הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מבצע הכל לפי הספר, למה מפתח פציעות ?

roi2314

משתמש מתחיל
69
1
נק' מוניטין:
1
69
1
היי חברים,
רציתי להתייעץ עמכם בנושא שמפריע לי בשבועיים האחרונים.
אנסה לסכם את הנקודות בצורה הקצרה ביותר.

פרטים גופניים:
גיל - 22
משקל - 88 קילו
גובה - 1.92

התחלתי להתעניין בתחום לפני כ-6 שנים בערך, מאז אני נובר וקורא בכל מקום
אפשרי. התאמנתי בתקופות קצרות כולל הפסקות גדולות. בצבא ניסיתי לקחת ברצינות אך
כל הזמן היו מקפיצים אותי ומעמידים אותי במצבים שלא אפשרו לי להתאמן ולאכול ברצינות.

אמרתי לעצמי כל הזמן שאשתחרר אכנס לאימונים בצורה הרצינית ביותר, בינתיים תרגלתי בתקופה זו
תרגילים מורכבים וקראתי המון ! קראתי את הספר של מארק ריפטו 'SS' + בערך את כל המאמרים בקילוגרם.
מתאמן על טכניקה כמו פסיכופט עד הפרטים הקטנים ביותר.

אז ככה,
ב-12.12 הכנתי תפריט של 3,113 קלוריות ו- 246 גרם חלבון ביום.
התחלתי להתאמן ב-SS ועמדתי בתפריט יום-יום.
עליתי במשקלי הרמה כמו מטוס F15i, התחלתי ב-12.12 כששקלתי 78 ק"ג.
היום חודשיים וקצת אחרי עליתי ב-10 ק"ג (שוקל 88 ק"ג כרגע), רואים תוצאות ואני לא עושה
כלל תרגילים מבודדים. די התאהבתי בתחום ה- POWERLIFTING מבצע רק תרגילים מורכבים בלי
תרגילי כוסיות ומכשירים בכלל ! לא מאמין בזה ולא מרגיש טוב עם זה.

1. תחילה התחילו לי כאבים קלים באזור המצורף בתמונה (סימנתי בעיגולים שחורים):
2953103.jpg

שיערתי לעצמי שהתופעה נגרמת ממתיחה, מכיוון ועליתי מהר מאוד במשקלים והגוף כנראה לא רגיל.
הבנתי שאני צריך להתאושש ולהתחזק אז פשוט דחפתי עוד יותר אוכל וישנתי יותר. אכן הכאבים נעלמו !
כרגע כאשר הגעתי ל-90 קילו סקוואט, בשבועיים האחרונים הכאבים הנ"ל חזרו ! בנוסף כאבים קלים בגב התחתון.
התחלתי להתאמן ביוגה ומתיחות, השקעתי במתיחות אחרי אימון ובימי מנוחה. אך מאז כל פעם שאני מנסה
לעלות במשקלים ולאתגר את עצמי עוד, אני מרגיש שהכאבים גוברים ואף מחלישים אותי. אני מוצא את עצמי רק יורד
בינתיים במשקלים כדי לא לגרום נזק.

2. בעבר נפצעתי בכתף, לא יודע להגדיר מה היה שם. לא פרקתי אותה (יצאה ולא חזרה)
אלא הרגשתי שהיא טיפה נמתחה ויצאה מהמקום. כאב טיפה יומיים וחזרתי למוטב. זה עוד היה בתיכון במשחק כדור-עף.
לא כאבה לי הכתף אף-פעם בשום תרגיל וגם עכשיו לא, עשיתי דד-ליפט של 100 ק"ג לפני כמה אימונים והרגשתי לאחר המון שנים
שוב כאילו המוט משך לי את הכתף לכיוון הרצפה כאשר הגוף עולה מעלה. אני מכווץ את כל שרירי הגב ולוקח את הכתפיים אחורה ולמטה.
מבצע טכניקה כפי שמוסבר בספר של ריפטו + סרטונים של ריפטו. לא מבין למה זה קרה, כרגע הכתף כואבת מס' ימים אך לא מגבילה.
אני יכול לבצע מתח, בנץ', לחיצה מעל הראש ושאר התרגילים ללא שום כאב. אני משער שזו גמישות יתר, אני שוב מנסה למתוח ולתרגל יוגה
על מנת לתקן פציעה זו. הורדתי באימון האחרון במשקל הדד-ליפט אך הרגשתי שאכן יש רגישות בכתף ואין תמיכה חזקה כדי שלא יקרה שוב אותו
תרחיש.

אני לא מוכן לוותר או לעצור, אך אני די בברוך.
לא הייתה לי הזדמנות לצלם, אשתדל לצלם את עצמי באימון הבא על מנת לבקר את הטכניקה.
כרגע עובדתית אני מרגיש שהגוף שלי לא מצליח להתאושש ומפתח פציעות. חשבתי על לקחת הפסקה של שבועיים
לאכול כמו חמור, לשתות כל יום מיץ תפוזים (ויטמין C) ולהתאמן ביוגה ובמתיחות.
לא ברור לי אם זה בסך הכל מתיחה או מתיחת גיד כלשהיא, או בכלל יכול להיות שהגוף לא מצליח להתאושש ועליי לעבור תוכנית
מכיוון ויש סקוואט כבד בכל אימון.

לשאלות החשובות:
1. האם מישהו עבר מקרה דומה ? איך התאוששתם והמשכתם להתקדם ?
2. האם כדי לקחת הפסקה של שבוע-שבועיים ?

לא אוהב את הרעיון של ללכת לאורתופד, מניסיון בחיים אצל רופאים. אף פעם
לא קיבלתי באמת טיפול נורמלי. זה תמיד מסתכם בפתרון מהיר ופופולרי כדי להעביר אותך
הלאה בתור. אני בחור של לרדת לליבת הבעיה ולפתור אותה בדרכים המסורתיות של בריאות הגוף
(יוגה, תזונה ואורח חיים). ידוע לי שהרופא כנראה יגיד לי להפסיק להתאמן ולהרים, להתאמן עם משקלים נמוכים
כדי לכסות את התחת שלו. זה ידוע שרופאים אינם מבינים בתחום ולא מקובל עליי לקבל פתרונות בסגנון ויתור.

סליחה שהפוסט ארוך, מצד אחד ניסיתי לקצר ככל האפשר ומצד שני רציתי לתת תמונה ברורה ואובייקטיבית
על המקרה שלי.

תודה מראש לכל נותני דעתם !

• פותח/ת השרשור
ולמה אתה כל כך בטוח שהטכניקה שלך נכונה?

אף פעם לא כתבתי שהטכניקה שלי נכונה.
כתבתי 'מתאמן על טכניקה כמו פסיכופט', בנוסף רשמתי שבאימון הבא
אצלם כדי שתוכלו לבקר. לא חושב שבנאדם שבטוח שהטכניקה שלו נכונה
יעלה סרטונים כדי שיבקרו אותו.

בכל מקרה חברים,
התגובות פה הולכות לכיוון מתנשא.
אני מחפש אנשים רציניים שניתן להתייעץ איתם, לא מסיקי מסקנות.
לא כתבתי שהתאמנתי 6 שנים, כתבתי שנכנסתי לתחום לפני 6 שנים.
דהיינו התחלתי לקרוא ולהתעניין. אני מתאמן בסך הכל חודשיים בצורה רצינית.

אני לא מתבייש שאני מרים 90 קילו סקוואט, אני בטוח שאף אחד ממכם לא התחיל עם
220 קילו.

תודה בכל מקרה לעונים.

זה היה יותר בכיוון של אולי אתה עושה משהו לא נכון, ולא שאני מתנשא מגעיל ואנחנו כולנו ליצנים ולא רציניים.

כל הכבוד על הרצינות ועל ההתמדה והנכונות להשקיע מאמצים, לקרוא ולעבוד נכון.
לגבי הבעיה שלך, תמיד ישנם שלושה חשודים: תזונה, שינה וטכניקה. אם אתה אוכל וישן כמו שצריך (וזה אם רציני, כי להרבה נדמה שהם אוכלים המון חלבון וקלוריות אבל אחרי ספירה מסתבר שהם ממש לא שם, וללא מעט אנשים יש בעיות שינה שגורמות לשינה שלהם להיות קלה, מעייפת ולא בריאה שזה דבר שאפשר לבדוק במעבדת שינה אם אתה מרגיש מותש אחרי השינה) - ואם אתה בטוח שהטכניקה מושלמת (עוד אם רציני, כדאי להעלות סרטונים) - אז בהחלט, קח לך שבוע-שבועיים קלים מאד, עם אימונים במבנה SS בלי תרגילי עזר ובמשקלים קלים, ותתאושש. תתחיל עם משקלי עבודה של 50 אחוז, תעשה שני אימונים כאלה ותראה שאתה מרגיש טוב, תעלה ל-60 וחוזר חלילה.

• פותח/ת השרשור
כל הכבוד על הרצינות ועל ההתמדה והנכונות להשקיע מאמצים, לקרוא ולעבוד נכון.
לגבי הבעיה שלך, תמיד ישנם שלושה חשודים: תזונה, שינה וטכניקה. אם אתה אוכל וישן כמו שצריך (וזה אם רציני, כי להרבה נדמה שהם אוכלים המון חלבון וקלוריות אבל אחרי ספירה מסתבר שהם ממש לא שם, וללא מעט אנשים יש בעיות שינה שגורמות לשינה שלהם להיות קלה, מעייפת ולא בריאה שזה דבר שאפשר לבדוק במעבדת שינה אם אתה מרגיש מותש אחרי השינה) - ואם אתה בטוח שהטכניקה מושלמת (עוד אם רציני, כדאי להעלות סרטונים) - אז בהחלט, קח לך שבוע-שבועיים קלים מאד, עם אימונים במבנה SS בלי תרגילי עזר ובמשקלים קלים, ותתאושש. תתחיל עם משקלי עבודה של 50 אחוז, תעשה שני אימונים כאלה ותראה שאתה מרגיש טוב, תעלה ל-60 וחוזר חלילה.

באימון הבא אצלם טכניקה לביקורת.
בנוסף מצרף כאן את התפריט שלי, אני עומד בה בכל יום ולא מפספס ארוחות.
3463855.png

כוס וחצי אורז = שתי כוסות לא הספקתי לשנות בתפריט.
כרגע התחלתי להוסיף גם אוראו לתפריט.

אני לא יכול לישון יותר מ-7 שעות, ולפעמים גם זה נפצר ממני ואני ישן רק 6.
אני חי בצורה עצמאית וקם מוקדם לעבוד, אין לי זמן כדי ללכת לישון כל כך מוקדם בשביל להגיע ל-8 שעות שינה.
אני ישן טוב ולא מאמין שזו בעיית שינה, תמיד החבר'ה צוחקים עליי שאני נרדם בדקה ויכול לישון חודשים.

בכל מקרה,
בכל זאת אתן שוב דגש על אוכל, שינה וטכניקה.
אני אעבוד כרגע עם משקלים קלים, ואתאמן על מתיחות.
אני בטוח שהטכניקה שלי לא מושלמת אבל אני חושב שהיא טובה.
הדבר היחיד שלפעמים אני מרגיש הוא אולי קשת גדולה מדי בגב התחתון ואני
עובד על זה. אעלה סרטונים ותתנו את דעתכם.

תודה רבה !

אין פה מספיק אוכל ל SS.
מה גם שאתה די גבוה וצורך יותר אנרגיה.
למה לשתות סוכר ענבים עם שייק?
למה אתה לא צורך בשר אדום?

כל הכבוד על הרצינות. אבל חלק מהרצינות שלך יהיה להתחיל לאכול כמו שצריך (אתה ממש רחוק מזה), להעלות לפה את התוכנית שלך, ולבדוק את הטכניקה שלך בפורום או עם מדריך רציני (דחוף, כי כאבים במשקלים כמו שלך עם מבנה גוף כמו שלך זה בסבירות גבוהה טכניקה לא נכונה). את כל זה תעשה תוך כדי ריסט של 10% (אל תפסיק לשבועיים...).

• פותח/ת השרשור
היי חברים,
תודה רבה על העזרה והתגובות.
לבקשתכם מצרף סרטונים של התרגילים:
סקוואט, דדליפט, לחיצה מעל הראש ובנץ'.

** ביקשתי מהחבר שצילם שיקפיד לצלם את הסט-אפ.
לצערי עכשיו גיליתי שלא צילם הסט-אפ בתרגילים בנץ' ולחיצה מעל הראש.
בנץ - לחצתי עם הרגליים את התחת לכיוון החזה ואת השכמות כיווצתי לכיוון אמצע הגב.
לחיצה מעל הראש - הכנסתי את כפות היידים פנימה כמו שריפטו מסביר, כדי שהמשקל ישב בקו ישר לאמה ולא על כף היד.

סקוואט:

*ידוע לי שאין צורך ללכת כל כך הרבה אחורה אלא מספיק צד אחורה וצד הצידה,
הלכתי כדי שהמוטות לא יפריעו לכם לראות את כל התנועה.

לחיצה מעל הראש:

בנץ':

דדליפט:

אין פה מספיק אוכל ל SS.
מה גם שאתה די גבוה וצורך יותר אנרגיה.
למה לשתות סוכר ענבים עם שייק?
למה אתה לא צורך בשר אדום?

שים לב כי אני שותה ליטר חלב בכל יום בנוסף.
כמה קלוריות אני אמור לאכול ?
ה-BMR שלי הוא 2,089 , כלומר כרגע אני אוכל 1,000 קלוריות יותר.
אם זה לא מספיק אני אוסיף.

אני צורך סוכר ענבים כי זה מקור טוב של פחמימה ותוספת קלוריות, זה נוח וקל.
אני דוחף כמה שיותר איפה שניתן, האם זו טעות להוסיף סוכר ענבים ?

אין לי בעיה לצרוך בשר אדום, קרה לי המון פעמים שהחלפתי את ארוחת הערב בהמבורגר
גדול ועוד. פשוט נוח לי לקנות חזה עוף ולהכין. אתה ממליץ לקנות בשר אדום ?

כל הכבוד על הרצינות. אבל חלק מהרצינות שלך יהיה להתחיל לאכול כמו שצריך (אתה ממש רחוק מזה), להעלות לפה את התוכנית שלך, ולבדוק את הטכניקה שלך בפורום או עם מדריך רציני (דחוף, כי כאבים במשקלים כמו שלך עם מבנה גוף כמו שלך זה בסבירות גבוהה טכניקה לא נכונה). את כל זה תעשה תוך כדי ריסט של 10% (אל תפסיק לשבועיים...).

כמה רחוק אני מלאכול כמו שצריך ? אם כרגע אני צורך 3,113 קלוריות.
התוכנית שלי היא SS. העלאתי סרטונים לבקשתכם.
אני לא מפסיק להתאמן לעצתכם, אלא כרגע אני מתאמן עם משקלים קלים ומתאושש. ברגע
שארגיש טוב אתחיל עם 50% משקל ואעלה לאט לאט במשקלים.

שוב תודה רבה לכולם !

מניסיון אלף קל מעל התצרוכת היומית לא מספיק בכלל ל as.
אם אני לא אוכל כמה ימים בשר אדום אני מרגיש חלש, ממליץ על הרבה בשר אדום, כמה שיותר שמן.
סוכר ענבים, לא באמת אוכל, אתה סתם מפציץ את הגוף בפחמימה, עדיף שתאכל משהו אחר במקום, אתה לא מרגיש סחרחורת אחרי שאתה שותה את זה?

כדאי לבדוק את ''מתחילים בתזונה ואימונים''. יש שם גם הרבה מידע שכדאי לעבור עליו.​

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מניסיון אלף קל מעל התצרוכת היומית לא מספיק בכלל ל as.
אם אני לא אוכל כמה ימים בשר אדום אני מרגיש חלש, ממליץ על הרבה בשר אדום, כמה שיותר שמן.
סוכר ענבים, לא באמת אוכל, אתה סתם מפציץ את הגוף בפחמימה, עדיף שתאכל משהו אחר במקום, אתה לא מרגיש סחרחורת אחרי שאתה שותה את זה?

כמה עליי לאכול ? 4,000 קלוריות ? 4,500 אלף קלוריות ?
בנוגע לבשר אדום אתחיל לקנות ולבשל זה שטויות, אין לי בעיה.
בנושא סוכר הענבים, אני מרגיש רגיל לחלוטין אחרי שאני שותה. ואני שותה שתי סקופים ביום.
האם זה רע לדחוף פחמימה ? כרגע אני משתדל לדחוף כמה שיותר פסטה ואורז.

כדאי לבדוק את ''מתחילים בתזונה ואימונים''. יש שם גם הרבה מידע שכדאי לעבור עליו.​

הכוונה היא ללינקייה ?

תודה חברים !

ממש לא מסכים עם כל מה שאומרים שמעל ל-1000 קלוריות נוספות זה לא מספיק להתאושש, כל עוד אתה ממשיך להעלות במשקלים ובמשקל גוף סימן שאתה מקבל מספיק קלוריות, לגוף אין מה לעשות באמת עם עודף ללא הגבלה של קלוריות
לדעתי הכאב באגן נובע מאיך שאתה מבצע את הסקוואט, והכאב בכתף מאיך שאתה מבצע את הפרס
בסקוואט כל המשקל נשען על האגן כי אין כמעט תזוזת קרסול ונדידה קדימה של הברך, אז שרירים מייצבים מתאמצים מאוד
בפרס המרפקים מאוד מאחורה, וזה גורם לתנועה לא יעילה במהלך הפרס, אולי זה מגרה את הפציעה

ממש לא מסכים עם כל מה שאומרים שמעל ל-1000 קלוריות נוספות זה לא מספיק להתאושש, כל עוד אתה ממשיך להעלות במשקלים ובמשקל גוף סימן שאתה מקבל מספיק קלוריות, לגוף אין מה לעשות באמת עם עודף ללא הגבלה של קלוריות
לדעתי הכאב באגן נובע מאיך שאתה מבצע את הסקוואט, והכאב בכתף מאיך שאתה מבצע את הפרס
בסקוואט כל המשקל נשען על האגן כי אין כמעט תזוזת קרסול ונדידה קדימה של הברך, אז שרירים מייצבים מתאמצים מאוד
בפרס המרפקים מאוד מאחורה, וזה גורם לתנועה לא יעילה במהלך הפרס, אולי זה מגרה את הפציעה

היי תודה
לפי מה שאני מכיר הקרסול לא צריך לזוז והברך לא צריכה לנדוד קדימה. בגלל זה ריפטו תמיד מזהיר מלקיחת האגן קדימה, כי כשהאגן הולך קדימה כך גם הברכיים. כלומר זה טבעי שהמייצבים עובדים חזק ויעבור עם הזמן ? או שהתכוונת שהתנועה שגויה ? תקן אותי אם אני טועה.

אני מזכיר כי אין לי כאבי כתפיים כלל בכל התרגילים, רק בדדליפט עם משקל פעם אחת הרגשתי שהכתף טיפה יוצאת והיו לי כאבים כמה ימים שנעלמו. זה קרה לי בעבר אני מאמין שאני צריך לחזק שם את כל המייצבים.
אעבוד על שליחת מרפקים קדימה.

היי תודה
לפי מה שאני מכיר הקרסול לא צריך לזוז והברך לא צריכה לנדוד קדימה. בגלל זה ריפטו תמיד מזהיר מלקיחת האגן קדימה, כי כשהאגן הולך קדימה כך גם הברכיים. כלומר זה טבעי שהמייצבים עובדים חזק ויעבור עם הזמן ? או שהתכוונת שהתנועה שגויה ? תקן אותי אם אני טועה.
זה לא שלא צריכה להיות תנועה, פשוט צריכה להיות מעט תנועה, בטוח יותר מזה, פלוס מינוס שהברכיים יגיעו לקצות האצבעות

אני מזכיר כי אין לי כאבי כתפיים כלל בכל התרגילים, רק בדדליפט עם משקל פעם אחת הרגשתי שהכתף טיפה יוצאת והיו לי כאבים כמה ימים שנעלמו. זה קרה לי בעבר אני מאמין שאני צריך לחזק שם את כל המייצבים.
אעבוד על שליחת מרפקים קדימה.
יכול להיות גם שיש לך חוסר איזון חזה-גב, או מייצבי כתף חלשים
תוסיף לאימון שלך face pulls ותרגילי גב במידה ואין

זה לא שלא צריכה להיות תנועה, פשוט צריכה להיות מעט תנועה, בטוח יותר מזה, פלוס מינוס שהברכיים יגיעו לקצות האצבעות

יכול להיות גם שיש לך חוסר איזון חזה-גב, או מייצבי כתף חלשים
תוסיף לאימון שלך face pulls ותרגילי גב במידה ואין

בנוגע לסקוואט אתה צודק, עכשיו אני באמת שם לב שאני יושב מאוד אחורה. אני יכול לקחת טיפה קדימה.

בנושא הגב אני עושה מתח עם משקל במקום פאור-קלין.
כרגע על 12.5 קילו 5*3.

לדעתי אתה צריך לאכול כמה שיותר, אק ככה עלה לי הסקוואט, בסביבות 6 אלף קלוריות, גם משקל הגוף עלה יפה, כמעט ללא שומן, אני קטוגני.
אמנם אני לא אוכל פחמימות בכלל, אבל שייק חלבון עם חצי ליטר שמנת מתוקה היה יושב קבוע.
הייתי מעיף את הסוכר ענבים ואוכל משהו נורמלי במקום רק אני חושב על מתיקות של הדבר הזה ויש לי בחילות

לבקשתכם מצרף סרטונים של התרגילים:
סקוואט, דדליפט, לחיצה מעל הראש ובנץ'.
יש על מה לעבוד בטכניקה, רוב הדברים האנשים פה כיסו. הדבר הכי בולט זה המרפקים המשוכים לאחור בפרס.
לגבי הבעיה שדיברת עליה בהודעה הראשונה, זה נשמע כמו Hip Impingement.
תראה את הסרטון הבא ותתקן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית