הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בברכיים סקוואט

אריאל דהן

משתמש מתחיל
35
2
נק' מוניטין:
2
35
2
GoldGym צפת
ערב טוב לכולם , אשמח אם תכלו לעזור , אז ככה :
אני מתאמן בחדר כושר , וכשאני ניסיתי לעשות סקוואט עם מוט חופשי רק שמתי את המוט על הטרפזים אז לא הרגשתי כאב , כמובן שלפני כן בבית התאמנתי דרך סרטונים בלי מוט , וכשבאתי לחדר כושר צפיתי עוד פעם בכמה טיפים וסרטוני הדרכה , פשוט שמתי את המוט והחזרתי אותו הרגשתי כאב בברכיים , דיי מבאס אותי שהברכיים כואבות ואני לא התחלתי אפילו לעשות את הסקוואט וכמה חודשים לפני כן הייתי עושה סקוואט בסמיט מאשין ולא היה לי כאב , אבל שיפצו את החדר כושר והוציאו את הסמיט מאשין ( לא שהתכוונתי לעשות בה ) .
אז בקיצור אני לא יודע מה לעשות בשביל זה , יש דרך לטפל בזה או שאמשיך עם הלג פרס ?
תודה לעונים !

דבר ראשון אל תעשה סקוואט בסמית' משין, זה כבר בפני עצמו יכול לעשות בעיות בברכיים
במידה והכאב התחיל עוד לפני שבכלל עשית תנועה, לדעתי כדאי לבדוק בעיה בנעליים
יש לך קשת שטוחה/גבוהה?

• פותח/ת השרשור
אני עם נעלי נייק של ריצה וזה סוליה גבוהה לא שטוחה , וגם היה לי מידי פעם כמה זמן לאחר הסקוואטים בסמיט בערך חודשיים אחרי כאבים בברכיים מישיבה באוויר שמתי לב .

• פותח/ת השרשור
הבעיה שאני רק שם את המוט על הגב זה ומחזיר למקום זה כואב , שהמוט עליי אני לא חש כאב בברכיים , פעם היה לי ממש כאב מציק בברכיים אבל היום זה כבר יותר חלש .

לא הבנתי, אז מתי בידיוק כואב לך? שהמוט עליך? שאתה מבצע סקוואט?
ונעלי ריצה זה לא מומלץ, הן גורמות לאי יציבות בזמן התנועה

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי, אז מתי בידיוק כואב לך? שהמוט עליך? שאתה מבצע סקוואט?
ונעלי ריצה זה לא מומלץ, הן גורמות לאי יציבות בזמן התנועה
ששמתי את המוט עליי לא כאב לי ואז לא ביצעתי את הסקוואט כי לא הייתי בטוח ואז החזרתי אותו והרגשתי כאב בברכיים כאילו הופעל עליהם לחץ .

ששמתי את המוט עליי לא כאב לי ואז לא ביצעתי את הסקוואט כי לא הייתי בטוח ואז החזרתי אותו והרגשתי כאב בברכיים כאילו הופעל עליהם לחץ .
אז הכאב הוא בזמן ההחזרה של המוט? איך אתה מחזיר את המוט ואיפה כואב בידיוק?

• פותח/ת השרשור
אז הכאב הוא בזמן ההחזרה של המוט? איך אתה מחזיר את המוט ואיפה כואב בידיוק?

כואב לי בברך לא באמצע של הברך אלה בצדדים , היום שהייתי בחדר כושר עשיתי מתיחות לרגליים , מתיחה בסגנון של הפלאנצים והרגשתי גם כאב בברכיים , בלג פרס זה לא הפריע וגם בשאר הדברים והאימון עצמו לא הרגשתי כאב רק במתיחה הזו.
ובכללי היה לי משהו בשיעור ספורט ישיבה צמודה לקיר הכל היה טוב לא היה כואב עשיתי בערך דקה וחצי ושקמתי הרגשתי גם כאב בברכיים באותו המקום (לפני חודש בערך),אז לא נראלי שזה קשור לסקוואט ספציפית.
יש מצב שזה קשור ללחץ שמופעל על הברכיים?

כואב לי בברך לא באמצע של הברך אלה בצדדים , היום שהייתי בחדר כושר עשיתי מתיחות לרגליים , מתיחה בסגנון של הפלאנצים והרגשתי גם כאב בברכיים , בלג פרס זה לא הפריע וגם בשאר הדברים והאימון עצמו לא הרגשתי כאב רק במתיחה הזו.
ובכללי היה לי משהו בשיעור ספורט ישיבה צמודה לקיר הכל היה טוב לא היה כואב עשיתי בערך דקה וחצי ושקמתי הרגשתי גם כאב בברכיים באותו המקום (לפני חודש בערך),אז לא נראלי שזה קשור לסקוואט ספציפית.
יש מצב שזה קשור ללחץ שמופעל על הברכיים?
לדעתי זה גם קשור לנעליים, ואולי גם למבנה של הברך
תצלם את הרגליים שלך בעמידה כשרואים מהאגן ומטה ותעלה לפה
אולי אפילו תצלם עם ובלי הנעלי ספורט שלך

• פותח/ת השרשור
אני אצלם שאני אגיע הביתה , ותודה על העזרה !
תודה רבה , הנה התמונות ושבת שלום !

קבצים מצורפים

• Screenshot_2017-01-20-16-27-41.png
    Screenshot_2017-01-20-16-27-41.png
    KB 188 · צפיות: 115
  • Screenshot_2017-01-20-16-27-39.png
    Screenshot_2017-01-20-16-27-39.png
    KB 210.6 · צפיות: 118
  • פותח/ת השרשור
תנסה שמישהו יצלם אותך, כדי לראות את הזווית הצידית של הברך שלך
מחר אני אנסה להעלות תמונה , ואני קובע תור לרופא שגם יתן מבט , הכאב נהייה מציק יותר היום בשביל לשמור על יציבות בתרגיל אז כופפתי קצת את הברכיים גב ישר וכו עשיתי את התרגיל (זה התרגיל בסרטון ) אחרי זה הרגשתי כאב בברכיים עוד פעם , וגם שהרמתי את הבקבוק שלי עם כיפוף קל , ואני חושב שהכאב נובע *אולי* מפני שעשיתי תרגיל בבית בערך כשבועיים תרגיל ישיבה צמודה לקיר , בכל מקרה אני אלך לרופא אקווה שהוא ידע כי כרגע זה פשוט מציק ואני לא רוצה שזה יהיה גרוע יותר , ובכלל ביום יום זה לא מציק רק בהזזות מידי פעם של הרגליים.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית