הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שיפור Internal Rotation של היד מאחורי הגב

• פותח/ת השרשור ziv_r
  • פורסם בתאריך

ziv_r

משתמש משקיע
2,178
1,812
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
4,501
2,178
1,812
לאחר ניתוח בו בוצע טנודזיס לבייספס, נפגעה הגמישות של היד אשר מגיעה כרגע רק ל- L4-L5 לערך, כאשר היד השנייה מגיעה עד ל- T6-T5 לערך.
ניסיתי משיכות עם גומיות ומשיכות עם מקל שאומנם משפרות את הגמישות כמה דקות לאחר התחלת הפעילות, אך אני לא רואה שיפור גם שבועות לאחר התחלת הרוטינות הללו. התרגילים הללו בוצעו בעקבות המלצת פיזיותרפיסט. כיצד משפרים את הגמישות?

1.gif

• פותח/ת השרשור
לבייספס יש טווח תנועה מלא.
לגבי השאר, תגיד לי כיצד לבדוק.

לפני הפציעה הטווח היה זהה בשתי הידיים?
בד"כ יש הבדל ולפעמים משמעותי.
יכול לנסות טכניקות של MUSCLE ENERGY

• פותח/ת השרשור
הטווח היה זהה לפני הפציעה.
יש אינספור שיטות של Muscle energy לשיפור הגמישות וסביר להניח שזה יעזור, אבל החסרון הוא שזה דורש שותף. אני מעדיף עבודה עצמאית שתביא לי שיפור. בשאיפה Michael Pichenuk, מכיוון שהוא עוסק בתחום וראה פציעות כאלו בעבר, יוכל לעזור.

נערך לאחרונה:
אפשר גם לבד, אבל פחות נח.
active release לבייספס ראש ארוך ולסופרה ספינטוס יכולים לעזור מאוד אבל לזה כבר תאלץ להעזר בשותף
בהצלחה

היי .
כל מה שנאמר פה סה"כ נכון , אפשר לבצע מגוון טכניקות שחרור , עיסוי מתיחות.
שאלתי את השאלות קודם כדי לבודד את האלמנטים בתנועה . התנועה שאתה מתקשה בה היא בעצם שלוש תנועות- סיבוב פנימי, אדוקציה ופשיטת כתף.
בגלל זה לרוב נבודד את הגורמים ונראה מהי התנועה המגבילה . ומכאן מחליטים על הטיפול.
סביר להניח שניסוי עם הטכניקות, עיסוי PNF וכל מה שרשום יעזרו .
אם לא עזר צריך לבדוק בצורה יותר ממוקדת .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית