הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית לWL

• פותח/ת השרשור koba
  • פורסם בתאריך
יש את האתר של גרג אוורט (Catalyst Athletics) עם המון תכניות ל-WL, אבל עקרונית אם אתה מתאמן במקום רציני אז לרוב המאמן הוא זה שמכתיב לך את התכנית

נראה לי לא רוולנטי לשלם על תוכנית כזאת, פשוט אי אפשר להתקדם בתחום הזה בלי מקום מסודר או איזה מאמן רוסי

נראה לי לא רוולנטי לשלם על תוכנית כזאת, פשוט אי אפשר להתקדם בתחום הזה בלי מקום מסודר או איזה מאמן רוסי

שמעתי לא מזמן ראיון איתו (The Worlds Largest Weightlifting Education Source - Greg Everett of Catalyst Athletics - Brute Strength Podcast - Brute Strength Training) והוא עונה על שני הטיעונים שלך בערך החל מהדקה ה-30 בצורה רבה יותר טובה מכל מה שאני אגיב. אני לא מבין למה אנשים מניחים שכל ידע אפשר פשוט למצוא באינטרנט בחינם אז כל מה שבתשלום הוא לא רלוונטי, הטיעון השני הוא נכון חלקית, נכון שעדיף וכדאי ללמוד (לפחות את הבסיס) ממאמן הרמת משקולות, אבל אם לפותח השרשור יש את הרמה הבסיסית וכל מה שהוא מחפש זאת תכנית בסיסית זה עדיף כמובן על להתאמן בלי תכנית.

נערך לאחרונה:
שמעתי לא מזמן ראיון איתו (The Worlds Largest Weightlifting Education Source - Greg Everett of Catalyst Athletics - Brute Strength Podcast - Brute Strength Training) והוא עונה על שני הטיעונים שלך בערך החל מהדקה ה-30 בצורה רבה יותר טובה מכל מה שאני אגיב. אני לא מבין למה אנשים מניחים שכל ידע אפשר פשוט למצוא באינטרנט בחינם אז כל מה שבתשלום הוא לא רלוונטי, הטיעון השני הוא נכון חלקית, נכון שעדיף וכדאי ללמוד (לפחות את הבסיס) ממאמן הרמת משקולות, אבל אם לפותח השרשור יש את הרמה הבסיסית וכל מה שהוא מחפש זאת תכנית בסיסית זה עדיף כמובן על להתאמן בלי תכנית.

חס וחלילה שאני אומר שהוא לא שימושי ולא שווה את הכסף, אבל בתחום הזה צריך הרבה מעבר כמה המשקלים עולים קופצות בעיות בטכניקה וכדומה.
ואם פותח אשכול היה שולט היטב בכל הנפות _לפי דעתי_ לא היה מבקש תוכנית , פשוט הסקתי את המסקנה לבד...

הבעיה בוויטליפטינג ובתוכניות כלליות של וויטליפטינג היא שבגלל שהתרגילים הם כל כך טכנים ומשלבים בתוכם כמה חלקים היא שכמעט אצל כל מתאמן יהיה חלק אחר בהרמה שצריך לשפר ולחזק, תחשוב שאם דדליפט מפרקים לדפיסיט, נעילות וכו׳ (כאשר נתקעת) אז כמה צריך לפרק תרגיל שהמוט אמור להגיע אל מעל הראש ולהתייצב איתו ולעמוד איתו.
זאת אגב הסיבה שהרבה מאוד מתאמנים שמגיעים עם כוח כללי יחסית סביר מגלים פתאום שלהניף 100 קילו זה לא כזה קל כמו שזה נראה בסרטונים באינטרנט ומתחילים להעריך את אלו שכן מצליחים לעשות את הדברים האלו.
בקיצור, תוכנית כללית בענף הזה זה לא משהו שעובד ברוב הזמן ולכן כמעט לכל האתלטים בענף יש תוכנית שונה.
אני כן מסכים שמתאמן מתחיל שיודע את הטכניקה יכול להתקדם עם תוכנית הרמת משקולות כללית אבל ההתקדמות תגמר בשלב יחסית מוקדם.
העניין בהרמת משקולות הוא לא כמו בתוכניות הכוח, כאשר כוח הוא רק חלק אחד מהעוגה וברוב המקרים זה לא מה שיגביל אותך מלהתקדם ומה שיגביל אותך להתקדם סביר להניח יהיה שונה מהחבר שלך ככה שאם תעבדו באותה תוכנית כנראה שלא תעבדו דווקא על הגורם המגביל ולכן תוכנית כללית לא יכולה לעזור משלב מסויים שמגיע מאוד מהר בענף הזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית