הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה גורם להשמנה?

• פותח/ת השרשור Yulz
  • פורסם בתאריך

Yulz

משתמש מתחיל
78
0
נק' מוניטין:
5
78
0
אשמח אם מישהו יועיל בטובו להסביר איזה תהליך מתרחש בגופנו כאשר אנו נמצאים במאזן קלוריות חיובי שגורם להשמנה ולעלייה במשקל?
האם כל פחממה וחלבון שנכניס לגוף מעבר למאזן הנטרלי יהפוך לשומן ויגרום לעלייה במשקל?

אשמח אם מישהו יוכל לסדר לי את הנושא הזה אחת ולתמיד.

תודה רבה.

זה תלוי בהמון גורמים ויש גורמים שנחקרים ויחקרו עוד המון שנים ואני בספק אם יסיימו אי פעם לחקור את נושא ההשמנה בעולם (עד שלא ימציאו איזה נאנוטרסמיטור שמשתילים כשאתה תינוק ואפשר לכוון לכמה % שומן תרצה להגיע בגוף, בטכנולוגיית בלוטוט או WIRELESS), טוב אחרי שחייתי קצת בסרט נגיע לעיקר:

1. תלוי בכמה מאזן קלורי תהיה בהתאם לנתונים הפיזיולוגים שלך
2. תלוי איך הורמונים שונים שקשורים להשמנה וניצול אנרגיה יגיבו (גנטיקה)
3. תלוי במספר מאגרי השומן הזמין (גנטיקה ותזונה נכונה בילדות ובנערות)
4. בעיקרון יש כל מיני מחקרים ובעצם הן כבר עובדות שחלבון לוקח הכי הרבה אנרגיה להאגר לשומן ונדרש המון חלבון כדי שהדבר יקרה, המסלול שלו נורא ארוך ולכן כמעט בלתי אפשרי [אך קיים].
מצד שני לפחמימה ולשומן יש קצת "מאבק" בעולם המחקר וה"דיאטות" או איך שלא יקראו לכך.
מצד אחד יש את האנשים שאומרים שאין לאכול פחמימות כי הן בסופו של דבר אלו שגורמות להשמנה במאזן קלורי חיובי, ויש את האלו שדוגלים במעט שומן כי אצלו המסלול הכי "קצר" כביכול להאגר בתאי השומן וגם מספק את מירב האנרגיה לגרם (9 קלוריות/גרם, כאשר פחמימה וחלבון מספקים כ-4 קלוריות/גרם).
אותו צד אחד שאינו דוגל בפחמימות מסתמך על סעיף 2 בעיקר אינסולין ולפטין ועוד כמה הורמונים שנחקר הקשר שלהם בכך.
בגדול, יש דיי "חור שחור" בכל החלק התזונתי בעולם המדע, וכל פעם יש דברים חדשים שסותרים דברים ישנים ואז הדברים הישנים מתבררים כנכונים והחדשים לא, וכך אנו חיים מעשור לעשור עם כל מיני "גילויים" שמעט מהם באמת שורדים שנים.

משה הטיעון נגד השומן מגוחך

אגב לא הזכרת פרוקטוז בתגובה שלך
מה מגוחך כאן בדיוק? אמרתי בדיוק מה שעולם המחקר חושב/אומר/סקר/מציע.

מה העניין עם פרוקטוז ?

סתם, ראו פה סירטון של 40 דקות על פרוקטוז = רעל התחילו לבלבל פה את הביצים, תאכלו ותשתקו, תפסיקו לספור ולקרוא תוויות והכל יהיה בסדר.

סתם שאלה, ראית את ה"סרטון"?
בקשר לשומן, זה פשוט טיעון מצחיק. מילא היית מדבר על הרגישות לאינסולין זה איכשהו מסתדר, למרות שלך תדע מה הרגישות שלך לאינסולין

כן ראיתי את הסירטון, וסירטון אחד לא אומר לי שום דבר, ברגע שיהיו מקבץ של מחקרים שאומרים שפרוקטוז = "משמין" או "רעל" אז אני אשכתנע, הסירטון הזה מלא בה ודה, רק משפטים מפוצצים בלי הרבה תאכלס על פני השטח, תאוריות זה תמיד נחמד, פרקטיקה היא שונה לגמרי.
לפני 3 שנים האמנת שבלי פחמימה שמעלה לך את האינסולין אחרי האימון לא תגדל, היד לא תגדל, הרגל כן תגדל, האוזן תקטן וכו', היום יש מידע אחר שסותר את זה, עוד 5 שנים יגידו שצריך לאכול זרחן אחרי האימון, מה תעשה אז? אין לזה סוף, לדעתי להסתכל כמה אומגה 3 או 6 או 9 והיחס בינהם אתה מכניס בתזונה, כמה פרוקטוז אתה אוכל, כמה סוכרוז אתה אוכל וכמה סוכלרוז אתה מכניס ביום כדי לא לקבל סרטן, זה מגוחך, מטומטם, פתטי, אנורקסי וחסר חיים לחלוטין.

נ.ב לא הבנתי איך צריכה של שומן קשורה לאינסולין?

איזה מרירות משה. הפכת ממעריץ של פאבמד לאסטרולוג די מהר.
אז אוכלים כל מה שיש? העיקר הקלוריות! good luck with that.

זה מורכב,
סה"כ אורח החיים שלנו כיום
ותעשית המזון

אוכל זול/מהיר/זמין/מעובד
עבודה במשרדים/חוסר בפעילות
שפע

אכילה קבועה של מזון יותר מהמאזן הקלורי הניטראלי

אני זוכר שהבאתם את הסרטון והוא היה ארוך אז לא היה לי כוח לראות אותו (:S), הייתה שם טענה קונקרטית ומבוססת נגד פרוקטוז או שמישהו פשוט אמר את הדעה שלו?

בקשר לסרטון, הבנאדם מקצין ומדבר על פרוקטוז כרעל.
אבל בשורה התחתונה המסר מאוד מעניין, דרך פעולת הפרוקטוז שונה בגוף מגלוקוז ובעולם המערבי משתמשים בסירופ תירס כמקור סוכר זול ומה שקורה שברב המאכלים המעובדים והממותקים שקיימים סביבינו אנחנו יוצרים עודף שהוא הרבה ממה שהגוף שלנו בנוי להכיל (לעומת תזונה "טבעית" או "אורגנית", שבהם המקורות של פרוקטוז הם לרב פירות וגם שם קיים אחוז מסויים מכלל הסוכר)
בנוסף הוא מדבר על כך שפרוקטוז פוגע בפעילות ההורמונים בגוף שמווסתים על בקרת רעב.

יש לקחת בחשבון שמדובר על עודף!

תודה tal_s על שהפנת אותי לסרטון. והמסקנה העיקרית לדעתי היא לשים לב למאכלים שדחפו להם פרוקטוז ולדעת איפה לשים את הגבול. או אם אפשר באמת לקצץ במאכלים מעובדים כי בסופו של דבר, אלו מאכלים שרוקנו אותם ממרכיבים תזונתיים חיוניים (לדוגמת סיבים תזונתיים, שמקשים על הקפאה וחימום מהיר של מזון; ויטמינים ומינרלים שנאבדים בדרך וכו'), תוספים חיצוניים כגון חומרים משמרים, צבעי מאכל וכו', וכמובן חומרי גלם זולים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית