הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רמת ההתאמה לתואר במדעי המחשב

• פותח/ת השרשור PomFect
  • פורסם בתאריך

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
היי, אני מעלה פעם נוספת את הנושא. אני בסוג של משבר ריגשי אז אני מצטער מראש. 😅
השתחררתי מהצבא עם תעודת הנדסאי אלק' (שאפשר כמובן לנגב איתה את הישבן). חשבתי לעצמי לאן אני אמשיך מכאן.. אז תחום החשמל והאלקטרוניקה לא מדבר אליי. נחשפתי לתחום מדעי המחשב, מהר מאוד הבנתי שהרעיון הגדול הוא לאו דווקא תכנות/מחשבים (שאליהם יש לי סימפטיה) אבל זה לא הרתיע אותי, כי אני אוהב לחשוב ולשבור את הראש.
אחרי שהעלתי את השאלה בפעם הראשונה כאן אמרו בגדול - חייב 5 יחידות מתמטיקה, אחרי הכל, הרמה בתואר תיהיה גבוהה יותר. מצד שני גם אמרו שהקשר בין המתמטיקה בתיכון ובין המתמטיקה במדעים מקרי בהחלט.
סיימתי בזמנו את התיכון עם 95 ב3 יחידות. לא מאוחר מדי, החלטתי לשפר.
הלימודים מתחילים באוקטובר, החלטתי להרשם למכללה. גם ככה מרגיש לי שבזבזתי מספיק זמן על התעודה שהוצאתי אז נכנסתי ללחץ של "עמידה בתנאי הקבלה" לתואר.. נרשמתי לקורס של 4 יחידות כי קל יותר להוציא 80 ב4 יחידות מאשר 70 ב5.
אני כרגע לומד, הצבתי לעצמי מטרה של לא פחות מ100, מהמחשבה של "אם עכשיו יהיה לי קשה אז מה יהיה בתואר".. הולך לי בסדר, ואני אפילו נהנה מהמתמטיקה (שזה פרט חשוב!)

ואיפה נכנסת הבעיה.. אין לי שום אינדיקציה של התאמה לתואר! אני רואה ילדוד'ס שהמתמטיקה באה להם כל כך בטבעיות, אני רואה ילדי תיכון שלומדים במגמת מדעי המחשב, מרגיש לי כאילו אני רחוק מהם שנות אור ברמת האינטילגנציה. אני כבר לא יודע אם מדובר אצלי בחוסר ביטחון או באי התאמה לתחום.. האם חייב להיות עילוי טבעי בתחום המתמטיקה בשביל להצליח? כל החשיבה הזו נובעת מהחשש של להשקיע את כל כולי, לשרוף זמן ועדיין לא להגיע בפוטנציאל לרמה מספקת. (כמו שלדוגמא אקח ילד שאוהב נורא כדורגל, מתאמן בכל יום אבל לא משנה כמה הוא ישקיע, עדיין "לא יהיה לו את זה")..
מה דעתכם? אולי בגלל שהלימודים יתקיימו במכללה יהיה לי סיכוי טוב יותר לסיים את התואר עם ציון טוב? כמה קשה לבוגרי מכללות למצוא עבודה אחר"כ?

תודה מראש על הסבלנות!

תלוי איפה תלמד...
אני עשיתי 5 יחל מתמ' ומדמ"ח ניסיתי לעשות אפיק מעבר מהפתוחה ונכשלתי בהכל בינתיים
כרגע משנה כיוון לחלוטין ודיי נמאס לי מכל התחום הזה
לדעתי תנסה להתקבל למכללה ותראה איך הולך לך בשנה א

נרשמתי לקורס של 4 יחידות כי קל יותר להוציא 80 ב4 יחידות מאשר 70 ב5

להוציא 70 (וגם 90) ב5 יחידות אמור להיות לך קל. אחרת אתה לא תסתדר עם המתמטיקה בתואר (אולי במכללות פח, אבל אז אתה תעבוד בQA ככל הנראה)

הכל חרטאאאאאאאאאאאאאאאאאאא אחי, רוב האנשים עוברים את המבחנים, יש איתי בקורסים אידיוטים גמורים, אבל הם מקבלים ציונים יותר גבוהים ממני, כי אני לא משקיע בשיט, אבל עדיין עובר.
אין לך מה לדאוג מהמבחנים בתואר, יום יומיים למידה ויאללה עובר.

הכל חרטאאאאאאאאאאאאאאאאאאא אחי, רוב האנשים עוברים את המבחנים, יש איתי בקורסים אידיוטים גמורים, אבל הם מקבלים ציונים יותר גבוהים ממני, כי אני לא משקיע בשיט, אבל עדיין עובר.
זאת הטרלה נכון?

לא יודע, איפה שאני לומד אין דבר כזה שמטומטמים מקבלים ציונים גבוהים או שללמוד יום-יומיים לפני מבחן מספיק בשביל לעבור. אלא אם כן אתה גאון. 50% נכשלים לפחות במקצוע אחד (זה נתון שהביאו לנו משנה שעברה)

לא יודע, איפה שאני לומד אין דבר כזה שמטומטמים מקבלים ציונים גבוהים או שללמוד יום-יומיים לפני מבחן מספיק בשביל לעבור. אלא אם כן אתה גאון. 50% נכשלים לפחות במקצוע אחד (זה נתון שהביאו לנו משנה שעברה)
לומד בHIT , כן יש מקצועות שנכשלים בהם הרבה,אבל במועד ב' הרוב המוחלט לפחות עובר.

• פותח/ת השרשור
נרשמתי לקורס של 4 יחידות כי קל יותר להוציא 80 ב4 יחידות מאשר 70 ב5

להוציא 70 (וגם 90) ב5 יחידות אמור להיות לך קל. אחרת אתה לא תסתדר עם המתמטיקה בתואר (אולי במכללות פח, אבל אז אתה תעבוד בQA ככל הנראה)
שמע, על זה בדיוק דיברתי. לפי מה שאתה אומר, זה חד משמעי - או שיש לך ציון גבוה ב5 יחידות (שבנוסף אסור שיהיה לך קשה) ואתה מתאים או שאתה תסיים על בינוני ותלך לעבוד בQA.
אני לא יודע אם הייתי מקבל ציון 70 או 90 ב5 יחידות, יכול להיות שכן.. (70 לפחות נראה ריאלי, בגלל שהחומר הוא אותו חומר כמו ב4..)
העיניין הוא שאני לא רואה את עצמי עוסק בשום תחום אחר (שום דבר לא באמת מעניין אותי). בעיה.

השאלה אם לעבור מספיק לך.. צריך ציון נורמלי בשביל למצוא עבודה, לא ככה?

אז זהו שגם אני נרשמתי לHIT 😆
זה הרגע שבו אני צריך להפציץ אותך בשאלות..🤣 איזו שנה אתה כבר, יש עתיד בHIT?

שמע, על זה בדיוק דיברתי. לפי מה שאתה אומר, זה חד משמעי - או שיש לך ציון גבוה ב5 יחידות (שבנוסף אסור שיהיה לך קשה) ואתה מתאים או שאתה תסיים על בינוני ותלך לעבוד בQA.
אני לא יודע אם הייתי מקבל ציון 70 או 90 ב5 יחידות, יכול להיות שכן.. (70 לפחות נראה ריאלי, בגלל שהחומר הוא אותו חומר כמו ב4..)
העיניין הוא שאני לא רואה את עצמי עוסק בשום תחום אחר (שום דבר לא באמת מעניין אותי). בעיה.

השאלה אם לעבור מספיק לך.. צריך ציון נורמלי בשביל למצוא עבודה, לא ככה?

אז זהו שגם אני נרשמתי לHIT 😆
זה הרגע שבו אני צריך להפציץ אותך בשאלות..🤣 איזו שנה אתה כבר, יש עתיד בHIT?

אני מצאתי עבודה בזמן הלימודים בפיתוח, רוב האנשים שאיתי בקורסים העדיפו להשקיע בלימודים ולא ללכת לעבוד.
אני סמסטר אחרון(בתקווה).
תאכלס אני אגיד לך,זה תלוי נטו בך,אתה יכול להיות נעל במתמטיקה ואלגוריתמים ולהיות מתכנת חבל"ז.
אתה יכול להיות שפיץ במתמטיקה ואלגוריתמים ולהיות מתכנת גרוע.
בשורה התחתונה,המוסד האקדמי לא מעניין כמו כמה אתה מוכן להשקיע מעבר.
לקראת השנה השנייה הייתי שולח קו"ח למשהו כמו 30 משרות כל יום, הייתי משקיע את רוב הזמן שלי בחיפוש עבודה ולא בלימודים.
היום אני מסיים תואר עם ממוצע 78 ושנה וחצי נסיון בפיתוח תוכנה(ורוצים שאני אשאר אחרי קבלת התואר),מנגד מסיימים קרוב ל3500-4000~(?) איש מדעי המחשב השנה שרובם לא עבדו בזמן הלימודים,ועכשיו יתחילו לחפש(וזה קשה פי כמה מבזמן הלימודים),לכן אם אתה מתחיל תואר במדעי המחשב, חובה חובה חובה למצוא עבודה בזמן הלימודים.

חחחח נו זה HIT עם כל הכבוד כלפיך הרמה של מדעי המחשב שם היא מושא ללעג.
אבל אם לומדים שם ומשלבים עבודה בתחום תוך כדי כמו שעשית באמת לא תהיה בעיה אחר כך (אלא אם מכוונים לגוגל/אינטל/חברות גדולות)

• פותח/ת השרשור
אני מצאתי עבודה בזמן הלימודים בפיתוח, רוב האנשים שאיתי בקורסים העדיפו להשקיע בלימודים ולא ללכת לעבוד.
אני סמסטר אחרון(בתקווה).
תאכלס אני אגיד לך,זה תלוי נטו בך,אתה יכול להיות נעל במתמטיקה ואלגוריתמים ולהיות מתכנת חבל"ז.
אתה יכול להיות שפיץ במתמטיקה ואלגוריתמים ולהיות מתכנת גרוע.
בשורה התחתונה,המוסד האקדמי לא מעניין כמו כמה אתה מוכן להשקיע מעבר.
לקראת השנה השנייה הייתי שולח קו"ח למשהו כמו 30 משרות כל יום, הייתי משקיע את רוב הזמן שלי בחיפוש עבודה ולא בלימודים.
היום אני מסיים תואר עם ממוצע 78 ושנה וחצי נסיון בפיתוח תוכנה(ורוצים שאני אשאר אחרי קבלת התואר),מנגד מסיימים קרוב ל3500-4000~(?) איש מדעי המחשב השנה שרובם לא עבדו בזמן הלימודים,ועכשיו יתחילו לחפש(וזה קשה פי כמה מבזמן הלימודים),לכן אם אתה מתחיל תואר במדעי המחשב, חובה חובה חובה למצוא עבודה בזמן הלימודים.
קודם כל תודה!!
ברור לי שברגע שיש לך ניסיון את רוב המקומות לא מעניין איפה למדת, וכמה קיבלת במתמטיקה.
התכנון שלי הוא שנה ראשונה לא לעבוד בכלל, להשקיע את כולי בלימודים כדי שיהיה לי את הממוצע הכי גבוה שאוכל.. בשנה השנייה כבר להתחיל לחפש ואז ללכת במסלול שאתה הלכת.. ניסיון > השקעה
אבל לי אין שום רקע ממש בתכנות שאני יכול להגיד שאחרי שנה של לימודים יהיה לי מה לתרום לחברה בפיתוח. היה לך רקע כלשהו לפני שהתחלת את התואר? איזה ממוצע היה לך בשנה הראשונה?

שוב תודה אחי!

קודם כל תודה!!
ברור לי שברגע שיש לך ניסיון את רוב המקומות לא מעניין איפה למדת, וכמה קיבלת במתמטיקה.
התכנון שלי הוא שנה ראשונה לא לעבוד בכלל, להשקיע את כולי בלימודים כדי שיהיה לי את הממוצע הכי גבוה שאוכל.. בשנה השנייה כבר להתחיל לחפש ואז ללכת במסלול שאתה הלכת.. ניסיון > השקעה
אבל לי אין שום רקע ממש בתכנות שאני יכול להגיד שאחרי שנה של לימודים יהיה לי מה לתרום לחברה בפיתוח. היה לך רקע כלשהו לפני שהתחלת את התואר? איזה ממוצע היה לך בשנה הראשונה?

שוב תודה אחי!
אז תשב ותפתח. תלמד כלים ותכתוב קוד. תגיע לראיונות עם תיק עבודות ותבין את כל הרעיון של התכנות.
למצוא משרת סטודנט זה הרבה יותר קל מאשר משרה מלאה כמפתח מן השורה.

חחחח נו זה HIT עם כל הכבוד כלפיך הרמה של מדעי המחשב שם היא מושא ללעג.
אבל אם לומדים שם ומשלבים עבודה בתחום תוך כדי כמו שעשית באמת לא תהיה בעיה אחר כך (אלא אם מכוונים לגוגל/אינטל/חברות גדולות)

הכל אותו חרא.
כמו שרשמתי,זה תלוי נטו בך,לא במוסד הלימודים.

קודם כל תודה!!

שוב תודה אחי!

אני הנדסאי אלקטרוניקה כמוך,זה כל הרקע שהיה לי.
ממוצע 80~

• פותח/ת השרשור
אז תשב ותפתח. תלמד כלים ותכתוב קוד. תגיע לראיונות עם תיק עבודות ותבין את כל הרעיון של התכנות.
למצוא משרת סטודנט זה הרבה יותר קל מאשר משרה מלאה כמפתח מן השורה.
כן, עובד על זה.. תוך כדי שאני עכשיו לומד לבגרות של ה4 יחידות אני גם קורא ספר ממש נחמד של ג'אווה ובכללי אני בכיוון של להתנסות בעצמי כמה שיותר.
הכל אותו חרא.
כמו שרשמתי,זה תלוי נטו בך,לא במוסד הלימודים.

אני הנדסאי אלקטרוניקה כמוך,זה כל הרקע שהיה לי.
ממוצע 80~
מה אתה אומר.. הצלחת להרגיע אותי ממש:193ek:

@PomFect בשביל להיות מתכנת טוב לא צריך להיות מעולה או אפילו טוב במתמטיקה, אבל התואר במדעי המחשב כולל הרבה קורסים במתמטיקה ברמה גבוהה (הרבה מעבר ל 5 יחידות).
לכן לדעתי אם החומר ב 4/5 יחידות קשה לך הסיכוי שתעבור את התואר בצורה טובה עם ממוצע סביר הוא נמוך.

לגבי האם אתה מתאים להיות מתכנת או לא זה די קל לבדוק, תתחיל קורס תכנות באינטרנט ותראה איך אתה מסתדר. אתה יכול ללמוד שפת תכנות או פיתוח אפליקציה.

קח בחשבון שאתה לא חייב תואר במדעי המחשב כדי לעבוד כמתכנת אתה יכול ללמוד רק תכנות ולהתחיל בתפקידים פשוטים יותר

• פותח/ת השרשור
@PomFect בשביל להיות מתכנת טוב לא צריך להיות מעולה או אפילו טוב במתמטיקה, אבל התואר במדעי המחשב כולל הרבה קורסים במתמטיקה ברמה גבוהה (הרבה מעבר ל 5 יחידות).
לכן לדעתי אם החומר ב 4/5 יחידות קשה לך הסיכוי שתעבור את התואר בצורה טובה עם ממוצע סביר הוא נמוך.

לגבי האם אתה מתאים להיות מתכנת או לא זה די קל לבדוק, תתחיל קורס תכנות באינטרנט ותראה איך אתה מסתדר. אתה יכול ללמוד שפת תכנות או פיתוח אפליקציה.

קח בחשבון שאתה לא חייב תואר במדעי המחשב כדי לעבוד כמתכנת אתה יכול ללמוד רק תכנות ולהתחיל בתפקידים פשוטים יותר
בסופו של דבר התואר נועד לפתח לך את החשיבה הלוגית כדי שתחשוב "נקי" יותר בקוד, לא?
התנסתי קצת ברעיון של חשיבה תכנותית (מצחיק - העבודה שלי כרגע היא בין היתר גם ללמד ילדים לחשוב תכנותית, שימוש בתוכנות כמו סקראץ' וכו')
למדתי c והתחברתי לזה יותר מאשר לתחום האלקטרוניקה
וכרגע אני לומד ג'וואה ודווקא ממש מוצא חן בעיניי
אני תכף אגיע לחלק הפרקטי יותר ואז אהיה חכם יותר

התועלת של קורסים מתמטיים למתכנת היא דיון פילוסופי ולא רלוונטי. בפועל צריך לעבור את הקורסים האלה בשלום ורצוי בציונים טובים

אני מתכנת כמה שנים כבר. סיימתי במכללה למנהל. כל(!) מי שהיה איתי בכיתה וסיים את התואר, עובד היום.
אנשים נכשלו מלא, כולם היו בסרט הזה של "אולי זה לא מתאים לי, אולי אני לא ברמה המתמטית המתאימה".
בקיצור, אין לך מה לדאוג מזה לדעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית