אני לא יודעת אם זה נקרא פציעה, אבל ב2013 גילו שיש לי חוליה בחוץ לאחר תקופה ארוכה שסבלתי מכאבים שהתגברו בהדרגה מהגב תחתון לכיוון רגל שמאל, עד לאזור הקרסול.
הגיע למצב שחוץ מזה שלא יכולתי להתאמן לא יכולתי לעמוד, ללכת, לישון כמו שצריך.
הלכתי לפיזיו והוא עשה לי דיקור מערבי ב2 שרירים באזור הגב התחתון ולאחר יומיים חזרתי לתפקוד מלא כולל חזרה לאימונים בהדרגה.
החוליה עדיין בחוץ כמובן אבל אני חיה עם זה בשלום וממשיכה להתאמן חזק וממשיכה בדיקור מערבי בתקופות מסוימות.
במהלך ביצוע Dumbbell Row, הרגשתי משהו מוזר בכתף. מנוחה בימים שלאחר מכן לא השיבה את הכתף למצב תקין.
OS לא הראה כלום, גם לא MRI, רק MRI ארטרוגרפיה הראה סדק עבה ובלתי סדיר בלברום העליון המשתרע בבסיס של הלברום האחורי לכל אורכו.
מכיוון שיש כוונה לחזור לאורח חיים ספורטיבי, האופציה היחידה הינה כירורגית, כאשר בניתוח אשר מבוצע בהרדמה מלאה, בוצע טנודזיס לבייספס (חיתוך הגיד וחיבור לראש עצם הזרוע). אשפוז של יום והנחיה של המנעות מכיפוף היד בכוח (כלומר ללא תנועות משיכה של יותר מכמה ק"ג בודדים). לאחר חצי שנה בו הגיד נדבק לעצם, יש חזרה הדרגתית לפעילות מלאה.
כיום כבר חזרתי לפעילות כמעט מלאה (מקבילים עם משקל, לחיצות BP צרות של 100Kg לחזרות ועוד), אבל בביש מזל שברתי את עצם המסרק החמישית, אז הקפאתי את המנוי במכון ואני קופץ כמעט כל יום לגן ליד הבית ומתאמן במתח ומקבילים. מכיוון שאלו פחות או יותר התרגילים היחידים שאני יכול לעשות, אני עושה סטים של 20 חזרות למתח ו- 60 מקבילים. די משעשע לראות אותי עם גבס וקביים מתאמן, אבל חייבים לעשות משהו. אני רק מחכה לאתגר חדש של LBS של מתח\מקבילים עם גבס 😃
למה פציעת הכתף קרתה מלכתחילה? אין ממש סיבה מעבר לעומס מצטבר, זהו Dumbbell של 45Kg שאני עובד איתו שנים.
מסר לקהילה? פציעה זה אחד הדברים הכי קשים שיכולים לקרות לכל מתאמן. תשמרו על עצמכם גם אם זה אומר שכל דבר יקח לכם יותר זמן מאחרים.
במהלך ביצוע קלין נכנסתי לא טוב לסט אפ ונקעתי את ה-ACJ שלי (החיבור בין עצם הבריח לכתף), אבל בגלל התנועה והבנה לא נכונה של הפציעה התייחסתי לזה כמו פציעה מסוג אחר ועבדתי מסביב לא נכון, אז מה שקרה זה שעכשיו, שנה וחצי אחרי, אני כבר בתפקוד כמעט מלא, אבל עם שאריות של התנוונות מפרק.
עצה שלי, לכו להיבדק בהקדם האפשרי אחרי פציעה
גאה לומר שבכל 6-7 שנות אימוניי, מעולם לא חוויתי פציעה רצינית (בשנים האלו התאמנתי בפאוורליפטינג תחרותי, הורדת ידיים תחרותית, אומנוית לחימה וקצת פיתוח גוף) 😃