הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון בעיות בכבד

shotland

משתמש מתחיל
215
21
נק' מוניטין:
-9
215
21
אז הצצתי קצת בבדיקות דם שעשיתי לפני כחצי שנה וקצת חקרתי אותן לעומק ויש לי שאלה ,
אני בן 21 עייף מאוד רוב הזמן מרגיש מחוסר אנרגיה .
שמתי לב לתוצאות האלה בבדיקות :כולסטרול מאוד נמוך 118מג לדציליטר (באינטרנט רשום שמתחת ל160מג לדציליטר מעיד על בעיה בריאותית קשה .יכול גם להיות בעיה בכבד )
ואז פה נכנס ה ALP שהתוצאה שלו 176IU\I שהערך המקסימלי הוא 115 ..ערך גבוהה יכול להעיד על מחלה בכבד
האם יכולה להיות בעיה שצריך לבדוק ?
אני בצבא והם לא אמרו שיש בעיה אבל אם אני חושב על זה מבחינה הגיונית יכול להיות באמת שיש כאן בעיה ? תודה לעזרה
חשוב להגיד ש הDHEAS גבוהה (לפי מה שאני יודע הוא מיוצר בכבד )
אשמח מאוד אם תתייחס @Daniel Barack

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
צלם את כלל התוצאות והעלה לכאן
20160803_123308.jpg 20160803_123324.jpg
20160803_123334.jpg

נערך לאחרונה:
התוצאות נראות תקינות למרות החריגות
יש לברר את מהות המדים בכבד, לכן בקש בירור מעמיק של בדיקות דם ספציפיות לתפקודי ומחלות כבד
לגבי הכולסטרול, צריך לדעת מהי התמונה הכוללת - כל פרופיל השומנים. ואת זה לא בדקת, אז בקש לבדוק גם

יש קשר בין אימונים עצימים לערכים גבוהים של תפקודי כבד ? @Daniel Barack
הוכח קשר כזה במטא אנליזה לאחרונה, אך עם זאת לא כל גוף יתמודד בהעלאת המדדים.
כדי לשלול כל חשש, צריך לברר לעומק
אני יכול לומר שאישית, מדדי הכבד שלי גבוהים מעט מהנורמה רוב הזמן (גם מחוץ לשימוש באוראלים במסגרת סייקל)
לאחר מספר בדיקות מעמיקות ותקופתיות, פשוט הובן כי האימונים הם אלה שגורמים לעליה במדד

• פותח/ת השרשור
צלם את כלל התוצאות והעלה לכאן
הוכח קשר כזה במטא אנליזה לאחרונה, אך עם זאת לא כל גוף יתמודד בהעלאת המדדים.
כדי לשלול כל חשש, צריך לברר לעומק
אני יכול לומר שאישית, מדדי הכבד שלי גבוהים מעט מהנורמה רוב הזמן (גם מחוץ לשימוש באוראלים במסגרת סייקל)
לאחר מספר בדיקות מעמיקות ותקופתיות, פשוט הובן כי האימונים הם אלה שגורמים לעליה במדד
אני עוד שבוע משתחרר אז אחכה לזה ,מה לבקש בבדיקות דם ?
ראיתי גם שהFerritin נמוך ,זה מעיד על חוסר בברזל ?

אני עוד שבוע משתחרר אז אחכה לזה ,מה לבקש בבדיקות דם ?
ראיתי גם שהFerritin נמוך ,זה מעיד על חוסר בברזל ?
מעבר למה שבדקת, תבקש בדיקות ספציפיות (הרופא כבר ידע לשלוף את מה שצריך) לתפקודי כבד לכלל האנזימים, בירורי הפציטיס ומחלות אחרות ובקש צילום בטן עליונה וכליות US

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית