הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתלבט אם ללמוד מדעי המחשב בת"א או בן גוריון

• פותח/ת השרשור
פורומים כאלו ואחרים.. כרגע אני מתקבל רק לפי בגרויות(אז אולי שווה לחסוך את כל הסיפור של הפסיכומטרי?), ואשמח ללמוד בירושלים- משפחה מורחבת נמצאת שם, הרחובות מדהימים והאווירה נראת מוצלחת. השאלה איזה מקומות עבודה אמצא בתור סטודנט, והאם הרמה שם נחשבת לגבוה?
איך אתה מתקבל בלי פסיכומטרי ? 😲

איך אתה מתקבל בלי פסיכומטרי ? 😲

גם לטכניון אפשר להתקבל בלי פסיכומטרי, ואחרי קבלה לאחד מהמסלולים ברשימה אפשר פשוט לעשות אפיק מעבר, חוץ מביולוגיה, הם דורשים במפורש מכתב שמסביר להם למה אתה רוצה ללמוד ביולוגיה, כנראה כי יותר מדי אנשים נרשמים לזה רק בשביל האפיק מעבר.🤣

• פותח/ת השרשור
גם לטכניון אפשר להתקבל בלי פסיכומטרי, ואחרי קבלה לאחד מהמסלולים ברשימה אפשר פשוט לעשות אפיק מעבר, חוץ מביולוגיה, הם דורשים במפורש מכתב שמסביר להם למה אתה רוצה ללמוד ביולוגיה, כנראה כי יותר מדי אנשים נרשמים לזה רק בשביל האפיק מעבר.🤣
חחח זה סיכון , זה כמו שאני יכול להירשם לחשמל בת"א (זה לא בעיה להתקבל) ואז לעבור למדמ"ח

אפשר דרך הוראה.

אני ניגש לפסיכומטרי בפרבואר, מישהו שעשה שיכול להגיד לי במה להתמקד יותר?
בסימולציה קיבלתי 140 באנגלית, 100 בעברית ו- 85 בכמותי

הייתי באותה התלבטות כמוך בעבר
פסיכומטרי ראשון יואל גבע הוצאתי 640 כי לא הייתי בכל הקורס
שני עשיתי בבית והוצאתי 690
יאני גר בתל אביב,ויכלתי ללכת לבן גוריון שזה מקום מצויין מבחינת חברה וגם לימודים..
בסופו של דבר הלכתי על מכללה אקדמית יפו והיא מצויינת.
יש לך גם את hit בחולון,שמי ששורד שמה ומסיים תואר פשוט חוטפים אותם..

עבדתי תקופה קצרה בצ׳ק פוינט ליד מגדלי תל אביב,ויש שמה סכום לא קטן של אנשים שהגיעו מאקדמית יפו,ו hit.

מקום הלימוד חשוב,הן מבחינת המרצים וגם החברה וכדומה..
אבל זה לא אומר שמכללות או מקומות אחרים פחות נחשבים,זה תלוי מאוד גם בך כמה תהיה טוב בזה...ובניסיון שצוברים.
אנגלית זה פרק חינם
כולם אמורים לקבל בו תציון הכי גבוהה,אלא אם אתה שפיץ בכמותי או לשון..שזה הכי פחות סביר.
תשנן טוב טוב את המילים,וספר אחד יעשו את העבודה..

מה שחשוב באמת זה לעבוד על הכמותי כי אתה בפיגור..

לשפר כמותי,זה בידיק כמו שאתה לומד מתמטיקה..פשוט תתחיל לתרגל וכמה שיותר.
וכמובן שחשוב לדעת איך לחשב ואיך לגשת לכל שאלה בצורה הטובה ביותר..
אין לי מה לטפל בעצמי כי אני כרגע לגמרי בסדר ... ולא רוצה לקחת כל מיני כדורים

מה דעתכם על ללמוד בבר אילן מדעי המחשב וככה לא לעשות פסיכומטרי שוב ?
@Tank
@godlin23
@hanan
@amir610

קראתי באינטרנט שהיא פחות נחשבת אז אולי אוריד אותה מהפרק

בר אילן אחלה אוניברסיטה,אבל היא פחות חזקה בתחום של המחשבים..
בזמנו שחיפשתי איפה לעשות את
התואר,בדקתי את רוב המוסדות..ופחות המליצו לי עליו,גם הכרתי פחות חברה במקומות עבודה טובים שעשו שמה(שוב לא שיש קשר ישיר ורציף בין מקום התואר למקום העבודה..מחלק מחברות ההייטק אתה תפגוש אנשים בלי תואר שהם עילוי,ומסבירים לאנשים עם תואר דברים מטורפים מהדרך שהם עברו לבד..)

אם לא תלך לבן גוריון או תצליח להתקבל לת״א(שזה מה שגם אני רציתי בהתחלה)
אז באמת תשקול לבדוק על מכללת תל אביב יפו/HIT חולון או מכללות כאלה ואחרות שלא נופלות מהאוניברסיטאות..

• פותח/ת השרשור
הייתי באותה התלבטות כמוך בעבר
פסיכומטרי ראשון יואל גבע הוצאתי 640 כי לא הייתי בכל הקורס
שני עשיתי בבית והוצאתי 690
יאני גר בתל אביב,ויכלתי ללכת לבן גוריון שזה מקום מצויין מבחינת חברה וגם לימודים..
בסופו של דבר הלכתי על מכללה אקדמית יפו והיא מצויינת.
יש לך גם את hit בחולון,שמי ששורד שמה ומסיים תואר פשוט חוטפים אותם..

עבדתי תקופה קצרה בצ׳ק פוינט ליד מגדלי תל אביב,ויש שמה סכום לא קטן של אנשים שהגיעו מאקדמית יפו,ו hit.

מקום הלימוד חשוב,הן מבחינת המרצים וגם החברה וכדומה..
אבל זה לא אומר שמכללות או מקומות אחרים פחות נחשבים,זה תלוי מאוד גם בך כמה תהיה טוב בזה...ובניסיון שצוברים.

אנגלית זה פרק חינם
כולם אמורים לקבל בו תציון הכי גבוהה,אלא אם אתה שפיץ בכמותי או לשון..שזה הכי פחות סביר.
תשנן טוב טוב את המילים,וספר אחד יעשו את העבודה..

מה שחשוב באמת זה לעבוד על הכמותי כי אתה בפיגור..

לשפר כמותי,זה בידיק כמו שאתה לומד מתמטיקה..פשוט תתחיל לתרגל וכמה שיותר.
וכמובן שחשוב לדעת איך לחשב ואיך לגשת לכל שאלה בצורה הטובה ביותר..

בר אילן אחלה אוניברסיטה,אבל היא פחות חזקה בתחום של המחשבים..
בזמנו שחיפשתי איפה לעשות את
התואר,בדקתי את רוב המוסדות..ופחות המליצו לי עליו,גם הכרתי פחות חברה במקומות עבודה טובים שעשו שמה(שוב לא שיש קשר ישיר ורציף בין מקום התואר למקום העבודה..מחלק מחברות ההייטק אתה תפגוש אנשים בלי תואר שהם עילוי,ומסבירים לאנשים עם תואר דברים מטורפים מהדרך שהם עברו לבד..)

אם לא תלך לבן גוריון או תצליח להתקבל לת״א(שזה מה שגם אני רציתי בהתחלה)
אז באמת תשקול לבדוק על מכללת תל אביב יפו/HIT חולון או מכללות כאלה ואחרות שלא נופלות מהאוניברסיטאות..
אתה רוצה להגיד לי שעדיף את המכללה מאוניברסיטת בן גוריון? בשביל ללמוד במכללה לא צריך בכלל פסיכומטרי לא?
עבדת במשרת סטודנט בזמן התואר?

אל תיקח את צ'ק פוינט בתור אינדיקציה.
מעסיקים שם אנשים בלי תואר אמנם, הניסיון חשוב להם.
למתחילים שם בתחום ה qa ושאר משרות התחלתיות קורעים את התחת מהבוקר עד הלילה, בלי יכולת לנשום, ועם הרגשה שכדאי שיעופו מכיוון שיש עוד המון אנשים שרוצים לעבוד שם.
לעומת זאת יש לי חבר מומחה אבטחה, עובד בחצי משרה, פועל שם עצמאית, בלי תואר בכלל, חייל, עפ הרבה ניסיון מוכח,הוא מספר שממש כיף לו שם.

אתה רוצה להגיד לי שעדיף את המכללה מאוניברסיטת בן גוריון? בשביל ללמוד במכללה לא צריך בכלל פסיכומטרי לא?
עבדת במשרת סטודנט בזמן התואר?

לא אמרתי שעדיף מכללה על פני אותה אוניברסיטה,אמרתי שהמכללות לא נופלות מאוניברסיטה..
מן הסתם הרוב יעדיפו ללכת לבן גוריון,בגלל השם שיש לה..בגלל החברה הטובים שיש שמה[כמעט כל החברים שלומדים שמה,מרוצים מאוד].
בסופו של דבר מה שחשוב שתפנים ותבין,שזה מאוד תלוי בך! ולא רק במוסד הלימודים שאתה בוחר..
אמרת שאתה מעדיף לא מקומות רחוקים,וגר בגבעתיים..אז אקדמית יפו זה אחלה אופציה.
אם לא אכפת לך לעבור לב"ש,אז לך על בן גוריון..לא קריטי אם תהיה באוניברסיטת ת"א או בן גוריון.

יש מכללות שמבקשות ממך פסיכומטרי/ציון מסויים במתמטיקה 4/5 יחידות
או מכינה..זה תלוי על איזה מדובר.

חוץ מזה שתמיד יש חריגים באוניברסיטאות,אז אם הציון שלך קרוב למה שמבקשים בת"א אתה תמיד יכול לנסות להגיש בקשה.
לא בזמן התואר,כי יש לי עוד עיסוקים..
עבדתי לפני כן.

אל תיקח את צ'ק פוינט בתור אינדיקציה.
מעסיקים שם אנשים בלי תואר אמנם, הניסיון חשוב להם.
למתחילים שם בתחום ה qa ושאר משרות התחלתיות קורעים את התחת מהבוקר עד הלילה, בלי יכולת לנשום, ועם הרגשה שכדאי שיעופו מכיוון שיש עוד המון אנשים שרוצים לעבוד שם.
לעומת זאת יש לי חבר מומחה אבטחה, עובד בחצי משרה, פועל שם עצמאית, בלי תואר בכלל, חייל, עפ הרבה ניסיון מוכח,הוא מספר שממש כיף לו שם.

זה מה שיפה,שלא רק שמה..אלא בעוד מקומות מסתכלים על הניסיון שיש לבן אדם ולא רק על התואר.
בסופו של דבר,אם יגיע בחור שיש לו ניסיון וידע שהוא רכש עצמאית,ולעומתו מתחיל עם תואר ללא ניסיון..לרוב יהיה ברור מי יהיה המעודף פה.

לא קורעים שמה לכולם את התחת,.
נכון שהאווריה שמה לא הכי טובה,הייתי שמה שנה ועזבתי לקראת הסוף רק בגלל האווירה העכורה,והדרישה מהם שכל הזמן תלמד ותתפתח בלי סוף על חשבונך כדי לתת להם תפוקה בעבור השכר שלהם..
יש עוד מקומות טובים אחרים,לא חסר..
אני ספציפית הייתי עובד שמה מ 8-5 משרה מלאה ואם היה צריך להישאר לעיתים מסויימים..הייתי נישאר
גם בלי תואר..אבל כמובן שלי ספציפית היה תיקרת גג והייתי חייב לעשות תואר במידה והייתי רוצה להמשיך להתקדם..

ב"מ יש אנשים שלמדו QA בלי תואר,התחילו עם שכר נמוך של 4-6 בחודש והגיעו לאט לאט ל 7-8 ומשמה רק המשיכו לגדול
והגיעו לחברות הגדולות עם שכר מאוד יפה..זה הניסיון האישי,הידע שלך,וכמה אתה משקיע בזה ולומד..

5-8 אלו שעות קלאסיות, לפעמים הייתי יוצא מהיחידה ועובר ליד צ'ק פוינט ב10 בלילה,החדר אוכל היה מפוצץ.
7-8 בחודש זה לא הרבה בכלל,אבל הניסיון שם שווה כל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית