הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת
Heavy Metal

Heavy Metal

• פותח/ת השרשור
לא עושים פלג גוף עליון, אין זמן.

זו קבוצה די גדולה שעוברת למעשה הדרכה אישית בכל פעם (כי זה מה שמתבקש מרמת הסיכון הגבוהה שלהם). לעבור עם כולם על דדליפט חימום + עבודה, וסקוואטים "על אוויר" 3x5, לוקח שעה ורבע עד שעה וחצי. כאשר (בעזרת השם) נגיע לסקוואטים עם משקל, זה יתארך עוד יותר.

היה מגיע להם הציוד הטוב ביותר ועוד אימון בשבוע (שיכלול עבודה על פלג גוף עליון שמאד חשובה עבורם, וגם סיבולת לב-ריאה), אבל כמו שאתה רואה גם הזמן והציוד שיש זה כמעט מחתרתי (אני לא רוצה לפתוח את זה כאן אבל מבחינות מסויימות, המערכת לא לגמרי מתייחסת אליהם כאל אנשים עם עתיד ועם מטרות. מדבר רק בגדול מבלי לפגוע בכוונות הטובות של אנשים נפלאים שעושים עבודה מסורה וכו').

• פותח/ת השרשור
גיאצ'ו עדכן/ה את הלוג ״Heavy Metal״:

עדכון לוג: 08/03/17

שבוע 2, יום 3
רביעיות

אימון ערב, באדיבות אשתי.

SQ: 165, 3x4
שיפור של 10 ק"ג מהסבב הקודם (שיואו, איזה הבדל מטורף אחרי הורדת חלק מתרגילי העזר !)
לא בדיוק PR אבל מתקדמים.

BP: 110, 4x4
שיפור של 2.5 ק"ג ועוד סט ביחס לסבב קודם, וגם PR.

עזר (בכל זאת):
פרס בישיבה, 50 (ירידה במשקל כי אין כוח ומאוחר), 3x11

הגיגים:
קניתי היום מוט מתברג 1.8 (חדש אבל מצ'וקמק) וגם שתי משקולות 10 ק"ג, לזקנים שלי. מעמד הגון לסקוואט הוא עדיין מעל לתקציב השוטף שלי. נראה בקשר לזה.
היום המוסיקה היתה יותר בכיוון האלקטרוני. יש כמה דברים מאד מוסיקליים בתחום הזה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 10/03/17

שבוע 3, יום 1 (יום שישי)
שלישיות
עם חגורה ונעליים

סקוואט: 170, 3x3 (נסיון לשמור על טכניקה)

בנץ': 115, 3x3 (כנראה PR)

עזר:
דפיציט דד, 140, ארבע חזרות + שתי חזרות
ספונג'ה

סה"כ סולידי, מקווה שבכיוון הנכון.

פורים שמח !

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 13/03/17

שבוע 3 יום 2
סינגלים דד, 5x5 פרס
חגורה ונעליים
(בקושי עומד על הרגליים אחרי הרבה מאד יין אתמול - ולילה שהיה לבן, בהתאמה לאדום של היין)

DL, 212.5: 1,1,F,1

הרבה מאמץ נפשי להמשיך אחרי הכשל לעוד נסיון.
לאט אבל מקווה שמתקדמים.

OHP, 85: 5, 5, 3. 75 (no belt): 5, 5
חוסר שינה, חולשה, שטויות ותירוצים.

עזר:
LTE
Curls

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

אימון מבוגרים שבוע 13 - ציוד חדש, וזמירות חדשות מצד ההנהלה

דד עם המוט החדש (סוף סוף מוט ישר), סקוואטים בלי משקל

עיקרי הדברים:

כללי

שרה: ורייני (המבוגרות יותר) נעות סביב אותם משקלים בדד כבר שבוע שישי. אצל שתיהן הסקוואט חלקי, למספר חזרות קטן. אני לא לוחץ, אבל הן לא מתקדמות.

בלהה (83) מתקדמת בדד לאט מאד. הסקוואט שלה, כבר שבוע שני, בטוח לגמרי, מלא, ועצמאי לגמרי (ללא כסא).

דינה (80), ריימונד (82) ומנשה (86) שועטים קדימה במשקלים בדד (36, 28.5, ו- 43.5 קילו, בהתאמה), והסקוואט עצמאי ומלא.

התקדמות (או ליתר דיוק, תירוצים למה אין מספיק התקדמות)
  1. עם בלהה, דינה, ריימונד ומנשה, הייתי מתחיל סקוואט עם משקל אבל עדיין אין ראק ואנחנו למעשה שורפים זמן יקר.
  2. להבנתי, המבוגרות (לפחות) מוכרחות יום אימון נוסף, וקרדיו. אין לי איך לספק לא את זה ולא את זה.
התפתחויות

האחות האחראית חושבת שהקבוצה הזו הפכה לאליטה שמקבלת יחס מיוחד בזמן שלמעשה אלה החבר'ה הכי עצמאיים שמגיעים למרכז היום הזה, ולמעשה צריכים הכי פחות תשומות מהסוג שאני נותן. היא רוצה לקחת את האתלטים הנועזים שלי ממני ולתת לי את החבר'ה היותר מוגבלים וקשים שמגיעים למקום.

בהתחלה נלחמתי, עכשיו אני דווקא די חושב כמוה.

נראה מה יצמח מהנקודה הזו והלאה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

ומה היא רוצה לעשות עם האתלטים הנועזים שלך? חבל אם הם יפסיקו להתאמן.
לגבי שתי המבוגרות שלא מתקדמות, זה הרי גיל שבאופן טבעי הולכים אחורה ודי מהר, לא? כלומר אם הן נשארות באותו מקום זה כבר הישג מסוים נראה לי.

• פותח/ת השרשור
היא רוצה שאפרד מהם לשלום בשלב זה. לא יודע איך לאכול את זה. הכי הוגן היה להמשיך איתם ולפתוח עוד קבוצה, אבל יש לי מגבלת זמן, ולדבריה גם להם יש מגבלה כזו.
מעבר לסתם הוגנות כלפיהם, יש להם רצון והתמדה, ולעזוב אותם זה פשוט לא הגיוני. גם לא יודע אם לחבר'ה אחרים תהיה התמדה כזו (רוב אלו שהצטרפו לנסיון לאורך הדרך, ברחו).
מצד שני אני מבין את הנקודה שלה.
לגבי בנות ה- 91: אני בטוח שעם יותר השקעה שלי ושלהן היה עוד הרבה לאן להתקדם.

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 15/03/17

שבוע 3, יום 3 - סינגלים סקוואט ובנץ'
חגורה ונעליים
ילדים מסביב, על, ומתחת למשקולות
עייפות גדולה לפני האימון - שפע קפה לפניו כדי לתפקד

SQ: 180, 4x1
לא קשה במיוחד (יחסית עצבני "טבעי", כנראה בגלל הזקנים, אפרט בנפרד). 10 ק"ג יותר מהסבב הקודם (אסיר תודה לחברים על ההתייעצות לגבי השמטת חלק מאימוני העזר). יש תקווה.

BP: 122.5, 4x1
לא קשה מדי. 2.5 ק"ג יותר מהסבב הקודם.

עזר:
פרס בישיבה, 70 ק"ג: 4,5,4.

הגיגים:
בדקתי את המלצות המוסיקה שלך, @yujinius, והמסקנות השטחיות שלי הן: 1) החבר'ה האלה נראים ונשמעים בעיקר כאילו הם מחקים את "קיס" ואת "איירון מיידן" וכאלה, 2) לטעמי זה פחות טוב מוסיקלית מ"רמשטיין" ומעוד להקות "חוזק גרמני" בסגנון, אבל יש לזה יתרון - הם לפחות לא ניאו-נא**ם מובהקים כמו הנ"ל, 3) יש לי כנראה טעם קצת מקובע בעבר.

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

אימון מבוגרים - האם זה הסוף של ההרפתקה הנוכחית?

עידכון אולי אחרון של הסיפור הזה. די מטפס על הקירות ואשמח לתובנות בנושא.

כבר כתבתי שבעקבות הבקשה שלי של כמה מאות שקלים בתור סיוע לרכישת ציוד, ההנהלה של המקום החליטה (אחרי שלושה וחצי חודשים מדהימים מבחינת המתאמנים, ובלי התערבות בכלל מצד ההנהלה), שהסיפור חשוד בעיניה.

לאימון האחרון הגיעו לכמה דקות האחות והפיזיוטרפיסטית, ואחר כך זומנתי לשיחת הבהרה שכל השימוש במשקולות הוא לא מקובל, מסוכן, לא בטוח, לא הגיוני עבור קשישים, ואני לא מוסמך, והם ארבעים שנה בתחום ולא ראו ולא שמעו על כאלה דברים, וכו'. עלתה גם איזו הצעה (לאמן חבר'ה אחרים) אבל אחרי השיחה הם פסלו גם את זה.

הם גם דיברו כנראה עם שלוש מהמתאמנות שכנראה אמרו להן שפעם או פעמיים קצת כאב להן הגב אחרי אימון (מדובר באנשים שסובלים משלל בעיות גב במשך שלושים השנים האחרונות בממוצע, ושהאימונים שיפרו להם את איכות החיים, הגמישות, הביטחון והעצמאות).

בסיכומו, היום קיבלתי טלפון מהאחראית על הפעילויות, והיא הבהירה לי שמבחינת ההנהלה אין כל אישור להמשיך באימון משקולות, ו"הם ישמחו אם אני אמשיך איתם בפעילויות אחרות שאינן כרוכות בסיכון". כנראה התכוונו לקריאת פרקי תהילים משותפת או משהו כזה (למעשה יש גם בזה סיכון - החבר'ה עלולים לחזור בתשובה).

בקיצור הגישה הכללית לטיפול בזקנים היא לתת להם להיות עטופים בצמר גפן מתוק, להימנע מכל מאמץ משמעותי (גופני או אפילו מחשבתי - אין כזה דבר ללמד קשישים שפות, למשל. לפחות לא כאן), להרגיש טוב, ולמות בשקט בלי לגרום לתביעות ביטוח. מה שהמערכת לא מבינה, או לא מוכנה להודות בו, הוא בדיוק העובדה שאופן הטיפול ה"מגונן" הוא חלק משמעותי ביצירת השבירות, חוסר הישע והפגיעות של הזקנים, וזה מה שלוקח מהם את הסיכוי לשנים משמעותיות ויצירתיות יותר.

לא אופטימי, אבל אולי יש למישהו רעיונות.

תודה על ההתמדה (למי שהגיע עד כאן).

קרא את שאר עדכון הלוג...

נערך לאחרונה:
לא רעיון מטורף אבל אולי יכול לעזור
אימוני משקל גוף, לאט לאט ללמד אותם תרגילים בסיסיים ופשוטים עם עזרה וטכניקה נכונה להם
תמצא דרך יצירתית להוסיף עומסים (בשביל חברה מבוגרים שינויים קטנים בתרגילים יעשו את העבודה)

לרוב לא אפקטיבי כמו מה שהיה קודם אבל גם משהו

• פותח/ת השרשור
אין לי רעיונות, אבל אני יכול לאחל בהצלחה. 😃
תודה רבה מתי

לא רעיון מטורף אבל אולי יכול לעזור
אימוני משקל גוף, לאט לאט ללמד אותם תרגילים בסיסיים ופשוטים עם עזרה וטכניקה נכונה להם
תמצא דרך יצירתית להוסיף עומסים (בשביל חברה מבוגרים שינויים קטנים בתרגילים יעשו את העבודה)
נראה לי הכיוון הנכון! יש לך רעיונות לגבי תרגילים ספציפיים?

ממש לא לצערי,
יש subreddit שנקרא bodyweight fitness, אתה יכול להתחיל לקרוא בFAQ, ועל התוכנית אימונים המומלצת והprogressions שלהם
זה יתן לך נקודת התחלה לא רעה
חוץ מזה יש כאן את מייק רוזנר שיש מצב שיכול לעזור לך

אגב עוד רעיון, אולי בהמשך אפילו TRX או עוד דברים כאלה שיותר 'מקובלים' בחברה שלנו

אירובי יכול להיות רעיון לא רע ויעיל עבורם, ומחזק את הדעה של משקל גוף ודברים יותר שיגרתיים להיום כמו הtrx

• פותח/ת השרשור
אירובי יכול להיות רעיון לא רע ויעיל עבורם, ומחזק את הדעה של משקל גוף ודברים יותר שיגרתיים להיום כמו הtrx
תודה מתן.
בדקתי קצת את האתר עם תרגילי משקל גוף, ולא יכול להתגבר על התחושה שאין שום תחליף שמתקרב בכלל למה שאפשר לעשות עם משקולות, במיוחד לזקנים.
כרגע נראה שסקוואטים בלי משקל, ובלי סיכוי להתחזק מעבר לזה, זה עיקר מה שאפשר לעשות איתם.
אבדוק אם יש אופציה למשהו אירובי.
לא מכיר בכלל TRX...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 17/03/17

אימון 1, שבוע 1
עשיריות
חגורה ונעליים
"גמור", אבל ממש, אחרי סוף הסבב הקודם לפני יומיים
אימון צפוף בגלל יום שישי
מ.ג. 94~

סקוואט: 142.5, 2x10 (התקדמות ב- 2.5 ק"ג מהסבב הקודם, אבל עדיין רחוק מהערכים של לפני חצי שנה שהגיעו ל- 160x10).

בנץ': 92.5, 2x10 (התקדמות של 2.5 ק"ג מסבב קודם, "PR של חלשים")

עזר:
ללא.

הגיגים:
  1. אני מתפעל מזה שהמחשבה, שמישהו יראה את הלוג, מדרבנת לפעמים להמשיך במקומות שאחרת הייתי מוותר.
  2. הולך ומבשיל לקראת "אימוני רחוב" לחבר'ה הזקנים.

יאללה ספונג'ה.
תודה חברים ושבת שלום לכולם.

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 19/03/17

שבוע 1, אימון 2
חגורה ונעליים
אימון אמצע יום עם פגישת עבודה ואח"כ ארוחה לילדים באמצע.

דד - 172.5: 7 (היה צריך להיות 8 אבל חשבתי שאני צריך 10 ונשברתי ב- 7), 8,8.

פרס 5x5: עם 85 - 5, 5, 3.5. עם 77.5 - 1x5 בלי, עם 75 - 1x5 בלי.
לאט לאט.

עזר: ללא.

קרא את שאר עדכון הלוג...

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית