שורף שומן טוב או לא.
3. יש לך רגישת טובה לאינסולין. הנבדקים בניסוי היו גברים צעירים ורזים לכן ככול הנראה יש להם רגישות טובה לאינסולין. אם היו בודקים אנשים עם תנגודת אינסולין התוצאות היו אחרות (יותר שומן לפי דעתי).

גם אם אוכלים פנקייקים ועוגיות לא עולים גרם במשקל, את הניסוי הכי טוב עשיתי על עצמי במשך כמה חודשים.

בחיטוב האחרון ניהלתי קובץ אקסל עם שקילה שבועית ובנוסף שקילה יום אחרי העמסה ושקילה 5 ימים אחרי העמסה , הירידה במשקל הייתה קבועה ובקצב דומה עד זהה.

לדוגמא אם נניח נשקלתי ביום חמישי 77 ועשיתי העמסה ביום שישי אז בראשון בבוקר נשקלתי שוב והייתי 78 , שקילה נוספת בחמישי הראתה 76.8 (ירידה של 200-400 גרם כל שבוע ), העלייה בהעמסה הייתה נוזלים בלבד .

בחודשיים האחרונים של החיטוב הייתי עושה העמסה אחת לשבוע וכל השקילות הראו את אותה מגמה.

דרך אגב, בהעמסות בחודשיים האחרונים הייתי אוכל מכל הבא ליד: פנקייק, עוגיות, גלידות וכדומה.

• פותח/ת השרשור
זה לא נכון, De Novo Lipogenesis זה יצירה של חומצות שומן בכבד ולא בהכרח אגירה שלהם.
אז ההפרש בעלייה במשקל גוף (מינוס נוזלים) היה אוויר? האם יבוא היום שתקרא מחקרים מלאים ואז תכתוב תגובות בפורום?

גם אם אוכלים פנקייקים ועוגיות לא עולים גרם במשקל, את הניסוי הכי טוב עשיתי על עצמי במשך כמה חודשים.

בחיטוב האחרון ניהלתי קובץ אקסל עם שקילה שבועית ובנוסף שקילה יום אחרי העמסה ושקילה 5 ימים אחרי העמסה , הירידה במשקל הייתה קבועה ובקצב דומה עד זהה.

לדוגמא אם נניח נשקלתי ביום חמישי 77 ועשיתי העמסה ביום שישי אז בראשון בבוקר נשקלתי שוב והייתי 78 , שקילה נוספת בחמישי הראתה 76.8 (ירידה של 200-400 גרם כל שבוע ), העלייה בהעמסה הייתה נוזלים בלבד .

בחודשיים האחרונים של החיטוב הייתי עושה העמסה אחת לשבוע וכל השקילות הראו את אותה מגמה.

דרך אגב, בהעמסות בחודשיים האחרונים הייתי אוכל מכל הבא ליד: פנקייק, עוגיות, גלידות וכדומה.
אותו דבר אצלי, למרות שהכנסתי כמויות הזויות של שומן וסוכר,
ולמרות שהפלוס הקלורי השבועי ביום ההעמסה,
היה גבוה בהרבה מאשר הגרעון שצברתי בששת הימים שלפניו.

אותו דבר אצלי, למרות שהכנסתי כמויות הזויות של שומן וסוכר,
ולמרות שהפלוס הקלורי השבועי ביום ההעמסה,
היה גבוה בהרבה מאשר הגרעון שצברתי בששת הימים שלפניו.
זאת הסיבה שאני אוהב תקופת חיטוב, יום העמסה הוא יום שלא חווים אותו בתקופת מסה, יום של הגשמת פנטזיות 😃

אז ההפרש בעלייה במשקל גוף (מינוס נוזלים) היה אוויר? האם יבוא היום שתקרא מחקרים מלאים ואז תכתוב תגובות בפורום?

על מה אתה מדבר? תקרא את ההגדרה של De Novo Lipogenesis. זה יצירה של חומצות שומן בכבד, זה עדיין לא אומר שהם יילכו לאגירה בתאי השומן. לשומן יש עוד שימושים בגוף.

• פותח/ת השרשור
על מה אתה מדבר? תקרא את ההגדרה של De Novo Lipogenesis. זה יצירה של חומצות שומן בכבד, זה עדיין לא אומר שהם יילכו לאגירה בתאי השומן. לשומן יש עוד שימושים בגוף.
אני מדבר על זה שאתה לא יודע לקרוא מחקרים

• פותח/ת השרשור
אז אתה עובר לתקוף אותי במקום לתקן את הטעות שלך במאמר חבל אתה מטעה אנשים.
ראינו כבר את ה״טעויות״ שלי במאמר הקודם שנכתב על אינסולין והיכולת הלקויה שלך (עם אג׳נדה מובהקת. גד פחמימות) להבין פיזיולוגיה פשוט במטבוליזם של פחמימות ו/או שומן. אתה מנסה להגיב על מאמר שבכלל לא קראת ועל כל אני תוקף אותך - לך תקרא ואז תעביר ביקורת.

ראינו כבר את ה״טעויות״ שלי במאמר הקודם שנכתב על אינסולין והיכולת הלקויה שלך (עם אג׳נדה מובהקת. גד פחמימות) להבין פיזיולוגיה פשוט במטבוליזם של פחמימות ו/או שומן. אתה מנסה להגיב על מאמר שבכלל לא קראת ועל כל אני תוקף אותך - לך תקרא ואז תעביר ביקורת.

לפי מה אתה מסיק שאני לא קראתי את המאמר? ואני עדיין לא מבין איך זה קשור לזה שהגדרת את De Novo Lipogenesis בצורה לא נכונה.
הגדרתית, De Novo Lipogenesis, לא קשור ליכולת לאגור שומן. זה פשוט יצירה של שומן בכבד.

"Lipogenesis is the process by which acetyl-CoA is converted to fatty acids."

Lipogenesis - Wikipedia

• פותח/ת השרשור
לפי מה אתה מסיק שאני לא קראתי את המאמר? ואני עדיין לא מבין איך זה קשור לזה שהגדרת את De Novo Lipogenesis בצורה לא נכונה.
הגדרתית, De Novo Lipogenesis, לא קשור ליכולת לאגור שומן. זה פשוט יצירה של שומן בכבד.

"Lipogenesis is the process by which acetyl-CoA is converted to fatty acids."

Lipogenesis - Wikipedia
לך תקרא קצת על Net De novo Lipogenesis, בנוסף תקרא על היכולת של הגוף לבצע המרה של פחמימות לשומן והתפוקה הפחותה (10% לערך) שמכך זה מתבצע. בהעמסה מסיבית של פחמימות כמו הנ"ל, הגוף כמעט לא השתמש בחומצות שומן חופשיות לאנרגיה אלא השתמש לרוב בפחמימה. אי לכך הייתה פה אגירה של שומן מאחר וגם ההפרש במשקל גוף אינו יכול להסביר את עצמו אחרת (הפרש של כ-1 ק"ג במשקל לאחר שיקלול גליקוגן/נוזלים/ספיגה של מזון מהצואה והשתן).

בנוסף, לא יזיק לך ללמוד קצת על שיטות למידה והיסטוריה של מחקר. עד שנת 1990 לא השתמשו באיזוטפים של מימן כי לא היו ממש כאלו. אז כדי לאמוד Lipogenesis הסתמכו על indirect calorimetry (ובמקרה של המחקר הנ"ל השתמשו ב Direct calorimetry). היכולת לחבר בין הממצאים של Net de novo lipogenesis והעלאה בשומן מוסבר יפה מאוד בעמוד 243 במחקר מתחת לטבלה, המחקר שאתה כביכול קראת את הגרסה המלאה שלו.

אתמול ראיתי איזה תמונה שיכולה לסכם אנשים כמוך:

15621968_10207970563681537_4523295651454787928_n.jpg

הלוואי עלי, אחרי יום העמסה
אני עולה 3-4קילו.
יכול להיות בגלל שאני על דל פחמימה ויש לי יותר מאגרים למלות בגוף?

הלוואי עלי, אחרי יום העמסה
אני עולה 3-4קילו.
יכול להיות בגלל שאני על דל פחמימה ויש לי יותר מאגרים למלות בגוף?
זה לא רלוונטי כל עוד 5-6 ימים אחרי ההעמסה אתה תהיה פחות מהמשקל שבו היית יום לפני ההעמסה , לעלות בנוזלים לכמה ימים זה לא משמעותי לירידה באחוז השומן כמטרה הראשית של החיטוב.

לך תקרא קצת על Net De novo Lipogenesis, בנוסף תקרא על היכולת של הגוף לבצע המרה של פחמימות לשומן והתפוקה הפחותה (10% לערך) שמכך זה מתבצע. בהעמסה מסיבית של פחמימות כמו הנ"ל, הגוף כמעט לא השתמש בחומצות שומן חופשיות לאנרגיה אלא השתמש לרוב בפחמימה. אי לכך הייתה פה אגירה של שומן מאחר וגם ההפרש במשקל גוף אינו יכול להסביר את עצמו אחרת (הפרש של כ-1 ק"ג במשקל לאחר שיקלול גליקוגן/נוזלים/ספיגה של מזון מהצואה והשתן).

בנוסף, לא יזיק לך ללמוד קצת על שיטות למידה והיסטוריה של מחקר. עד שנת 1990 לא השתמשו באיזוטפים של מימן כי לא היו ממש כאלו. אז כדי לאמוד Lipogenesis הסתמכו על indirect calorimetry (ובמקרה של המחקר הנ"ל השתמשו ב Direct calorimetry). היכולת לחבר בין הממצאים של Net de novo lipogenesis והעלאה בשומן מוסבר יפה מאוד בעמוד 243 במחקר מתחת לטבלה, המחקר שאתה כביכול קראת את הגרסה המלאה שלו.

אתמול ראיתי איזה תמונה שיכולה לסכם אנשים כמוך:

15621968_10207970563681537_4523295651454787928_n.jpg

אתה ערכת את המאמר. במקור היה רשום: "נראה שלא הייתה אגירה של שומן (De Novo Lipogenesis)" ועכשיו שינית את זה ל"נראה שלא הייתה אגירה של שומן (במדד Net De Novo Lipogenesis)".
איך אני יודע את זה? כי ציטטתי בהודעה הראשונה שלי את המקור ועכשיו אני רואה ששינית את זה.

אתה ממשיך לתקוף אותי ולטעון שלא קראתי את המחקר (עדיין לא ברור לי על סמך מה) כאשר הטעות שהצגתי בהגדרה של De Novo Lipogenesis לא קשורה בכלל למאמר, זה עניין של הגדרת מושגים. אני רשמתי את זה בהודעה הקודמת שלי ואתה ממשיך להתעלם ממנה ולתקוף אותי שאני לא קורא מחקרים.

בסופו של דבר כן תיקנת את הטעות אז אולי במקום לתקוף אותי תגיד "צודק, תיקנתי".

• פותח/ת השרשור
אתה ערכת את המאמר. במקור היה רשום: "נראה שלא הייתה אגירה של שומן (De Novo Lipogenesis)" ועכשיו שינית את זה ל"נראה שלא הייתה אגירה של שומן (במדד Net De Novo Lipogenesis)".
איך אני יודע את זה? כי ציטטתי בהודעה הראשונה שלי את המקור ועכשיו אני רואה ששינית את זה.

אתה ממשיך לתקוף אותי ולטעון שלא קראתי את המחקר (עדיין לא ברור לי על סמך מה) כאשר הטעות שהצגתי בהגדרה של De Novo Lipogenesis לא קשורה בכלל למאמר, זה עניין של הגדרת מושגים. אני רשמתי את זה בהודעה הקודמת שלי ואתה ממשיך להתעלם ממנה ולתקוף אותי שאני לא קורא מחקרים.

בסופו של דבר כן תיקנת את הטעות אז אולי במקום לתקוף אותי תגיד "צודק, תיקנתי".
הוספתי net כדי שזה יהיה ברור יותר וזה לא קשור למה שאתה טוען. אתה טוען שאין קשר בין de novo lipogenesis לבין אגירה של שומן בזמן שאתה לא מבין ולא קראת את המתודולוגיה במחקר. אתה מצטט לי את ההבדל בין lipogeneais לבין de novo lipogenesis מויקיפידיה ואומר שאין קשר בין השניים. אז אולי תודה שלא קראת את המחקר המלא, יש לך אג׳נדה (קטגונית) שדוגלת בחוסר הבנה מוחלט במטבוליזם ואת זה כבר ראינו איך ברחת מהדיון הקודם על אינסולין ברגע שראית שהקישורים מהבלוג שלך הם לא פחות מדברי הבלים.

לא קראתי את המחקר שמשה פרסם. אבל כן יש לי בעיה אם ניסיונות להמציא את הגלגל מחדש. כל סטודנט חושב שהוא יבוא ויסתור שיטה כזו אחרת. לכל מחקר יש מחקר נגדי. ואין באמת מחקר רציני שלא ממומן על ידי בעל אינטרס כזה או אחר למשל חברות התרופות או תוספי תזונה. לגופו של עניין. ישנה עלייה חדה בסכרת סוג, 1 וסוג 2 במהלך השלושים שנה האחרונות. כמות הפחמימות שאנו דוחפים לגופינו מורידה התנגדות לאינסולין ומשביתה את תפקוד הלבלב.,וגורמת לסכרת. לכן בדיאטה קטוגנית כזו אחרת לא ניתן לחלות בסכרת באחוזים לעומת דיאטה שמורכבת מפחמימה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית