הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית להתקדמות בדדליפט ללא סקוואט

m0stMuscular

משתמש קבוע
1,425
188
נק' מוניטין:
231
1,425
188
נפצעתי בhip flexor ולכן אני לא יכול לעשות סקוואט בנתיים, דדליפט לא כואב אבל אז הייתי רוצה לנצל את התקופה הזאת להשקיע בהתקדמות שלו,

למישהו יש תוכנית עם התקדמות שבועית שתעבוד?
@MasterSplitter @MikeRozner

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לנסות טקסס, פשוט במקום הסקוואט שים דדליפט.
זה לא יפצע אותי או משהו כזה ?
ואיך לסדר אם זה עם האחוזים של הנפח יחסית לעצימות ? וכדאי להוסיף איזה פשיטה במכונה בשביל קוודס או משהו ?

• פותח/ת השרשור
למה שזה יפצע אותך?

לגבי האחוזים לא בטוח, @White Walker עשה ככה אולי הוא יוכל לעזור.
לא יודע לא ראיתי שהתופעה של טקסס דדליפט נפוצה,
וכדאי להוסיף עוד תרגילים לרגליים ? אם כן איפה ?

נפצעתי בhip flexor ולכן אני לא יכול לעשות סקוואט בנתיים, דדליפט לא כואב אבל אז הייתי רוצה לנצל את התקופה הזאת להשקיע בהתקדמות שלו,

למישהו יש תוכנית עם התקדמות שבועית שתעבוד?
@MasterSplitter @MikeRozner
מאחר וכנראה שאיבחנת את עצמך ואתה לא יודע באמת איזה מגבלות יש לך או אין לך קצת קשה לתת המלצות

• פותח/ת השרשור
מתי הספקת להיפצע
היה לי שם כאבים ממזמן שהיו עוברים בחימום ולפני שבוע היה שם כאב חד מאוד ובלתי נסבל אז פשוט חדלתי את הסקוואט באותו יום ולוקח הפסקה מסקוואט
מאחר וכנראה שאיבחנת את עצמך ואתה לא יודע באמת איזה מגבלות יש לך או אין לך קצת קשה לתת המלצות
כואב לי בשריר שנקרא hip flexor מחיפוש קל באינטרנט (בשתי הרגליים - זה השריר שליד המפשעה כזה) , זה כואב כשאני מבצע את הבאונס בסקוואט , מן דקירה כזאת שם
בדדליפט לא מרגיש את זה בכלל
לרוץ וזה אין לי בעיה זה כואב נטו בבאונס למטה בסקוואט אפילו במשקל גוף

נערך לאחרונה:
היה לי שם כאבים ממזמן שהיו עוברים בחימום ולפני שבוע היה שם כאב חד מאוד ובלתי נסבל אז פשוט חדלתי את הסקוואט באותו יום ולוקח הפסקה מסקוואט

כואב לי בשריר שנקרא hip flexor מחיפוש קל באינטרנט (בשתי הרגליים - זה השריר שליד המפשעה כזה) , זה כואב כשאני מבצע את הבאונס בסקוואט , מן דקירה כזאת שם
בדדליפט לא מרגיש את זה בכלל
לרוץ וזה אין לי בעיה זה כואב נטו בבאונס למטה בסקוואט אפילו במשקל גוף
כמו שאמרתי בהתחלה איבחנת את עצמך (ללא ידע) ולכן זה חסר תועלת. Hip flexor זה לא שריר. גש לאורטופד / פיזיותרפיסט לאבחון.

מאמין שאתה מתכוון לilio psoas אבל בכל מקרה מייק צודק, להתעלם מהעניין ופשוט לחכות שזה יעבור מעצמו לא תמיד עוזר בעיקר שמדובר באיזור רגיש אז כן שווה לך לקבל אבחון נורמלי.

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרתי בהתחלה איבחנת את עצמך (ללא ידע) ולכן זה חסר תועלת. Hip flexor זה לא שריר. גש לאורטופד / פיזיותרפיסט לאבחון.
נכון , אני לא יודע מה יש לי בדיוק אבל מה זה משנה ? כאילו שאם הייתי יודע הייתי יכול לפתור את הבעיה

מאמין שאתה מתכוון לilio psoas אבל בכל מקרה מייק צודק, להתעלם מהעניין ופשוט לחכות שזה יעבור מעצמו לא תמיד עוזר בעיקר שמדובר באיזור רגיש אז כן שווה לך לקבל אבחון נורמלי.
מה יעזור לי ללכת לאורתופד , הוא פשוט יגיד לי לא להתאמן

לעשות פעמיים דדליפט בשבוע (בטקסס) לא ישרוף אותי ? שמעתי דיבור על זה בפורום

נכון , אני לא יודע מה יש לי בדיוק אבל מה זה משנה ? כאילו שאם הייתי יודע הייתי יכול לפתור את הבעיה

מה יעזור לי ללכת לאורתופד , הוא פשוט יגיד לי לא להתאמן

לעשות פעמיים דדליפט בשבוע (בטקסס) לא ישרוף אותי ? שמעתי דיבור על זה בפורום

סביר להניח שאורטופד לא יעזור לך ובאמת יגיד לך לא להתאמן, יעזור לך לדעת מה בידיוק הפציעה ע"י אבחון של פיזיותרפיסט ספורט כדי לדעת לעשות את ההתאמות בתוכנית אימונים שלך.

אני חושב שהאופציה של ללכת להיבדק ולקבל המלצות ע"י איש מקצוע מתאים היא האופציה העדיפה אבל אם אתה מתעקש אז כן להתאמן מסביב לכאב זה כנראה הפיתרון השני (ולקוות שהכאב יעבור מעצמו, וגם לא יחזור בהמשך) ואתה יכול לנסות טקסס עם דגש על דדליפט

אני חייב להבין משהו,
כשאתם אומרים "נפצעתי", אתם מתכוונים לקרע בשריר - כזה שמשאיר אחריו שט"ד פנימי ענק? או כשקצת כואב שם אז זה פציעה?

היה לי את מה שאתה מתאר כאן בתחילת 2015, זו הסיבה שבאותה תקופה העלאתי לכאן רק דדליפטים.
מתיחות לכופפי הירך (איליו פסואס, רקטוס פמוריס) ואפילו לפושטי ברך (קוואדס) עזרו לי לחזור לסקוואט נורמלי.

אם הייתה אבחנה אפשר היה להכווין מבחינת האימון

• פותח/ת השרשור
אני חייב להבין משהו,
כשאתם אומרים "נפצעתי", אתם מתכוונים לקרע בשריר - כזה שמשאיר אחריו שט"ד פנימי ענק? או כשקצת כואב שם אז זה פציעה?

היה לי את מה שאתה מתאר כאן בתחילת 2015, זו הסיבה שבאותה תקופה העלאתי לכאן רק דדליפטים.
מתיחות לכופפי הירך (איליו פסואס, רקטוס פמוריס) ואפילו לפושטי ברך (קוואדס) עזרו לי לחזור לסקוואט נורמלי.
אני עושה מתיחות כל יום זה לא כזה עוזר,
היה לי את זה בקטנה וזה היה עובר בחימום כשעשיתי LB , לאחר מכן לא התאמנתי חודשיים בגלל פציעה בכתף , הכאבים עברו , חזרתי להתאמן עם פרונט סקוואט (בגלל הכתף) והכאבים חזרו אחרי חודש בערך ככה שזה סוג של כרוני

איך התאמנת במהלך הפציעה ? עשית לג פרס וכאלה ?

אני עושה מתיחות כל יום זה לא כזה עוזר,
היה לי את זה בקטנה וזה היה עובר בחימום כשעשיתי LB , לאחר מכן לא התאמנתי חודשיים בגלל פציעה בכתף , הכאבים עברו , חזרתי להתאמן עם פרונט סקוואט (בגלל הכתף) והכאבים חזרו אחרי חודש בערך ככה שזה סוג של כרוני

איך התאמנת במהלך הפציעה ? עשית לג פרס וכאלה ?
אני לא קורא לזה פציעה, לא כל כאב זה פציעה.
בזמן שהיו לי הכאבים הללו, עשיתי רק דדליפט והתנזרתי מסקוואט חודש בערך. גם בלג פרס זה מורגש.

• פותח/ת השרשור
אני לא קורא לזה פציעה, לא כל כאב זה פציעה.
בזמן שהיו לי הכאבים הללו, עשיתי רק דדליפט והתנזרתי מסקוואט חודש בערך. גם בלג פרס זה מורגש.
לא ניסיתי לג פרס , סיכוי לא רע שזה מורגש שם
פשיטה במכונה עשית ?

מנסיון רע ומר עם האיזור - ממליץ בחום ללכת לפיזיותרפיסט ספורט.
אורטופד כמו שאמרו סיכוי סביר שלא ממש יצא מגדרו וירשום לך כדורים או משהו.

קרעתי שם (בין היתר) שריר לפני שנה ועד היום אני מושפע לרעה בגלל זה גם אחרי 2 תחרויות מוצלחות.

לגבי מתיחות - אל תהיה בטוח שאתה יודע מה למתוח. זה לא שיעור ספורט. גם אני אחרי 10 תחרויות ושנה נסיון עם שיקום לאיזור - אתמול למדתי מתיחה חדשה שהייתה מעולה.

לגבי "מהי פציעה" אושר אני ממש לא מסכים. מצב בריאותי שמונע ממך לתפקד במסקימום יכולת - פציעה. גם פציעות קטנות וכד'. להתייחס לזה לא כפציעה מוביל להחמרה... זה לא אומר שצריך להלחץ, זה אומר שצריך לטפל כמו שצריך תוך כדי אימונים.

• פותח/ת השרשור
מנסיון רע ומר עם האיזור - ממליץ בחום ללכת לפיזיותרפיסט ספורט.
אורטופד כמו שאמרו סיכוי סביר שלא ממש יצא מגדרו וירשום לך כדורים או משהו.

קרעתי שם (בין היתר) שריר לפני שנה ועד היום אני מושפע לרעה בגלל זה גם אחרי 2 תחרויות מוצלחות.

לגבי מתיחות - אל תהיה בטוח שאתה יודע מה למתוח. זה לא שיעור ספורט. גם אני אחרי 10 תחרויות ושנה נסיון עם שיקום לאיזור - אתמול למדתי מתיחה חדשה שהייתה מעולה.

לגבי "מהי פציעה" אושר אני ממש לא מסכים. מצב בריאותי שמונע ממך לתפקד במסקימום יכולת - פציעה. גם פציעות קטנות וכד'. להתייחס לזה לא כפציעה מוביל להחמרה... זה לא אומר שצריך להלחץ, זה אומר שצריך לטפל כמו שצריך תוך כדי אימונים.
אני יודע שזה לא אומר לגבי כלום אבל איך טיפלת באזור כשנפצעת?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית