הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתלבט אם ללמוד מדעי המחשב בת"א או בן גוריון

m0stMuscular

משתמש קבוע
1,425
188
נק' מוניטין:
231
1,425
188
קיבלתי את הציון בפסיכומטרי שממש הפתיע אותי לרעה - 657 (אחרי שכל הסימולציות 700+ , קצת מאכזב)
למדעי המחשב בתל אביב אני לא מתקבל אבל בבן גוריון כן ואני עומד בפני התלבטות קשה ורצינית
אני גר בגבעתיים אז אצטרך להשכיר שם דירה/לגור במעונות וזו אחלה הזדמנות להשיג עצמאות ולהתמודד עם החיים , מה דעתכם ? בנוסף , אני בחור שדיי בקלות נכנס לדכאון ואני חושש שבתל אביב אכנס לדכאון (גם יותר מלחיץ שם וגם פחות אווירה חברית לפי מה שהבנתי , עוד נאמר לי שהמרצים שם מכשילים בכוונה)

בקיצור , בשביל ת"א אני צריך שוב לעשות פסיכומטרי (כנראה אוציא את הציון שאני צריך כי נפלתי אך ורק על לחץ )
וגם אם אלמד בבן גוריון אני שוקל לעשות מבחן אמי"ר כי קיבלתי 122 באנגלית (הכי נמוך שלי מכל הסימולציות שאי פעם עשיתי חח )

תודה רבה לכולם על העזרה בהחלטה חשובה ומשמעותית שכזו !
@hanan

היתרונות לת"א:
1. אפשרויות טובות יותר לעבוד בזמן התואר
2. שם טוב יותר
3. אם תמשיך לגור עם ההורים חסכון כספי ולוגיסטי
חסרונות
1. האווירה הכללית די מגעילה
באר שבע
1. אוירת לימודים טובה גם מבחינה אקדמית וגם חברתית. אבל עדיף שתשאל את @Ohad
חסרונות
1. דורש לגור מחוץ לבית
2. קשה לצבור נסיון בזמן התואר

אם מה שאתה צריך זה לעשות שוב פסיכומטרי, הייתי עושה ואז מקבל החלטה.

תשקול גם את האקדמית תל אביב יפו כאופציה.

• פותח/ת השרשור
היתרונות לת"א:
1. אפשרויות טובות יותר לעבוד בזמן התואר
2. שם טוב יותר
3. אם תמשיך לגור עם ההורים חסכון כספי ולוגיסטי
חסרונות
1. האווירה הכללית די מגעילה
באר שבע
1. אוירת לימודים טובה גם מבחינה אקדמית וגם חברתית. אבל עדיף שתשאל את @Ohad
חסרונות
1. דורש לגור מחוץ לבית
2. קשה לצבור נסיון בזמן התואר

אם מה שאתה צריך זה לעשות שוב פסיכומטרי, הייתי עושה ואז מקבל החלטה.

תשקול גם את האקדמית תל אביב יפו כאופציה.
אמרו לי שבתל אביב בשנים הראשונות הממוצע ברצפה...מה דעתך?

ומה דעתך על הקטע שמכשילים שם בכוונה? ראיתי על זה מלא פוסטים שפירסמו אצל בנט
לא למדתי מדעי המחשב אלא תעשיה וניהול.
לא מכשילים בכוונה, אבל הגישה הכללית היא ש"תחנק" ולא לעזור

• פותח/ת השרשור
לא למדתי מדעי המחשב אלא תעשיה וניהול.
לא מכשילים בכוונה, אבל הגישה הכללית היא ש"תחנק" ולא לעזור
אתה לא עובד כמתכנת ?
השאלה שלי האם בבן גוריון יש יותר זמן לנשום או שזה אותו דבר בעצם ? ואם אני אלמד בשתי המקמות אם אסיים בבן גוריון עם ממוצע גבוה יותר ?
אני מיואש , לא יודע אם כבר להתחיל ללמוד לבד למועד אפריל או לא

נערך לאחרונה:
יש לי חבר שלמד מדמ"ח בתל אביב ונמאס לו מהגישה שלהם בשנה הראשונה (בלי קשר היה לו ממוצע גבוה).
הוא עבר לפתוחה והוא הרבה יותר מרוצה שם, הוא אומר שהחומר באותה הרמה והמרציים הרבה יותר טובים.

גם בבן גוריון הציונים נמוכים בשנתיים הראשונות (לפחות) וגם שם הסטודנטים מתלוננים על יחס לא הוגן וחוסר מידתיות מהמערכת.

• פותח/ת השרשור
יש לי חבר שלמד מדמ"ח בתל אביב ונמאס לו מהגישה שלהם בשנה הראשונה (בלי קשר היה לו ממוצע גבוה).
הוא עבר לפתוחה והוא הרבה יותר מרוצה שם, הוא אומר שהחומר באותה הרמה והמרציים הרבה יותר טובים.
מה זאת אומרת ? איזה גישה שהם כאילו שמים עלייך זין ? השאלה אם זה ככה בכל האוניברסיטאות או ספציפית בתל אביב

גם בן גוריון וגם ת"א יהיו בסדר גמור.

ההבדל היחיד שאני חושב שצריך להסתכל הוא. ת"א אתה יכול לעבוד כסטודנט שזה בונוס דיי גדול. גם כספית וגם לנסיון ומציאת עבודה בסוף התואר.

החסרון היחיד שאני רואה זה שאתה צריך להשקיעה זמן בלשפר פסיכו. השאלה בכמה זמן זה מעקב את תחילת הלימודים ? אם סמסטר זה אולי שווה את זה. שנה לדעתי לא. כמובן גם עד כמה אתה בטוח שתשפר ?

לפתוחה לא הייתי הולך. מהסיבה הפשוטה לא הכרתי עדיין אפילו מפתח אחד שהוא משם.

ת"א ובן גוריון עובדים באותם עבודות.

ומה דעתך על הקטע שמכשילים שם בכוונה? ראיתי על זה מלא פוסטים שפירסמו אצל בנט
אני לא מכיר את הנושא על בשרי, אבל אני בטוח שאם תלמד הכל יהיה בסדר.
חוץ מזה אני המלצתי על ת"א לא בגלל השם אלא בגלל המיקום. (שבין היתר חוסך כסף ונותן לך לצבור ניסיון)

• פותח/ת השרשור
הבנתי תודה רבה לכולם! אגש למועד ואבוא רגוע יותר כי אני יודע שאני מתקבל כבר בבן גוריון

בנוסף לכל היתרונות והחסרונות שציינו פה (בצדק), אני לא חושב שהעובדה שאנשים חושבים שמכשילים בת"א בשנה הראשונה צריכה לעניין אותך מכיוון שבן גוריון מדורגים באופן קבוע בתחתית רמת ההוראה מכל המוסדות האקדמיים בארץ.

אם אני הייתי במקומך, הייתי בוחר בת"א אם זה לא דוחה לך את הלימודים.

לא יודע אם אני כל כך מסכים עם סעיף 2.
אין פה אמת מוחלטת, לא פגשתי עדיין מישהו שיכול היה להתקבל לת"א ובחר בבאר שבע ובהתאמה זה גורר את היחס של המעסיקים.
אבל כמובן שזה לא הפקטור היחיד בקבלה לעבודה. לדעתי הנושא החשוב ביותר הוא האפשרות לעבוד בזמן הלימודים בתחום.

מה עם בר אילן? זה קרוב לתל אביב.

אני עוד מעט מסיים בתל אביב מדעי המחשב, הלימודים קשים ויש קורסים שחצי מהסטודנטים נכשלים אבל מרצים לא מכשילים בכוונה

• פותח/ת השרשור
מה עם בר אילן? זה קרוב לתל אביב.

אני עוד מעט מסיים בתל אביב מדעי המחשב, הלימודים קשים ויש קורסים שחצי מהסטודנטים נכשלים אבל מרצים לא מכשילים בכוונה
לא ממש זורם כל הקורסים של היהדות וזה גם אוניברסיטה עם שם פחות טוב לא ?
עבדת במהלך התואר במשרת סטודנט ?

אתה לא עובד כמתכנת ?
השאלה שלי האם בבן גוריון יש יותר זמן לנשום או שזה אותו דבר בעצם ? ואם אני אלמד בשתי המקמות אם אסיים בבן גוריון עם ממוצע גבוה יותר ?
אני מיואש , לא יודע אם כבר להתחיל ללמוד לבד למועד אפריל או לא

לא יודע איך זה מקומות אחרים, אבל אני יכול להבטיח לך שלא קל פה.
יש המון עבודות החומר קשה, וטסים ממש חזק עם החומר.
אני זוכר שהראתי לחבר שלי בתל אביב(שלמד מכונות כפול עם מדעי המחשב ועבר להנדסת תעשיה וניהול) מה נותנים לנו, והוא בעצמו היה מופתע.
בכל מקרה זה יהיה קשה גם כאן, האווירה החברתית ממש סבבה פה אבל בנינו? לא יהיה לך יותר מידי זמן לזה.

אין פה אמת מוחלטת, לא פגשתי עדיין מישהו שיכול היה להתקבל לת"א ובחר בבאר שבע ובהתאמה זה גורר את היחס של המעסיקים.
אבל כמובן שזה לא הפקטור היחיד בקבלה לעבודה. לדעתי הנושא החשוב ביותר הוא האפשרות לעבוד בזמן הלימודים בתחום.

יש איתי המון אנשים עם פסיכומטרי של 750 ויותר, שיכלו גם להתקבל לטכניון ובחרו להיות פה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית