הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימונים, ויעוץ מה לעשות

• פותח/ת השרשור Adi Gal
  • פורסם בתאריך

Adi Gal

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
היי,
שמי עדי אני בן 23, שוקל 82.5, גובה 186, 19 אחוז שומן גוף (בערך ~).
התחלתי להתאמן לפני כמה חודשים עם הפסקות ולאחורנה חזרתי 3 פעמים בשבוע באופן עקבי.
כפי שאמרתי מקודם אני 19 אחוז שומן ולכן יש לי קצת כרס, לא באופן מוגזם אבל כן שכבת שומן,
התחלתי באימונים של FBW עם אירובי של חצי שעה בכל אימון.
לאחר כמה שבועות רציתי כבר להתקדם לתוכנית יותר מעניינת, וכשהמאמן שאל אותי מה אני רוצה לעשות מה המטרה שלי, אמרתי לו שאני מאוד רוצה לפתח את הידיים רגליים שיהיה לי חזה עליה רבה במסה ושהכרס תרד.
הוא בנה לי תוכנית AB שביום השלישי זה בעצם FBW.
בתוכנית עצמה הוא שם לי המון משחק של סופר סטים. בנוסף אני עושה אירובי רבע שעה לפני אימון ורבע שעה בסוף אימון.
הוא אמר לי לאכול חלבונים פי 1.5 ממשקל הגוף
נכנסתי לנושא חזק, ובאמת הקפדתי.
התחלתי לקרוא במאמרים והבנתי לצערי הרב (כן אני חדש) שבעצם אי אפשר להוריד אחוז שומן וגם לעלות במסת שריר (ערך קלורי שלילי מול חיובי), אבל קראתי מחקר יפה שכתבו פה באתר שבעצם מתאמנים מתחילים אכישהו כן מצליחים לפחות בהתחלה גם לרדת באחוזי שומן וגם לעלות במסת השריר. (אשמח להסבר כי זה מאוד מעניין אותי)
אז שאלה ראשונה האם יש דרך להפטר מהכרס הקטנה וגם לעלות במסת שריר האם זה נכון אותו מאמר ? בנוסף אם לא מה הייתם ממליצים קודם לעלות מסה ואז חיטוב או הפוך.
ושאלה שניה - בגלל ריבוי מאמני כושר וכל אחד עם דעה שונה בא אליי מאמן כושר ואמר לי תקשיב התוכנית שלך היא לחיטוב, סופר סטים זה עצימות גבוהה זה לא טוב לעלית מסה. מה לעשות איזה תוכנית כושר היא טובה ?
אני כבר באמת מרגיש אבוד ולא יודע מה לעשות בבקשה אשמח לעזרה.
בנוסף קבעתי פגישה אצל תזונאית להבין ממנה מה כדי לאכול גם בעלית מסה וגם בחיטוב
אני יודע שזה ארוך וחופר, בבקשה אם יש למישהו נחמד רעיון בשבילי, אני אשמח.

לא היית סומך על תזונאים, מאמנים בחדר כושר וכו'. סופר סטים עוזרים בלחסוך זמן ובזה זה נגמר. אין שום סיבה להתאמן בסופר סטים.
לגבי החלבון עדיף לאכול פי 2 ממשקל הגוף ובחיטוב אפילו 2.2. לדעתי אתה צריך לקחת תכנית נורמלית כמו AB או FBW ולעשות חיטוב קודם כל. אם אתה מתחיל אז גם בחיטוב אתה תתחזק ותעלה קצת במסת שריר. אל תעשה סופר סטים, דרופ סטים וחרטא סטים למיניהם.

• פותח/ת השרשור
לא היית סומך על תזונאים, מאמנים בחדר כושר וכו'. סופר סטים עוזרים בלחסוך זמן ובזה זה נגמר. אין שום סיבה להתאמן בסופר סטים.
לגבי החלבון עדיף לאכול פי 2 ממשקל הגוף ובחיטוב אפילו 2.2. לדעתי אתה צריך לקחת תכנית נורמלית כמו AB או FBW ולעשות חיטוב קודם כל. אם אתה מתחיל אז גם בחיטוב אתה תתחזק ותעלה קצת במסת שריר. אל תעשה סופר סטים, דרופ סטים וחרטא סטים למיניהם.

תודה רבה על העצה, אם לא היית סומך על תזונאים וגם לא על מדריכי כושר , על מי כן היית סומך לפחות בהתחלה לקחת טיפים ועזרה..
אגב למה לא סופר סטים, סתם מעניין אותי לדעת.. כי אני יחסית במכון כן ממהר לפעמים... (לא תמיד אבל לעיתים)

לא סופר סטים כי זה יפגע בביצועים של שני התרגילים. ועדיף שתסתמך על מידע מהאינטרנט מאתרים נורמליים כמו קילוגרם מאשר על מדריכים למיניהם. אם תראה שיש מדריך שבאמת נראה מבין אז אתה יכול להתייעץ איתו. מדריך שבונה לך תכנית כזאת והיא כולה סופר סטים לא מבין הרבה.

• פותח/ת השרשור
לא סופר סטים כי זה יפגע בביצועים של שני התרגילים. ועדיף שתסתמך על מידע מהאינטרנט מאתרים נורמליים כמו קילוגרם מאשר על מדריכים למיניהם. אם תראה שיש מדריך שבאמת נראה מבין אז אתה יכול להתייעץ איתו. מדריך שבונה לך תכנית כזאת והיא כולה סופר סטים לא מבין הרבה.

אולי הגזמתי עם הכוונה לסופר סטים, הוא שם לי 2 תרגילים שהם סופר סטים. נגיד מתח ואז יד קדמית , ואז חתירה עם פטישים.
בb הוא שם לי גם 2 סופר סטים בתוכנית. כל השאר זה סטים רגילים. הוא נראה די מבין פשוט הופתעתי מהמאמן השני שאמר שזה בכלל לחיטוב.

אין דבר כזה תכנית לחיטוב. חיטוב קורה בגלל תזונה לחיטוב ולא תכנית לחיטוב. התכנית בדרך כלל תהיה דומה גם במסה וגם בחיטוב.

• פותח/ת השרשור
אין דבר כזה תכנית לחיטוב. חיטוב קורה בגלל תזונה לחיטוב ולא תכנית לחיטוב. התכנית בדרך כלל תהיה דומה גם במסה וגם בחיטוב.

שמע תודה רבה לך! אתה ממש עזרת לי, אני אתחיל בתוכנית תזונה לחיטוב (גם לעליה קטנה של מסה וגם לחיזוק הגוף) כשאגיע לאחוזי שומן הרצויים פשוט אעבור לתזונה של עלית מסה. אשאר עם התוכנית הנוכחית פשוט אבטל את הסופר סטים.
האם זה נכון שמתאמן מתחיל גם בעלית מסה מוריד אחוזי שומן? קראתי מאמר ממש יפה באתר קילוגרם שמסביר את זה.

שמע תודה רבה לך! אתה ממש עזרת לי, אני אתחיל בתוכנית תזונה לחיטוב (גם לעליה קטנה של מסה וגם לחיזוק הגוף) כשאגיע לאחוזי שומן הרצויים פשוט אעבור לתזונה של עלית מסה. אשאר עם התוכנית הנוכחית פשוט אבטל את הסופר סטים.
האם זה נכון שמתאמן מתחיל גם בעלית מסה מוריד אחוזי שומן? קראתי מאמר ממש יפה באתר קילוגרם שמסביר את זה.
זה נכון שמאמן מתחיל גם בזמן ירידה בשומן בונה שריר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית