היי חברים,
רציתי להתייעץ עמכם בנושא שמפריע לי בשבועיים האחרונים.
אנסה לסכם את הנקודות בצורה הקצרה ביותר.
פרטים גופניים:
גיל - 22
משקל - 88 קילו
גובה - 1.92
התחלתי להתעניין בתחום לפני כ-6 שנים בערך, מאז אני נובר וקורא בכל מקום
אפשרי. התאמנתי בתקופות קצרות כולל הפסקות גדולות. בצבא ניסיתי לקחת ברצינות אך
כל הזמן היו מקפיצים אותי ומעמידים אותי במצבים שלא אפשרו לי להתאמן ולאכול ברצינות.
אמרתי לעצמי כל הזמן שאשתחרר אכנס לאימונים בצורה הרצינית ביותר, בינתיים תרגלתי בתקופה זו
תרגילים מורכבים וקראתי המון ! קראתי את הספר של מארק ריפטו 'SS' + בערך את כל המאמרים בקילוגרם.
מתאמן על טכניקה כמו פסיכופט עד הפרטים הקטנים ביותר.
אז ככה,
ב-12.12 הכנתי תפריט של 3,113 קלוריות ו- 246 גרם חלבון ביום.
התחלתי להתאמן ב-SS ועמדתי בתפריט יום-יום.
עליתי במשקלי הרמה כמו מטוס F15i, התחלתי ב-12.12 כששקלתי 78 ק"ג.
היום חודשיים וקצת אחרי עליתי ב-10 ק"ג (שוקל 88 ק"ג כרגע), רואים תוצאות ואני לא עושה
כלל תרגילים מבודדים. די התאהבתי בתחום ה- POWERLIFTING מבצע רק תרגילים מורכבים בלי
תרגילי כוסיות ומכשירים בכלל ! פנאט של אולד-סקול.
1. תחילה התחילו לי כאבים קלים באזור המצורף בתמונה (סימנתי בעיגולים שחורים):
שיערתי לעצמי שהתופעה נגרמת ממתיחה, מכיוון ועליתי מהר מאוד במשקלים והגוף כנראה לא רגיל.
הבנתי שאני צריך להתאושש ולהתחזק אז פשוט דחפתי עוד יותר אוכל וישנתי יותר. אכן הכאבים נעלמו !
כרגע כאשר הגעתי ל-90 קילו סקוואט, בשבועיים האחרונים הכאבים הנ"ל חזרו ! בנוסף כאבים קלים בגב התחתון.
התחלתי להתאמן ביוגה ומתיחות, השקעתי במתיחות אחרי אימון ובימי מנוחה. אך מאז כל פעם שאני מנסה
לעלות במשקלים ולאתגר את עצמי עוד, אני מרגיש שהכאבים גוברים ואף מחלישים אותי. אני מוצא את עצמי רק יורד
בינתיים במשקלים כדי לא לגרום נזק.
2. בעבר נפצעתי בכתף, לא יודע להגדיר מה היה שם. לא פרקתי אותה (יצאה ולא חזרה)
אלא הרגשתי שהיא טיפה נמתחה ויצאה מהמקום. כאב טיפה יומיים וחזרתי למוטב. זה עוד היה בתיכון במשחק כדור-עף.
לא כאבה לי הכתף אף-פעם בשום תרגיל וגם עכשיו לא, עשיתי דד-ליפט של 100 ק"ג לפני כמה אימונים והרגשתי לאחר המון שנים
שוב כאילו המוט משך לי את הכתף לכיוון הרצפה כאשר הגוף עולה מעלה. אני מכווץ את כל שרירי הגב ולוקח את הכתפיים אחורה ולמטה.
מבצע טכניקה כפי שמוסבר בספר של ריפטו + סרטונים של ריפטו. לא מבין למה זה קרה, כרגע הכתף כואבת מס' ימים אך לא מגבילה.
אני יכול לבצע מתח, בנץ', לחיצה מעל הראש ושאר התרגילים ללא שום כאב. אני משער שזו גמישות יתר, אני שוב מנסה למתוח ולתרגל יוגה
על מנת לתקן פציעה זו. הורדתי באימון האחרון במשקל הדד-ליפט אך הרגשתי שאכן יש רגישות בכתף ואין תמיכה חזקה כדי שלא יקרה שוב אותו
תרחיש.
אני לא מוכן לוותר או לעצור, אך אני די בברוך.
לא הייתה לי הזדמנות לצלם, אשתדל לצלם את עצמי באימון הבא על מנת לבקר את הטכניקה.
כרגע עובדתית אני מרגיש שהגוף שלי לא מצליח להתאושש ומפתח פציעות. חשבתי על לקחת הפסקה של שבועיים
לאכול כמו חמור, לשתות כל יום מיץ תפוזים (ויטמין C) ולהתאמן ביוגה ובמתיחות.
לא ברור לי אם זה בסך הכל מתיחה או מתיחת גיד כלשהיא, או בכלל יכול להיות שהגוף לא מצליח להתאושש ועליי לעבור תוכנית
מכיוון ויש סקוואט כבד בכל אימון.
לשאלות החשובות:
1. האם מישהו עבר מקרה דומה ? איך התאוששתם והמשכתם להתקדם ?
2. האם כדי לקחת הפסקה של שבוע-שבועיים ?
לא אוהב את הרעיון של ללכת לאורתופד, מניסיון בחיים אצל רופאים. אף פעם
לא קיבלתי באמת טיפול נורמלי. זה תמיד מסתכם בפתרון מהיר ופופולרי כדי להעביר אותך
הלאה בתור. אני בחור של לרדת לליבת הבעיה ולפתור אותה בדרכים המסורתיות של בריאות הגוף
(יוגה, תזונה ואורח חיים). ידוע לי שהרופא כנראה יגיד לי להפסיק להתאמן ולהרים, להתאמן עם משקלים נמוכים
כדי לכסות את התחת שלו. זה ידוע שרופאים אינם מבינים בתחום ולא מקובל עליי לקבל פתרונות בסגנון ויתור.
סליחה שהפוסט ארוך, מצד אחד ניסיתי לקצר ככל האפשר ומצד שני רציתי לתת תמונה ברורה ואובייקטיבית
על המקרה שלי.
תודה מראש לכל נותני דעתם !
רציתי להתייעץ עמכם בנושא שמפריע לי בשבועיים האחרונים.
אנסה לסכם את הנקודות בצורה הקצרה ביותר.
פרטים גופניים:
גיל - 22
משקל - 88 קילו
גובה - 1.92
התחלתי להתעניין בתחום לפני כ-6 שנים בערך, מאז אני נובר וקורא בכל מקום
אפשרי. התאמנתי בתקופות קצרות כולל הפסקות גדולות. בצבא ניסיתי לקחת ברצינות אך
כל הזמן היו מקפיצים אותי ומעמידים אותי במצבים שלא אפשרו לי להתאמן ולאכול ברצינות.
אמרתי לעצמי כל הזמן שאשתחרר אכנס לאימונים בצורה הרצינית ביותר, בינתיים תרגלתי בתקופה זו
תרגילים מורכבים וקראתי המון ! קראתי את הספר של מארק ריפטו 'SS' + בערך את כל המאמרים בקילוגרם.
מתאמן על טכניקה כמו פסיכופט עד הפרטים הקטנים ביותר.
אז ככה,
ב-12.12 הכנתי תפריט של 3,113 קלוריות ו- 246 גרם חלבון ביום.
התחלתי להתאמן ב-SS ועמדתי בתפריט יום-יום.
עליתי במשקלי הרמה כמו מטוס F15i, התחלתי ב-12.12 כששקלתי 78 ק"ג.
היום חודשיים וקצת אחרי עליתי ב-10 ק"ג (שוקל 88 ק"ג כרגע), רואים תוצאות ואני לא עושה
כלל תרגילים מבודדים. די התאהבתי בתחום ה- POWERLIFTING מבצע רק תרגילים מורכבים בלי
תרגילי כוסיות ומכשירים בכלל ! פנאט של אולד-סקול.
1. תחילה התחילו לי כאבים קלים באזור המצורף בתמונה (סימנתי בעיגולים שחורים):
שיערתי לעצמי שהתופעה נגרמת ממתיחה, מכיוון ועליתי מהר מאוד במשקלים והגוף כנראה לא רגיל.
הבנתי שאני צריך להתאושש ולהתחזק אז פשוט דחפתי עוד יותר אוכל וישנתי יותר. אכן הכאבים נעלמו !
כרגע כאשר הגעתי ל-90 קילו סקוואט, בשבועיים האחרונים הכאבים הנ"ל חזרו ! בנוסף כאבים קלים בגב התחתון.
התחלתי להתאמן ביוגה ומתיחות, השקעתי במתיחות אחרי אימון ובימי מנוחה. אך מאז כל פעם שאני מנסה
לעלות במשקלים ולאתגר את עצמי עוד, אני מרגיש שהכאבים גוברים ואף מחלישים אותי. אני מוצא את עצמי רק יורד
בינתיים במשקלים כדי לא לגרום נזק.
2. בעבר נפצעתי בכתף, לא יודע להגדיר מה היה שם. לא פרקתי אותה (יצאה ולא חזרה)
אלא הרגשתי שהיא טיפה נמתחה ויצאה מהמקום. כאב טיפה יומיים וחזרתי למוטב. זה עוד היה בתיכון במשחק כדור-עף.
לא כאבה לי הכתף אף-פעם בשום תרגיל וגם עכשיו לא, עשיתי דד-ליפט של 100 ק"ג לפני כמה אימונים והרגשתי לאחר המון שנים
שוב כאילו המוט משך לי את הכתף לכיוון הרצפה כאשר הגוף עולה מעלה. אני מכווץ את כל שרירי הגב ולוקח את הכתפיים אחורה ולמטה.
מבצע טכניקה כפי שמוסבר בספר של ריפטו + סרטונים של ריפטו. לא מבין למה זה קרה, כרגע הכתף כואבת מס' ימים אך לא מגבילה.
אני יכול לבצע מתח, בנץ', לחיצה מעל הראש ושאר התרגילים ללא שום כאב. אני משער שזו גמישות יתר, אני שוב מנסה למתוח ולתרגל יוגה
על מנת לתקן פציעה זו. הורדתי באימון האחרון במשקל הדד-ליפט אך הרגשתי שאכן יש רגישות בכתף ואין תמיכה חזקה כדי שלא יקרה שוב אותו
תרחיש.
אני לא מוכן לוותר או לעצור, אך אני די בברוך.
לא הייתה לי הזדמנות לצלם, אשתדל לצלם את עצמי באימון הבא על מנת לבקר את הטכניקה.
כרגע עובדתית אני מרגיש שהגוף שלי לא מצליח להתאושש ומפתח פציעות. חשבתי על לקחת הפסקה של שבועיים
לאכול כמו חמור, לשתות כל יום מיץ תפוזים (ויטמין C) ולהתאמן ביוגה ובמתיחות.
לא ברור לי אם זה בסך הכל מתיחה או מתיחת גיד כלשהיא, או בכלל יכול להיות שהגוף לא מצליח להתאושש ועליי לעבור תוכנית
מכיוון ויש סקוואט כבד בכל אימון.
לשאלות החשובות:
1. האם מישהו עבר מקרה דומה ? איך התאוששתם והמשכתם להתקדם ?
2. האם כדי לקחת הפסקה של שבוע-שבועיים ?
לא אוהב את הרעיון של ללכת לאורתופד, מניסיון בחיים אצל רופאים. אף פעם
לא קיבלתי באמת טיפול נורמלי. זה תמיד מסתכם בפתרון מהיר ופופולרי כדי להעביר אותך
הלאה בתור. אני בחור של לרדת לליבת הבעיה ולפתור אותה בדרכים המסורתיות של בריאות הגוף
(יוגה, תזונה ואורח חיים). ידוע לי שהרופא כנראה יגיד לי להפסיק להתאמן ולהרים, להתאמן עם משקלים נמוכים
כדי לכסות את התחת שלו. זה ידוע שרופאים אינם מבינים בתחום ולא מקובל עליי לקבל פתרונות בסגנון ויתור.
סליחה שהפוסט ארוך, מצד אחד ניסיתי לקצר ככל האפשר ומצד שני רציתי לתת תמונה ברורה ואובייקטיבית
על המקרה שלי.
תודה מראש לכל נותני דעתם !