הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון למה לא לעשות רק סט אחד?

Brofessor

משתמש מתחיל
13
0
נק' מוניטין:
0
13
0
אם אני רוצה רק לעבוד על כוח למה לא לעשות רק סט אחד?
נגיד לעשות הרבה תרגילים ככה אפשר ממש לעבוד על כל הגוף אבל לא להתעייף יותר מדי
דוגמא:
סקוואט 1x4-6
דדליפט 1x4-6
לאנגים 1x4-6
כפיפת רגליים 1x12
כפיפת ברכיים 1x12
תאומים 1x15

אם המטרה היא נטו להתחזק למה לא לעשות ככה?
למה צריך נפח

• פותח/ת השרשור
אם אני רוצה רק לעבוד על כוח למה לא לעשות רק סט אחד?
נגיד לעשות הרבה תרגילים ככה אפשר ממש לעבוד על כל הגוף אבל לא להתעייף יותר מדי
דוגמא:
סקוואט 1x4-6
דדליפט 1x4-6
לאנגים 1x4-6
כפיפת רגליים 1x12
כפיפת ברכיים 1x12
תאומים 1x15

אם המטרה היא נטו להתחזק למה לא לעשות ככה?
למה צריך נפח וגם אם נלך לנקודה שכן צריך נפח אז אם כמות התרגילים שיש כאן לא צריך יותר מ2 סטים

כי כוח נובע מכמה פרמטרים חשובים, שביניהם גם העמסה של השריר, שאתה לא יכול להעמיס על השריר בלי כמות עבודה, ותיאום נוירו-מוטורי שדורש כמה שיותר תרגול, כלומר יותר סטים וחזרות

• פותח/ת השרשור
כי כוח נובע מכמה פרמטרים חשובים, שביניהם גם העמסה של השריר, שאתה לא יכול להעמיס על השריר בלי כמות עבודה, ותיאום נוירו-מוטורי שדורש כמה שיותר תרגול, כלומר יותר סטים וחזרות
מה לפי דעתך הכי פחות שאפשר לעשות? סטים וחזרות

זה יכול לעבוד בתור מתחיל, אבל תתקע יחסית מהר.
מצד שני, אין סיבה גם להשתמש בנפח מיותר (5-6 סטים וכו').

• פותח/ת השרשור
שאני אצליח להתאושש ולא להיפצע כי אני רץ הרבה
אז יש תוכניות קלות יחסית שמאפשרות לך לעשות את זה
אבל אל תצפה גם להיות טוב בריצות וגם להתחזק הרבה, לרוב זה קשה לעשות ביחד

• פותח/ת השרשור
אז יש תוכניות קלות יחסית שמאפשרות לך לעשות את זה
אבל אל תצפה גם להיות טוב בריצות וגם להתחזק הרבה, לרוב זה קשה לעשות ביחד
אני לא מחפש להיות פוורליפטר אני מחפש את היתרון בגיבוש כולם רצים לא הרבה מרימים משקל ואז מגיעים לגיבוש ולא מצליחים להרים שקי חול או אלונקות מבין? סקוואט של 80 ודדליפט של 120 זה מספיק ואני כבר עוד רגע שם

3 פעמים בשבוע
סקווט 3X3 ביום ראשון ובחמישי

דדליפט 3X3 ביום שלישי

לאנגים 3x8

לחיצת חזה/מילטרי פרס רוטציה 3X6

פולי עליון 3X8

חתירה במוט 3x6

+ 3 פעמים בשבוע מתח שכיבות סמיכה ובטן (אימוני סיבולת לא לוקחים הרבה אנרגיה)
מתח 4x8
שכיבות סמיכה 4x20
בטן 4x25
+3 ריצות בשבוע

מה אתה אומר?

אני לא מחפש להיות פוורליפטר אני מחפש את היתרון בגיבוש כולם רצים לא הרבה מרימים משקל ואז מגיעים לגיבוש ולא מצליחים להרים שקי חול או אלונקות מבין? סקוואט של 80 ודדליפט של 120 זה מספיק ואני כבר עוד רגע שם

3 פעמים בשבוע

דדליפט 3X3 ביום שלישי

לאנגים 3x8

פולי עליון 3X8

חתירה במוט 3x6

מתח 4x8
שכיבות סמיכה 4x20
בטן 4x25
+3 ריצות בשבוע

מה אתה אומר?

סתם המלצה, אולי תנסה לרוץ עם ווסט. האימון כח נשמע אחלה, לא יודע איך ישתלב עם 3 אימוני סיבולת, בכל זאת, שריר גדל במנוחה. מצד שני, השיטה הבולגרית עובדת לכח (?)

3 פעמים בשבוע

דדליפט 3X3 ביום שלישי

לאנגים 3x8

פולי עליון 3X8

חתירה במוט 3x6

מתח 4x8
שכיבות סמיכה 4x20
בטן 4x25
+3 ריצות בשבוע

מה אתה אומר?
תוכנית קצת גנרית ולא נראית טובה במיוחד
תנסה אולי אימונים סיגנון strongman, סחיבות למרחק, הרמות מסורבלות, דברים שיעזרו מאוד בקרבי
ריצות יעזרו לך בריצות, וכוח יעזור לך בהרמות חד פעמיות, אבל אתה צריך להתרגל להתמודד עם משקל לא נוח לנשיאה ועם משקל לאורך זמן

סתם המלצה, אולי תנסה לרוץ עם ווסט. האימון כח נשמע אחלה, לא יודע איך ישתלב עם 3 אימוני סיבולת, בכל זאת, שריר גדל במנוחה. מצד שני, השיטה הבולגרית עובדת לכח (?)
גם זו אופציה טובה ויכולה להוות חלק מהאימונים

• פותח/ת השרשור
תוכנית קצת גנרית ולא נראית טובה במיוחד
תנסה אולי אימונים סיגנון strongman, סחיבות למרחק, הרמות מסורבלות, דברים שיעזרו מאוד בקרבי
ריצות יעזרו לך בריצות, וכוח יעזור לך בהרמות חד פעמיות, אבל אתה צריך להתרגל להתמודד עם משקל לא נוח לנשיאה ועם משקל לאורך זמן

גם זו אופציה טובה ויכולה להוות חלק מהאימונים
אולי לא לרוץ עם משקל את זה אני אשמור לצבא שידפוק לי תברכיים ואת הגב אבל אולי לעשות "מסעות"
ואין לי ציוד בשביל אימוני strongman אני מתאמן במכון רגיל

אולי לא לרוץ עם משקל את זה אני אשמור לצבא שידפוק לי תברכיים ואת הגב אבל אולי לעשות "מסעות"
ואין לי ציוד בשביל אימוני strongman אני מתאמן במכון רגיל
ריצות עם משקל לא חייבות לדפוק לך את הברכיים אם אתה דואג להתאושש כמו שצריך ולא מעמיס על עצמך יותר מדי
וציוד strongman לא דורש הרבה, לך לאיזה בר קרוב ותבקש/תקנה מהם חבית בירה ריקה, ותמלא אותה כמה שאתה צריך, לך קח לך סלעים גדולים, תמצא לך איזו פלטת מתכת שאתה יכול לשים עליה משקלים בצורה כזאת או אחרת, חבר אליה חבל ואת זה אתה יכול למשוך או לדחוף איך שבא לך על הכביש

ריצות עם משקל לא חייבות לדפוק לך את הברכיים אם אתה דואג להתאושש כמו שצריך ולא מעמיס על עצמך יותר מדי
וציוד strongman לא דורש הרבה, לך לאיזה בר קרוב ותבקש/תקנה מהם חבית בירה ריקה, ותמלא אותה כמה שאתה צריך, לך קח לך סלעים גדולים, תמצא לך איזו פלטת מתכת שאתה יכול לשים עליה משקלים בצורה כזאת או אחרת, חבר אליה חבל ואת זה אתה יכול למשוך או לדחוף איך שבא לך על הכביש
זה כאילו אימוני כח מתפרץ כאלה ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית