הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב לנוער טוב או מסוכן?

ליאב ינקו

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
היי, אני בן 16 עוד שלושה חודשים ואני מתאמן כמעט שנתיים (התחלתי בגיל 14) ומאז אני במסה והגעתי למסקנה שאני רוצה לעשות חיטוב. אלו הנתונים שלי:
משקל: 93.5
א''ש: 14.8
היקף יד: 40.5 (במצב קר)
עכשיו השאלה שלי היא כזאת, מהמון מקורות (סרטונים, מאמרים, אנשים שדיברתי איתם) מסתבר שחיטוב בגיל הנעורים הוא יכול להזיק מכיוון שהגוף בתהליכים מטבוליים מורכבים והמערכת ההורמונלית בשיא פריחתה ואם הגוף ייכנס למצב לחץ (חיטוב) זה יכול להיפגע.
אשמח לעזרה (מבוססת מדעית כמובן)
תודה רבה

פורום מחקרים מיועד למחקרים, כפי שהשם מרמז.
להבא שאלות כאלה לפתוח בפורום המתאים.

הועבר.

אני לא תומך בחיטוב במהלך גיל ההתבגרות אלא אם המצב באמת מחייב
במידה ואתה באחוז שומן רק מעט גבוה אז להוריד מעט את הרגל מהגז על המסה, ואולי אפילו תקופה קצרה בנייטרלי והדברים אמורים להסתדר מעצמם
אני לא אומר שאתה תהיה חטוב מאוד אם תעשה את זה, אבל לפחות שמן לא תהיה
וגם עדיף לא למנוע תזונה מגוף גדל, תן לו את מה שהוא צריך

• פותח/ת השרשור
אני לא תומך בחיטוב במהלך גיל ההתבגרות אלא אם המצב באמת מחייב
במידה ואתה באחוז שומן רק מעט גבוה אז להוריד מעט את הרגל מהגז על המסה, ואולי אפילו תקופה קצרה בנייטרלי והדברים אמורים להסתדר מעצמם
אני לא אומר שאתה תהיה חטוב מאוד אם תעשה את זה, אבל לפחות שמן לא תהיה
וגם עדיף לא למנוע תזונה מגוף גדל, תן לו את מה שהוא צריך
אני אגיד לך מה הקטע אני גדול מאוד לגילי קצת לא צנוע אבל יש לי גנטיקה באמת נדירה
ואני ממש מפחד על זה, אני רוצה להגיע לבערך 10 א''ש כדי להיראות אפילו יותר גדול כי ידוע ששריר נראה ונבנה יותר טוב בא''ש נמוך
לכן אני שואל, האם הורדה הדרגתית בפחמימות והוספת אירובי נרחב אך לא עצים מאוד יעזור לי לרדת בא''ש וגם לשמור על השריר?

אני אגיד לך מה הקטע אני גדול מאוד לגילי קצת לא צנוע אבל יש לי גנטיקה באמת נדירה
ואני ממש מפחד על זה, אני רוצה להגיע לבערך 10 א''ש כדי להיראות אפילו יותר גדול כי ידוע ששריר נראה ונבנה יותר טוב בא''ש נמוך
לכן אני שואל, האם הורדה הדרגתית בפחמימות והוספת אירובי נרחב אך לא עצים מאוד יעזור לי לרדת בא''ש וגם לשמור על השריר?
10 א"ש זה ממש נמוך, זה נחשב חטוב מאוד, ואתה כנראה רק תראה קטן יותר ככה בגלל מה שזה דורש כדי להגיע לשם
ואין לי מושג מאיפה הבאת את הקטע ששריר נראה ונבנה יותר טוב באחוז שומן נמוך, זה בידיוק ההפך מהנכון, באחוז שומן נמוך השריר יראה בול אותו הדבר, אולי רק יראו קצת יותר "סיבים", לא מעבר, אבל השריר נבנה בכל מצב אם תיתן לו את התנאים המתאימים, ויבנה יותר אם תיתן לו יותר, כלומר אם תוריד באחוזי שומן יהיה לו יותר קשה להיבנות.
אתה יכול להוריד טיפה פחמימות ולהוסיף אירובי, אבל שוב, לא ממליץ להגיע לגירעון קלורי, כי בסופו של דבר כל עניין הנוסחאות והחישובים וכל השטויות האלה פשוט לא נכונים בגיל הזה, אז אני ממליץ לך פשוט לאכול אוכל טוב ומזין עד שאתה מלא, בלי להרעיב את עצמך ובלי להגביל את עצמך בכמויות

• פותח/ת השרשור
10 א"ש זה ממש נמוך, זה נחשב חטוב מאוד, ואתה כנראה רק תראה קטן יותר ככה בגלל מה שזה דורש כדי להגיע לשם
ואין לי מושג מאיפה הבאת את הקטע ששריר נראה ונבנה יותר טוב באחוז שומן נמוך, זה בידיוק ההפך מהנכון, באחוז שומן נמוך השריר יראה בול אותו הדבר, אולי רק יראו קצת יותר "סיבים", לא מעבר, אבל השריר נבנה בכל מצב אם תיתן לו את התנאים המתאימים, ויבנה יותר אם תיתן לו יותר, כלומר אם תוריד באחוזי שומן יהיה לו יותר קשה להיבנות.
אתה יכול להוריד טיפה פחמימות ולהוסיף אירובי, אבל שוב, לא ממליץ להגיע לגירעון קלורי, כי בסופו של דבר כל עניין הנוסחאות והחישובים וכל השטויות האלה פשוט לא נכונים בגיל הזה, אז אני ממליץ לך פשוט לאכול אוכל טוב ומזין עד שאתה מלא, בלי להרעיב את עצמך ובלי להגביל את עצמך בכמויות
10 א''ש נחשב נמוך?? חשבתי שאיזור ה10-11 זה עוד האזור "הבטוח" וש6-9 זה נמוך
בכל מקרה, איך אתה מציע להוריד קצת את "הבטן" עד הקיץ? פשוט להוריד פחמימות באופו הדרגתי ולשלב אירובי?

10 א''ש נחשב נמוך?? חשבתי שאיזור ה10-11 זה עוד האזור "הבטוח" וש6-9 זה נמוך
בכל מקרה, איך אתה מציע להוריד קצת את "הבטן" עד הקיץ? פשוט להוריד פחמימות באופו הדרגתי ולשלב אירובי?
6-9 זה רמה של תחרויות בין-לאומיות, 10 זה בערך מה שאתה רואה אצל דוגמני כושר, גם ב-15 רואים קוביות אם יש לך שרירים מפותחים
ואתה יכול לעשות את זה, אבל שוב, לא להגיע למצב שאתה נהיה רעב, תדאג שהגוף יקבל אנרגיה
העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא לא להוריד, אלא להחליף, איפה שיש פחמימות גרועות כמו חטיפים, תחליף במקור פחמימה טוב יותר כמו אורז, בטטה או קטניות, דברים עם ערך תזונתי גבוה יותר, ישביעו אותך ליותר זמן, ואולי ככה יגרמו לך לאכול מעט פחות בלי לפגוע בגוף כי אתה כן מספק לגוף חומרי תזונה.
כנ"ל לגבי שומן וחלבון, כל אלה יעזרו לגוף שלך לשלוט קצת יותר על מה נכנס ומה יוצא בלי לגרוע תזונה לגוף, ואלה לאורך זמן ישפרו את הרכב הגוף שלך. אתה לא תהיה חטוב 10% בשבועיים, אבל אני מבטיח לך שהתוצאות יהיו טובות ומספקות יותר

• פותח/ת השרשור
6-9 זה רמה של תחרויות בין-לאומיות, 10 זה בערך מה שאתה רואה אצל דוגמני כושר, גם ב-15 רואים קוביות אם יש לך שרירים מפותחים
ואתה יכול לעשות את זה, אבל שוב, לא להגיע למצב שאתה נהיה רעב, תדאג שהגוף יקבל אנרגיה
העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא לא להוריד, אלא להחליף, איפה שיש פחמימות גרועות כמו חטיפים, תחליף במקור פחמימה טוב יותר כמו אורז, בטטה או קטניות, דברים עם ערך תזונתי גבוה יותר, ישביעו אותך ליותר זמן, ואולי ככה יגרמו לך לאכול מעט פחות בלי לפגוע בגוף כי אתה כן מספק לגוף חומרי תזונה.
כנ"ל לגבי שומן וחלבון, כל אלה יעזרו לגוף שלך לשלוט קצת יותר על מה נכנס ומה יוצא בלי לגרוע תזונה לגוף, ואלה לאורך זמן ישפרו את הרכב הגוף שלך. אתה לא תהיה חטוב 10% בשבועיים, אבל אני מבטיח לך שהתוצאות יהיו טובות ומספקות יותר
כמו שאמרתי אני לא חדש בתחום ככה שיש לי תפריט מקצועי מסודר וספור ככה שאין אצלי פחמימות גרועות ודברים כאלה.
והקיץ עוד שלושה חודשים, אני לא רוצה עכשיו להיות סופר חטוב אלא להוריד טיפה את השומן בלי לאבד שריר, כפי שכבר אמרנו שחיטוב הוא לא אופציה בגיל שלי

מה עם עניין תאי השומן שנשארים לכל החיים שמשה דיבר עליהם?
אני גם לא כזה בעד מסה מטורפת שאתה ממשיך להעלות בה באחוזי שומן
אתה בהחלט יכול לעשות מסה נקייה בלי להעלות באחוזי שומן, ובמקרים מסויימים גם להעלות מסת שריר תוך כדי הורדה באחוזי שומן

עד גיל 16 (בערך סיום ההתפתחות המינית והגיל שרוב הילדים בו מסיימים את הגדילה פחות או יותר) לא מומלץ
להתחיל חיטוב, הדבר רק גורע מהגוף שלך אנרגיה שהיה יכול לנצל אותה בכדי לשפר את הגוף שלך להמשך החיים, בשיא הרצינות
זה אסון לעשות כזה דבר, מקרה מצער שאני מכיר זה מישהו שעשה חיטוב בגיל 14 בערך ואח שלו מאוד שמן אבל לא עשה חיטוב מעולם
ההפרש ביניהם הוא 15 ס''מ אם לא יותר ואני בטוח שזה לא דבר מקרי. אם אתה רוצה ללכת על בטוח תתחיל בגיל 17-18 חיטוב.

לפי דעתי הרבה פה טועים ומגזימים בקטע שזה "אסון לעשות חיטוב" בגיל הזה. אם אתה לא בגרעון קלורי גדול מדי והחיטוב לא ארוך מדי לא רואה בזה משהו נוראי, תחשבו שנייה על כל הנערים בני ה-14/15/16. נראה לכם הם בפלוס קלורי? ראיתם איך כל הילדים, הנערות והנערים אוכלים היום? בקושי מגיעים לאזור ה1,500 קלוריות ואני לא מגזים ורק פעם בתקופה מסויימת מגיעים לאיזה 2,500 וזה רק בגלל שהם תקעו איזה פיצה עם חברים או משהו. אצלי בשכבה הרבה ילדים יותר גבוהים ממני בראש וכולם כמעט אוכלים פרכית וחצי ביום, רק כי לא רואים להם את הקוביות...

אבל מה שכן, במקומך לא הייתי עושה חיטוב, אתה 14% שומן וזה בכלל לא הרבה. לפי דעתי תמשוך מסה עד אמצע מאי ואז תתחיל חיטוב לקיץ. העיקר שלא תיהיה בגרעון קלורי גדול מדי (מה שגם ככה לא כדאי לך לעשות, בשביל לשמור על מסת השריר הקיימת) ולא למשוך את החיטוב ליותר מדי זמן (שעוד פעם גם ככה לא כדאי לעשות את זה לא קשור לגיל).

לפי דעתי הרבה פה טועים ומגזימים בקטע שזה "אסון לעשות חיטוב" בגיל הזה. אם אתה לא בגרעון קלורי גדול מדי והחיטוב לא ארוך מדי לא רואה בזה משהו נוראי, תחשבו שנייה על כל הנערים בני ה-14/15/16. נראה לכם הם בפלוס קלורי? ראיתם איך כל הילדים, הנערות והנערים אוכלים היום? בקושי מגיעים לאזור ה1,500 קלוריות ואני לא מגזים ורק פעם בתקופה מסויימת מגיעים לאיזה 2,500 וזה רק בגלל שהם תקעו איזה פיצה עם חברים או משהו. אצלי בשכבה הרבה ילדים יותר גבוהים ממני בראש וכולם כמעט אוכלים פרכית וחצי ביום, רק כי לא רואים להם את הקוביות...

אבל מה שכן, במקומך לא הייתי עושה חיטוב, אתה 14% שומן וזה בכלל לא הרבה. לפי דעתי תמשוך מסה עד אמצע מאי ואז תתחיל חיטוב לקיץ. העיקר שלא תיהיה בגרעון קלורי גדול מדי (מה שגם ככה לא כדאי לך לעשות, בשביל לשמור על מסת השריר הקיימת) ולא למשוך את החיטוב ליותר מדי זמן (שעוד פעם גם ככה לא כדאי לעשות את זה לא קשור לגיל).

זה תלוי עד כמה החיטוב קיצוני, אני מכיר 2 אחים, אחד מהם עשה דיאטת כסאח בגיל 14 וההפרש ביניהם הוא בערך 15 ס''מ אם לא יותר
האם זה מקרי? לא נראה לי, ואתה די צודק לגבי הילדים שאוכלים כול היום קורנפלקס ומגיעים בספק ל 1500 קלוריות ועדיין גבוהים מאוד
זה כמובן גנטי אבל התפתחות היא לא רק בגובה, הגוף שלך מחזק את עצמו בכללי וזה קובע לך הרבה לעתיד, גם מבחינה קוגנטיבית כמובן וגם מבחינה הגוף עצמו

דרך אגב ראיתי את הפרטית שלך אבל לא נראה לי אני יכול לשלוח לך חזרה (רושם לי שצריך כמות הודעות מסוימת)
אז מצטער אם זה לא החזיר תשובה, מה שכן טוב שאמרת לי את זה חח.

זה תלוי עד כמה החיטוב קיצוני, אני מכיר 2 אחים, אחד מהם עשה דיאטת כסאח בגיל 14 וההפרש ביניהם הוא בערך 15 ס''מ אם לא יותר
האם זה מקרי? לא נראה לי, ואתה די צודק לגבי הילדים שאוכלים כול היום קורנפלקס ומגיעים בספק ל 1500 קלוריות ועדיין גבוהים מאוד
זה כמובן גנטי אבל התפתחות היא לא רק בגובה, הגוף שלך מחזק את עצמו בכללי וזה קובע לך הרבה לעתיד, גם מבחינה קוגנטיבית כמובן וגם מבחינה הגוף עצמו

דרך אגב ראיתי את הפרטית שלך אבל לא נראה לי אני יכול לשלוח לך חזרה (רושם לי שצריך כמות הודעות מסוימת)
אז מצטער אם זה לא החזיר תשובה, מה שכן טוב שאמרת לי את זה חח.

העיקר שלא תיהיה בגרעון קלורי גדול מדי (מה שגם ככה לא כדאי לך לעשות, בשביל לשמור על מסת השריר הקיימת) ולא למשוך את החיטוב ליותר מדי זמן (שעוד פעם גם ככה לא כדאי לעשות את זה לא קשור לגיל).
אין דבר כזה חיטוב קיצוני, זה או שאתה יודע מה שאתה עושה - גרעון קלורי כמו שצריך, לא מושך את החיטוב יותר מדי זמן. או שאתה אוכל שלוש פרכיות ביום עם חזה עוף טחון עליהם, וכמובן איזו 100 כי המאמן בחד"כ אמר שזה מחטב.

אין דבר כזה חיטוב קיצוני, זה או שאתה יודע מה שאתה עושה - גרעון קלורי כמו שצריך, לא מושך את החיטוב יותר מדי זמן. או שאתה אוכל שלוש פרכיות ביום עם חזה עוף טחון עליהם, וכמובן איזו 100 כי המאמן בחד"כ אמר שזה מחטב.

אוקי ננסח את זה אחרת, דיאטת כסאח במילים של ''פשוטי העם''.

הגוף יגדל ככה או ככה אם תיתן לו איזה מינימום של תזונה, אבל האם זה מוביל לבעיות עתידיות? לדעתי כן (זה גם משהו שבעתיד אני ארצה לחקור, אבל יש עוד כמה עשורים עד שתהיה לי תשובה, אז אל תחכו יותר מדי...)
גם כמו ש @_MakeGainz_ אמר, יש סיכוי שזה פוגע בלהגיע לפוטנציאל הגנטי שלך, אז בדברים האלה פשוט כדאי לא לקחת סיכון, ובמידה ואין צורך בלהשיל כמויות גדולות מאוד של שומן, אין צורך להיכנס לחיטוב

סליחה שאני מתערב לך בפוסט,אבל לא קיימו שום מחקר בנושא? איך נושא כזה מדובר לא נחקר\לא ניתן למצוא מחקרים עליו?

עדיף להתחיל חיטוב (או דיאטה) לאחר גיל ההתבגרות (או יותר ספציפי, לאחר שכל רקמות סחוס הגדילה הפכו לעצם). מלבד פגיעה פוטנציאלית בגובה הסופי (שבתור גבר לא מומלצת לך) זה יכול לפגוע בפרופורציות של הגוף, רוחב הכתפיים.
שוב, הפגיעה היא פוטנציאלית (לא בטוח) אבל אני מניח שאתה לא מעוניין להיות נמוך, עם כתפיים צרות, כפות ידיים קטנות וכולי וכולי....
תנסה פשוט לאכול פחות פחמימות בדגש על פרוקטוז שמקורו הוא לא פרי (מיץ פירות לא נחשב כפרי) ותחליף אותן בחלבון ושומן לא צמחי

סליחה שאני מתערב לך בפוסט,אבל לא קיימו שום מחקר בנושא? איך נושא כזה מדובר לא נחקר\לא ניתן למצוא מחקרים עליו?
מהסיבה הפשוטה שזה לא אתי לבצע ניסוי מבוקר על הנושא.
כנראה הכי טוב שנקבל זה case studies וניסויים על עכברים

מהסיבה הפשוטה שזה לא אתי לבצע ניסוי מבוקר על הנושא.
כנראה הכי טוב שנקבל זה case studies וניסויים על עכברים
כן אתה צודק,אני מקווה שתהיה בעתיד תשובה ברורה יותר.
ורציתי לשאול אותך בלי קשר לנושא הזה,כשעושים מסה "נקייה" למה צריך לעלות פחמימה עם הזמן ולא שומן או חלבון,שלהם יש יותר "יתרונות" וחשיבות מבחינת הורמונים ובניית שריר? הכוונה היא למה לעלות פחמימה ולא לעלות שומן או חלבון?

Back
למעלה תחתית