הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הולך למכון *כל יום* כבר חודש.

MeirTor

משתמש מתחיל
119
6
נק' מוניטין:
6
119
6
שלום לכולם, היום עבר חודש מאז שהתחלתי להתאמן במכון.
אני הולך כל יום ולא פספסתי מאז אף יום.

המאמן בנה לי תוכנית FBW למתחילים שאני מסתדר איתה די טוב. לאט לאט אני מעלה במשקלים ושם לב לשינויים קלים בגוף, מה שנותן לי מוטיבציה.

התוכנית היא כזאת:

יום אחד - ריצה & תרגילי בטן
למחרת - ריצה & תרגילי בטן & אימוני כח (תרגילים שכלולים בתוכנית).

ידוע לי שאת אימוני הכח אפשר לעשות רק פעם ביומיים, כדי לאפשר לשריר להיבנות ולהתאושש.
אבל האם זה לא מוגזם מדי לדעתכם לעשות ריצה (אני עושה רק קילומטר אחד) ואימוני בטן כל יום (10 דקות בערך)?

מה דתעכם?

(בן 20, 64KG, 16% body fat, 1.69m)

הועבר לפורום מתחילים.

להבא לפתוח בפורום המתאים.

נשמע כמו תכנית לגלגל לכדור ולזרוק אותה לים.

בוא תרשום את כולה ונוכל להגיד לך אם היא רצינית או שהמאמן שנתן לך אותה הוא ליצן או לא

• פותח/ת השרשור
נשמע כמו תכנית לגלגל לכדור ולזרוק אותה לים.

בוא תרשום את כולה ונוכל להגיד לך אם היא רצינית או שהמאמן שנתן לך אותה הוא ליצן או לא

אשמח לקבל תשובות ענייניות לשאלות שנשאלו. תודה.

אשמח לקבל תשובות ענייניות לשאלות שנשאלו. תודה.

הוא נתן לך אחלה תשובה
רוב הסיכויים שהתוכנית שנתנו לך זו סתם רשימת מכולה ולא תהיה אפקטיבית
אם תרשום פירוט מלא של האימונים שלך ומתי אתה מאמן מה וכמה ואיך
נוכל לתת חוות דעת יותר טובה ולעזור לך לתכנן את האימונים שלך בצורה יותר טובה וגם על הדרך לענות לך על השאלות שלך
ואם אתה רוצה שנענה לך על השאלות כמו שאתה רוצה אז הנה

אני הולך כל יום

זה מיותר וטפשי
התוכנית היא כזאת:

יום אחד - ריצה & תרגילי בטן
למחרת - ריצה & תרגילי בטן & אימוני כח (תרגילים שכלולים בתוכנית).

תפרט פירוט מלא

ידוע לי שאת אימוני הכח אפשר לעשות רק פעם ביומיים, כדי לאפשר לשריר להיבנות ולהתאושש

שטויות במיץ עגבניות

אבל האם זה לא מוגזם מדי לדעתכם לעשות ריצה (אני עושה רק קילומטר אחד) ואימוני בטן כל יום (10 דקות בערך)?

מיותר וטפשי #2

דעתנו שתתן פירוט מלא על התוכנית ומה אתה עושה כל יום ומתי אתה מתאמן ואיך
כולל תפריט תזונה, כמה קלוריות אתה מכניס ביום, מה הRMR שלך, כמה חלבון, כמה פחמימה, כמה שומן

• פותח/ת השרשור
הוא נתן לך אחלה תשובה
רוב הסיכויים שהתוכנית שנתנו לך זו סתם רשימת מכולה ולא תהיה אפקטיבית
אם תרשום פירוט מלא של האימונים שלך ומתי אתה מאמן מה וכמה ואיך
נוכל לתת חוות דעת יותר טובה ולעזור לך לתכנן את האימונים שלך בצורה יותר טובה וגם על הדרך לענות לך על השאלות שלך

זו התוכנית. המספרים בצהוב זה המשקלים שהעליתי. אימון הבטן כבר לא עדכני.
השאלה שיותר מטרידה אותי היא האם זה בסדר שאני עושה אימון בטן כל יום?

קבצים מצורפים

• 1490104688809.jpg
    1490104688809.jpg
    KB 119.8 · צפיות: 377
  • 1490168635064.jpg
    1490168635064.jpg
    KB 117 · צפיות: 263
זו התוכנית. המספרים בצהוב זה המשקלים שהעליתי. אימון הבטן כבר לא עדכני.
השאלה שיותר מטרידה אותי היא האם זה בסדר שאני עושה אימון בטן כל יום?

תוכנית גרועה, זרוק לפח
כנס לאתר הזה
www.kilogram.co.il
ותתחיל לקרוא
ותמשיך לקרוא
ואז תקרא עוד
ואז שאתה קם מחר בבוקר תקרא שוב
ואז עוד תקרא
ואחרי שסיימת לקרוא הכל
תקרא עוד 3 פעמים שוב הכל
ואז תחזור עם שאלות יותר קונקרטיות

• פותח/ת השרשור
תוכנית גרועה, זרוק לפח
כנס לאתר הזה
www.kilogram.co.il
ותתחיל לקרוא
ותמשיך לקרוא
ואז תקרא עוד
ואז עוד תקרא
ואחרי שסיימת לקרוא הכל
תקרא עוד 3 פעמים שוב הכל

יש לך את זה ביותר מתנשא?

• פותח/ת השרשור
כן

המאמן שכתב לך את התוכנית יש לו ידע אפסי ואני חכם יותר ממנו ומבין יותר ממנו, הוא כולה עשה קורס בווינגייט ששווה לכלום
התוכנית הזו מיותרת כי יש בה מכונות רק אין שום תרגילי בסיס והנפח בה מיותר וזו סתם רשימת מכולת של תרגילים מיותרים
כנס לאתר הזה
www.kilogram.co.il
ותתחיל לקרוא
ותמשיך לקרוא
ואז תקרא עוד
ואז עוד תקרא
ואחרי שסיימת לקרוא הכל
תקרא עוד 3 פעמים שוב הכל

לא רציתי לכתוב את זה, אבל מי שבנה לי את התוכנית הוא מנהל הרשת בכבודו ובעצמו. אדם מקצועי וחביב. בדיוק ביום שנרשמתי הוא הגיע לביקורת בסניף והוא עבר איתי על המכשירים.

כן

המאמן שכתב לך את התוכנית יש לו ידע אפסי ואני חכם יותר ממנו ומבין יותר ממנו, הוא כולה עשה קורס בווינגייט ששווה לכלום
התוכנית הזו מיותרת כי יש בה מכונות רק אין שום תרגילי בסיס והנפח בה מיותר וזו סתם רשימת מכולת של תרגילים מיותרים
כנס לאתר הזה
www.kilogram.co.il
ותתחיל לקרוא
ותמשיך לקרוא
ואז תקרא עוד
ואז עוד תקרא
ואחרי שסיימת לקרוא הכל
תקרא עוד 3 פעמים שוב הכל
קצת אכזרי...
אבל כמו שהוא אמר כנס לקילוגרם כי התוכנית פח.

לא רציתי לכתוב את זה, אבל מי שבנה לי את התוכנית הוא מנהל הרשת בכבודו ובעצמו. אדם מקצועי וחביב. בדיוק ביום שנרשמתי הוא הגיע לביקורת בסניף והוא עבר איתי על המכשירים.

לא סותר את מה שרשמתי, הוא יכול להיות מנהל כל החדרי כושר ביקום הנצפה
הוא עדיין לא כתב לך תוכנית אימונים טובה

ואני אענה לך על השאלות מראש:
1. לרוץ כל יום ולעשות בטן כל יום מיותר ולא יועיל לכלום
2. אפשר להתאמן יותר מפעמיים בשבוע כוח והשריר עדיין יבנה ויתאושש מספיק
קצת אכזרי...
אבל כמו שהוא אמר כנס לקילוגרם כי התוכנית פח.

הוא ביקש יותר מתנשא, אני רק נענתי לבקשה
אני גם יכול לענות בצורה יותר רצינית אבל מהתגובה שלו לעוז רואים שהוא מקובע בשטויות שלו אז אין טעם לנסות לעזור אם הוא לא מוכן לפתוח ראש

אני אענה בקצת יותר רצינות

תוכנית טובה-
תוכנית טובה זו תוכנית שיש בה התקדמות ליניארית מסויימת, כלומר אתה מאימון לאימון או מתקופת זמן לתקופת זמן אתה מתקדם בצורה כלשהי בתוכנית, בין אם במשקל שאתה מרים בין אם בחזרות שאתה עושה או בכמות סטים שאתה עושה.
התוכנית שלך היא פשוט רשימת מכולת של תרגילים אין יותר מידי הסבר על מה לעשות ואיך לעשות כתוב לך סטים וחזרות אבל אין לך הדרכה לאיך להתקדם באופן עקבי בתוכנית בגלל התוכנית שלך לא נחשבת לטובה וכדאי להחליף אותה או לפחות לשנות חלקים ממנה.
בנוסף יש 3 סוגים של מתאמנים, מתאמן מתחיל מתאמן בינוני ומתאמן מתקדם
הרמת מתאמן לא נקבעת לפי הגודל של הבן אדם או לפי כמה זמן הוא מתאמן בשבוע או בכללי אלא לפי הצורת התאוששות שלו
מתאמן מתחיל זה מתאמן שיכול להרים משקל X באימון אחד ובאימון שאחריו לבוא לאימון ולהוסיף עוד משקל ולהרים ולהצליח
מתאמן בינוני זה מתאמן שצריך תכנון קצת יותר מורכב וכנראה יוסיף משקל כל שבוע שבועיים לתרגילים
מתאמן מתקדם זה מתאמן שיהיה צריך תכנון מורכב מאוד וכנראה יוסיף משקל כל חודש ואפילו יותר

תנצל את זה שאתה מתאמן מתחיל ותעשה תוכנית שיאפשרו לך להוסיף משקל כל אימון כי שאתה מוסיף משקל כל אימון אתה יותר תמיד גירוי לשריר ואז קורה הדבר הבא:
עוד גירוי לשריר כי הוספת עוד משקל -> אתה תעלה בעוד מסת שריר
אתה עולה בעוד מסת שריר -> אתה יכול להרים יותר משקל וליצור יותר גירוי

זה מעגל שלא נגמר בחיים ולכן כדאי מאוד לנצל אותו בהתחלה עם תוכנית טובה שמשלבת התקדמות ליניארית ותרגילי בסיס

בנוסף לכך, התוכנית שלך לא מכילה את תרגילי הבסיס שהם הסקוואט דדליפט לחיצת חזה במוט ולחיצת כתפיים במוט שהם תרגילים חשובים ביותר כיוון שהם מערבים כמות גבוהה של שרירים והעלייה במסת שריר בהם תהיה הכי אידיאלית וגם ההתקדמות במשקלים בהם מאימון לאימון תהיה הכי מהירה וכך אתה תעלה הכי מהר במסת שריר.

לעשות כפיפות בטן כל יום זה לא יעיל ולא אפקטיבי כדי "להוציא את הקוביות" או כל סיבה אחרת כיוון שבטן בונים במטבח ורק באחוזי שומן נמוכים יבלטו הקוביות בנוסף אם תשלב תרגילים מורכבים בתוכנית שלך הם מערבים את שרירי הליבה באופן גבוה ולכן לא צריך לעבוד על הבטן כי עובדים עליה בתרגילים אחרים.

לרוץ 1 קילוטמר כל יום אין עם זה שום בעיה כיוון שכל עוד אתה משלים את הקלוריות שאתה שורף בריצה ונשאר על פלוס קלורי אין עם זה שום בעיה, אם אתה בחיטוב אז תדאג לא להישאר בגרעון קלורי גבוה מידי כדי לא לאבד יותר מידי מסת שריר בחיטוב

לגבי עלייה במסת השריר תקרא את המדריך פה כדי לבנות לך תפריט תזונה נכון וטוב, כיוון שלא משנה איזה תוכנית אימונים תעשה ולא משנה מי בנה לך את התוכנית כל עוד אתה לא נמצא בפלוס קלורי ועולה במשקל אתה לא תעלה במסת שריר ולא, להגיד אני מרגיש שינוי זה לא אינדיקציה, המספר על המשקל הדיגיטלי בבית שלך הוא האינדיקציה שאתה עולה במסת שריר.

קישור למדריך:
המדריך השלם להעלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

תוכנית מומלצת לבצע בתור מתאמן מתחיל:
Starting Strength - שאלות ותשובות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

עוד מאמרים מומלצים לקריאה:
טכניקה גרועה - מארק ריפאטו - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

כך תשיגו ידיים גדולות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

תראה חזק, תהיה חזק - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

האם כל מה שאנו אוכלים עלול לגרום לסרטן בגופינו? - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

מהי כמות החלבון המקסימלית שנספגת בארוחה בודדת? - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

חלון הזדמנויות לאחר אימון

האם ישנו גבול לכמות החלבון שהגוף יכול לעכל בארוחה אחת? - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

• פותח/ת השרשור
אני אענה בקצת יותר רצינות

תוכנית טובה-
תוכנית טובה זו תוכנית שיש בה התקדמות ליניארית מסויימת, כלומר אתה מאימון לאימון או מתקופת זמן לתקופת זמן אתה מתקדם בצורה כלשהי בתוכנית, בין אם במשקל שאתה מרים בין אם בחזרות שאתה עושה או בכמות סטים שאתה עושה.
התוכנית שלך היא פשוט רשימת מכולת של תרגילים אין יותר מידי הסבר על מה לעשות ואיך לעשות כתוב לך סטים וחזרות אבל אין לך הדרכה לאיך להתקדם באופן עקבי בתוכנית בגלל התוכנית שלך לא נחשבת לטובה וכדאי להחליף אותה או לפחות לשנות חלקים ממנה.
בנוסף יש 3 סוגים של מתאמנים, מתאמן מתחיל מתאמן בינוני ומתאמן מתקדם
הרמת מתאמן לא נקבעת לפי הגודל של הבן אדם או לפי כמה זמן הוא מתאמן בשבוע או בכללי אלא לפי הצורת התאוששות שלו
מתאמן מתחיל זה מתאמן שיכול להרים משקל X באימון אחד ובאימון שאחריו לבוא לאימון ולהוסיף עוד משקל ולהרים ולהצליח
מתאמן בינוני זה מתאמן שצריך תכנון קצת יותר מורכב וכנראה יוסיף משקל כל שבוע שבועיים לתרגילים
מתאמן מתקדם זה מתאמן שיהיה צריך תכנון מורכב מאוד וכנראה יוסיף משקל כל חודש ואפילו יותר

תנצל את זה שאתה מתאמן מתחיל ותעשה תוכנית שיאפשרו לך להוסיף משקל כל אימון כי שאתה מוסיף משקל כל אימון אתה יותר תמיד גירוי לשריר ואז קורה הדבר הבא:
עוד גירוי לשריר כי הוספת עוד משקל -> אתה תעלה בעוד מסת שריר
אתה עולה בעוד מסת שריר -> אתה יכול להרים יותר משקל וליצור יותר גירוי

זה מעגל שלא נגמר בחיים ולכן כדאי מאוד לנצל אותו בהתחלה עם תוכנית טובה שמשלבת התקדמות ליניארית ותרגילי בסיס

בנוסף לכך, התוכנית שלך לא מכילה את תרגילי הבסיס שהם הסקוואט דדליפט לחיצת חזה במוט ולחיצת כתפיים במוט שהם תרגילים חשובים ביותר כיוון שהם מערבים כמות גבוהה של שרירים והעלייה במסת שריר בהם תהיה הכי אידיאלית וגם ההתקדמות במשקלים בהם מאימון לאימון תהיה הכי מהירה וכך אתה תעלה הכי מהר במסת שריר.

לעשות כפיפות בטן כל יום זה לא יעיל ולא אפקטיבי כדי "להוציא את הקוביות" או כל סיבה אחרת כיוון שבטן בונים במטבח ורק באחוזי שומן נמוכים יבלטו הקוביות בנוסף אם תשלב תרגילים מורכבים בתוכנית שלך הם מערבים את שרירי הליבה באופן גבוה ולכן לא צריך לעבוד על הבטן כי עובדים עליה בתרגילים אחרים.

לרוץ 1 קילוטמר כל יום אין עם זה שום בעיה כיוון שכל עוד אתה משלים את הקלוריות שאתה שורף בריצה ונשאר על פלוס קלורי אין עם זה שום בעיה, אם אתה בחיטוב אז תדאג לא להישאר בגרעון קלורי גבוה מידי כדי לא לאבד יותר מידי מסת שריר בחיטוב

לגבי עלייה במסת השריר תקרא את המדריך פה כדי לבנות לך תפריט תזונה נכון וטוב, כיוון שלא משנה איזה תוכנית אימונים תעשה ולא משנה מי בנה לך את התוכנית כל עוד אתה לא נמצא בפלוס קלורי ועולה במשקל אתה לא תעלה במסת שריר ולא, להגיד אני מרגיש שינוי זה לא אינדיקציה, המספר על המשקל הדיגיטלי בבית שלך הוא האינדיקציה שאתה עולה במסת שריר.

קישור למדריך:
המדריך השלם להעלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

תוכנית מומלצת לבצע בתור מתאמן מתחיל:
Starting Strength - שאלות ותשובות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

עוד מאמרים מומלצים לקריאה:
טכניקה גרועה - מארק ריפאטו - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

כך תשיגו ידיים גדולות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

תראה חזק, תהיה חזק - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

האם כל מה שאנו אוכלים עלול לגרום לסרטן בגופינו? - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

מהי כמות החלבון המקסימלית שנספגת בארוחה בודדת? - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

חלון הזדמנויות לאחר אימון

האם ישנו גבול לכמות החלבון שהגוף יכול לעכל בארוחה אחת? - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

תודה רבה על התשובה המפורטת.
כשאני מוסיף משקל במכשירים אני גם יוצר גירוי לשריר, לפי מה שאתה אומר...

תודה רבה על התשובה המפורטת.
כשאני מוסיף משקל במכשירים אני גם יוצר גירוי לשריר, לפי מה שאתה אומר...

מעורבות יותר קטנה של מסת שריר כי המכשירים כביכול מבודדים אז אתה מרים פחות משקל

בנוסף מכשירים לא מאפשרים לך לעבוד על מייצבים ושרירים נוספים שכביכול אמורים לעבוד באותה תנועה כיוון שהמכשיר מקבע את התנועה שלך וגם את הטווח תנועה

אפשר לגדול ממכשירים אבל יש יותר מידי חסרונות לביצוע שלהם, עדיף לבצע את תרגילי הבסיס כתרגילים מרכזיים בתוכנית ולהוסיף תרגילי עזר לפי הצורך. ותרגילי העזר יכולים להיות מכונות למרות שתמיד יש אופציה יותר עדיפה על מכונה בין אם זה אותו תרגיל עם מוט או משקולות יד

• פותח/ת השרשור
מעורבות יותר קטנה של מסת שריר כי המכשירים כביכול מבודדים אז אתה מרים פחות משקל

בנוסף מכשירים לא מאפשרים לך לעבוד על מייצבים ושרירים נוספים שכביכול אמורים לעבוד באותה תנועה כיוון שהמכשיר מקבע את התנועה שלך וגם את הטווח תנועה

אפשר לגדול ממכשירים אבל יש יותר מידי חסרונות לביצוע שלהם, עדיף לבצע את תרגילי הבסיס כתרגילים מרכזיים בתוכנית ולהוסיף תרגילי עזר לפי הצורך. ותרגילי העזר יכולים להיות מכונות למרות שתמיד יש אופציה יותר עדיפה על מכונה בין אם זה אותו תרגיל עם מוט או משקולות יד

אני מבין, אבל החסרון שאתה מציג יכול להיות יתרון עבור מתחיל כמוני. דווקא בגלל שהמכשיר מקבע את טווח התנועה שלי, הסיכוי שאעשה תנועה לא נכונה ואפצע - יורד משמעותית.

שאלה בנושא אחר - אני מעלה במשקלים ושם לב לשינויים מינוריים בגוף (בכל זאת, רק חודש), אבל יורד במשקל. התחלתי במשקל של 65 ועכשיו אני 63 (גובה 1.69).
מצד אחד, אני 'מוריד את הבטן', אבל מצד שני - יכול להיות שאני יורד במסת שריר ופוגע בהתקדמות שלי?

אני מאוד מחושב ושם לב לכל מה שאני מכניס לפה. אחרי אימון אני מקבל מהמזון שאני אוכל בסביבות 55 גרם חלבון, ובסיכום יומי כללי, אני מגיע לערכים הרצוים...

אני מבין, אבל החסרון שאתה מציג יכול להיות יתרון עבור מתחיל כמוני. דווקא בגלל שהמכשיר מקבע את טווח התנועה שלי, הסיכוי שאעשה תנועה לא נכונה ואפצע - יורד משמעותית.

שאלה בנושא אחר - אני מעלה במשקלים ושם לב לשינויים מינוריים בגוף (בכל זאת, רק חודש), אבל יורד במשקל. התחלתי במשקל של 65 ועכשיו אני 63 (גובה 1.69).
מצד אחד, אני 'מוריד את הבטן', אבל מצד שני - יכול להיות שאני יורד במסת שריר ופוגע בהתקדמות שלי?

אני מאוד מחושב ושם לב לכל מה שאני מכניס לפה. אחרי אימון אני מקבל מהמזון שאני אוכל בסביבות 55 גרם חלבון, ובסיכום יומי כללי, אני מגיע לערכים הרצוים...
תראה אם המטרה חיטוב אז אתה לא תצבור יותר מידי שריר וההתקדמות תהיה קשה ודי בלתי אפשרית, אם זה מסה, אז תבדוק את הRMR שלך ותוסיף 500 קלוריות ותבדוק אם אתה באמת מגיע לערכים האלה.

יש לזה פתרון פשוט וזה לא להרים בטכניקה לא נכונה
וקיבוע של טווח תנועה יהווה לך חיסרום בעתיד כי שתעבור בשלב מסויים לתרגיליך חופשיים הרבה שרירים לא יהיו רגילים לתנועה ואז הסיכוי שלך להיפצע יותר גבוה
ככה או ככה עדיף מוטות על מכונות

אם אתה יורד במשקל אתה לא בונה מסת, שריר נקודה.
אם אתה מחפש לעלות במסת שריר אתה צריך לעלות במשקל וזה גם אומר לעלות בשומן
שלחתי בקישור הראשון איך לבנות תפריט לעלייה במסת שריר.

זה לא משנה כמה חלבון אתה מכניס אחרי אימון זה משנה כמה אתה מכניס בסה"כ ביום וכל עוד אתה שומר על מאזן קלורי נכון

כמו שאייל אמר
קיבוע של טווח תנועה יהווה לך חיסרום בעתיד כי שתעבור בשלב מסויים לתרגיליך חופשיים הרבה שרירים לא יהיו רגילים לתנועה ואז הסיכוי שלך להיפצע יותר גבוה
חוץ מזה העניין גם שהגוף שלך הוא בעצם "יחידה אחת" ולא אוסף של שרירים שונים בלתי תלויים, לכן עבודה עם תרגילים מורכבים שמפעילים את הגוף בתור כזה יהיו עדיפים על מכונות גם מהסיבה הזאת.
לא יודע אם אתה מאבד מסת שריר אבל מה שבטוח זה שאם המטרה להוסיף מסת שריר אז תתחיל לאכול יותר ולעלות במשקל.
אני מאוד מחושב ושם לב לכל מה שאני מכניס לפה. אחרי אימון אני מקבל מהמזון שאני אוכל בסביבות 55 גרם חלבון, ובסיכום יומי כללי, אני מגיע לערכים הרצוים
זה שאתה מגיע לערכים הרצויים זה מעולה, אבל אם אין עליה במשקל ואפילו יש ירידה אז תשנה את הערכים הרצויים לכיוון מעלה (בהנחה שהמטרה היא מסה). לגבי חלבון כמו שאייל אמר, משנה לכמה אתה מגיע ביום לא כמה אחרי אימון.

Back
למעלה תחתית