הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

הולך למכון *כל יום* כבר חודש.

• פותח/ת השרשור
עלייה במשקל
אני אענה בקצת יותר רצינות

תוכנית טובה-
תוכנית טובה זו תוכנית שיש בה התקדמות ליניארית מסויימת, כלומר אתה מאימון לאימון או מתקופת זמן לתקופת זמן אתה מתקדם בצורה כלשהי בתוכנית, בין אם במשקל שאתה מרים בין אם בחזרות שאתה עושה או בכמות סטים שאתה עושה.
התוכנית שלך היא פשוט רשימת מכולת של תרגילים אין יותר מידי הסבר על מה לעשות ואיך לעשות כתוב לך סטים וחזרות אבל אין לך הדרכה לאיך להתקדם באופן עקבי בתוכנית בגלל התוכנית שלך לא נחשבת לטובה וכדאי להחליף אותה או לפחות לשנות חלקים ממנה.
בנוסף יש 3 סוגים של מתאמנים, מתאמן מתחיל מתאמן בינוני ומתאמן מתקדם
הרמת מתאמן לא נקבעת לפי הגודל של הבן אדם או לפי כמה זמן הוא מתאמן בשבוע או בכללי אלא לפי הצורת התאוששות שלו
מתאמן מתחיל זה מתאמן שיכול להרים משקל X באימון אחד ובאימון שאחריו לבוא לאימון ולהוסיף עוד משקל ולהרים ולהצליח
מתאמן בינוני זה מתאמן שצריך תכנון קצת יותר מורכב וכנראה יוסיף משקל כל שבוע שבועיים לתרגילים
מתאמן מתקדם זה מתאמן שיהיה צריך תכנון מורכב מאוד וכנראה יוסיף משקל כל חודש ואפילו יותר

תנצל את זה שאתה מתאמן מתחיל ותעשה תוכנית שיאפשרו לך להוסיף משקל כל אימון כי שאתה מוסיף משקל כל אימון אתה יותר תמיד גירוי לשריר ואז קורה הדבר הבא:
עוד גירוי לשריר כי הוספת עוד משקל -> אתה תעלה בעוד מסת שריר
אתה עולה בעוד מסת שריר -> אתה יכול להרים יותר משקל וליצור יותר גירוי

זה מעגל שלא נגמר בחיים ולכן כדאי מאוד לנצל אותו בהתחלה עם תוכנית טובה שמשלבת התקדמות ליניארית ותרגילי בסיס

בנוסף לכך, התוכנית שלך לא מכילה את תרגילי הבסיס שהם הסקוואט דדליפט לחיצת חזה במוט ולחיצת כתפיים במוט שהם תרגילים חשובים ביותר כיוון שהם מערבים כמות גבוהה של שרירים והעלייה במסת שריר בהם תהיה הכי אידיאלית וגם ההתקדמות במשקלים בהם מאימון לאימון תהיה הכי מהירה וכך אתה תעלה הכי מהר במסת שריר.

לעשות כפיפות בטן כל יום זה לא יעיל ולא אפקטיבי כדי "להוציא את הקוביות" או כל סיבה אחרת כיוון שבטן בונים במטבח ורק באחוזי שומן נמוכים יבלטו הקוביות בנוסף אם תשלב תרגילים מורכבים בתוכנית שלך הם מערבים את שרירי הליבה באופן גבוה ולכן לא צריך לעבוד על הבטן כי עובדים עליה בתרגילים אחרים.

לרוץ 1 קילוטמר כל יום אין עם זה שום בעיה כיוון שכל עוד אתה משלים את הקלוריות שאתה שורף בריצה ונשאר על פלוס קלורי אין עם זה שום בעיה, אם אתה בחיטוב אז תדאג לא להישאר בגרעון קלורי גבוה מידי כדי לא לאבד יותר מידי מסת שריר בחיטוב

לגבי עלייה במסת השריר תקרא את המדריך פה כדי לבנות לך תפריט תזונה נכון וטוב, כיוון שלא משנה איזה תוכנית אימונים תעשה ולא משנה מי בנה לך את התוכנית כל עוד אתה לא נמצא בפלוס קלורי ועולה במשקל אתה לא תעלה במסת שריר ולא, להגיד אני מרגיש שינוי זה לא אינדיקציה, המספר על המשקל הדיגיטלי בבית שלך הוא האינדיקציה שאתה עולה במסת שריר.

קישור למדריך:
המדריך השלם להעלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

תוכנית מומלצת לבצע בתור מתאמן מתחיל:
Starting Strength - שאלות ותשובות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

עוד מאמרים מומלצים לקריאה:
טכניקה גרועה - מארק ריפאטו - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

כך תשיגו ידיים גדולות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

תראה חזק, תהיה חזק - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

האם כל מה שאנו אוכלים עלול לגרום לסרטן בגופינו? - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

מהי כמות החלבון המקסימלית שנספגת בארוחה בודדת? - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

חלון הזדמנויות לאחר אימון

האם ישנו גבול לכמות החלבון שהגוף יכול לעכל בארוחה אחת? - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

אני מבולבל. כמובן שאני לא נמצא בפלוס קלורי. בזכות הירידה במשקל ל-63 קילו (2 קילו בחודש. יש לי נטיה להרזיה) ואימוני הבטן, אני מתחיל לראות התחלה של קוביות.
למה שארצה להיות במאזן קלורי חיובי? שוב אחזור למצב ההתחלתי שהייתי בו והבטן תהיה נפוחה ומגעילה.
מה גם, כששקלתי 65 (גובה 1.69), ה-BMI שלי היה קצת קרוב לגבול העליון...

נכנסתי לכל הלינקים ששלחת ואני עדיין מבולבל מההמלצות שלכם :/

עלייה במשקל

אני מבולבל. כמובן שאני לא נמצא בפלוס קלורי. בזכות הירידה במשקל ל-63 קילו (2 קילו בחודש. יש לי נטיה להרזיה) ואימוני הבטן, אני מתחיל לראות התחלה של קוביות.
למה שארצה להיות במאזן קלורי חיובי? שוב אחזור למצב ההתחלתי שהייתי בו והבטן תהיה נפוחה ומגעילה.
מה גם, כששקלתי 65 (גובה 1.69), ה-BMI שלי היה קצת קרוב לגבול העליון...

נכנסתי לכל הלינקים ששלחת ואני עדיין מבולבל מההמלצות שלכם :/

כי אתה לא תעלה במסת שריר אם לא תעלה במשקל, זה פשוט מאוד.
אתה צריך להפריד את העלייה בשומן מהמחשבה שלך, אין אפשרות לעלות במסת שריר בלי לעלות במסת שומן.
אם אתה רוצה להיראות גדול תהיה צריך בשלב מסויים לעלות במסת שריר וזה אומר לעלות בשומן ושהבטן תגדל לך.

ולשקול 63 ולרדת במשקל זה לא חוכמה שיהיה לך קוביות אתה בעיקרון שחיף במשקל הזה וברור שיהיה לך קוביות
משפט מאוד מפורסם (וגם מאוד חרוש) "abs on a skinny guy it like tits on a fat girl"
זה חרוש אבל נכון, לרדת במשקל שאתה שוקל 63 זה מצטער על הביטוי אבל זה טמטום מוחלט
תעלה במשקל תבנה בסיס של מסת שריר מכובדת ואז תחטב את השומן שתצבור
אתה עכשיו סתם שחיף שעושה שטויות (שוב פעם מצטער על הביטוי)

וBMI זה לא מדד לכלום

• פותח/ת השרשור
כי אתה לא תעלה במסת שריר אם לא תעלה במשקל, זה פשוט מאוד.
אתה צריך להפריד את העלייה בשומן מהמחשבה שלך, אין אפשרות לעלות במסת שריר בלי לעלות במסת שומן.
אם אתה רוצה להיראות גדול תהיה צריך בשלב מסויים לעלות במסת שריר וזה אומר לעלות בשומן ושהבטן תגדל לך.

ולשקול 63 ולרדת במשקל זה לא חוכמה שיהיה לך קוביות אתה בעיקרון שחיף במשקל הזה וברור שיהיה לך קוביות
משפט מאוד מפורסם (וגם מאוד חרוש) "abs on a skinny guy it like tits on a fat girl"
זה חרוש אבל נכון, לרדת במשקל שאתה שוקל 63 זה מצטער על הביטוי אבל זה טמטום מוחלט
תעלה במשקל תבנה בסיס של מסת שריר מכובדת ואז תחטב את השומן שתצבור
אתה עכשיו סתם שחיף שעושה שטויות (שוב פעם מצטער על הביטוי)

וBMI זה לא מדד לכלום

אז לחזור לאכול רגיל? לחזור לאכול טונה בשמן? מיונז? לורפאק? וכל השיט שאני מונע מעצמי כבר חודש.
קראתי את התוכנית למתחילים עם הרגילים הבסיסיים שציינת. אין לי מושג איך לבצע את התרגילים האלו (ולא בגלל שההסברים לא טובים. במבחן המציאות הכל נראה אחרת ואני צריך הכוונה) ואני לא חושב שמישהו במכון יסביר לי גם. הם בדעה שרק עוד חודש אוכל להתחיל תרגילים מהסוג הזה. מתסכל ממש.

אז לחזור לאכול רגיל? לחזור לאכול טונה בשמן? מיונז? לורפאק? וכל השיט שאני מונע מעצמי כבר חודש.
קראתי את התוכנית למתחילים עם הרגילים הבסיסיים שציינת. אין לי מושג איך לבצע את התרגילים האלו (ולא בגלל שההסברים לא טובים. במבחן המציאות הכל נראה אחרת ואני צריך הכוונה) ואני לא חושב שמישהו במכון יסביר לי גם. הם בדעה שרק עוד חודש אוכל להתחיל תרגילים מהסוג הזה. מתסכל ממש.

אתה לא חייב לאכול זבל אתה יכול גם לאכול נקי, אורז, בטטות , תפוחי אדמה, חזה עוף, בשר טחון ועוד
אתה לא חייב לאכול מיונז וכל מיני דברים אחרים
בגלל זה שלחתי את המדריך לעלייה במסת שריר כדי שתוכל לבנות לך תפריט לעלייה במסה לפי מה שאתה רוצה לאכול ומה שנראה לך נכון לאכול
וכן עדיף ליצור קודם בסיס של מסת שריר ואז לצאת לחיטוב מאשר להיות בחיטוב ולסיים אותו עם 0 מסת שריר

לגבי סרטונים לתרגילים אתה יכול לראות פה

בנוסף תצלם את עצמך עושה את התרגילים הללו ותעלה לפה לביקורת כך שנוכל לתקן את הטכניקה במקרה הצורך כי הדבר הכי חשוב באימונים זה טכניקה נכונה לפני העלאת משקל ודברים אחרים קודם עובדים על טכניקה טובה במשקל שהוא בסיסי ו"קצת" מאתגר ומתקנים מה שצריך ואז מעלים משקל
אז תצפה בסרטונים האלו 200000000000 פעם תשנן כל דבר קטן שהוא אומר אם זה זווית של כף הרגל, תנועה מסויימת, דגשים בזמן חלק מסויים של התנועה וכו'
תגיע לחדר כושר שים את הפלאפון במקום נוח ותפעיל וידאו ותצלם אותך עושה את התרגיל, תעלה לפה ונעביר ביקורת זה הכי טוב

עריכה:
אם אתה בוחר כן לבצע את התוכנית הזו תבצע אותה בצורה הזו
התוכנית מ-SS:

אימון A:
סקוואט 3*5 (שלושה סטים, 5 חזרות בכל סט)
בנץ' 3*5
דדליפט 1*5

אימון B:
סקוואט 3*5
לחיצת כתפיים בעמידה (פרס) 3*5
מתח 3*כשל

הערה: – מי שמסוגל לבצע יותר מ-15 חזרות מתח בכל אחד משלושת הסטים, יכול (וצריך) להוסיף משקל.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה לא חייב לאכול זבל אתה יכול גם לאכול נקי, אורז, בטטות , תפוחי אדמה, חזה עוף, בשר טחון ועוד
בגלל זה שלחתי את המדריך לעלייה במסת שריר כדי שתוכל לבנות לך תפריט לעלייה במסה לפי מה שאתה רוצה לאכול ומה שנראה לך נכון לאכול
וכן עדיף ליצור קודם בסיס של מסת שריר ואז לצאת לחיטוב מאשר להיות בחיטוב ולסיים אותו עם 0 מסת שריר

בנוסף תצלם את עצמך עושה את התרגילים הללו ותעלה לפה לביקורת כך שנוכל לתקן את הטכניקה במקרה הצורך כי הדבר הכי חשוב באימונים זה טכניקה נכונה לפני העלאת משקל ודברים אחרים קודם עובדים על טכניקה טובה במשקל שהוא בסיסי ו"קצת" מאתגר ומתקנים מה שצריך ואז מעלים משקל
אז תצפה בסרטונים האלו 200000000000 פעם תשנן כל דבר קטן שהוא אומר אם זה זווית של כף הרגל, תנועה מסויימת, דגשים בזמן חלק מסויים של התנועה וכו'
תגיע לחדר כושר שים את הפלאפון במקום נוח ותפעיל וידאו ותצלם אותך עושה את התרגיל, תעלה לפה ונעביר ביקורת זה הכי טוב

עריכה:
התוכנית מ-SS:

אימון A:
בנץ' 3*5
דדליפט 1*5

אימון B:
סקוואט 3*5
מתח 3*כשל

הערה: – מי שמסוגל לבצע יותר מ-15 חזרות מתח בכל אחד משלושת הסטים, יכול (וצריך) להוסיף משקל.

תודה רבה, מעריך זאת.

את התוכנית הזאת אפשר להוסיף לתרגילים במכונה שאני כבר עושה?
כי אם אעשה בלבד את מה שכתבת, כל הסיפור לא אמור לקחת יותר מכמה דקות..

תודה רבה, מעריך זאת.

את התוכנית הזאת אפשר להוסיף לתרגילים במכונה שאני כבר עושה?
כי אם אעשה בלבד את מה שכתבת, כל הסיפור לא אמור לקחת יותר מכמה דקות..

בהתחלה לא כדאי להוסיף תרגילים במכונה כאילו אין איסור גורף על הוספת תרגילים, ממליץ לך לקרוא את כל המאמר הארוך מאוד ששלחתי על התוכנית יש שם המון שאלות והסברים על ביצוע התוכנית באופן כך שתוציא את המקסימום ממנה.
אבל אתה יכול להוסיף תרגילים במכונה אבל אני לא הייתי מוסיף בהתחלה.
ואם הייתי מוסיף תרגילים הייתי בוחר דווקא תרגילים לא במכונה, לדוגמא מקבילים לחזה במקום המכונה שאתה עושה לחזה וכו'
כיוון שיש לתרגילים כאלו שכמו שציינתי ויבגני ציין למעלה יתרון משמעותי על תרגילים במכונה.

התוכנית בהתחלה כן תהיה יחסית מהירה כיוון שהמשקלים יהיו עוד נמוכים ותלמד את הטכניקה אבל שתגיע למספרים גבוהים יותר סביבות ה100+ בדדליפט וקרוב ל100 בסקוואט לדוגמא ותנוח באמת כמה שצריך בין הסטים כדי להתאושש באופן מקסימלי (אפילו 3-5 דקות מנוחה בין סטים) ותהיה צריך לבצע סטים של חימום לפני שאתה מרים את המשקל באימון, אז הזמן ביצוע של התוכנית יתארך ויכול להגיע עד כשעתיים אימון.

להמלצה שלי בהתחלה, בנתיים תבצע את התוכנית ותלמד את הטכניקה תעלה סרטונים לביקורת כדי שתוכל להתחיל את התוכנית האמיתית כמה שיותר מהר, אבל בנתיים תבצע בנוסף מה שאתה כרגע עושה אם אתה מרגיש שאתה נמצא קצת זמן בחדר כושר ואתה רוצה עוד להתאמן כביכול.
ואז שתלמד את הטכניקה ממליץ לך לעזוב את התוכנית שנתנו לך ולהתמקד נטו בתוכנית הזו בלי להוסיף עוד תרגילים בתור התחלה גם אם תסיים אימון ב40 דקות או פחות.

• פותח/ת השרשור

עריכה:
התוכנית מ-SS:

אימון A:
בנץ' 3*5
דדליפט 1*5

אימון B:
סקוואט 3*5
מתח 3*כשל

אפשרי לעשות את התוכנית שכתבת יום לאחר אימון הכח במכונות?
סתם בתור התחלה, ואולי בהמשך אפטר לגמרי מהתוכנית שבנו לי.

או שלא כדאי לעשות אימון כח יום אחר יום..

אפשרי לעשות את התוכנית שכתבת יום לאחר אימון הכח במכונות?
סתם בתור התחלה, ואולי בהמשך אפטר לגמרי מהתוכנית שבנו לי.

או שלא כדאי לעשות אימון כח יום אחר יום..

מבחינת ביצועים זה יכול קצת להוריד, אם שאתה בשלבים של למידת הטכניקה למה לא לעשות את 2 האימונים ביחד?
להתחיל מהתרגילים ללמוד את הטכניקה, אם אתה עושה רגליים אז לעשות סקוואט קודם או אם אתה עושה חזה אז לעשות לחיצת חזה במוט
אם אתה עושה כתפיים אז לעשות לחיצת כתפיים במוט (פרס) או בגב את הדדליפט ואז להמשיך באימון כרגיל
ככה תוכל גם קצת לעלות משקלים בתרגילים שאתה לומד כדי לבצע את התרגילים עם משקל שיאתגר אותך וגם ככה תלמד את התנועה יותר טוב

• פותח/ת השרשור
מבחינת ביצועים זה יכול קצת להוריד, אם שאתה בשלבים של למידת הטכניקה למה לא לעשות את 2 האימונים ביחד?
להתחיל מהתרגילים ללמוד את הטכניקה, אם אתה עושה רגליים אז לעשות סקוואט קודם או אם אתה עושה חזה אז לעשות לחיצת חזה במוט
אם אתה עושה כתפיים אז לעשות לחיצת כתפיים במוט (פרס) או בגב את הדדליפט ואז להמשיך באימון כרגיל
ככה תוכל גם קצת לעלות משקלים בתרגילים שאתה לומד כדי לבצע את התרגילים עם משקל שיאתגר אותך וגם ככה תלמד את התנועה יותר טוב

אפשרי להמיר את התרגילים עם מוט בשני דאמבלים? ומה לגבי האפקטיביות? תודה

ניסיתי להרים היום במכון את המוט בשכיבה (לא זוכר איך קוראים לתרגילים) ואפילו את זה לא הצלחתי. בגלל זה אני שואל...

לא הצלחת בכלל לבצע 5 חזרות או לא הצלחת אפילו פעם אחת?
אם לא הצלחת 5 חזרות תתאמן על זה עוד עד שתצליח, גם ביצעת לפי הטכניקה בסרטון?

אם לא הצלחת חזרה אחת אז אין שום בעיה תעבור לדאמבלים עד שתגיע לסביבות ה10-15 קילו כל יד ואז תחזור למוט

• פותח/ת השרשור
לא הצלחת בכלל לבצע 5 חזרות או לא הצלחת אפילו פעם אחת?
אם לא הצלחת 5 חזרות תתאמן על זה עוד עד שתצליח, גם ביצעת לפי הטכניקה בסרטון?

אם לא הצלחת חזרה אחת אז אין שום בעיה תעבור לדאמבלים עד שתגיע לסביבות ה10-15 קילו כל יד ואז תחזור למוט

לא הצלחתי אפילו פעם אחת. זה היה מוט מאוד רחב. ראיתי שיש מוטות קצרים יותר, אבל לא היה לי זמן לבדוק את זה.

מוט W אני דווקא יכול להרים...

אגב, מה הבעיה עם דאמבלים? גם בעבודה איתם צריך לשמור על שיווי משקל, הם לא מגבילים את התנועתיות וכל החסרונות שציינת לגבי מכונות...

לא הצלחתי אפילו פעם אחת. זה היה מוט מאוד רחב. ראיתי שיש מוטות קצרים יותר, אבל לא היה לי זמן לבדוק את זה.

מוט W אני דווקא יכול להרים...

אגב, מה הבעיה עם דאמבלים? גם בעבודה איתם צריך לשמור על שיווי משקל, הם לא מגבילים את התנועתיות וכל החסרונות שציינת לגבי מכונות...

יותר שימוש במייצבים מה שאומר שאפשר להשתמש בפחות משקל, הטכניקה בהם פחות אופטימלית, יותר סיכון לפציעה.
הם טובים בתוך תרגילי עזר לדעתי ולא בתור תרגילים ראשיים

• פותח/ת השרשור
אייל, אני לא יכול עדיין לכתוב לך הודעה פרטית, אז רק רציתי לשתף אותך שעשיתי היום סקוואט בפעם הראשונה. המאמן במכון הסביר לי.
אני יכול להבין על מה ההתעקשות. אני מרגיש את שרירי הרגליים, הגב, יד אחורית ובערך כל הגוף. אבל בטן בכלל לא...
כרגע אני עושה רק עם המוט...
אז תודה וזה

אייל, אני לא יכול עדיין לכתוב לך הודעה פרטית, אז רק רציתי לשתף אותך שעשיתי היום סקוואט בפעם הראשונה. המאמן במכון הסביר לי.
אני יכול להבין על מה ההתעקשות. אני מרגיש את שרירי הרגליים, הגב, יד אחורית ובערך כל הגוף. אבל בטן בכלל לא...
כרגע אני עושה רק עם המוט...
אז תודה וזה

אחלה 😃
תצלם ותעלה לפה שנוכל לעזור עם הטכניקה

• פותח/ת השרשור
אחלה 😃
תצלם ותעלה לפה שנוכל לעזור עם הטכניקה

עברתי שוב על המאמרים. זה לא מעט מדי חזרות לכל תרגיל? 5???
אני יכול לעשות 10 בכל סט
(סקוואט ואובר הד)

Back
למעלה תחתית