הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתלבט אם ללמוד מדעי המחשב בת"א או בן גוריון

התוכנית של התואר זהה בשתי האוניברסיטאות? הייתי בוחר בזו עם פחות קורסים מתמטים 🤢

לא יודע איך זה מקומות אחרים, אבל אני יכול להבטיח לך שלא קל פה.
יש המון עבודות החומר קשה, וטסים ממש חזק עם החומר.
אני זוכר שהראתי לחבר שלי בתל אביב(שלמד מכונות כפול עם מדעי המחשב ועבר להנדסת תעשיה וניהול) מה נותנים לנו, והוא בעצמו היה מופתע.
בכל מקרה זה יהיה קשה גם כאן, האווירה החברתית ממש סבבה פה אבל בנינו? לא יהיה לך יותר מידי זמן לזה.

יש איתי המון אנשים עם פסיכומטרי של 750 ויותר, שיכלו גם להתקבל לטכניון ובחרו להיות פה.

תיקון
*חבר שלמד מכונות כפול עם מדעי כדור הארץ, לא עם מדעי המחשב.

אם כך אוהד, איזה סיבה יש לבחור בב"ש ולא בטכניון?
אם זה קירבה לבית, אני יכול להבין.
כל סיבה אחרת, למי שיכול, לא מובנת לי... כל הקטע של חיי חברה לא נראה לי קשור לחבר'ה שלומדים מדמח, אם יש להם זמן לצאת, אני סוגד להם.
ועזוב גם את היוקרה של המוסד, יש הרבה יותר אפשרויות למצוא עבודה בחיפה לעומת הנגב.

למה שלא תשפר פסיכומטרי ותגיע ללמוד בטכניון?
זה המוסד הטוב ביותר בארץ לפקולטה הזאת, תהיה לך הזדמנות להשכיר דירה במחירים אטרקטיביים ולהיות עצמאי וללמוד כמו שצריך.
אל תדאג בנוגע לדיכאון. בטכניון אתה תהיה כל הזמן בדיכאון אז אתה תתרגל לזה.

ובהתאמה זה גורר את היחס של המעסיקים
אין שום הבדל מבחינת המראיין או ה HR אם למדת בת"א, בן גוריון ,בר-אילן וכו', מעבר לזה גם לציונים אין שום חשיבות.
ראיינתי עד היום עשרות אנשים ומה שחשוב באמת זה הגישה, הנסיון והאדם עצמו (כנ"ל לגבי קולגות שלי).

• פותח/ת השרשור
למה שלא תשפר פסיכומטרי ותגיע ללמוד בטכניון?
זה המוסד הטוב ביותר בארץ לפקולטה הזאת, תהיה לך הזדמנות להשכיר דירה במחירים אטרקטיביים ולהיות עצמאי וללמוד כמו שצריך.
אל תדאג בנוגע לדיכאון. בטכניון אתה תהיה כל הזמן בדיכאון אז אתה תתרגל לזה.
כי תל אביב קרוב לי לבית , ואולי לאנשים מסויימים אין מה לדאוג מהדכאון אבל מהניסיון שלי בצבא זה לא כזה נעים ודיי פוגע בלימודים
אין שום הבדל מבחינת המראיין או ה HR אם למדת בת"א, בן גוריון ,בר-אילן וכו', מעבר לזה גם לציונים אין שום חשיבות.
ראיינתי עד היום עשרות אנשים ומה שחשוב באמת זה הגישה, הנסיון והאדם עצמו (כנ"ל לגבי קולגות שלי).
לציונים אין השפעה ? 😲 זה שונה ממה שכולם טוענים

לציונים אין השפעה ? 😲 זה שונה ממה שכולם טוענים
כשאני התראיינתי לפני 10-15 שנה למשרת מתכנת וכשאני מראיין במשך השנים האחרונות אין שום שיחה על הציונים, אלא אם המרואיין מציין שהוא סיים בהצטיינות או הצטיינות יתרה זאת נקודת זכות אבל היו מקרים שבחרתי להמשיך עם מועמד בממוצע 80 ולא עם מישהו שסיים בהצטיינות, הציונים זה נחמד ולא יותר מזה.
מה שחשוב באמת זאת הגישה והנסיון המקצועי, תמיד תראה can do approach , זה יעזור לך מאוד !

• פותח/ת השרשור
כשאני התראיינתי לפני 10-15 שנה למשרת מתכנת וכשאני מראיין במשך השנים האחרונות אין שום שיחה על הציונים, אלא אם המרואיין מציין שהוא סיים בהצטיינות או הצטיינות יתרה זאת נקודת זכות אבל היו מקרים שבחרתי להמשיך עם מועמד בממוצע 80 ולא עם מישהו שסיים בהצטיינות, הציונים זה נחמד ולא יותר מזה.
מה שחשוב באמת זאת הגישה והנסיון המקצועי, תמיד תראה can do approach , זה יעזור לך מאוד !
אז אתה בעצם אומר אפילו שיותר חשוב לעבוד במשרת סטודנט במהלך התואר מאשר להוציא ציונים טובים נכון ?

אם כך אוהד, איזה סיבה יש לבחור בב"ש ולא בטכניון?
אם זה קירבה לבית, אני יכול להבין.
כל סיבה אחרת, למי שיכול, לא מובנת לי... כל הקטע של חיי חברה לא נראה לי קשור לחבר'ה שלומדים מדמח, אם יש להם זמן לצאת, אני סוגד להם.
ועזוב גם את היוקרה של המוסד, יש הרבה יותר אפשרויות למצוא עבודה בחיפה לעומת הנגב.

אני לא נכנס לתחרות בין המוסדות, זה בסופו של דבר החלטה שלך.
הייתה לי התלבטות בין טכניון לבאר שבע(הפסיכומטרי שלי היה טוב, היה חסר רק פיזיקה והחלטתי בסוף ללכת לבן גורוין אז לא עשיתי).
הטכניון ידוע בשם חזק מאוד, להגיד לך עד כמה זה קריטי יותר מבאר שבע? אין לי מושג.

בסופו של דבר זה נכון שהחיי חברה של הסטודנטים למדעים מדוייקים הם לא בשמים, אך אל תשכח שאני מדבר על סמסטר א'... אני לא יודע מה יהיה אחרי זה.
בכל אופן יש כאן אווירה טובה, אני יכול להגיד לך שבמחלקה שלנו יש הרבה עזרה אחד לאחר... ויש כאן אחלה אנשים.
בכללי הסביבה כאן ממש נחמדה ויש אווירה סבבה לגמרי.
אגב כשתתחיל ללמוד אל תשכח להתמרמר, זה עוזר.

אז אתה בעצם אומר אפילו שיותר חשוב לעבוד במשרת סטודנט במהלך התואר מאשר להוציא ציונים טובים נכון ?
עדיף לעשות הכי טוב שאפשר כל מה שאתה עושה, לא ללכת מראש לכיוון של 70 אלא לכוון ל 100 בכל קורס ובכל מבחן.
אם אתה חייב לעבוד כדיי לממן את עצמך אז תעבוד בהתאם, יש סדרי עדיפויות בחיים ולפי זה דברים אמורים להיקבע.
בכל מקרה תשקיע בלימודים כמה שאתה יכול וכבר בשנה השניה תנסה למצוא עבודה ב QA , העיקר להכנס לארגון כלשהו ומשם תוכל לנסות להתקדם, אם יעריכו אותך בתור סטודנט ב QA יירצו לשמר אותך ואז יעבירו אותך לפיתוח.

בקיצור, תשאף להיות מצוין בכל מה שתעשה, נשמע כמו סיסמא אבל זה נכון ....

• פותח/ת השרשור
עדיף לעשות הכי טוב שאפשר כל מה שאתה עושה, לא ללכת מראש לכיוון של 70 אלא לכוון ל 100 בכל קורס ובכל מבחן.
אם אתה חייב לעבוד כדיי לממן את עצמך אז תעבוד בהתאם, יש סדרי עדיפויות בחיים ולפי זה דברים אמורים להיקבע.
בכל מקרה תשקיע בלימודים כמה שאתה יכול וכבר בשנה השניה תנסה למצוא עבודה ב QA , העיקר להכנס לארגון כלשהו ומשם תוכל לנסות להתקדם, אם יעריכו אותך בתור סטודנט ב QA יירצו לשמר אותך ואז יעבירו אותך לפיתוח.

לאלא , כסף ממש לא הבעיה
הקטע של המשרת סטודנט זה פשוט כי שמעתי שככה יותר קל למצוא עבודה כשמסיימים את התואר כי כאילו יש לך כבר ניסיון , ואני אשאף לעבוד בפיתוח בתור סטודנט כי QA לא יתן לי כלום לניסיון

הקטע של המשרת סטודנט זה פשוט כי שמעתי שככה יותר קל למצוא עבודה כשמסיימים את התואר כי כאילו יש לך כבר ניסיון , ואני אשאף לעבוד בפיתוח בתור סטודנט כי QA לא יתן לי כלום לניסיון
מאחל לך שתמצא אבל נדיר שלוקחים מפתחים אחרי שנה ראשונה-שניה
גם QA יהיה לך טוב, להכיר תהליכים ואת המערכת בארגון, לאט לאט שום דבר לא בוער

לא מסכים לגבי QA. ללכת ל QA או להתחיל משם רק אם הציונים שלך ברצפה ואתה גרוע בראיונות עבודה. בהרבה מקומות QA זה מישהו שבערך יש לו דופק או מקסימום פסיכומטרי גבוהה. יהיה מאוד קשה אחרי זה לשפר למפתח.
מאחל לך שתמצא אבל נדיר שלוקחים מפתחים אחרי שנה ראשונה-שניה
גם QA יהיה לך טוב, להכיר תהליכים ואת המערכת בארגון, לאט לאט שום דבר לא בוער
בטכניון לפחות סטודנטים של מדמח/חשמל מתחילים משרות פיתוח. QA לרוב עושים נגיד כל מיני תעשייה וניהול או תארים אחרים.
בשנה ראשונה-שניה להתקבל ל QA זה יפה מאוד.
למה נראה לך שארגון ייקח סטודנט למשרת פיתוח ? ,לחסוך כסף ? ,זאת לא המטרה של חברות שמפתחות מוצרים בהשקעה של מיליונים ועשרות מיליונים.
אני עבדתי כמפתח, וככה כל מי שאני מכיר בערך. עכשיו אצלי בצוות יש 2 סטודנטים שעובדים בפיתוח.

התפקידים שלהם הם כמובן לרוב עבודה שחורה יחסית של מהנדסים. אבל זה פיתוח לכל דבר.

לא מסכים לגבי QA. ללכת ל QA או להתחיל משם רק אם הציונים שלך ברצפה ואתה גרוע בראיונות עבודה. בהרבה מקומות QA זה מישהו שבערך יש לו דופק או מקסימום פסיכומטרי גבוהה. יהיה מאוד קשה אחרי זה לשפר למפתח.
בשנה ראשונה-שניה להתקבל ל QA זה יפה מאוד.
למה נראה לך שארגון ייקח סטודנט למשרת פיתוח ? ,לחסוך כסף ? ,זאת לא המטרה של חברות שמפתחות מוצרים בהשקעה של מיליונים ועשרות מיליונים.

כי תל אביב קרוב לי לבית , ואולי לאנשים מסויימים אין מה לדאוג מהדכאון אבל מהניסיון שלי בצבא זה לא כזה נעים ודיי פוגע בלימודים
אצטרך להשכיר שם דירה/לגור במעונות וזו אחלה הזדמנות להשיג עצמאות ולהתמודד עם החיים
אתה קצת סוטר את עצמך אתה לא חושב? תחליט! אתה רוצה עצמאות או לגור אצל אמא ואבא?
אם גם ככה הבחירה שלך היא בין מקום שבו תשכור דירה למקום שבו לא תשכור דירה אז למה לבחור אוניברסיטה נחותה יותר? חבל על הפוטנציאל שלך.
אין באמת סיבה להכנס לדכאון בטכניון אבל הלימודים באמת קשים. גליונות הבית קשים ולפעמים לוקחים המון זמן ואתה מרגיש שזורקים אותך למים. מצד שני אם אתה חכם ואתה מאמין שתוכל לשרוד לימודים קשים אתה מרוויח סבירות גבוהה לעבודה במשרת סטודנט במהלך תואר ותואר נחשק שכל מקום עבודה יקפוץ עליו ויתחשב בך מעבר להתחשבות שלו בסטודנטים אחרים.

אני עובד ב QA, זה נמאס מהר מאד, ולא מלמד כלום, עדיף משרה אחרת בתור סטודנט שרוצה להשתלב,אפשר להשתלב ל QA גם בלי תואר,תלוי באיזה תחום.

• פותח/ת השרשור
אתה קצת סוטר את עצמך אתה לא חושב? תחליט! אתה רוצה עצמאות או לגור אצל אמא ואבא?
אם גם ככה הבחירה שלך היא בין מקום שבו תשכור דירה למקום שבו לא תשכור דירה אז למה לבחור אוניברסיטה נחותה יותר? חבל על הפוטנציאל שלך.
אין באמת סיבה להכנס לדכאון בטכניון אבל הלימודים באמת קשים. גליונות הבית קשים ולפעמים לוקחים המון זמן ואתה מרגיש שזורקים אותך למים. מצד שני אם אתה חכם ואתה מאמין שתוכל לשרוד לימודים קשים אתה מרוויח סבירות גבוהה לעבודה במשרת סטודנט במהלך תואר ותואר נחשק שכל מקום עבודה יקפוץ עליו ויתחשב בך מעבר להתחשבות שלו בסטודנטים אחרים.
אין כזה הבדל בין הטכניון לתל אביב לא ? תקן אותי אם אני טועה
בכל מקרה בשביל מדמ"ח בטכניון אני צריך לשפר תפסיכומטרי
ואני בהחלט קצת מבולבל

שכל מקום עבודה יקפוץ עליו ויתחשב בך מעבר להתחשבות שלו בסטודנטים אחרים.

זה לא נכון. בצפון יש העדפה קטנה לטכניון. במרכז לאף אחד לא אכפת מזה לרוב כבר. וגם בצפון זה כבר לא קריטי. העיקר שיש ממוצע נגיד 80+ ואז זה ממש תלוי באיך אתה בראיון עבודה.

לדעתי מדמח בטכניון היא הבחירה הכי טובה מכל מיני סיבות. אבל אם כסף זה משהו קריטי ויש אפשרות ללמוד קרוב לבית אין סיבה ללכת לטכניון

• פותח/ת השרשור
זה לא נכון. בצפון יש העדפה קטנה לטכניון. במרכז לאף אחד לא אכפת מזה לרוב כבר. וגם בצפון זה כבר לא קריטי. העיקר שיש ממוצע נגיד 80+ ואז זה ממש תלוי באיך אתה בראיון עבודה.

לדעתי מדמח בטכניון היא הבחירה הכי טובה מכל מיני סיבות. אבל אם כסף זה משהו קריטי ויש אפשרות ללמוד קרוב לבית אין סיבה ללכת לטכניון
מה הסיבות ? יש יתרונות ללגור לבד ולגור בבית אז זה לא שחור ולבן ... וכסף זה לא הבעיה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית