הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שובצתי לשריון ואני מעונין לסרב.

כן. ואני מדבר על אנשים עם בעיות אמיתיות שלא קיבלו משרות (חלקם בגלל סיווג בטחוני). תחשוב לבד כמה נזק זה יעשה אם תתחפש לקוקו מול פסיכיאטר וקב"ן.
אוקי ונגיד שהם רואים והוא היה אצל הפסיכיאטר , אם הוא לא יעשה את עצמו עם סכיזופרניה אלא עם משהו קל כמו דכאון איך זה בדיוק יפגע בו ? מה הוא בן אדם שאי אפשר לסמוך עליו אם הוא חווה משהו שאחוז נכבד מהאוכלוסיה חוות באיזשהו שלב בחיים , בתוך מערכת קשה , אטומה ומדכאת ? לגיטימי לגמרי

ודאי שדיכאון קל זה דבר "לגיטימי" (סכיזופרניה מנוגדת לחוק?) ומן הסתם לא יזיק לך, אבל גם לא יעזור לך לקבל פטורים או קל"ב. מה עשינו בזה?

תבוא לבקו"ם עם סרבל מרוח בגריז ואבק, ג'נטקס ופטיש 5. תגיד שאתה רוצה להתגייס לשריון ואם לא מגייסים אותך לשריון אתה לא מתפנה.
יוציאו אותך על נפשי אחרי 10 דקות.
בתור אחד שהיה תקופה מסוימת בשריון אני יכול להגיד לך שגם בלי התחפושת, מי שרוצה ללכת לחרא הזה צריך לקבל 21.

אתה מתעלם מהמציאות. אמרתי שזה לא יקרה בחברה ממשלתית? לא. אמרתי שהסיכוי שהוא יגיע לחברה ממשלתית נמוך. מה לעשות, לא כל אוכלוסיית ישראל עובדת בחברה ממשלתית. כמה כן עובדים? לעומת יתר האוכלוסייה - לא הרבה. ומכאן שהסיכוי נמוך.

זה הרבה הרבה יותר רחב מ "חברה ממשלתית".
יש לא מעט חברות פרטיות, ענקיות, שמבקשות ומקבלות מהמועמדים שלהן ויתור על סודיות (מכל הסוגים) וכחלק מהליך הגיוס מעבירות ומקבלות מידע ממשהב"ט.

אעלה עוד פרט קטן, פנסיה.
אותי כמה קרנות פנסיה מסרבות לבטח בגלל תאונת אופנוע,הן לא יבטחו אותך בגלל עבר נפשי.
ואז הפנסיה שלך תלך לקרן שכל הלא מבוטחים התקבלו אליה, והאיזון האקטוארי שם יהיה גבוה יותר, פלוס דמי ניהול מקסימלים וקיבלת הרבה פחות פנסיה.
אני נמצא במצב הזה עכשיו בגלל בן זונה שדרס אותי.

• פותח/ת השרשור
אני רק אומר, בהמשך לעצות המקסימות שניתנו פה, שהיום על ימין ועל שמאל מבקשים ממך לחתום על ויתור על סודיות רפואית, ואם אתה חושב שהמשחקים עם הפסיכיאטר והקב"ן לא יפגשו אותך בשום מקום בעתיד - שיהיה המון המון בהצלחה.
פסיכיאטר זו אופציה שלא באמת התכוונתי לממש. בכל אופן אם אצטרך לעשות ״הצגות״ אצל קב״ן זה נטו כי אני לא מעוניין ולא יכול קרבי מסיבות כאלה ואחרות שלא אפרט עליהם פה. זה לא כי אני לא רוצה לתרום.
בכל אופן, אנחנו ב2017. המון אנשים משתמטים(לא בעד זה) וזה לא פגע להם באזרחות. אז משחק אצל קב״ן כן? אני בספק.

ודאי שדיכאון קל זה דבר "לגיטימי" (סכיזופרניה מנוגדת לחוק?) ומן הסתם לא יזיק לך, אבל גם לא יעזור לך לקבל פטורים או קל"ב. מה עשינו בזה?
לא אמרתי דכאון קל, אמרתי משהו קל כמו דכאון...
בוא תסביר לי גם איך דכאון קשה עם נטיות אובדניות במערכת שכזו שחווית בעבר וכיום אתה בסדר מעיד עלייך כעל פסיכופט? או על אחד שאי אפשר לחשוף אותו לדברים מסווגים ?
סתם לפרוטוקול אפילו אני בעל סיווג "סודי ביותר" על אף שיש לי פרופיל 45 נפשי
לא זו אף זו , מישהי מהיחידה שלי עם התש 7 נפשי (בעיה נפשית יותר רצינית) ועם סיווג "סודי ביותר" אז ...

פותח האשכול , אם אתה סבור שבסוף באמת תגיע למצב שאתה מציג לקב"ן אם תהיה בשיריון אז מציע לך לעשות את זה , עדיף מוקדם ממאוחר . תאמין לי שאם בסוף באמת תגיע למצב כזה ממש לא יהיה אכפת לך אם הוא ישחרר אותך , ישאיר אותך בצבא ואם מקומות עבודה לא יקבלו אותך, בריאות מעל לכל בין אם זה נפשית או פיזית . לי עדיין יש סיוטים בלילה מאותה תקופה נוראית

נערך לאחרונה:
עשו כאן קצת סלט ואני יכול טיפה לעזור:
סנקציות בגלל 21 נפשי (מתוך הצבא) - ניתן לבקש לשלול רשיון נהיגה ורשיון לנשק. יצא לי אישית לשלוח כאלו טפסים (חלק מהתפקיד שהייתי בו) אבל בפועל לא תמיד מכבדים את זה (משרד התחבורה לשיקולו) ובמקרה הגרוע שולחים לבדיקה פסיכיאטרית (800 שח) ומוכיחים שאתה שפוי. חבר שלי עבר את זה. זה קורה אך ורק במידה והקבן רוצה להתנקם בחייל, זה מאוד מאוד נדיר.

השפעה על האזרחות - לי אישית יש 45 נפשי, יש לי חבר עם 21 נפשי, לא נתקלנו בבעיות. אני מניח שלמשרות אבטחה זה יכול להשפיע. ההשפעה היחידה היא מה אתה עונה ששואלים מה עשית בצבא (לא משנה מי שואל) לא כולם מתמודדים עם זה טוב.

סוגי קב"נים - יש שונות מאוד גבוהה בין הנכונות של קב"נים להוציא אותך (או להענות לדרישותיך). יש לא מעט שעושים מילואים בתור קב"ן, שלהם פחות אכפת. בדר"כ קב"ני יחידה קרבית / תומכ"ל מאוד נוקשים ולא נותנים לצאת - כי כולם מנסים והמג"ד יושב להם על הראש כל חייל למה הוצאת אותו...

זה הרבה הרבה יותר רחב מ "חברה ממשלתית".
יש לא מעט חברות פרטיות, ענקיות, שמבקשות ומקבלות מהמועמדים שלהן ויתור על סודיות (מכל הסוגים) וכחלק מהליך הגיוס מעבירות ומקבלות מידע ממשהב"ט.
אל תפריע לנו עם עובדות.

מאוד מוזר לי הקטע של האסטמה. מכיר כמה כאלה שקבלו שהסתירו את האסטמה וקבלו התקף אסטמה בשטח וירדו מקרבי זה מאוד מסוכן.
לדעתי תשחק על הקטע הזה כנראה שתצתרך לסרב בבקום אבל זה עדיף מאשר לסכן את הבריאות.

איך התגובה המפגרת הזאתי קיבלה כל כך הרבה לייקים..
הילד המסכן לא צריך לקבל עונש כליאה לכל כך הרבה זמן, אבל זה לא מצדיק את העובדה שהוא מפגר. מאד מפגר.
ותשאל כל לוחם נורמלי (ולא ג'ובניק, איפה שירת, אגב?) ולא איזה מתנחל חסר מוח, וכנראה יענה לך אותו דבר.
באמת שאני לא מערב דעה פוליטית, תאמין או לא, אני ימין בדעותיי. אבל יש הבדל בין להיות ימני ללהיות מפגר.

התגובה הייתה קצת בציניות , לא צריך לקחת ברצינות ובכובד ראש כל דבר...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית