הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתח או פולי עליון

ivar the boneless

משתמש מתחיל
248
36
נק' מוניטין:
16
248
36
במכון שלנו שמו פולי עליון עם 2 כבלים , מה שאומר שהמייצבים עובדים פחות , רציתי לדעת האם אפשר להסתמך רק על תרגילי מתח בשביל לקבל גב גדול וחזק ? , מתח באחיזות שונות , החיסרון הוא שאחרי 4 סטים של מתח בטווח 8-9 חזרות הגב מתעייף וצריך להוריד את המשקל (מה שלא ניתן לעשות כשמדובר במשקל גוף) ובסטים הבאים טווח התנועה מצטמצם בהרבה וגם טווח החזרות

בשביל גב גדול וחזק אין צורך להגיע ל-4x8. אם תעשה צ'ין אפס (עדיף) או מתח רגיל 3x5 פעמיים בשבוע, בתוספת משקל שמתקדם פעם בשבוע, תקבל תוצאה יותר טובה.

במכון שלנו שמו פולי עליון עם 2 כבלים , מה שאומר שהמייצבים עובדים פחות , רציתי לדעת האם אפשר להסתמך רק על תרגילי מתח בשביל לקבל גב גדול וחזק ? , מתח באחיזות שונות , החיסרון הוא שאחרי 4 סטים של מתח בטווח 8-9 חזרות הגב מתעייף וצריך להוריד את המשקל (מה שלא ניתן לעשות כשמדובר במשקל גוף) ובסטים הבאים טווח התנועה מצטמצם בהרבה וגם טווח החזרות
אם יש אפשרות למתח זה הכי טוב, תמיד.
מצטרף להמלצה על צ'ין אפס.

בשלב מאוחר יותר תוכל להוסיף פולי עליון/ חתירה כתרגיל עזר, אבל מתח לבד יספק את העבודה.

אפשר לשאול למה ציין אפס אם ממילא בדכ מבודדים יד קדמית עם כפיפות מרפקים? ולמה פעמיים בשבוע ולא שלוש?

אפשר לשאול למה ציין אפס אם ממילא בדכ מבודדים יד קדמית עם כפיפות מרפקים? ולמה פעמיים בשבוע ולא שלוש?
אתה יכול לגוון, אבל צ'ין אפס מערב את הבייספס ומאפשר לך למשוך את עצמך עם יותר משקל עליך (או לבצע יותר חזרות), כך שאם העבודה על הטרפזים והרחב גבי זהה אני לא רואה חיסרון בצ'ין אפס.
לא כתבתי כמה פעמים בשבוע.

• פותח/ת השרשור
לפי התוכנית שלי אני עושה מתח ב4 אחיזות שונות , צ'ין אפס נמצאת בניהם , בכל אחיזה אני עושה 2 סטים , סך 8 סטים של מתח , עשיתי את זה היום והגב שלי שרף כפי שלא שרף מעולם באימון עם פולי , אני מקפיד לעשות את החזרות נורא לאט ולהעזר רק בגב , בלי קפיצות ובלי "ציטים" אבל כתוצאה מכך טווח התנועה קצת יותר נמוך וגם טווח החזרות
אני לא נוהג לרדת עד הסוף אף פעם במתח , יורד קצת מעט לפי ישור ידיים מלא

התוכנית שלי לגב :

2 סטים מתח אחיזה סופר רחבה
2 סטים מתח אחיזה רחבה
2 סטים צין אפס אחיזה רחבה
2 סטים מתח אחיזה נטרלית ( אחיזה צרה , 2 מוטות מקבילים )
4 סטים פולי תחתון חתירה
איך לדעת מתי אפשר להוסיף משקל למתח ?

איך לדעת מתי אפשר להוסיף משקל למתח ?
כל הסלט באימון אחד מיותר.
או שתעשה פעם צין אפס פעם פול אפס או שתישאר עם סוג אחד וזהו .
תוסיף משקל במתח כשאתה עושה 10-12 חזרות מ.ג לדעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית