הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סוג בקע ותסמינים

idan1212

משתמש מתחיל
54
3
נק' מוניטין:
3
54
3
אני סובל כבר תקופה מכאבי גב תחתון קלים, כל פעם עושה מנוחות אני משנה משהו בטכניקה וחוזר מריסט בתקווה שיעזור אך זה תמיד חוזר.
אחרי כמה זמן התחיל לי גם כאב בסקוואטים בחיבור בין המפשעה לרגל בצד שמאל(הכאב קורה כאשר אני עושה סקוואטים בעמידה רחבה-בינונית, בשביל שלא יכאב אני כרגע עושה או front squats או back squats בעמידה נורא צרה וכך אני לא מרגיש את הכאב בירך)
הכאב גב חוזר בעיקר אחרי סקוואטים, דדליפט זה תרגיל שאני עוד מצליח להתקדם איתו ללא בעיות וכאבים.
בנוסף כאשר אני משתמש בחגורה במשקלים כבדים בסקוואטים אני מרגיש כאב נורא חזק ודוקר במפשעה, מן כאב עמוק כזה(האזהרה הראשונה שלי לבקע) אך בדדליפט אני יכול להשתמש בחגורה בחופשיות ללא כאבים. (הכאב אינו מופיע ביומיום או בסקוואט ללא חגורה)
כפי שאני רואה כל התסמינים פה מראים בקע, אשמח לדעת איזה סוג בקע זה? או מה לפחות קורה אצלי בגוף ?
מה מומלץ לעשות במצבי? כאשר הכאב הוא די קל, הגב טיפה מציק אך לאט לאט מרגיש שעובר, והירך ללא כאב בכלל מאז שעברתי לסקוואטים בעמידה צרה.
והאם יש סיכוי שהירך זה כאב ממשהו אחר בכלל, כמו צביטה של הירך? התכנון שלי היה לאט לאט לחזור לעמידה רגילה ולהרחיב את העמידה שלי מכיוון שהייתי בטוח שזה בעיה של גמישות או שריר שצריך להמתח.
חשוב לציין שהייתי אצל אורטופד ועשו לי צילום הוא אמר לי שהכל נראה בסדר, ואפשרי לחזור להתאמן.
עריכה: בנוסף רציתי לדעת האם בקע יכול להפוך לפריצת דיסק, או הופך אותי להיות עם סיכון מוגבר לפריצת דיסק? ואם לא מדוע?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית