הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתלבט אם ללמוד מדעי המחשב בת"א או בן גוריון

• פותח/ת השרשור
אני תמיד הייתי חלש יותר במילולי לעומת הפרקים האחרים, אבל ללמוד מילים בעייני זה ביזבוז זמן לא נורמלי. אתה צריך להבין את הקונספט של האנלוגיות יותר מאשר להבין את המילים. אני לא יודע חצי מהזמן את המשמעות של המילים ואני תמיד עונה נכון על 5-6.

אי אפשר לגשת מועד אחריי מועד עד כמה שידוע לי.
אני ניגש באפריל , יש מועד בפברואר גם
אני לא יודע את האנלוגיות פשוט כי אני לא יודע את המילים , אם היית מפרש לי את המילים הייתי יודע את האנלוגיות

אני ניגש באפריל , יש מועד בפברואר גם
אני לא יודע את האנלוגיות פשוט כי אני לא יודע את המילים , אם היית מפרש לי את המילים הייתי יודע את האנלוגיות
אפשר ללמוד 100 מילים ולדעת לפתור 4 מתוך 6 שאלות באנלוגיות חופשי לא צריך ללמוד את כל אוצר המילים הזה ממש ממש לא.

ללמוד מילים בעברית? בלוף אחד גדול. המכונים רוצים לתת לכם הרגשה שאתם מקבלים תמורה עבור הכסף שלכם אז מנפחים את הקורס עם שטויות כמו שינון מילים שמיותר בערך מאז שינוי המתכונת של הבחינה (איזה 10 שנים נראה לי).

לנושא, אם אתה יכול להתקבל כבר עכשיו לאוניברסיטה כלשהי, אין לך מה להתעסק בשיפור ציונים אם זה עולה לך בסמסטר. בסופו של דבר אתה רוצה לעבוד, הלימודים בשבילך הם אמצעי, לא מטרה. ועם הביקוש בתחום היום, זה פשוט הזוי להגיד שלא תמצא עבודה עם תואר מאוניברסיטה.

יצא לך ללמוד עם המון אנשים שלא שבקושי חזרו על קורסים והעמידו ממוצע 85+? מה הם עתודאים?
לא יודע כמה זה המון, אבל מספיק לראות את הממוצע של רוב הקורסים במומלצת + לראות כמה זמן לוקח בממוצע לסיים תלת שנתי או כמה זמן לוקח לסיים 4 שנתי, ואפשר להבין שהרוב הגדול, חוזר על קורסים ולאו דווקא כי לא עבר, אלא בשביל ממוצע.

לגבי אלגו', יש מספיק קורסי אלגו' של מדמח, יש מספיק רקע מתמטי שמלמדים אותה בפקולטה עצמה, ולי אישית החוויה ממתמטיקה שלמדתי בתוך הפקולטה הייתה הרבה יותר טובה מכל מה שקשור לפקולטה למתמטיקה, לכן אני חושב שהיה אפשר להשקיע וליצור בסיס מתמטי שנלמד בתוך הפקולטה.

אתה כבר בתעשייה? כי אני לא כלכך מסכים עם הקביעה שלך לגבי זה שלא מלמדים \ אמורים ללמד אותך לתכנת.

הסמסטר שהתחלתי הוא כמעט ללא עתודאים. כל מי שהכרתי אישית לא עתודאי. פשוט יש אנשים שיודעים לקחת את עצמם בידיים. בסופו של דבר אני רוב הזמן הייתי משחק משחקים/רואה סדרות כאשר הם לרוב למדו וגם היה להם זמן לדברים אחרים. אחד מהם היה יו"ר מדמח. רובם גם עבדו כסטודנטים.

בטכניון זה מקובל שלא מסיימים בזמן (אנשים שהם טובים). בשתי סיבות עיקריות. מתחילים לעבוד. משפרים ציונים בהתחלה כאשר עוד לא יודעים שאחרי זה הממוצע עוד יעלה.
כמובן שיש אנשים חלשים או סבירים ואז הם גוררים את הלימודים יותר.

להוריד את מקצועות המתמתיקה אתה לא יכול כי שוב. הרוב הגדול שלהם נחוץ בשביל תואר שני שלישי. בנוסף זה משהו סטנדרט ברחבי העולם כמו MIT וכו'

כן אני בתעשייה. אתה יכול לא להסכים. אבל התפקיד של הטכניון זה לפתח את האקדמיה ולא לתת לך מקצוע. זה שבתעשייה דורשים תואר זה משהו אחר.

• פותח/ת השרשור
אפשר ללמוד 100 מילים ולדעת לפתור 4 מתוך 6 שאלות באנלוגיות חופשי לא צריך ללמוד את כל אוצר המילים הזה ממש ממש לא.
ללמוד מילים בעברית? בלוף אחד גדול. המכונים רוצים לתת לכם הרגשה שאתם מקבלים תמורה עבור הכסף שלכם אז מנפחים את הקורס עם שטויות כמו שינון מילים שמיותר בערך מאז שינוי המתכונת של הבחינה (איזה 10 שנים נראה לי).

לנושא, אם אתה יכול להתקבל כבר עכשיו לאוניברסיטה כלשהי, אין לך מה להתעסק בשיפור ציונים אם זה עולה לך בסמסטר. בסופו של דבר אתה רוצה לעבוד, הלימודים בשבילך הם אמצעי, לא מטרה. ועם הביקוש בתחום היום, זה פשוט הזוי להגיד שלא תמצא עבודה עם תואר מאוניברסיטה.
עובדה שלא , אני לא למדתי מילים בעברית והיה לי גם לפעמים 4 טעויות באנלוגיות פשוט כי לא ידעתי את המילים.. לא כולם עם עברית חזקה מהבית

@Spasm32 אני רוצה אבל לעבוד במשרת סטודנט טובה במהלך התואר שתעזור לי בעתיד ורוב המשרות הן במרכז אז אני רוצה ללמוד בתל אביב , זה לא דוחה לי את הלימודים בשנה כי אני ניגש באפריל שוב שזה המועד האחרון

עובדה שלא , אני לא למדתי מילים בעברית והיה לי גם לפעמים 4 טעויות באנלוגיות פשוט כי לא ידעתי את המילים.. לא כולם עם עברית חזקה מהבית
האנלוגיות האלה לא שוות כלום. יש לך 46 שאלות בשני חלקים מילוליים, מתוכן 12 שאלות באנלוגיות שבהם 4 בכיס שלך גם בלי אוצר מילים. זה אומר שמתוך 46 שאלות אתה מאבד 8 שאלות שזה סה"כ 17 אחוז מהציון שלך במקרה הכי גרוע. בנוסף חיבור הוא 30 אחוז מהציון אז אלה בעצם 17 אחוז מתוך 70 אחוז שבתאכלס זה יוצא 12 אחוז מהציון הסופי במילולי. זה אומר שללמוד אוצר מילים ישפיע במקרה הטוב על 12% מהציון שלך. אני העדפתי לא להשקיע באוצר מילים. למדתי 3 יחידות ראשונות של 20-30 מילים שבהן יש את המילים שמופיעות הכי הרבה במבחנים ואת שאר הזמן השקעתי בסימולציות ובתרגול של שאר הנושאים במילולי והוצאתי אחלה של ציון בסוף למרות שבאנלוגיות הייתי פותר מקסימום 3-4 נכון כל פעם.

אתה באמת מוכן ללמוד את כל אוצר המילים המגעיל הזה רק בשביל לכל היותר 12 אחוז מהציון במילולי בפסיכומטרי? שזה דרך אגב יוצא 2.4 אחוז מהציון הסופי שלך בפסיכומטרי.

• פותח/ת השרשור
האנלוגיות האלה לא שוות כלום. יש לך 46 שאלות בשני חלקים מילוליים, מתוכן 12 שאלות באנלוגיות שבהם 4 בכיס שלך גם בלי אוצר מילים. זה אומר שמתוך 46 שאלות אתה מאבד 8 שאלות שזה סה"כ 17 אחוז מהציון שלך במקרה הכי גרוע. בנוסף חיבור הוא 30 אחוז מהציון אז אלה בעצם 17 אחוז מתוך 70 אחוז שבתאכלס זה יוצא 12 אחוז מהציון הסופי במילולי. זה אומר שללמוד אוצר מילים ישפיע במקרה הטוב על 12% מהציון שלך. אני העדפתי לא להשקיע באוצר מילים. למדתי 3 יחידות ראשונות של 20-30 מילים שבהן יש את המילים שמופיעות הכי הרבה במבחנים ואת שאר הזמן השקעתי בסימולציות ובתרגול של שאר הנושאים במילולי והוצאתי אחלה של ציון בסוף למרות שבאנלוגיות הייתי פותר מקסימום 3-4 נכון כל פעם.

אתה באמת מוכן ללמוד את כל אוצר המילים המגעיל הזה רק בשביל לכל היותר 12 אחוז מהציון במילולי בפסיכומטרי? שזה דרך אגב יוצא 2.4 אחוז מהציון הסופי שלך בפסיכומטרי.
אני אלמד כמה שאספיק ... כמובן שלא הכל וכמובן שהדגש זה על אנגלית שקיבלתי רק 123

@Spasm32 אני רוצה אבל לעבוד במשרת סטודנט טובה במהלך התואר שתעזור לי בעתיד ורוב המשרות הן במרכז אז אני רוצה ללמוד בתל אביב , זה לא דוחה לי את הלימודים בשנה כי אני ניגש באפריל שוב שזה המועד האחרון
אגב, הרבה מקומות עבודה דורשים יתרת לימודים של שנתיים לפחות. בהנחה שאתה לא תתחיל לעבוד בתחילת שנה שנייה (זה לא ריאלי, אלא אם אתה גאון), אז תשקול שוב אם תואר במדמ״ח זה התואר שאתה רוצה (זאת אומרת , אם מאוד חשובה לך עבודה בתור סטודנט). אם זה המצב וחשובה לך מאוד עבודה בסטודנט, תחשוב על הנדסת תוכנה/מחשבים/חשמל. זה יפתח לך יותר אופציות תעסוקה כסטודנט.

אגב, הרבה מקומות עבודה דורשים יתרת לימודים של שנתיים לפחות. בהנחה שאתה לא תתחיל לעבוד בתחילת שנה שנייה (זה לא ריאלי, אלא אם אתה גאון), אז תשקול שוב אם תואר במדמ״ח זה התואר שאתה רוצה (זאת אומרת , אם מאוד חשובה לך עבודה בתור סטודנט). אם זה המצב וחשובה לך מאוד עבודה בסטודנט, תחשוב על הנדסת תוכנה/מחשבים/חשמל. זה יפתח לך יותר אופציות תעסוקה כסטודנט.
זה לא בעיה, מורחים תואר או בטכניון לפחות יש תואר כללי 4 שנתי 😃

• פותח/ת השרשור
זה לא בעיה, מורחים תואר או בטכניון לפחות יש תואר כללי 4 שנתי 😃
חח זה מצחיק , אתה יודע אם זה אפשרי בתל אביב גם ? אפשר פשוט למרוח ל 4 שנים ואז יש לך יותר חיים ואתה גם יכול לעבוד תוך כדי ועדיין להיות עם ציונים טובים ?

באמת מסקרן אותי, עם כל הירידות כאן על כתבות בנושא כושר שמתפרסמות בYNET מה גורם לכתבות של YNET שהן לא בנושא כושר להיות אמינות?
מבחינתי אם YNET מפשלת בכתבות שלה בנושא כושר אין סיבה להאמין לשום דבר שכתוב שם כי הם לא דואגים לבדוק אמינות ונכונות של המקורות שלהם. רק כותבים בשביל הרייטינג.

באמת מסקרן אותי, עם כל הירידות כאן על כתבות בנושא כושר שמתפרסמות בYNET מה גורם לכתבות של YNET שהן לא בנושא כושר להיות אמינות?
מבחינתי אם YNET מפשלת בכתבות שלה בנושא כושר אין סיבה להאמין לשום דבר שכתוב שם כי הם לא דואגים לבדוק אמינות ונכונות של המקורות שלהם. רק כותבים בשביל הרייטינג.
כי הכתבה הזאת מבוססת על דברים של חתן פרס נוכל לכימיה. והכתבות כושר מבוססות על דברים של ״מאמן כושר מוסמך מטעם וינגייט״

מה עם העברית תגידו?
שמעתי גם שנושא המתמטיקה שם מאוד חזק, גם שהיא נחשבת פחות במדעי המחשב, וגם שיש לה שם של אוניברסיטה טובה.
איך כל זה מסתדר ביחד? בסופו של דבר, לימודים שם יהיו ברמת הטכניון? משום מה ללמוד בירושלים נראה לי מפתה יותר.

מה עם העברית תגידו?
שמעתי גם שנושא המתמטיקה שם מאוד חזק, גם שהיא נחשבת פחות במדעי המחשב, וגם שיש לה שם של אוניברסיטה טובה.
איך כל זה מסתדר ביחד? בסופו של דבר, לימודים שם יהיו ברמת הטכניון? משום מה ללמוד בירושלים נראה לי מפתה יותר.
איפה שמעת שהיא נחשבת פחות במדעי המחשב?

זה רק מוסיף. אתה לומד יותר טוב בשביל לצמצם סיכונים. בנוסף יש את כל הפליטות של התעשייה פה שגם מכשל את הגוף.

אחרי חיפה הרבה יותר קל לבקר בסין. אבל מי שגר נגיד במטולה כל החיים שלו יבוא לסין ישר מקבל סרטן.

איפה שמעת שהיא נחשבת פחות במדעי המחשב?
פורומים כאלו ואחרים.. כרגע אני מתקבל רק לפי בגרויות(אז אולי שווה לחסוך את כל הסיפור של הפסיכומטרי?), ואשמח ללמוד בירושלים- משפחה מורחבת נמצאת שם, הרחובות מדהימים והאווירה נראת מוצלחת. השאלה איזה מקומות עבודה אמצא בתור סטודנט, והאם הרמה שם נחשבת לגבוה?

פורומים כאלו ואחרים.. כרגע אני מתקבל רק לפי בגרויות(אז אולי שווה לחסוך את כל הסיפור של הפסיכומטרי?), ואשמח ללמוד בירושלים- משפחה מורחבת נמצאת שם, הרחובות מדהימים והאווירה נראת מוצלחת. השאלה איזה מקומות עבודה אמצא בתור סטודנט, והאם הרמה שם נחשבת לגבוה?
הרמה נחשבת מאוד גבוהה, מקומות עבודה יש פה ימי גיוס לסטודנטים של כל החברות הגדולות - אפל, מיקרוסופט, אינטל אייביאם וכו.. אווירה מעולה והקמפוס עצמו מדהים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית