הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שובצתי לשריון ואני מעונין לסרב.

אין לי בעיה לגשת לפסיכיאטר. השאלה היא האם באמת אפשר למכור לו משחק מבלי לגרום לו לחשוב שזה אינטרס לשירות שלי בצה״ל? ויש מצב בתכלס לא יצליח לי וצהל ישימו זין אלא אם כן הפסיכיאטר האזרחי יבוא לקראתי.
נניח והצבא חושב שזה משחק, כל עוד יש לי אישור מהפסיכיאטר אסור להם לערער על זה נכון?
אם אתה שואל אם הם יכולים לשים עלייך זין אז כן הם יכולים לשים עלייך זין, הם לא טמבלים
לפעמים הם פשוט ישחררו אותך כי הם גם ככה כבר לא ירצו אותך ויבינו שאתה תעשה בשירות שלך יותר נזק מתועלת

• פותח/ת השרשור
אם אתה שואל אם הם יכולים לשים עלייך זין אז כן הם יכולים לשים עלייך זין, הם לא טמבלים
לפעמים הם פשוט ישחררו אותך כי הם גם ככה כבר לא ירצו אותך ויבינו שאתה תעשה בשירות שלך יותר נזק מתועלת
אני אעשה בעיות. השאלה נניח והשגתי אישור פסיכיאטר, צהל יכול לא להתחשב בזה? אישור שיקמבן לי ג׳וב בבסיס קרוב לבית(נניח הקריה בתל אביב/שלישות/תל השומר ברמת גן, כולם קרובים אליי).

אני אעשה בעיות. השאלה נניח והשגתי אישור פסיכיאטר, צהל יכול לא להתחשב בזה? אישור שיקמבן לי ג׳וב בבסיס קרוב לבית(נניח הקריה בתל אביב/שלישות/תל השומר ברמת גן, כולם קרובים אליי).
כן אמרתי לך , בסופו של דבר זה הפסיכיאטר הצבאי מחליט מה עתיד גורלך , הוא יכול לתת לך הקלות שימנעו ממך רק להיות לוחם (תוכל להיות תומך לחימה נטחן איפשהו) יכול להביא לך יומיות ויכול לשחרר אותך מצהל , אין לך כל כך שליטה על זה ...

גם אם הפסיכיאטר האזרחי לצורך העניין כותב שחייבים לשחרר אותך מהצבא ומביא המלצה חמורה הפסיכיאטר הצבאי יכול להחליט שאין לך כלום ולא לתת לך שום הקלות
כמו שאמרתי יש לא מעט מקרים , שהפסיכיאטר הצבאי קולט שהבחור מחרטט , אבל מבין שהוא הולך לעשות יותר נזק מתועלת ולכן משחרר אותו ...
קרה למישהו שאני מכיר שבא עם המלצה ליומיות והוא פשוט שיחרר אותו למרות שהוא בכה לו שהוא לא רוצה להשתחרר

• פותח/ת השרשור
כן אמרתי לך , בסופו של דבר זה הפסיכיאטר הצבאי מחליט מה עתיד גורלך , הוא יכול לתת לך הקלות שימנעו ממך רק להיות לוחם (תוכל להיות תומך לחימה נטחן איפשהו) יכול להביא לך יומיות ויכול לשחרר אותך מצהל , אין לך כל כך שליטה על זה ...

גם אם הפסיכיאטר האזרחי לצורך העניין כותב שחייבים לשחרר אותך מהצבא ומביא המלצה חמורה הפסיכיאטר הצבאי יכול להחליט שאין לך כלום ולא לתת לך שום הקלות
כמו שאמרתי יש לא מעט מקרים , שהפסיכיאטר הצבאי קולט שהבחור מחרטט , אבל מבין שהוא הולך לעשות יותר נזק מתועלת ולכן משחרר אותו ...
קרה למישהו שאני מכיר שבא עם המלצה ליומיות והוא פשוט שיחרר אותו למרות שהוא בכה לו שהוא לא רוצה להשתחרר
הבנתי. צריך יותר מזל משכל.
שאלה אחרונה. נגיד ואני מארגן כמה שיותר מסמכים רפואים לפני הגיוס, יש מצב שזה יקמבן אותי לג׳וב קרוב לבית או חור בדרום/צפון?

הבנתי. צריך יותר מזל משכל.
שאלה אחרונה. נגיד ואני מארגן כמה שיותר מסמכים רפואים לפני הגיוס, יש מצב שזה יקמבן אותי לג׳וב קרוב לבית או חור בדרום/צפון?
שמע הכל יכול להיות , יש כאלה עם פרופיל 64/45 רפואי שנטחנים איפשהו ויש כאלה עם הפרופיל הרפואי הזה שקיבלו יומיות ליד הבית אי אפשר לדעת
מה שבטוח זה שאם בא לך יומיות אין לך כמעט שום סיכוי לקבל אותם אם אתה מתגייס לקרבי עם פרופיל 97 ולאחר מכן מוריד לפרופיל רפואי 64/45 כי כמעט בטוח תשאר באיזה תפקיד מסריח בשיזפון

• פותח/ת השרשור
שמע הכל יכול להיות , יש כאלה עם פרופיל 64/45 רפואי שנטחנים איפשהו ויש כאלה עם הפרופיל הרפואי הזה שקיבלו יומיות ליד הבית אי אפשר לדעת
מה שבטוח זה שאם בא לך יומיות אין לך כמעט שום סיכוי לקבל אותם אם אתה מתגייס לקרבי עם פרופיל 97 ולאחר מכן מוריד לפרופיל רפואי 64/45 כי כמעט בטוח תשאר באיזה תפקיד מסריח בשיזפון
וואלה שכרגע הפרופיל שלי 72. אז יש לי יותר סיכוי, לא?
ירד לי על בעיה בברך, עקמת שאובחנה כקלה/בינונית ואסטמה קלה שחלפה בערך בגיל 10. אני עכשיו מנסה לשחק עליהם שוב בתקווה להוריד ל64 וזהו.

אוקיי נתחיל, בתור אחד שגם היה אמור להתגייס בסביבות תחילת מרץ והתחיל בתהליכי הורדת פרופיל, אם אתה רוצה להוריד פרופיל הסיכוי הכי גדול שלך הוא להוריד על האסתמה לדעתי, ככה אני הורדתי.
תקבע כמה שיותר קרוב תור לרופא ריאות ותגיד שיש לך קוצרי נשימה וקשה לך לנשום ותבקש הפנייה לבדיקת ריאות במאמץ,
בבדיקה עצמה לא יודע מה תעשה איך תעשה אבל אחרי שתעשה את הבדיקה תשלח אותה כל יום יחד עם מכתב בפקס לצבא על זה שאתה רוצה להוריד פרופיל, כמובן תנסה לשחק על כל הבעיות האחרות שלך ותמציא עוד בעיות, אני התגייסתי עם 97 ובלי סעיף אחד
ביום הגיוס שלי היה לי 64 עם מחלת עור, מיגרנות, אסתמה, בעיות גב ואלרגיות.
אל תוותר כל המצלה\הפנייה\מכתב שאתה משיג מרופא כל יום תשלח אותו לצהל, הם מבינים דברים ומזיזים דברים רק אם אתה חופר להם.
תעשה הכל לפני צהל כי הסיכוי שתפגוש רופא בצהל קטן יותר מהסיכוי שעכשיו תשכב עם בר רפאלי, יש לך יותר סיכוי לפגוש פסיכיאטר ביום גיוס מרופא
אז לא הייתי בונה על לנסות להוריד פרופיל ביום גיוס עצמו.

לגבי כלא צבאי הדבר יותר מסובך,
אם אתה מתכוון לסרב עדיף לך לעשות את זה ביום גיוס עצמו, התהליך מאוד פשוט
בגלל שאתה גר בתל אביב אומרים לך להגיע לבקו"ם, אחרי שהגעת לבקו"ם אתה מתחיל את התהליכי גיוס, קבלת חוגר, חיסונים, צילומים וכו' וכו'
אחרי שאתה מקבל מדים אתה ממתין ואז אומרים לכולם לעלות לאוטובוס לטירונות, זה השלב שבו אתה מסרב לעלות ולא מסכים כאילו להתפנות אל התפקיד שלך. בהתחלה ישימו אותך במעצר צבאי כמה ימים ואז כנראה יעבירו אותך לכלא צבאי, כלא 4 או 6 תלוי איפה יהיה מקום.
לגבי איזה כלא יותר עדיף אינלי מושג אבל הבנתי שכלא 4 עדיף על 6 למרות שיש דעות של ההפך אבל הכל בסופו של דבר חוויה אישית במקום.
בכלא עצמו כל פעם יציעו לך תפקידים כמו חימוש, טכני חיל האוויר, נהג משאית וכו' תסרב אליהם תמיד. ופשוט כל יום תבקש מש"קית גחלת.
אי אפשר לדעת מתי מתקבל יש כאלה שקיבלו אחרי 4 כליאות בכלא ויש כאלה תוך 150 יום ויש כאלה תוך שבועיים. הגלחת היא מין חיילת שפשוט מביאה לך תפקיד עם תש ממש ממש טוב כי הראשי תיבות שלה בסופו של דבר זה גיבוש תוכניות חזרה לשירות תקין.
אני כבר אומר מראש, סירוב זה לא לחלשים ואם אתה תישבר הפסדת אז קח בחשבון שלא משנה מה קורה אסור לך להישבר בכלא ולא משנה כמה ימים תהיה צריך לשבת שם תשב שם.

לגבי פסיכיאטר, קבן וצה"ל זה הולך ככה,
אני מדגיש מראש את הדברים הבאים, ברגע שאתה מתגייס אתה רכוש של צה"ל לא מעניין אותו מה היה איתה באזרחות איפה הייתה מה עשית מה לקחת מה שתית ואיפה חירבנת אתה רכוש של צהל מה שמעניין אותו זה מה גורמים של צה"ל אומרים לגביך ומה החוות דעת שלהם כלפיך לא חוות דעת חיצוניות.
עכשיו סיכמנו את זה, פסיכיאטר צבאי יכול בהחלט להביא לך תפקיד קרוב לבית אבל אתה צריך לגרום לו לשכנע שזה מה שיעזור לה בצהל ויפתור לך את "הבעיות" , פסיכיאטר צבאי גם יכול לשים זין על מה שפסיכיאטר אזרחי אומר אבל הוא לא בהכרח ישים זין כי זה לא מכתב מאמא אלא מאדם מוסמך שלמד פסיכיאטריה אז שווה לנסות למצוא פסיכיאטר אזרחי לפני הגיוס ולשלם לו, בתור אחד שיצא מצה"ל על ידי פסיכיאטר צבאי, היה שלב שהיה לי המלצה מפסיכיאטר אזרחי (לא משנה בשלב זה מה היה כתוב בזה) והפסיכיאטר הצבאי הראשון שנפגשתי איתו פשוט לא עניין אותו מה כתוב שם רק רצה לדחוף לי כדורים ושלא הסמכתי פשוט אמר לי תחזור לבסיס שלך.
בעיקרון אתה צריך לכוון את הפסיכיאטר האזרחי שיש לך חרדות מהגיוס לתפקיד ואתה לא יכול שלא לשרת ליד הבית ואתה לא ישן בלילה ועוד בעיות וכו', אני מניח שגוגל קטן יכול למצוא לך איך להתנהג מול פסיכיאטר וכו' (טיפ: תחפש "טרגט 21"). אחרי שיש לך את המכתב בדיוק כמו מסמכים רפואיים תשלח אותם בפקס לצהל ותבקש לראות קב"ן לפני הגיוס אם אומרים לך שאי אפשר או לא עונים לך אז כאשר אתה מגיע ליום גיוס ואתה מגיע לתל השומר, פשוט תחפור על לקבל קב"ן, אם אומרים לך "שאין קב"ן כרגע" או "תראה בטירונות" אל תאמין להם ותמשיך לבקש, תראה גם סוג של מצוקה מסויימת שזה באמת נחוץ ואתה לא סתם מבקש מתוך אינטרסטים כאלו או אחרים.
לגבי השאלה המוסרית של האם לצאת מהצבא, מה יגידו, מה זה יגרום, מה זה יתרום, איך יסתכלו והאם זה מוסרי בכלל אני לא נכנס לזה, אתה ילד גדול ותעשה את ההחלטות שלך לבד וקח בחשבון את כל הדעות ואת כל טענות מכל הצדדים ותגבש דעה משלך.

מקווה שהצלחתי איכשהו לעזור לך עם כל השאלות

מה מצב התנאים בכלא הצבאי? כי מבחינתי זה חודשים של בזבוז.
בתקופתי (ולדעתי זה עדיין ככה), אם היית יושב בכלא בחצי שנה הראשונה לשירות אז זה לא היה נחשב דפוק.
קח בחשבון.. לא בדיוק בזבוז אם אתה לא מעוניין לשרת איפשהו וזה מה שמשרת לך את המטרות.
(חייל שלא מעוניין להיות במקום מסויים ומכריחים אותו להיות שם זה יותר בזבוז למערכת לדעתי)

אה ועוד משהו,
אחיין שלי מפקד בכלא 6, כך שאם תגיע לשם, ותיהיה מספיק נחמד.....
אני אדבר איתו בשבילך 😛

סעיף מיגרנות מוריד פרופיל ל64.
חבר לפעמים היה משחק אותה,מקבל זריקה לתחת וגימלים ליומיים.

הדרך הכי קלה לצאת מכל מקום בצבא זה קבן. אם אתה שחקן טוב אתה ביומיות מאוד מהר. אני לצורך העניין תוך חודש ירדתי ליומיות, ויכולתי בשבוע אם הייתי רוצה.

קח את זה כנקודה למחשבה, כי כלא יכול לעזור, אבל אתה יכול לעבור גם חודשיים כלא ולא להגיע ליומיות. מניסיון של מישהו שפגשתי שהיה עריק 4 חודש, סיים עריקות, סיים כלא ומייד הועף מהטכני לחימוש.

מעבר לכל מה שאמרו לך, הגיון פשוט, הכל יותר קל כשאתה אזרח, אם זה כלכך חשוב לך, תלך כל יום לרופא אחר ותפציץ אותם עם מסמכים, בסוף ירד לכמה שתרצה.

יש לי מלא חברים שתוך כמה חודשים הורידו פרופיל מ97 ל45 דרך אורתופד.
לך לאורתופד ותגיד לו שכואב לך הגב והברכיים, לך לנירולוג ותתלונן על מיגרנות.

הדרך הכי קלה לצאת מכל מקום בצבא זה קבן. אם אתה שחקן טוב אתה ביומיות מאוד מהר. אני לצורך העניין תוך חודש ירדתי ליומיות, ויכולתי בשבוע אם הייתי רוצה.

קח את זה כנקודה למחשבה, כי כלא יכול לעזור, אבל אתה יכול לעבור גם חודשיים כלא ולא להגיע ליומיות. מניסיון של מישהו שפגשתי שהיה עריק 4 חודש, סיים עריקות, סיים כלא ומייד הועף מהטכני לחימוש.
זה הדרך הכי קלה אבל זה ממש לא קל , הקבנים לא טמבלים וזה קשה לזייף , אם כבר אתה בדכאון סביר ואתה פשוט מקצין אותו זה אופציה ריאלית

מעבר למה שאייל מזוז אמר, שזה בהחלט הכל נכון, אוסיף קצת משלי:
התגייסתי לקרבי (כפיר) מרצון, אחרי כמה חודשים החלטתי לצאת, אחרי חצי שנה של העמדת פנים בשלל דרכים (קבן, בעיות גב (עם מעט ראיות) ובעיות קיבה) יצאתי בעיקר בגלל שהתייאשו ממני כי הייתי עמוס בפטורים כל פעם. יצאתי למפקדה (חמשושים) ולאט לאט נמאס לי גם משם, הורדתי פרופיל רפואי ל45 שלא עזר ובסוף רק נפשי 45 עזר וגם זה בקושי, ויצאתי ליומיות. גם אחרי שיבוץ מחדש במז"י היה קשה למצוא בסיס סביר מבחינת קרבה (כפר סבא) אבל עם פרוטקציה הצלחתי להגיע למקשל"ר.

העצה הכי חשובה - כמה שיותר מוקדם, יותר טוב. אני יודע מעולה את התהליכים של מיון ושיבוץ וככל שאתה עובר שלב קדימה, הסיכוי לצאת קטן פי כמה וכמה. אל תעלה לאוטובוס לא משנה מה, ישקרו לך ויערבבו אותך בוודאות. להוריד פרופיל לפני הגיוס זה הרבה יותר קל... ברגע שהצבא מבין שיש לו חייל גבולי / בעייתי עוד לפני הגיוס הוא לא יטרח להלחם איתו מההתחלה.

אחד התפקידים שהייתי בוא, זה עוזר קב"ן, אני מכיר לא מעט סיפורים ודרכים... אבל הדבר הכי חשוב - להראות שאתה דפוק עוד מהאזרחות. מי שמגיע לצבא ואז מתחילים הקשיים - זה מראה שאתה בסך הכל בנאדם נורמלי שמגלה שקרבי זה קשה. קשיים באזרחות שיעידו על חוסר התאמה לקרבי / בסיס סגור - לא יוצא לטיולים שנתיים, מעט חברים, לא יכול לישון מחוץ לבית, בעיות בבית ספר, בעיות עם ההורים, מעולם לא הייתה חברה, לא משתתף בשום מסגרות אחרות וכו' וכו' וכו'...

אגב - אני לא בעד/נגד קרבי/צבא, כמו שאמרו קודם אלו שיקולים שאתה צריך לעשות בעצמך.

זה הדרך הכי קלה אבל זה ממש לא קל , הקבנים לא טמבלים וזה קשה לזייף , אם כבר אתה בדכאון סביר ואתה פשוט מקצין אותו זה אופציה ריאלית
קבנים רוצים לשמוע מילים מסוימות, מי שאומר אותן מקבל את מה שהוא רוצה

בסופו של דבר זה לא משנה מה בוחרים - כלא, קבן, רפואי - כל עוד מגיעים למה שרוצים. כל אחד צריך לחשוב טוב מה הסיכוי הכי טוב שלו ולעוף על זה.

קבנים רוצים לשמוע מילים מסוימות, מי שאומר אותן מקבל את מה שהוא רוצה

בסופו של דבר זה לא משנה מה בוחרים - כלא, קבן, רפואי - כל עוד מגיעים למה שרוצים. כל אחד צריך לחשוב טוב מה הסיכוי הכי טוב שלו ולעוף על זה.
אתה טועה ומטעה, למעשה זה לא כזה משנה מה אתה אומר כמו שאנשים חושבים.
לא יודע עם איזה קבנים נפגשת אבל מהחטיבה שהייתי בה רק מי שבאמת היה עם בעיה נפשית יצא ותאמין לי שהרבה ניסו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית