הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא יכול לעשות סקוואט אחורי בגלל פציעה בכתף

m0stMuscular

משתמש קבוע
1,425
188
נק' מוניטין:
231
1,425
188
לפני חודשיים פרקתי את הכתף ואני לא מצליח להיכנס לפוזיציה אפילו של HB וזה מרגיש לא נעים כל כך בכתף ..אני מאמין שבעתיד אוכל לעשות היי בר (לואו בר כנראה שאף פעם) אבל בנתיים אני לא יודע מה עדיף לעשות על מנת להרים הכי הרבה שאני יכול בהיי בר מבלי לעשות היי בר למישהו יש פתרון ? אין לי נעלי משקולנים עם עקב גבוהה אז לא יודע כמה פרונט סקוואט יהיה פתרון טוב

ראיתי שיש מוט כזה מיוחד שתופסים מקדימה ואז אפשר לעשות BACK סקוואט מבלי לפגוע בכתף הבעיה היא שאין את זה במכון שלי :/
לעשות רק דדליפט ולג פרס כעזר זה לא רעיון טוב ? (ככה אוכל להביא את הדדליפט שלי למספרים גבוהים ואז אחזור לסקוואט כשאוכל)

יש לציין שאם אני שובר את המפרק כף יד זה מרגיש קצת יותר טוב בכתף (כאילו לוקח את המרפקים יותר קדימה)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
עשיתי פרונט סקוואט והיה סבבה , מישהו יכול לתת לי תכנית שבה אוכל לקדם את הפרונט סקוואט למקסימום ואת הדדליפט ? (חוזר אחרי חודשיים) בנוסף, המטרה זה דגש לדדליפט

אתה יכול לקחת כל תוכנית ולהחליף את הסקוואט בפרונט סקוואט, אין שום מניעה לזה
וכדי לעשות HB, אתה יכול לקחת רצועות אחיזה/חבלים ולקשור אותם למוט כדי שישמשו כמו ידיות למוט

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לקחת כל תוכנית ולהחליף את הסקוואט בפרונט סקוואט, אין שום מניעה לזה
וכדי לעשות HB, אתה יכול לקחת רצועות אחיזה/חבלים ולקשור אותם למוט כדי שישמשו כמו ידיות למוט
זה נראה לך בטיחותי ? זה נראה כמו מתכון מצוין לעוד פציעה לא עלינו
אבל בפרונט סקוואט הרבה יותר קשה להתקדם מסקוואט רגיל ומרימים בו פחות אז מתאוששים ממנו יותר מהר לא ?

זה נראה לך בטיחותי ? זה נראה כמו מתכון מצוין לעוד פציעה לא עלינו
אבל בפרונט סקוואט הרבה יותר קשה להתקדם מסקוואט רגיל ומרימים בו פחות אז מתאוששים ממנו יותר מהר לא ?
זה לא אידיאלי, אבל בדקתי וזה עובד
ואתה מתאושש ממנו מהר בערך כמו סקוואט רגיל, אולי ההתקדמות במשקלים תהיה מעט איטית יותר, אבל תתאים את עצמך לקצב התקדמות

• פותח/ת השרשור
זה לא אידיאלי, אבל בדקתי וזה עובד
ואתה מתאושש ממנו מהר בערך כמו סקוואט רגיל, אולי ההתקדמות במשקלים תהיה מעט איטית יותר, אבל תתאים את עצמך לקצב התקדמות
יש לך וידיאו של זה שאני אבין בערך למה הכוונה ? אם זה בטיחותי אני אזרום עם זה

• פותח/ת השרשור
קוראים לזה safety bar squat
מה עם פרונט סקוואט?
אמרתי שעשיתי פרונט סקוואט ואין לי את המוט הזה ל SAFETY BAR SQUAT
הבעיה בפרונט סקוואט שאין לי מושג איך להתקדם בו באיזה תכנית ואיך לשלב עם דדליפט במטרה לתת דגש על הדדליפט (אם כבר לא עושים סקוואט לפחות נפיק מזה משהו)

אתה נסחף. אנשים חזרו מפציעות הרבה יותר גרועות מפריקת כתף.

תטפל בזה כמו שצריך עם פיזיותרפיה ואתה תהיה בסדר. אני אישית חזרתי מתת-פריקה ומכיר המון מתאמנים שחזרו מפריקה מלאה. אל תזניח ותניח שכל מה שצריך זה מנוחה... שיקום מפציעות זו עבודה קשה.

אין בעיה עם פרונט סקוואט, תציב את המספרים שיש לך ותתקדם כאילו זה סקוואט רגיל.

• פותח/ת השרשור
אתה נסחף. אנשים חזרו מפציעות הרבה יותר גרועות מפריקת כתף.

תטפל בזה כמו שצריך עם פיזיותרפיה ואתה תהיה בסדר. אני אישית חזרתי מתת-פריקה ומכיר המון מתאמנים שחזרו מפריקה מלאה. אל תזניח ותניח שכל מה שצריך זה מנוחה... שיקום מפציעות זו עבודה קשה.

אין בעיה עם פרונט סקוואט, תציב את המספרים שיש לך ותתקדם כאילו זה סקוואט רגיל.
אני עושה פיזיותרפיה , אבל זה לא שאני לא רוצה לעשות סקוואט רגיל אני מת לחזור לעשות סקוואט רגיל , אני פשוט לא יכול ... אני מנסה להיכנס לפוזיציה של HB (על LB אין סיכוי בחיים) ומרגיש כאב חד בכתף וחוסר נוחות וגם אחרי שנכנסתי לפוזיציה אני צריך איזה חצי שעה לתת לכתף להירגע כי היא מרגישה רע אחרי זה (זו בדיוק התנועה של הפריקת כתף הקדמית התנועה שבה אוחזים המוט בסקוואט)

הפריקת כתף שלי הייתה מלאה , החזירו לי אותה למקום במיון , יש לי שבר קטן בעצם של הכתף וקרע בלברום אבל אני לא רוצה ניתוח
דרך אגב גם על בנצ פרס ויתרתי , לפי דעתי תרגיל שמסוכן לי מדי ואני יכול להפיק יותר ממילטרי פרס (אני לא בילדר ואו פאוורליפטר אז לא אכפת לי)

נערך לאחרונה:
אני עושה פיזיותרפיה , אבל זה לא שאני לא רוצה לעשות סקוואט רגיל אני מת לחזור לעשות סקוואט רגיל , אני פשוט לא יכול ... אני מנסה להיכנס לפוזיציה של HB (על LB אין סיכוי בחיים) ומרגיש כאב חד בכתף וחוסר נוחות וגם אחרי שנכנסתי לפוזיציה אני צריך איזה חצי שעה לתת לכתף להירגע כי היא מרגישה רע אחרי זה (זו בדיוק התנועה של הפריקת כתף הקדמית התנועה שבה אוחזים המוט בסקוואט)

הפריקת כתף שלי הייתה מלאה , החזירו לי אותה למקום במיון , יש לי שבר קטן בעצם של הכתף וקרע בלברום אבל אני לא רוצה ניתוח
דרך אגב גם על בנצ פרס ויתרתי , לפי דעתי תרגיל שמסוכן לי מדי ואני יכול להפיק יותר ממילטרי פרס (אני לא בילדר ואו פאוורליפטר אז לא אכפת לי)
אם אתה רוצה לחזור להתאמן כמו שצריך אני ממליץ לך לעבור את הניתוח
ואיפה השבר בידיוק? כי תלוי במיקום, פרונט סקוואט יכול להחמיר את המצב
ומיליטרי הוא הרבה יותר קשה למפרק מאשר בנצ', כי הוא דורש טווח תנועה מלא

• פותח/ת השרשור
אם אתה רוצה לחזור להתאמן כמו שצריך אני ממליץ לך לעבור את הניתוח
ואיפה השבר בידיוק? כי תלוי במיקום, פרונט סקוואט יכול להחמיר את המצב
ומיליטרי הוא הרבה יותר קשה למפרק מאשר בנצ', כי הוא דורש טווח תנועה מלא
אם אצרף את התוצאה של ה MRI אתה תבין בערך מה קורה שם ? כי אני לא ממש הבנתי ויש לי אורתופד רק עוד שבועיים בערך ובנצ כואב לי כי היד מתרחקת מהגוף ומרגיש לי מוזר ופרס מרגיש מצוין תאמת

אם אצרף את התוצאה של ה MRI אתה תבין בערך מה קורה שם ? כי אני לא ממש הבנתי ויש לי אורתופד רק עוד שבועיים בערך ובנצ כואב לי כי היד מתרחקת מהגוף ומרגיש לי מוזר ופרס מרגיש מצוין תאמת
אני יכול להבין חלקית, אבל זה רחוק מתשובה חד משמעית

• פותח/ת השרשור
אני יכול להבין חלקית, אבל זה רחוק מתשובה חד משמעית

תוצאות:
הודגמה טרנסלציה פנימית משמעותית של ראש ההומרוס.
נצפה פגם עצם מסוג היל- זקס שנראה קצת קדמי בבדיקה הנוכחית בעקבות הטרנסלציה הפנימית.
אות של קונטוזיה לשדית סב כונדרלית ,ומח עצם בראש ההומרוס המחשיד לפריקה רצנטית קדמית של כתף ימין.
נזק לברלי קדמי אמצעי תחתון עם קרע בבסיס של הלברום הקדמי, ותזוזה לברלית קדמית פנימית מתונה. יתכן
GLAD זעיר מלווה.
אין עדות ל- SLAP.
הלברום האחורי בצורה ובאות תקינים לכל אורכו ללא הדגמת קרע או אוולזיה.
HAGL strain מסוג תחתון הומרלי- גלנו רצועתי לנזק המחשיד ,axillary pouch doesn't assume the U shape -ה
.) )posterior band
יש חשד ל- STRAIN של הרצועה הגלנו- הומרלית האמצעית.
הרצועה הגלנו-הומרליות העליונה שמורה.
הגיד הביצפס הארוך נמצאב- groove biccipital ,נראה באספקטו הפרוקסימלי עד חיבורו עם הלברום העליון.
רושם ל נוכחות של גיד ביצפס כפול?
הגידים המסובבים המשכיים, ללא הדגמת קרע או שינויים טנדינוטים )סופרה, אינפרה ספינטוס וסב-סקפולריס(.
מסה שרירית של ה- CUFF ROTATOR שמורה ללא החלפה שומנית.
המפרק והיחס האקרומיו קלביקולרי שמור.
אין עדות לבורסיטיס סב דלטואידית.

בסיכום:
מנגנון של דיסלוקציה קדמית רצנטית של כתף ימין עם היל זקס ו- bruise bone .
נזק לברלי קדמי אמצעי תחתון עם GLAD זעיר.

.GHML STRAIN גם יתכן. HAGL strain
אין לשלול פיצול פוקלי קדמי של גיד ה-LHB אך בשיחזורים בציר של הגיד יש רושם למבנה גידי accessory?
קטגוריה 2 .

תודה רבה אלוף !
דרך אגב אופיר כתב שהוא מכיר הרבה ליפטרים שחזרו מפריקות כתף מה דעתך על זה ?

נערך לאחרונה:
תוצאות:
הודגמה טרנסלציה פנימית משמעותית של ראש ההומרוס.
נצפה פגם עצם מסוג היל- זקס שנראה קצת קדמי בבדיקה הנוכחית בעקבות הטרנסלציה הפנימית.
אות של קונטוזיה לשדית סב כונדרלית ,ומח עצם בראש ההומרוס המחשיד לפריקה רצנטית קדמית של כתף ימין.
נזק לברלי קדמי אמצעי תחתון עם קרע בבסיס של הלברום הקדמי, ותזוזה לברלית קדמית פנימית מתונה. יתכן
GLAD זעיר מלווה.
אין עדות ל- SLAP.
הלברום האחורי בצורה ובאות תקינים לכל אורכו ללא הדגמת קרע או אוולזיה.
HAGL strain מסוג תחתון הומרלי- גלנו רצועתי לנזק המחשיד ,axillary pouch doesn't assume the U shape -ה
.) )posterior band
יש חשד ל- STRAIN של הרצועה הגלנו- הומרלית האמצעית.
הרצועה הגלנו-הומרליות העליונה שמורה.
הגיד הביצפס הארוך נמצאב- groove biccipital ,נראה באספקטו הפרוקסימלי עד חיבורו עם הלברום העליון.
רושם ל נוכחות של גיד ביצפס כפול?
הגידים המסובבים המשכיים, ללא הדגמת קרע או שינויים טנדינוטים )סופרה, אינפרה ספינטוס וסב-סקפולריס(.
מסה שרירית של ה- CUFF ROTATOR שמורה ללא החלפה שומנית.
המפרק והיחס האקרומיו קלביקולרי שמור.
אין עדות לבורסיטיס סב דלטואידית.

בסיכום:
מנגנון של דיסלוקציה קדמית רצנטית של כתף ימין עם היל זקס ו- bruise bone .
נזק לברלי קדמי אמצעי תחתון עם GLAD זעיר.

.GHML STRAIN גם יתכן. HAGL strain
אין לשלול פיצול פוקלי קדמי של גיד ה-LHB אך בשיחזורים בציר של הגיד יש רושם למבנה גידי accessory?
קטגוריה 2 .

תודה רבה אלוף !
דרך אגב אופיר כתב שהוא מכיר הרבה ליפטרים שחזרו מפריקות כתף מה דעתך על זה ?
בגדול מתארים שם שבר דחיסה מסויים בראש עצם הזרוע, קרע קדמי של הקפסולה, וכמה מתיחות של הרקמות באיזור, ואולי קרע של הגיד הארוך של הדו-ראשי, אבל זה לא ממש ברור להם
לגבי הטיפול קשה לי להגיד מה הוא יהיה, אבל לדעתי יש צורך בניתוח, זמן החלמה בגלל השבר והמתיחות ופיזיותרפיה
שום דבר פה לא נראה משהו שאי אפשר להחלים ממנו, אבל זה דורש זמן
בכל מקרה עדיף להימנע מזריקת קורטיקוסטרואידים, שבחלק מהמקרים יכולים לעזור, אבל אצל אנשים שרוצים לחזור להתאמן זו סכנה, כי אתה עלול להפסיק להרגיש את הכאב לכמה חודשים, ובגלל זה לעשות דברים שיזיקו להחלמה

• פותח/ת השרשור
בגדול מתארים שם שבר דחיסה מסויים בראש עצם הזרוע, קרע קדמי של הקפסולה, וכמה מתיחות של הרקמות באיזור, ואולי קרע של הגיד הארוך של הדו-ראשי, אבל זה לא ממש ברור להם
לגבי הטיפול קשה לי להגיד מה הוא יהיה, אבל לדעתי יש צורך בניתוח, זמן החלמה בגלל השבר והמתיחות ופיזיותרפיה
שום דבר פה לא נראה משהו שאי אפשר להחלים ממנו, אבל זה דורש זמן
בכל מקרה עדיף להימנע מזריקת קורטיקוסטרואידים, שבחלק מהמקרים יכולים לעזור, אבל אצל אנשים שרוצים לחזור להתאמן זו סכנה, כי אתה עלול להפסיק להרגיש את הכאב לכמה חודשים, ובגלל זה לעשות דברים שיזיקו להחלמה
ניתוח יכול להסתבך וגם לא בטוח ימנע פריקה חוזרת, זה לא שהגוף זה מכונה שככה מתקנים
בנוסף , לא רואה מה הבעיה במצב הנוכחי , אז ביג דיל לא אעשה סקוואט אחורי (למרות שמאמין שבעוד חודשיים בערך אוכל) אני עושה פיזיותרפיה פעם בשבוע עדיין , עובד חזק על הרוטטור קאף ומכוון גבוהה במיליטרי פרס בשביל כתף חזקה ויציבה
מה עלול לקרות לי ? אני מאוד זהיר , לא משחק כדורגל עם חברים יותר , לא הולך מכות עם חברים בצחוק כשאני שיכור לא נוסע כמו מפגר עם אופניים חשמליים
איזה סיבה יש לעשות ניתוח ? או למה שאפרוק אותה שוב אם אני זהיר ? בנוסף ,ממה שהבנתי באינטרנט , לפרוק את הכתף שוב אחרי שעשית ניתוח זה בין הדברים הכי לא נעימים שאתה יכול לחוות

ניתוח יכול להסתבך וגם לא בטוח ימנע פריקה חוזרת, זה לא שהגוף זה מכונה שככה מתקנים
בנוסף , לא רואה מה הבעיה במצב הנוכחי , אז ביג דיל לא אעשה סקוואט אחורי (למרות שמאמין שבעוד חודשיים בערך אוכל) אני עושה פיזיותרפיה פעם בשבוע עדיין , עובד חזק על הרוטטור קאף ומכוון גבוהה במיליטרי פרס בשביל כתף חזקה ויציבה
מה עלול לקרות לי ? אני מאוד זהיר , לא משחק כדורגל עם חברים יותר , לא הולך מכות עם חברים בצחוק כשאני שיכור לא נוסע כמו מפגר עם אופניים חשמליים
איזה סיבה יש לעשות ניתוח ? או למה שאפרוק אותה שוב אם אני זהיר ? בנוסף ,ממה שהבנתי באינטרנט , לפרוק את הכתף שוב אחרי שעשית ניתוח זה בין הדברים הכי לא נעימים שאתה יכול לחוות
הסיכון הוא בגלל שהקפסולה שלך קרועה ומעט מעוותת, הכתף שלך לא יציבה לא משנה כמה תחזק אותה, כי המפרק לא מחזיק את עצמו כמו שצריך, ובנוסף עלול להיווצא לך פיברוזיס שם, שיגביל משמעותית את תנועת הכתף
וככל שתעבוד ותפעיל לחץ על הכתף, אבל לא רק בדחיפות, אלא גם משיכות, אתה מסכן את עצמך יותר ויותר, ועלול להביא לנזק בלתי הפיך
ניתוח אולי זה לא פיתרון קסם, אבל הוא משפר את סיכויי ההחלמה שלך מקרוב ל-0, לאחוז מסויים, לרוב גבוה

• פותח/ת השרשור
הסיכון הוא בגלל שהקפסולה שלך קרועה ומעט מעוותת, הכתף שלך לא יציבה לא משנה כמה תחזק אותה, כי המפרק לא מחזיק את עצמו כמו שצריך, ובנוסף עלול להיווצא לך פיברוזיס שם, שיגביל משמעותית את תנועת הכתף
וככל שתעבוד ותפעיל לחץ על הכתף, אבל לא רק בדחיפות, אלא גם משיכות, אתה מסכן את עצמך יותר ויותר, ועלול להביא לנזק בלתי הפיך
ניתוח אולי זה לא פיתרון קסם, אבל הוא משפר את סיכויי ההחלמה שלך מקרוב ל-0, לאחוז מסויים, לרוב גבוה
נראה לי אתה קצת מגזים לא ? יש הרבה אנשים שפרקו את הכתף שלהם פעם אחת והביאו גם בנצ 180 קג אחרי זה (ראיתי באינטרנט)
ומה ראה בלהעמיס על הכתף ? זה חלק מהפיזיותרפיה אפילו והפזיותרפיסט שלי אמר לי שלהתאמן ולחזק את האזור זה טוב

נראה לי אתה קצת מגזים לא ? יש הרבה אנשים שפרקו את הכתף שלהם פעם אחת והביאו גם בנצ 180 קג אחרי זה (ראיתי באינטרנט)
נכון, אבל לא עם קרע בקפסולה
הקפסולה מחזיקה את המפרק בוואקום, וזה מחזיק את הכל במקום, בלי הוואקום הזה המפרק לא מוחזק כמו שצריך

• פותח/ת השרשור
נכון, אבל לא עם קרע בקפסולה
הקפסולה מחזיקה את המפרק בוואקום, וזה מחזיק את הכל במקום, בלי הוואקום הזה המפרק לא מוחזק כמו שצריך
קרע בקפסולה = labrum tear ? סליחה אני פשוט לא מבין במונחים בעברית כי אני קורא על זה רק באנגלית
אם כן אז הוא ציין שיש לו labrum tear מאובחן ב MRI וראיתי הרבה כאלה שמתאמנים עם זה וזהירים ולא פרקו שוב
בנוסף , משה מנהל האתר פרק את הכתף וקרע את הרצועות ומתאמן והכל טוב איתו

אני גם לא באדיבילדר , לא פאוורליפטר , לא שחקן פוטובול או ספורטאי שמערב את הכתף ...לא מחפש עתיד באימונים סך הכל מתאמן לבריאות ולכיף ולהראות טוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית