הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימון למסה ועלייה בכוח

Fitness_Is_Life

משתמש מתחיל
70
3
נק' מוניטין:
3
70
3
היי,
רציתי להתייעץ ולשאול איזו תוכנית אימונים כדאי לי לעשות.
גובה: 1.83
משקל: 78
משקלי עבודה:
סקוואט: 90 ל5 חזרות
דדליפט: 100 ל 5 חזרות
בנץ': 70 ל 5 חזרות
פרס: 40 ל 5 חזרות

אני לא עשיתי SS וחשבתי אולי כדאי להתחיל SS לתקופה קצרה כדי להעלות עוד במשקלים אבל אני לא בטוח.
אני אשמח לדעת האם יש רעיון לתוכנית מסוימת שכדאי לעשות שתתאים לי כי אני רוצה להתמקד יותר בבילדינג אבל מצד שני אני כן רוצה להעלות בכוח שלי.
אז השאלה היא האם כדאי לעשות SS לזמן קצר ולהעלות בכוח ואז לעבור לתוכנית של בילדינג כמו AB או שיש תוכנית שאפשר לשלב בין השתיים, אולי 5X5 או משהו..

תודה מראש

אתה יכול לעשות SS או שאתה יכול לעשות AB שמבוססת על תרגילי הבסיס ונפח משקלים קטן (נגיד תרגיל אחד מורכב לכל שריר ל 3X5 ותרגיל משלים ל 2-3X8-10) תוך כדי התקדמות קבועה ומתוכננת במשקלי העבודה.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לעשות SS או שאתה יכול לעשות AB שמבוססת על תרגילי הבסיס ונפח משקלים קטן (נגיד תרגיל אחד מורכב לכל שריר ל 3X5 ותרגיל משלים ל 2-3X8-10) תוך כדי התקדמות קבועה ומתוכננת במשקלי העבודה.
אם לדוגמא אני עושה AB ועובד על רגליים, חזה ויד קדמית באותו אימון אז בסקוואט ובנץ' לעשות 3X5 ובתרגילים המבודדים האחרים לעשות טווח חרות יותר גדול וולהעלות כל פעם שאני מרגיש שאני יכול? הרי לא אצליח להעלות 5 קילו כל אימון כמו בSS.
או שאולי כדאי ללכת על SS לתקופה קצרה רק כדי להעלות במשקלי העבודה. כי יש לי בסיס אז אני מניח שתוך חודש, חודש וחצי עם תזונה ועבודה נכונה אני אגיע למשקלים מכובדים.

במורכבים תעלה כל a1 ו b1, משמע פעם בשבוע.
כמובן שאל תעלה עד שאתה לא מצליח להשלים 3x5.
בלא מורכבים המשקל פחות משנה. תגיע לכמעט כשל כל חזרה אחרונה של כל סט.

• פותח/ת השרשור
במורכבים תעלה כל a1 ו b1, משמע פעם בשבוע.
כמובן שאל תעלה עד שאתה לא מצליח להשלים 3x5.
בלא מורכבים המשקל פחות משנה. תגיע לכמעט כשל כל חזרה אחרונה של כל סט.
העלייה במשקלים תהיה כמו שאני מרגיש או פשוט להוסיף 2.5 קילו כל פעם שאני משלים 3X5?
אני לא רוצה להגיע למצב שאני אתקע באותו המשקל הרבה זמן ושהגוף לא מתאושש בגלל שאני עושה אימון כבד עם תרגילים מורכבים ומבודדים.

ושאלה נוספת, המנוחה בין כל סט במורכבים צריכה להיות כמו בSS או פחות?

תעלה 2.5 קילו, אם אתה לא מצליח תשאר על אותו המשקל עד שתצליח.
מה זאת אומרת? נגיד הצלחת 5-5-5 עם 90 קילו, העלת ל 92.5 והצלחת 5-4-2 (סתם לדוגמא) אז תשאר על 92.5 עד שתצליח 5-5-5.
במורכבים תנוח כמה שאתה צריך כדי להתאושש בין סט לסט, בתרגילים המשלימים תנוח פחות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית