ייעוץ מה גורם להשמנה?

• פותח/ת השרשור Yulz
  • פורסם בתאריך

Yulz

משתמש מתחיל
78
0
נק' מוניטין:
5
78
0
אשמח אם מישהו יועיל בטובו להסביר איזה תהליך מתרחש בגופנו כאשר אנו נמצאים במאזן קלוריות חיובי שגורם להשמנה ולעלייה במשקל?
האם כל פחממה וחלבון שנכניס לגוף מעבר למאזן הנטרלי יהפוך לשומן ויגרום לעלייה במשקל?

אשמח אם מישהו יוכל לסדר לי את הנושא הזה אחת ולתמיד.

תודה רבה.

תגידו, משה ושאר זקני הפורום, מה הדעה שלכם על פלאו (paleo)?

אני מאוד תומך ב- Paleo.
הבעיה העיקרית היא שאנשים הורגלו במשך שנים לאכול דגנים ומוצרי חלב ושמן צמחי וכל מיני זבל (ביסלי, מיץ, שוקולוד) שעצם המחשבה על להתנתק מהם מכניסה אותם לפאניקה.
אנשים שונים מגיבים בצורה שונה לאופן שבו מכניסים שינויים לחיים שלהם. יש כאלה שצריכים להכניס שינויים בצורה הדרגתית ובאופן מבוקר ואיטי כדי שההרגלים החדשים יתפסו וישר כאלה שקופצים ראש וחותכים במכה.
בכל מקרה אין שום צורך ללכת בצורה קיצונית. גם אם אתה 80% פלאו אתה מרוויח הרבה מאוד.

אבל בשורה התחתונה המסר מאוד מעניין, דרך פעולת הפרוקטוז שונה בגוף מגלוקוז ובעולם המערבי משתמשים בסירופ תירס כמקור סוכר זול ומה שקורה שברב המאכלים המעובדים והממותקים שקיימים סביבינו אנחנו יוצרים עודף שהוא הרבה ממה שהגוף שלנו בנוי להכיל (לעומת תזונה "טבעית" או "אורגנית", שבהם המקורות של פרוקטוז הם לרב פירות וגם שם קיים אחוז מסויים מכלל הסוכר)

רק הבהרה אחת כדי שלא יווצר רושם כאילו בגלל שבארץ לא מעבדים מזון עם סירופ סוכר (HFCS) כמות הפרוקטוז נמוכה יותר. סוכר לבן וסירופ סוכר מתירס הם כמעט זהים בהרכב שלהם. זה שאצלנו כתוב על קולה "סוכר" ובארה"ב כתוב HFCS לא משנה בכלום את העובדה ששניהם מכילים כמות פרוקטוז מוגזמת.

סוכר לבן (סוכרוז) בדרך כלל בסביבות ה50-50 - פרוקטוז-גלוקוז...

סתם אם כבר מדברים בנושא, משקאות (ומזונות) דיאט הייתי ממליץ גם להמנע, אלא אם הם על בסיס סוכרלוז \ פנילאלנין (למעט אנשים שרגישים לכך עקב חוסר באנזים)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית